Το ερώτημα είναι πραγματικό. Μέχρι το τέλος του 2013 θέλω να κάνω την τελευταία και καλύτερη αγορά μου. Το ρολόι που θα περάσουμε μαζί τα επόμενα χρόνια.
Τι ψάχνω; ένα ρολόι καλό, διαχρονικό, ανθεκτικό, αναγνωρίσιμο, με "κύρος", να μπορεί να φορεθεί παντού και συνεχώς, να μην είναι ούτε μικρό, ούτε μεγάλο και να αξίζει και το τελευταίο ευρουλάκι.
Δεν θέλω ρολόι-επένδυση για την θυρίδα. αλλά ούτε και VFM (sumo και λοιποί ιάπωνες με καλύπτουν και με το παραπάνω, αλλά λίγο περισσότερο πρεστίζ στο όνομα θα το ήθελα).
Πόσα σκοπεύω να δώσω; Μέχρι εκεί που λέει ο τίτλος, να "αξίζει" τα λεφτά του.
Επίσης δεν θέλω με τίποτα μεταχειρισμένο. Δεν έχω κάτι εναντίον των μεταχειρισμένων αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν...
Δώστε καμία γνώμη βρε παιδιά.
Δεδομένου του αρχικού ποστ και δεδομένου ότι φτάνεις μέχρι το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5000 ευρώ όπως ανέφερες στην συνέχεια, έχουμε και λέμε:
Δεν θέλεις ρολόι επένδυση για θυρίδα και θες και να είναι αναγνωρίσιμο και με κύρος....καλά και σαφώς κορυφή και τα ρολεξ και τα πανέρε και όλα τα συναφή και δεν είναι για θυρίδα ούτε το sub ούτε το radiomir, (φοριούνται παντού και πάντα αν το θες) και αναγνωρίσιμα είναι, αλλά με τόσες ρέπλικες που κυκλοφορούν σε τόσα χέρια κάπου το αναγνωρίσιμο πάει περίπατο στα μάτια των περισσότερων και γίνεται αναγνωρίσιμο μόνο από σένα, η και από φίλους-γνωστες που γραφουν εδώ μέσα και μη....ασε που πιστευω πως ένας πιο ψαγμένος (όπως είναι κάποιος που εχει κάμποσες χιλιάδες ποστ σε ωρολογιακά φόρουμ και τα εχει φαει με το κουταλι) δεν θα κατασταλάξει στο τετριμένο αλλά θα ψάξει να κάνει την διαφορά....για να μην παρεξηγηθώ δεν υπονοώ κάτι για τους κατόχους ρολογιών των άνω εταιριών και προσωπικά μακάρι να είχα την οικονομική ευχέρεια να γίνω ευτυχής κάτοχος ενός τέτοιου αριστουργήματος, απλά οι παράμετροι που εθεσες προσωπικά και χωρίς να σε ξερω δεν με πάνε εκεί σαν συλλογισμό.
Μετά έχουμε και το θέμα service.....η αγορά ενός ρολογιού δεν σταματά εκεί ιδίως όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, τα ρολόγια είναι σαν τα αυτοκίνητα, ανοιχτοί κουμπαράδες και ανάλογα τι θα πάρεις χρήζει και της ανάλογης συντήρησης στην συνέχεια (με το ανάλογο κόστος βεβαίως βεβαίως και για ανταλλακτικά και για εργασία)...ένα ρολόι μιας σεβαστής αξίας έχει και την ανάλογη επιβάρυνση σε όλη του την ζωή στα service του αλλά ακόμη και στα ανεπάντεχα (μικρά η μεγάλα) ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν (πτώση - εισροή νερού κλπ κλπ), όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να συνυπολογιστούν και να ξέρεις ότι είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις ανα πάσα στιγμή.
Ο παράγοντας ''καθημερινό'' και αντοχή στα χρόνια τώρα....εδώ είναι λίγο προσωπικό και ξεχωριστό το θέμα, κάποιος που κάνει καταδύσεις θεωρεί καθημερινό ένα ρολόι που είναι αδιάβροχο μέχρι εκεί που βούλιαξε ο τιτανικός, ένας που σκαρφαλώνει στα βουνά και στα χιόνια θεωρεί καθημερινό ένα ρολόι που θα αντέξει ακόμη κι αν παίξει μπουνίδια με την αρκούδα που θα συναντήσει στο διάβα του στους 30 βαθμούς υπο το μηδεν, ένας που είναι γραφείο-σπίτι-γραφείο (αντε και καμια μπουατ) θεωρεί καθημερινό αυτό για το οποίο θα του κάνει κοπλιμάν η όμορφη συνάδελφος ότι του πάει στο χέρι (και μετά θα ακολουθήσουν και τα σχετικά) και πάει λέγοντας.......οπότε σαν ρεζουμέ με βάση τις καθημερινές σου ανάγκες και δραστηριότητες
που μόνο εσύ ξέρεις θα πρέπει να κάνεις και την ανάλογη επιλογή, έτσι ώστε να μην έχεις στο νου σου πότε θα το βγάλεις για να μην κατσει η στραβή η μην γδάρεις κανα λουρακι (λέμε τωρα...).
Ούτε μικρό ούτε μεγάλο;;;.....υποκειμενικό και σαφώς καθαρά θέμα μεγέθους καρπού που εχεις (και γούστου) έτσι ώστε να το φοράς εσύ και να μην σε φοράει αυτό.
Τωρα (ότι κι αν αγοράσεις) ότι θα είναι η τελευταία σου αγορά;;;;.....αδελφέ
μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες όπως λέει και η πάνσοφη λαϊκή ρήση, δεν πιστεύω πως ένας χομπίστας και λάτρης των ωρολογίων (η οποιουδήποτε υλικού αγαθού αρέσει στον καθένα) μπορεί να σταματήσει κάπου, πάντα θα υπάρχει το μικρόβιο της αναζήτησης και αν βάλεις ότι όλες οι εταιρίες συνεχώς βγάζουν νεα μοντελα και εξελίσσουν τεχνολογίες οι εκπλήξεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι νέοι στόχοι-ποθοι έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις.
Πάντως ότι και να επιλέξεις στην τελική, από την στιγμή που θα είναι προϊόν μεγάλης αναζήτησης (που ηδη εχεις ξεκινήσει με το παρών thread και σίγουρα πιστευω και με βόλτες στο ιντερνετ και σε καταστήματα) θα σε ανταμείψει με το παραπάνω και θα είναι μοναδικό ΓΙΑ ΣΕΝΑ και για κανέναν άλλον, οπότε η πρώτη γνώμη που μετράει είναι η δική σου.!!!
Πάντως έτσι για την κουβέντα και επειδή κι εγω σκέφτομαι με την πρώτη ευκαιρία να κάνω ένα καλό δωράκι στον εαυτό μου (πέραν του χιλιάρικου που είναι ο μέσος όρος τιμής των ρολογιών που εχω πάρει εως τωρα)
που να αξίζει και το τελευταιο ευρω με τα μεχρι τωρα δεδομένα-γούστα μου προσανανατολίζομαι στο παρακάτω.....πιστεύω έχει και κύρος και όνομα και αντοχή και σίγουρα δεν μπερδεύεται με ένα απλό 5άρι (που κι αυτά ακόμη αξίζουν κάθε σεντ που ζητάνε..).
http://www.zerohedge.com/article/art-horology-katana-seikos-cutting-edge-anantaΜε το καλό η αναζήτηση (αν και δεν πιστευω με τιποτε οτι θα είναι η τελευταία) και πάντα με υγεία για να χαιρόμαστε αυτές τις μικρές αλλά γαργαλιστικές αισθήσεις που προσφέρουν τα συγκεκριμένα αντικείμενα.!!!