Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2245491 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #14520 στις: Δεκέμβριος 04, 2022, 14:26:33 μμ »
Όταν κάτι έχει ανεβεί  300% και μετά πέφτει 20% δεν το λες και γκρεμοτσακισμα….

Καλα 300% δεν ανέβηκαν, αλλά οπως και να έχει για αυτό είπα «εύχομαι να γκρεμιστούν».
Θέλει πολύ ακόμα!!! Δυστυχώς… :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #14521 στις: Δεκέμβριος 07, 2022, 16:19:31 μμ »
Η Rolex επενδύει ένα δισεκατομμύριο φράγκα. Νέο κέντρο παραγωγής στην Ελβετία
Περίπου 2.000 θέσεις εργασίας το 2029
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #14522 στις: Δεκέμβριος 07, 2022, 16:46:35 μμ »
λέει ότι έχει σκοπό να αυξήσει την παραγωγή 20 με 25 %.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #14523 στις: Δεκέμβριος 07, 2022, 16:51:39 μμ »

Λεει, ότι σε 10 χρόνια από τώρα με το νέο εργοστάσιο θα αυξήσει τη παραγωγή.
Της χρειάστηκε μόνο μια δεκαετία να το καταλάβουν..
Το operationally τμήμα της Rolex πρέπει να απαρτίζεται από τα ίδια δυναμικά στελέχη όπως και στο τμήμα σχεδιασμού της...

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Gnl1977,pugman,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #14524 στις: Δεκέμβριος 07, 2022, 17:06:05 μμ »
Δεν ξέρει και πάλι,αν θα καλύψει τη ζήτηση,μάλλον δύσκολο  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #14525 στις: Δεκέμβριος 07, 2022, 17:07:47 μμ »
@@ μπλε,θα σου πει βολέψου με τα pre-owned μας τώρα κ βλέπουμε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος pumba

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14526 στις: Δεκέμβριος 07, 2022, 18:50:56 μμ »
Εχουν πολλες θεσεις στο linkedin παντως.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #14528 στις: Δεκέμβριος 09, 2022, 18:55:36 μμ »
Ρώτησα έναν grey σήμερα για ατσάλινο Sky-D.

Jubilee, ό,τι καντράν βρεθεί, μαύρο / άσπρο / μπλε.

Αρχική τιμή €26k.
Υποθέτω κάτι καλύτερο θα γίνει αλλά όπως επιβεβαίωσα οι τιμές παραμένουν ψηλά....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14529 στις: Δεκέμβριος 09, 2022, 19:34:42 μμ »
Ρώτησα έναν grey σήμερα για ατσάλινο Sky-D.

Jubilee, ό,τι καντράν βρεθεί, μαύρο / άσπρο / μπλε.

Αρχική τιμή €26k.
Υποθέτω κάτι καλύτερο θα γίνει αλλά όπως επιβεβαίωσα οι τιμές παραμένουν ψηλά....

Σκεφτεσαι για αγορα ή διερευνητικά ρωτησες; Αδιάκριτη ερωτηση που δεν εισαι υποχρεωμένος να απαντησεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #14530 στις: Δεκέμβριος 09, 2022, 21:48:11 μμ »
Σκεφτεσαι για αγορα ή διερευνητικά ρωτησες; Αδιάκριτη ερωτηση που δεν εισαι υποχρεωμένος να απαντησεις.

Ως τώρα εδώ και κάποιους μήνες έκανα μερικές δοκιμαστικές αγορές σε χαμηλότερης αξίας ρολόγια, είδα κάποια πράγματα, παράλληλα είχα κι άλλα έξοδα.

Τωρα νομίζω η ώρα πλησιάζει. Ο δρόμος για κάποιον που θέλει να έχει 1-2 ωραία κομμάτια πάνω του είναι ένας συνδυασμός Rolex (αντοχή, καλή μεταπώληση, εύκολο servicing) και Patek/AP/Lange/VC για το φινίρισμα και την ποιότητα της χειροποίητης εργασίας που έχουν πάνω τους αυτά τα ρολόγια.

Αυτή είναι η άποψή μου, και είμαι κάθετος σε ό,τι γράφω διότι το δρόμο αυτό τον έχω βαδίσει στο παρελθόν ψηφίζοντας με την τσέπη μου. Αν έχεις ένα Patek ή ένα ΑΡ δίπλα σ'ένα JLC (με δεδομένο πως το κόστος αγοράς δεν σε δυσκολεύει) τότε είναι ευκόλως εννούμενο πως θα πάρεις ένα από τα δύο πρώτα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που λέει ο ιατρός μου στην Ελλάδα, ο οποίος εδώ και 6 χρόνια φορά Longines Master chrono moonphase (με module) κι οδηγεί Ευρωπαϊκό SUV χιλίων εξακοσίων κυβικών. Μου έλεγε τότε που είχα το Ναυτίλο, "...τί το θες παιδί μου τέτοιας αξίας ρολόϊ; Μέχρι δύο ή δυόμιση χιλιάδες κι είσαι εντάξει..."

Πάντα διερευνώ και πάντα είμαι έτοιμος για αγορά. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν ρολόγια σε λογικές ή 'κανονικές' πλέον τιμές. Ούτε Rolex, ούτε Patek/AP. Μόνο η Lange έχει 2-3 μοντέλα διαθέσιμα προς παραγγελία με 30% down-payment και χρόνο παράδοσης περίπου 3 μήνες, το οποίο είναι ΟΚ.

Αλλά και πάλι, με την παγκόσμια αγορά σε αυτό το παρατεταμένο χάλι, δεν παίρνεις μια απόφαση όπως την έπαιρνες παλαιότερα  - όταν υπήρχε διαθεσιμότητα σχεδόν σε όλα και διάλεγες ό,τι ήθελες. Διότι τα χρήματα που δίνεις είναι πολλά, κι όταν ακουμπάς τόσο ρευστό θες να έχεις πραγματική, ρεαλιστική ελευθερία επιλογής.

Στις μέρες μας δεν υπάρχει αυτό. Αν βρεις κάτι από αυτά σε λιανική θα το πάρεις θες δε θες διότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Υπάρχει δηλαδή, αλλά είναι σε grey dealer με καπέλο. Tα pre-owned είναι κι αυτά πανάκριβα, αφού ακολουθούν τα καινούργια.

Δεν βλέπω λύση στον ορίζοντα, σε grey δεν πάω, θα δούμε. Τι να πω...
friendly
1
funny
0
like
6
wow
0
Members reacted friendly:
george_,
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,george_,dkon,chris70,Wolf-,pugman,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #14531 στις: Δεκέμβριος 09, 2022, 23:57:30 μμ »
Αππκλειεται....δεν σε πιστεύω Κωνσταντίνε....
Εδω έχει βουίξει ότι έτοιμα είναι τα πράγματα να έρθουν εργοστασιακή τιμή

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #14532 στις: Δεκέμβριος 10, 2022, 05:58:33 πμ »
Κι ήμουν λίγο σκληρός με την JLC, ή όποια άλλη μάρκα (γενικά μιλώντας) αυτού του επιπέδου, λ.χ. Moser, Piaget, Bulgari, GP, Parmigiani, κλπ.

Τώρα πάλι όλα μαζί τα έβαλα για όλους αυτούς που μόλις ανέφερα διότι σε πολλά μοντέλα, ιστορία, μηχανισμούς, κλπ. δεν είναι όλοι ίδιοι - αλλά το ρεζουμέ είναι πως οι σούπερ τρεις [ΡΡ ή ΑΡ ή Lange] είναι σε άλλο επίπεδο. Η JLC είναι ελάχιστα κάτω από εκεί για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ανάλογα για ποιό μοντέλο μιλάμε (λ.χ. Duometre).

Τώρα τί θα κάνει η Rolex με αυτό το σύστημα για certified pre-owned (CPO) που ανακοίνωσε, ή με κάποια πράγματα για νέο εργοστάσιο που διάβασα στα γρήγορα εδώ - δεν ξέρω. Αυτά όλα τα ακούω βερεσέ.

Όταν θες ένα ρολόϊ το θες τώρα, όχι σε 10 χρόνια από σήμερα. Έχουμε 5 περίπου χρόνια που περιμένουμε να κοπάσει αυτή η καταιγίδα με τους κρύπτο-νεόπλουτους ή τα εικοσάχρονα πιθηκάκια του YouTube και του IG, και τώρα η εταιρεία μας λέει για CPO κι εργοστάσια, που ως ότου να γίνουν αυτά κανονική πραγματικότητα θα είμαστε όλοι δέκα χρόνια γηραιότεροι.

Αρχές Ιανουαρίου θα είμαι Σιγκαπούρη, θα δω κι εκεί την κατάσταση, και θα τα ξαναπούμε. Έχω ήδη ζητήσει ενημέρωση από τον AD μου εκεί για διαθεσιμότητα κάποιων μοντέλων, κι απάντηση δεν έχω πάρει... (σκέψου δηλαδή τί γίνεται)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,pugman,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14533 στις: Δεκέμβριος 10, 2022, 09:48:11 πμ »
Κι ήμουν λίγο σκληρός με την JLC, ή όποια άλλη μάρκα (γενικά μιλώντας) αυτού του επιπέδου, λ.χ. Moser, Piaget, Bulgari, GP, Parmigiani, κλπ.

Τώρα πάλι όλα μαζί τα έβαλα για όλους αυτούς που μόλις ανέφερα διότι σε πολλά μοντέλα, ιστορία, μηχανισμούς, κλπ. δεν είναι όλοι ίδιοι - αλλά το ρεζουμέ είναι πως οι σούπερ τρεις [ΡΡ ή ΑΡ ή Lange] είναι σε άλλο επίπεδο. Η JLC είναι ελάχιστα κάτω από εκεί για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ανάλογα για ποιό μοντέλο μιλάμε (λ.χ. Duometre).

Τώρα τί θα κάνει η Rolex με αυτό το σύστημα για certified pre-owned (CPO) που ανακοίνωσε, ή με κάποια πράγματα για νέο εργοστάσιο που διάβασα στα γρήγορα εδώ - δεν ξέρω. Αυτά όλα τα ακούω βερεσέ.

Όταν θες ένα ρολόϊ το θες τώρα, όχι σε 10 χρόνια από σήμερα. Έχουμε 5 περίπου χρόνια που περιμένουμε να κοπάσει αυτή η καταιγίδα με τους κρύπτο-νεόπλουτους ή τα εικοσάχρονα πιθηκάκια του YouTube και του IG, και τώρα η εταιρεία μας λέει για CPO κι εργοστάσια, που ως ότου να γίνουν αυτά κανονική πραγματικότητα θα είμαστε όλοι δέκα χρόνια γηραιότεροι.

Αρχές Ιανουαρίου θα είμαι Σιγκαπούρη, θα δω κι εκεί την κατάσταση, και θα τα ξαναπούμε. Έχω ήδη ζητήσει ενημέρωση από τον AD μου εκεί για διαθεσιμότητα κάποιων μοντέλων, κι απάντηση δεν έχω πάρει... (σκέψου δηλαδή τί γίνεται)
4 παράγραφοι που αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14534 στις: Δεκέμβριος 10, 2022, 11:58:29 πμ »
Ως τώρα εδώ και κάποιους μήνες έκανα μερικές δοκιμαστικές αγορές σε χαμηλότερης αξίας ρολόγια, είδα κάποια πράγματα, παράλληλα είχα κι άλλα έξοδα.

Τωρα νομίζω η ώρα πλησιάζει. Ο δρόμος για κάποιον που θέλει να έχει 1-2 ωραία κομμάτια πάνω του είναι ένας συνδυασμός Rolex (αντοχή, καλή μεταπώληση, εύκολο servicing) και Patek/AP/Lange/VC για το φινίρισμα και την ποιότητα της χειροποίητης εργασίας που έχουν πάνω τους αυτά τα ρολόγια.

Αυτή είναι η άποψή μου, και είμαι κάθετος σε ό,τι γράφω διότι το δρόμο αυτό τον έχω βαδίσει στο παρελθόν ψηφίζοντας με την τσέπη μου. Αν έχεις ένα Patek ή ένα ΑΡ δίπλα σ'ένα JLC (με δεδομένο πως το κόστος αγοράς δεν σε δυσκολεύει) τότε είναι ευκόλως εννούμενο πως θα πάρεις ένα από τα δύο πρώτα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που λέει ο ιατρός μου στην Ελλάδα, ο οποίος εδώ και 6 χρόνια φορά Longines Master chrono moonphase (με module) κι οδηγεί Ευρωπαϊκό SUV χιλίων εξακοσίων κυβικών. Μου έλεγε τότε που είχα το Ναυτίλο, "...τί το θες παιδί μου τέτοιας αξίας ρολόϊ; Μέχρι δύο ή δυόμιση χιλιάδες κι είσαι εντάξει..."

Πάντα διερευνώ και πάντα είμαι έτοιμος για αγορά. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν ρολόγια σε λογικές ή 'κανονικές' πλέον τιμές. Ούτε Rolex, ούτε Patek/AP. Μόνο η Lange έχει 2-3 μοντέλα διαθέσιμα προς παραγγελία με 30% down-payment και χρόνο παράδοσης περίπου 3 μήνες, το οποίο είναι ΟΚ.

Αλλά και πάλι, με την παγκόσμια αγορά σε αυτό το παρατεταμένο χάλι, δεν παίρνεις μια απόφαση όπως την έπαιρνες παλαιότερα  - όταν υπήρχε διαθεσιμότητα σχεδόν σε όλα και διάλεγες ό,τι ήθελες. Διότι τα χρήματα που δίνεις είναι πολλά, κι όταν ακουμπάς τόσο ρευστό θες να έχεις πραγματική, ρεαλιστική ελευθερία επιλογής.

Στις μέρες μας δεν υπάρχει αυτό. Αν βρεις κάτι από αυτά σε λιανική θα το πάρεις θες δε θες διότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Υπάρχει δηλαδή, αλλά είναι σε grey dealer με καπέλο. Tα pre-owned είναι κι αυτά πανάκριβα, αφού ακολουθούν τα καινούργια.

Δεν βλέπω λύση στον ορίζοντα, σε grey δεν πάω, θα δούμε. Τι να πω...

Έχεις την δυνατότητα να προσεγγίζεις τα ρολόγια ρεαλιστικά και πραγματιστικά, μέσα από πλούσια εμπειρία χρήσης κι έχοντας πληρώσει το ανάλογο κόστος, και όχι θεωρητικά όπως οι περισσότεροι απο εμάς.
Με καθαρά θεωρητική προσέγγιση απο την πλευρά μου, νομίζω τα ρολόγια που συνδυάζουν την αξιοπιστία των Rolex με την υψηλή ωρολογοποιία των PP AP VC … είναι τα Lange, τα οποία έχεις φάει με το κουτάλι και γνωρίζεις καλύτερα από τον οποιονδήποτε εδώ στο φόρουμ.
Η φινέτσα και τα τέλεια ή σχεδόν τέλεια φινιρισματα της Ιερής Τριάδας δεν είναι αρκετά ώστε να αποτρέψουν πολλά αρνητικά σχόλια για τις παθογένειες και τις ευαισθησίες των μηχανισμών τους. Πολλά τα θέματα αξιοπιστίας που έχουν εμφανιστεί σε συνδυασμό με τα υπέρογκα κοστολόγια επισκευής και συντήρησης.
Στις δικές μου σκέψεις για μελλοντική εξέλιξη της συλλογής μου, αν μου παρουσιαστεί η δυνατότητα - προσβασιμότητα, η Lange παίζει κυρίαρχο ρόλο με όλες τις άλλες εταιρείες να ακολουθούν με διαφορά.
Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες από εμένα να βρεις κάποια λύση. Ο δικός σου ορίζοντας δεν είναι τόσο περιορισμένος όσο ο δικός μου και όλων των μελών του φόρουμ.
Αναμένουμε εξαιρετικές επιλογές και μοναδικές εμπειρίες από εσένα.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,