Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 642227 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #2040 στις: Νοέμβριος 04, 2020, 07:23:37 πμ »
Επισκεφτηκα πολλα μαγαζια στο κεντρο της Αθηνας σημερα και μπουτικ που ουτε καν ηξερα οτι υπηρχαν.Επαθα ενα μικρο σοκ με αυτα που ειδαν τα ματακια μου αλλα δυστυχως ντραπηκα να βγαλω φωτογραφιες.Πραγματικα ουτε και εγω δεν ξερω πως κρατηθηκα και δεν παραστρατησα απο τον αρχικο στοχο!!!

Για πες !!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ns13

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2041 στις: Νοέμβριος 04, 2020, 16:10:21 μμ »
Τι να πω παιδια μιλαμε για τον παραδεισο,ειδικα για καποιον που τα δοκιμαζει για πρωτη φορα ηταν απιστευτη εμπειρια.Κλασικα δοκιμασα Tissot,Hamilton,Longines(Le locle,Khaki,Conquest) kai ολα τους πανεμορφα!!!Εκει ομως που επαθα την πλακα μου ηταν με τα Omega,Breitling.Panerai και το κορυφαιο ολων που μπηκε στον καρπο μου ηταν το Zenith-El Primero το οποιο για τα δικα μου γουστα το θεωρω το ομορφοτερο ρολοι που εχω δει απο κοντα.Μια αλλη εταιρεια που δεν την ηξερα και μου εκαναν εντυπωση τα κομματια της ειναι η Baume et Mercier(θα την μαθω εδω ομως  ;)).Τα μοναδικα που απο την βιτρινα δεν με τραβηξαν να μπω να τα δω χωρις να θελω να προσβαλλω τους κατοχους τους ηταν τα Hublot,απλα δεν ειναι του γουστου μου. Γενικοτερα σαν πρωτη εμπειρια εμεινα πολυ ικανοποιημενος και μεγαλο ρολο επαιξε και η ευγενεια και εξυπηρετηση των πωλητων που για μενα ειναι πολυ σημαντικο.Ερωτηση ως προς τα μελη.Επειδη σχεδον οτι εχω δει απο Blancpain σε φωτογραφιες το εχω λατρεψει,υπαρχει μπουτικ η εστω καταστημα να τα δω και απο κοντα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
It's not the size of the dog in a fight,it's the size of the fight in the dog.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2042 στις: Νοέμβριος 04, 2020, 16:23:32 μμ »
το Zenith-El Primero το οποιο για τα δικα μου γουστα το θεωρω το ομορφοτερο ρολοι που εχω δει απο κοντα.
Είναι ιστορικό ρολόι από μια μεγάλη εταιρεία.
Εννοείται ότι είναι αν οχι το ομορφότερο, από τα πιο όμορφα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2043 στις: Νοέμβριος 05, 2020, 17:53:43 μμ »
Παναγιωωωωωωτ αυτα προλαβα σημερα , με ζορι.

Δεν με αφησε να τα φορεσω ( λεπρος Αθηναιος ) αλλα με αφησε να τα πιασω

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2044 στις: Νοέμβριος 05, 2020, 19:03:59 μμ »
Φανταστικό το Seiko φίλε... ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2045 στις: Νοέμβριος 05, 2020, 20:50:22 μμ »

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραίο αυτό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2046 στις: Νοέμβριος 06, 2020, 15:28:19 μμ »
Συμφωνώ κι εγώ με το Seiko, πιο όμορφο από το Orient.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #2047 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 16:24:41 μμ »
Έχω φωτό από διάφορες ρολογότσαρκες που ασταμάτητα έκανα παλαιότερα.
Υποθέτω πως τούτο δω είναι το πιό ταιριαστό νήμα για να τις ποστάρω, αν όχι μετακινούμε τα posts (ό,τι είναι το πιό σωστό).

Το θέμα είναι να γράψω 1-2 κουβέντες μαζί με τις φωτό, ίσως τα όποια insights υπάρχουν να βοηθήσουν διάφορα μέλη.

Ξεκινάμε λοιπόν.

IWC:

Είχα ένα κομμάτι της εταιρείας κάποια στιγμή, πολύ ωραίο (παρουσίαση σύντομα στο άλλο νήμα).
Βέβαια εδώ τώρα αν με ρωτήσετε, τα αισθήματα είναι ανάμικτα.

Συνολικά η συγκεκριμένη εταιρεία δεν μου λέει πολλά (βαριά κουβέντα αλλά πρέπει να την δει κανείς αυστηρά κάτω από το πρίσμα από το οποίο λέγεται).
Καλά ρολόγια, δεν λέω, αλλά στα χρήματα που κοστίζουν, με την μεταπωλητική αξία που φέρουν, με το επίπεδο και ποιότητα του service που προσφέρεται από την εταιρεία, και γενικά σε σύγκριση με άλλες εταιρείες ιδίου ή ανωτέρου ονόματος/επιπέδου, νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση.

Ξεκινάμε με το Portofino.
Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο σχετικά λεπτό ρολόι, dressy, για γραφείο, με χρήσιμα complications πάνω - αλλά βρε παιδί μου δεν είναι ένα κομμάτι που θα σε απογειώσει, και κάνει και τόσα χρήματα. Δηλαδή θέλω να πω, ωραίο το φινίρισμα και λοιπά αλλά δεν ξεχωρίζει σε κάτι.

Όταν έχεις το κασέρι στο χέρι, κι είσαι έτοιμος να πας να το δώσεις, υπάρχουν όχι δύο αλλά εκατόν δύο καλύτερα (σε μηχανή, σε μεταπωλητική αξία, κ.ο.κ.) ρολόγια, οπότε σαν ρολόι ναι είναι πολύ ωραίο αλλά μετά τί σου μένει είναι το θέμα...
Στο να κοιτάμε και να δοκιμάζουμε, στο να συζητούμε, όλα καλά είναι, στην πράξη όμως, εκεί που ο καθένας ψηφίζει με την τσέπη του, εκεί αλλάζει το τροπάριο.

^^Τα ίδια και με το Portugieser Yacht Master.

Υπάρχουν φυσικά μοντέλα στη γκάμα της εταιρείας που ξεχωρίζουν, κυρίως τεχνικά, από θέμα μηχανισμού.
Για παράδειγμα, ο διηνεκής χρονογράφος (perpetual calendar chrono) του Kurt Klauss στο Da Vinci.
Aναφέρομαι στην τετράγωνη κάσα, στο προηγούμενο μοντέλο δηλαδή.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το 'απλό' διηνεκές, φερ'ειπείν το Portugieser perpetual που εδώ δοκίμασα σε λευκό χρυσό.
Το ίδιο ρολόι (north & south hemisphere παρακαλώ στο 12 o'clock sub-dial) το είχε φίλος συλλέκτης στο εξωτερικό, αλλά ήταν από τα πρώτα που πούλησε όταν άρχισε να μπαίνει σε ΑΡ, ΡΡ, κλπ.

Τον Πορτογάλο σε κίτρινο χρυσό τον βρήκα κάποια στιγμή μπροστά μου, pre-owned (αν και η παρακάτω φωτό είναι από επίσκεψη σε μπουτίκ IWC).

Ρολογάρα (αν κάτσεις και ζυγίσεις το μηχανισμό που φέρει), όμως για να μιλάμε σε πρακτικό επίπεδο το ρολόι αυτό το παίρνεις και το παντρεύεσαι. Αυτό να σκέπτεστε πάντα. Δεν είναι Rolex, ΑΡ ή ΡΡ που βγαίνεις έξω, το κουνάς ψηλά και ο κόσμος τρέχει. Είναι ρολόι που για να το διώξεις, αν θες να το διώξεις, εσύ θα ψήσεις τον άλλο να το πάρει. Σαν ρολόι είναι πολύ ωραίο, αν και σχετικά παχύ, αλλά τον ρόλο του τον παίζει καλύτερα ως ένα κομμάτι από μία μικρή ή μεγάλη συλλογή - αυτό είναι το ρεζουμέ.

Ο διηνεκής μηχανισμός μπορεί να είναι one-button setting, αν όμως κάνεις το λάθος και το πας μπροστά, πρέπει να πάει στην IWC για σετάρισμα (ή να περιμένεις τα χρόνια στο calendar να περάσουν...) Δηλαδή, θέλω να πω, δεν είναι όλα τόσο απλά και εύκολα. Συν φυσικά τα παράπονα πολλών ιδιοκτητών για λάθη και καθυστερήσεις που έχουν συμβεί σε ρολόγια που έχουν σταλεί για σέρβις.

Επίσης ο διηνεκής μηχανισμός μπαίνει και στο flagship μοντέλο της εταιρείας, το Big Pilot.
Το πιό εντυπωσιακό από όλα τα διηνεκή ΒΡ είναι αυτό με το YG dial.
Δυστυχώς όμως αυτές όλες οι εκδόσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες σε lug-to-lug length.

Το απλό ΒΡ μπορεί αρκετός κόσμος να το σηκώσει, το διηνεκές ή αυτά τα μαύρα/κόκκινα, μαύρα/μπλε κλπ. είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο δυστυχώς, καθαρά και μόνο από τις διαστάσεις.

Πάμε τώρα στο κλασικό μοντέλο της εταιρείας, το Big Pilot.

Τούτο 'δω είναι σταθερή αξία, πάντα βελτιώνεται στις λεπτομέρειες με τα χρόνια, όμως κι αυτό θα παίξει ακόμη καλύτερο ρόλο ως μέρος/μέλος μίας μικρής ή μεγάλης συλλογής.

Το κλασικό ΒΡ.

Saint Exupery.

Top Gun.

Δύσκολα θα αγόραζα ρολόι της εταιρείας, εκτός κι αν έβρισκα είτε ένα Da Vinci perpetual chrono με τετράγωνη κάσα pre-owned σε σούπερ τιμή, ή παρομοίως ένα ΒΡ ατσάλινο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #2048 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 16:36:11 μμ »
Έχω φωτό από διάφορες ρολογότσαρκες που ασταμάτητα έκανα παλαιότερα.
Υποθέτω πως τούτο δω είναι το πιό ταιριαστό νήμα για να τις ποστάρω, αν όχι μετακινούμε τα posts (ό,τι είναι το πιό σωστό).

Το θέμα είναι να γράψω 1-2 κουβέντες μαζί με τις φωτό, ίσως τα όποια insights υπάρχουν να βοηθήσουν διάφορα μέλη.

Ξεκινάμε λοιπόν.

IWC:

Είχα ένα κομμάτι της εταιρείας κάποια στιγμή, πολύ ωραίο (παρουσίαση σύντομα στο άλλο νήμα).
Βέβαια εδώ τώρα αν με ρωτήσετε, τα αισθήματα είναι ανάμικτα.

Συνολικά η συγκεκριμένη εταιρεία δεν μου λέει πολλά (βαριά κουβέντα αλλά πρέπει να την δει κανείς αυστηρά κάτω από το πρίσμα από το οποίο λέγεται).
Καλά ρολόγια, δεν λέω, αλλά στα χρήματα που κοστίζουν, με την μεταπωλητική αξία που φέρουν, με το επίπεδο και ποιότητα του service που προσφέρεται από την εταιρεία, και γενικά σε σύγκριση με άλλες εταιρείες ιδίου ή ανωτέρου ονόματος/επιπέδου, νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση.

Ξεκινάμε με το Portofino.
Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο σχετικά λεπτό ρολόι, dressy, για γραφείο, με χρήσιμα complications πάνω - αλλά βρε παιδί μου δεν είναι ένα κομμάτι που θα σε απογειώσει, και κάνει και τόσα χρήματα. Δηλαδή θέλω να πω, ωραίο το φινίρισμα και λοιπά αλλά δεν ξεχωρίζει σε κάτι.

-----------------------------

Όταν έχεις το κασέρι στο χέρι, κι είσαι έτοιμος να πας να το δώσεις, υπάρχουν όχι δύο αλλά εκατόν δύο καλύτερα (σε μηχανή, σε μεταπωλητική αξία, κ.ο.κ.) ρολόγια, οπότε σαν ρολόι ναι είναι πολύ ωραίο αλλά μετά τί σου μένει είναι το θέμα...
Στο να κοιτάμε και να δοκιμάζουμε, στο να συζητούμε, όλα καλά είναι, στην πράξη όμως, εκεί που ο καθένας ψηφίζει με την τσέπη του, εκεί αλλάζει το τροπάριο.

-------------------------------------

^^Τα ίδια και με το Portugieser Yacht Master.

Υπάρχουν φυσικά μοντέλα στη γκάμα της εταιρείας που ξεχωρίζουν, κυρίως τεχνικά, από θέμα μηχανισμού.
Για παράδειγμα, ο διηνεκής χρονογράφος (perpetual calendar chrono) του Kurt Klauss στο Da Vinci.
Aναφέρομαι στην τετράγωνη κάσα, στο προηγούμενο μοντέλο δηλαδή.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το 'απλό' διηνεκές, φερ'ειπείν το Portugieser perpetual που εδώ δοκίμασα σε λευκό χρυσό.
Το ίδιο ρολόι (north & south hemisphere παρακαλώ στο 12 o'clock sub-dial) το είχε φίλος συλλέκτης στο εξωτερικό, αλλά ήταν από τα πρώτα που πούλησε όταν άρχισε να μπαίνει σε ΑΡ, ΡΡ, κλπ.

Τον Πορτογάλο σε κίτρινο χρυσό τον βρήκα κάποια στιγμή μπροστά μου, pre-owned (αν και η παρακάτω φωτό είναι από επίσκεψη σε μπουτίκ IWC).

---------------------------------------------------------

Ρολογάρα (αν κάτσεις και ζυγίσεις το μηχανισμό που φέρει), όμως για να μιλάμε σε πρακτικό επίπεδο το ρολόι αυτό το παίρνεις και το παντρεύεσαι. Αυτό να σκέπτεστε πάντα. Δεν είναι Rolex, ΑΡ ή ΡΡ που βγαίνεις έξω, το κουνάς ψηλά και ο κόσμος τρέχει. Είναι ρολόι που για να το διώξεις, αν θες να το διώξεις, εσύ θα ψήσεις τον άλλο να το πάρει. Σαν ρολόι είναι πολύ ωραίο, αν και σχετικά παχύ, αλλά τον ρόλο του τον παίζει καλύτερα ως ένα κομμάτι από μία μικρή ή μεγάλη συλλογή - αυτό είναι το ρεζουμέ.

Ο διηνεκής μηχανισμός μπορεί να είναι one-button setting, αν όμως κάνεις το λάθος και το πας μπροστά, πρέπει να πάει στην IWC για σετάρισμα (ή να περιμένεις τα χρόνια στο calendar να περάσουν...) Δηλαδή, θέλω να πω, δεν είναι όλα τόσο απλά και εύκολα. Συν φυσικά τα παράπονα πολλών ιδιοκτητών για λάθη και καθυστερήσεις που έχουν συμβεί σε ρολόγια που έχουν σταλεί για σέρβις.

----------------------------------------

Επίσης ο διηνεκής μηχανισμός μπαίνει και στο flagship μοντέλο της εταιρείας, το Big Pilot.
Το πιό εντυπωσιακό από όλα τα διηνεκή ΒΡ είναι αυτό με το YG dial.
Δυστυχώς όμως αυτές όλες οι εκδόσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες σε lug-to-lug length.

Το απλό ΒΡ μπορεί αρκετός κόσμος να το σηκώσει, το διηνεκές ή αυτά τα μαύρα/κόκκινα, μαύρα/μπλε κλπ. είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο δυστυχώς, καθαρά και μόνο από τις διαστάσεις.

Πάμε τώρα στο κλασικό μοντέλο της εταιρείας, το Big Pilot.

Τούτο 'δω είναι σταθερή αξία, πάντα βελτιώνεται στις λεπτομέρειες με τα χρόνια, όμως κι αυτό θα παίξει ακόμη καλύτερο ρόλο ως μέρος/μέλος μίας μικρής ή μεγάλης συλλογής.

-----------------------------------

Top Gun.

Ωραίο γράψιμο. Οι εμπειρίες, οι δυνατότητες και οι γνώσεις διαφέρουν. Εγώ ας πούμε αν μου τύχαινε να αποκτήσω το IWC Portugieser perpetual θα έκανα τσισάκια και κακάκια μαζί στο βρακί μου και μάλλον δε θα ξαναέμπαινα σε forum ρολογιών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2049 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 16:43:47 μμ »
Συμφωνω απόλυτα για το ότι η IWC είναι υπερτιμημένη σαν εταιρεία.Η καινουργια ιδιοκτησία δούλεψε πανέξυπνα  την διαφήμιση και το μάρκετινγκ πατώντας στη μεγάλη ιστορία της φίρμας.Εαν θα αγόραζα κάτι κάποτε , από τα περασμένα μεγαλεία της ,θα ήταν ένα minute repeater μιας και είναι από τα πλέον προσιτά Swiss made.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #2050 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 16:45:48 μμ »
Συμφωνω απόλυτα για το ότι η IWC είναι υπερτιμημένη σαν εταιρεία.Η καινουργια ιδιοκτησία δούλεψε πανέξυπνα  την διαφήμιση και το μάρκετινγκ πατώντας στη μεγάλη ιστορία της φίρμας.Εαν θα αγόραζα κάτι κάποτε , από τα περασμένα μεγαλεία της ,θα ήταν ένα minute repeater μιας και είναι από τα πλέον προσιτά Swiss made.

+10
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2051 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 16:58:34 μμ »
Εγω παντως ,να πω την αμαρτία μου θα το είχα πάρει το big pilot, ακόμα το σκέφτομαι.
Απο κοντά που το είχα δει, είναι εντυπωσιακό ρολόι, το μόνο που με σταμάτησε τότε ήταν το μέγεθος του στα 46mm.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #2052 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 17:58:58 μμ »
Συνεχίζουμε...

JLC

Εδώ μιλάμε για μία εταιρεία η οποία δεν μιλά πολύ, δεν διαφημίζει όσο θα μπορούσε, αλλά η τεχνογνωσία της είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Δεν έχω φωτό από όλες τις δοκιμές που έχω κάνει (είχα αλλά έχω σβήσει πολύ υλικό), εδώ είναι η μόνη εταιρεία που έχω δοκιμάσει minute repeater όπως και η τρίτη που έχω δοκιμάσει perpetual chrono (με τις άλλες δύο να είναι η Patek και η Lange).

Ξεκινάμε με το Master Geographic, και επίσης με ένα Master perpetual 8 days.

To Geographic έχει την ιδιατερότητα ότι σου δίνει τις επιλογές να βλέπεις πόλη, timezone κλπ. αλλά για αυτούς που έχουν αρχίσει και φορούν 'κοντά' γυαλιά η όλη ιστορία δεν λέει πολλά θα έλεγα. Ενδιαφέρον μοντέλο φυσικά, αλλά και πάλι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τόσα πολλά άλλα να επιδείξει που κάπου ίσως υπάρχουν πιό κλασικά JLC από ετούτο εδώ.

Να με συγχωρείτε για το σκοτεινό πολλών φωτό, και είναι τραβηγμένες σε μπουτίκ αλλά και τις έχω σώσει από διάφορες δημοσιεύσεις που είχα κατά καιρούς κάνει. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλά κομμάτια τα τελευταία 10 χρόνια, και ευτυχώς ή δυστυχώς καθάρισα βαθιά το αρχείο κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Πάμε τώρα στο Master 8d, που είναι το 'χοντρό' (παλιό) διηνεκές. Την ίδια εποχή που έβγαινε αυτό, πριν 7-8 χρόνια, η εταιρεία έβγαλε ταυτόχρονα το Master Ultra Thin, με πιό λεπτή κάσα, σε ατσάλι αλλά και χρυσό. Ενδιαφέρον κομμάτι, αυτά τα βρίσκεις (τα ατσάλινα) κάπου στα 15 χιλιάρικα pre-owned, αν έχεις καλό dealer που ξέρει να ψάχνει. Ωραία ρολόγια, για γραφείο, φοράς κάτι που είναι απλό αλλά ταυτόχρονα ξεχωριστό και τεχνικά μπροστά, σε τιμή κτήσης ενός Rolex two-tone για παράδειγμα (που το φορά όλος ο κόσμος). Αλλά επιλογές είναι όλα αυτά.

Πάμε σε ένα άλλο μοντέλο, που πάντα το είχα (κι ακόμη το έχω) στα πιθανά προς απόκτηση.

Ας ξεκινήσω όμως με μία ιστορία.
Στα τέλη του 2014 είχα παρευρεθεί σε ένα event της Montblanc, για την παρουσίαση των νέων μοντέλων εκείνης της χρονιάς.
Την παρουσίαση θα έκανε ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, που εκείνη την περίοδο ήταν ο Jerome Lambert (ο άνθρωπος που ήταν πριν στη JLC και τώρα είναι CEO όλου του Richemont Group).

Στο τέλος της παρουσίασης με τα ποτά και τα γλυκά στο χέρι, πηγαίναμε όλοι γύρω-γύρω στα γυάλινα κουτιά και βλέπαμε τα ρολόγια, δοκιμάζαμε κιόλας. Κι ο Jerome ήταν εκεί, μιλούσε με όσους πήγαιναν να του πουν μιά κουβέντα. Εκεί τον πλησίασα και εγώ, γνωρίζοντας πως είναι technical guy, ήξερα περιληπτικά την πορεία του και περίμενα πως σίγουρα η ΜΒ θα ξεφύγει γρήγορα από αυτό το μονόχνωτο μοτίβο με τις ΕΤΑ στα ρολόγια της.

Πιάσαμε την κουβέντα, μιλήσαμε κάπου στα 10', o Jerome πολύ άνετος και down to earth. Στο τέλος, πριν τον ευχαριστήσω, τον ρώτησα το εξής:
"Τα χρόνια που περάσατε στην JLC, ποιό θεωρείτε πως είναι το σημαντικότερο πράγμα το οποίο συνεισφέρατε στην εταιρεία;"

Και η απάντησή του, χωρίς δεύτερη σκέψη:
"Το Duometre."

Και ας κλείσω με ένα minute repeater, το Master Grand Tradition που είχε βγει (αν δεν κάνω λάθος) σε 200 κομμάτια.
Μεγάλο πάχος κάσας, παρομοίως αξιοσημείωτη απόσταση lug-to-lug, αλλά τώρα τί να πούμε για ένα ρολόι που δεν το συναντάς κάθε μέρα.

Δύσκολα τα minute repeater, είναι η επιτομή της τεχνικής και τέχνης συνάμα, θέλει προσοχή στο σετάρισμα και συντονισμό του chime.
Γι'αυτό και μερικές, λίγες, εταιρίες κάνουν minute repeaters, με μόνο μία εξ'αυτών (Patek) να τα κάνει καλύτερα από όλους.

Στα minute repeaters και σε JLC προσωπικά θα πήγαινα στο άλλο Master Grand Tradition που ως 39-άρι είναι πιό μαζεμένο.

Συμπερασματικά, ένα Duometre είναι κάτι που πιθανώς κάποτε να αποκτήσω.
Το έχω δοκιμάσει επανηλειμμένα και ξέρω ακριβώς πώς κάθεται, όπως και τη διαφορά αίσθησης ανάμεσα στο chrono και το unique travel time.

Αρχικά ερχόταν με deployant buckle. Κάποια χρόνια πριν το άλλαξαν αυτό, για μείωση κόστους, και το έβγαζαν πλέον με pin buckle.
Δεν κυκλοφορούν πολλά στην αγορά pre-owned, ακριβώς γιατί αυτοί που το έχουν ξέρουν τί ρολογάρα είναι - αν βρεις όμως, οι τιμές δεν είναι καθόλου κακές.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2053 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 18:04:45 μμ »
Κωνσταντίνε φοβερός!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #2054 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 18:07:46 μμ »
Να σου δείξω 'γω πώς ανεβαίνει η αναγνωσιμότητα στο φόρουμ σε μία μέρα μέσα μόνο...
Όχι παίζουμε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions