Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2230779 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #11340 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:13:55 μμ »
Να συμπληρώσω ότι είναι η εταιρεία που κάνει τον περισσότερο κόσμο να αναρωτιέται αν αξίζει ένα Rolex.. Αν είναι ικανός να τα καταφέρει, να φιλήσει την κατάλληλη ποδιά, να πληρώσει το σωστό καπέλο στην τσέπη του σωστού AD έτσι ώστε να προσπεράσει τον προηγούμενο που θα πληρώσει μικρότερο καπέλο.

Στην Ρόλεξ εντωμεταξύ εισάχθηκε και νέος όρος, το λεγόμενο καπέλο. Νομίζω λίγοι έχουν αναρωτηθεί ότι εισαχθηκε αυτός ο όρος ο οποίος δε φέρει αρνητική χροιά. Στην πολιτική υπάρχει η λέξη μίζα, στο δημόσιο το γρηγορόσημο, στην υγεία το φακελάκι... Η Ρόλεξ εφηύρε το καπέλο, το οποίο αποτελεί μαύρο χρήμα άνευ απόδειξης στην τσέπη κάποιου που θα στο φέρει. Σε κάποια μοντέλα το τσεπάτο μαύρο χρήμα είναι ίδιο όσο η αξία του ρολογιού, πχ Daytona. Κάπου ακούστηκε ότι το τσεπάτο μαύρο χρήμα για το νέο sub είναι όσο η μισή του αξία. Το καπέλο για να καταλαβαινομαστε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11341 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:17:31 μμ »
Να συμπληρώσω ότι είναι η εταιρεία που κάνει τον περισσότερο κόσμο να αναρωτιέται αν αξίζει ένα Rolex.. Αν είναι ικανός να τα καταφέρει, να φιλήσει την κατάλληλη ποδιά, να πληρώσει το σωστό καπέλο στην τσέπη του σωστού AD έτσι ώστε να προσπεράσει τον προηγούμενο που θα πληρώσει μικρότερο καπέλο.

Στην Ρόλεξ εντωμεταξύ εισάχθηκε και νέος όρος, το λεγόμενο καπέλο. Νομίζω λίγοι έχουν αναρωτηθεί ότι εισαχθηκε αυτός ο όρος ο οποίος δε φέρει αρνητική χροιά. Στην πολιτική υπάρχει η λέξη μίζα, στο δημόσιο το γρηγορόσημο, στην υγεία το φακελάκι... Η Ρόλεξ εφηύρε το καπέλο, το οποίο αποτελεί μαύρο χρήμα άνευ απόδειξης στην τσέπη κάποιου που θα στο φέρει. Σε κάποια μοντέλα το τσεπάτο μαύρο χρήμα είναι ίδιο όσο η αξία του ρολογιού, πχ Daytona. Κάπου ακούστηκε ότι το τσεπάτο μαύρο χρήμα για το νέο sub είναι όσο η μισή του αξία. Το καπέλο για να καταλαβαινομαστε.

Το κακό, ΙΜΟ, είναι ότι πολλοί θα το δώσουν. Για να πάρουν ρολόι. Ενα ρολόι, που δείχνει την ώρα, όπως και το Casio των 18 Ε.

Ε, είναι μία διαστροφή, την οποία προσωπικά, ΔΕΝ αντιλαμβάνομαι, και οι επιθυμούντες και καταβάλοντες, ας με συγχωρήσουν.  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11342 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:22:58 μμ »
Το κακό, ΙΜΟ, είναι ότι πολλοί θα το δώσουν. Για να πάρουν ρολόι. Ενα ρολόι, που δείχνει την ώρα, όπως και το Casio των 18 Ε.

Ε, είναι μία διαστροφή, την οποία προσωπικά, ΔΕΝ αντιλαμβάνομαι, και οι επιθυμούντες και καταβάλοντες, ας με συγχωρήσουν.  :(

Είσαι από τους τυχερούς κατόχους που έχεις αλλάξει πολλά, τα έχεις ζήσει με το κουτάλι και ξερεις τι εστί η έννοια ρολόι.

Οι μικρότεροι σε ηλικία που μπήκαν αργά στο παιχνίδι, ζούνε κάτι διαφορετικό και νιώθουν απαξίωση προς κάθε άλλη μάρκα. Νομίζουν ότι αποκτώντας το θα ζήσουν την ουτοπία.

Εντωμεταξύ δεν υπάρχει ένας κάτοχος ο οποίος να το απέκτησε και να νιώθει ότι έπιασε τον απόλυτο στοχο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11343 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:33:36 μμ »
Εντωμεταξύ δεν υπάρχει ένας κάτοχος ο οποίος να το απέκτησε και να νιώθει ότι έπιασε τον απόλυτο στοχο.

Υπάρχουν και μάλιστα προσπαθούν να πείσουν και εμάς για το ίδιο. Ευτυχώς είναι πολύ λίγοι....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #11344 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:34:10 μμ »
Όταν αρχίζεις και ακούς από απο πολλούς την έκφραση " τί πρέπει να κάνω για να πάρω το τάδε Rolex ?", τότε αντιλαμβάνεσαι, νομίζω, ότι κάτι δεν πάει καλά......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11345 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:39:05 μμ »
Εχω  γνωρίσει κατόχους ρολεξ που ειλικρινά πιστεύουν ότι έχουν το απόλυτο ρολόι.
Συζητώντας μαζί τους όμως αντιλαμβάνομαι, ότι,για τους πιο πολλούς τουλάχιστον, δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα για τα υπόλοιπα ρολόγια.
Πως μπορείς να πεις ότι έχεις το απόλυτο ρολόι όταν δεν έχεις αλλάξει πάνω από 30-40 μάρκες;
Πως να κρίνεις όλα τις υπόλοιπες εταιρίες;
Είναι εντυπωσιακά ρολόγια τα ρολεξ, δεν είναι τα καλύτερα ,πλέον, όμως.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11346 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:39:51 μμ »
Όταν αρχίζεις και ακούς από απο πολλούς την έκφραση " τί πρέπει να κάνω για να πάρω το τάδε Rolex ?", τότε αντιλαμβάνεσαι, νομίζω, ότι κάτι δεν πάει καλά......

Σωστός. Η φυσιολογική απάντηση στην ερώτηση "τι πρέπει να κάνω για να πάρω ένα ρολόι" θα έπρεπε να είναι "πηγαίνεις σε ένα μαγαζί και το παίρνεις. Άντε και να μην το έχει εκεί, το παραγγέλνεις και σε 10 μέρες το έχεις"

Οτιδήποτε άλλο πλέον δεν πρέπει να είναι αποδεκτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Μεταλας

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11347 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:40:54 μμ »
Γιωργο χωρις παρεξηγηση και τις εποχες που τα εδινες και εσυ,παλι πολλα ηταν τα χρηματα.Καποιος για παραδειγμα επαιρνε μια χρυση λιρα το 2000 για 70ευρω και τωρα εχει 350 και παλι καποιοι παιρνουν....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #11348 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:41:39 μμ »
Είσαι από τους τυχερούς κατόχους που έχεις αλλάξει πολλά, τα έχεις ζήσει με το κουτάλι και ξερεις τι εστί η έννοια ρολόι.

Οι μικρότεροι σε ηλικία που μπήκαν αργά στο παιχνίδι, ζούνε κάτι διαφορετικό και νιώθουν απαξίωση προς κάθε άλλη μάρκα. Νομίζουν ότι αποκτώντας το θα ζήσουν την ουτοπία.

Ναι, απέκτησα ΠΟΛΛΑ, τα χάρηκα, τα βίωσα, τα ταλαιπώρησα, τα χρησιμποποίησα, όπως ένα ρολόι πρέπει να χρησιμοποιείται.

Και δώρησα και μερικά στην οικογένειά μου.

Αλλα, λέω αλλά, ήμουν τυχερός, γιατί με εισήγαγαν στην μάρκα, πολύ παληά, και την λάτρεψα, γιατί άντεχαν, ήταν αδιάβροχα, και είχαν και την καλύτερη χρονομετρία, για τα χρόνια εκείνα.

Και ευχαρίστως θα ξαναέπαιρνα, και ένα, και δύο, και τρία, αρκεί, οι τιμές τους να ήταν όπως τότε, αναλογικά, και εξηγούμαι, το 2010 Οκτώβριο, πήρα Sub Date κεραμικό, με 5.000 Ε. Και το 2011, Datejust, με λευκόχρυσο, με 3.500 Ε.

Και μέχρι εκεί ......το συζητάω. Από εκεί και πέρα, ..........διαστροφή. :'(

Γιατί ΔΕΝ παίρνεις κάποια ιδιότητα παραπάνω από το πχ Casio Duro. Ωρολογιακή εννοώ. Υδατοστεγανότητα, ακρίβεια. Τελος.

Και άμα σου ανέβαζε το κοινωνικό στάτους, την μόρφωση, την οικογενειακή ευτυχία, την πρόοδο των παιδιών, άντε, να το έπαιρνα. Και στις 10.000, και στις 20.000 Ε.

Αλλά, δεν έχει τέτοιες ιδιότητες. Ατυχώς.  :o

Και ξανα-απολογούμαι στους φίλους που το ΘΕΛΟΥΝ. Και τους εύχομαι, αν μπορούν, ας το αποκτήσουν. Χαρά είναι. Συμφωνώ. :)

Αλλά από την άλλη, να αποκτώ ψυχολογικά, γιατί το θέλω, αλλά, είναι άπιαστο όνειρο, ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Εχω 4 στην "στενή" οικογένεια. Δυο εγώ, + μάνα, + κόρη. Και ο @sub50 ξέρει, γιατί ήταν παρών στο μαγαζί, ότι προσπάθησα να πάρω και ένα NOS, αλλά έδινα 2.500 Ε τότε, και μου ζήταγε παραπάνω. Και δεν τα έδωσα. Λάθος ? Ναι. Τα άξιζε ? Ναι. Αλλά, δεν πίστευα ότι θα έπρεπε να δώσω παραπάνω. Γιατί, δεν θα το έπαιρνα για να το πουλήσω να "κονομήσω" . Θα το έπαιρνα, για να το φοράω. Και θα ήταν υπερβολή.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #11349 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:43:12 μμ »

Σωστός. Η φυσιολογική απάντηση στην ερώτηση "τι πρέπει να κάνω για να πάρω ένα ρολόι" θα έπρεπε να είναι "πηγαίνεις σε ένα μαγαζί και το παίρνεις. Άντε και να μην το έχει εκεί, το παραγγέλνεις και σε 10 μέρες το έχεις"

+ οο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος vtsakiris

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11350 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:50:43 μμ »
Καπέλο δεν θα έδινα ποτέ!
Αλλά όσον αφορά τις MSRP δεν έχω πρόβλημα, αν θες αγοράζεις αν θέλεις όχι...

Εγώ αγόρασα τον περασμένο Οκτώβριο (10/2020) με έκπτωση -10% ένα datejust 41 και ένα date 34 και δεν νιώθω καθόλου μαλ-κας, μια χαρά χαρούμενος είμαι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #11351 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:52:16 μμ »
Γιωργο χωρις παρεξηγηση και τις εποχες που τα εδινες και εσυ,παλι πολλα ηταν τα χρηματα.Καποιος για παραδειγμα επαιρνε μια χρυση λιρα το 2000 για 70ευρω και τωρα εχει 350 και παλι καποιοι παιρνουν....

.... ο χρυσός, είναι "αποκούμπι" ασφαλείας, και είναι κατάλοιπο παλαιοτέρων, που έζησαν κατοχή, ή τις τρελλές "διολισθήσεις και "υποτιμήσεις" του .................. ( απαγορεύονται τα πολιτικά. Ετσι δεν είναι ?  :-[ ).

Δεν είναι το ίδιο και με τα αντικείμενα αξίας, πχ ρολόγια, κοσμήματα, κλπ.

Ο μεν χρυσός, είναι αντικείμενο συναλλαγής, το ρολόι ή το κόσμημα, υπόκειται σε άλλα γράδα.

Πήγα εγώ κόσμημα των 10.000, σε "μάγκα", και μου λέει.

-Οι πέτρες, δεν με ενδιαφέρουν. Τις βγάζω και πάρτες. Το χρυσό το κόβω, το ζυγίζω, τιμή χρυσού, μείον 10 % για πάρτη μου, και τα υπόλοιπα δικά σου. Δεν το υπολογίζω σαν κόσμημα. Μονο τον χρυσό.
-Καλά, πάρε τρία και βλέπουμε  :D :D :D :D

Το αυτό και με τα ρολόγια. Μην βλέπουμε κάποιες συγκυρίες, το πήρε 8.000 και το πουλάει μετά 9.000. Σαν ωρολογόφιλος, δεν πιάνει μία, σαν επενδυτής, πάλι δεν πιάνει τα σωστά ΙΜΟ.

Και τα χρυσά ρολόγια, 200 Ε χρυσό έχουνε επάνω. Εχετε δεί κάσα ? Σκαμένη και τρύπια παντού. Τι νομίζουμε ? Οτι πιάνει λεφτά μια κάσα ? ή το μπρασελέ ? Οχι κύριοι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #11352 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:53:52 μμ »

Εγώ αγόρασα τον περασμένο Οκτώβριο (10/2020) με έκπτωση -10% ένα datejust 41 και ένα date 34 και δεν νιώθω καθόλου μαλ-κας, μια χαρά χαρούμενος είμαι.

Ναι, δεν το πήρες για "επένδυση". Για πάρτη σου το πήρες, και καλά έκανες.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11353 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:56:17 μμ »

Μαζί σου και εγώ έτσι όπως τα πήρες, και καλά έκανες.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #11354 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 19:57:26 μμ »

Αυτό ακριβώς!!!
Η φυσική διαδικασία απόκτησης ενός αγαθού είναι όπως περιγράφεις : μπαίνεις στο κατάστημα, βλέπεις, δοκιμάζεις, αγοράζεις, φεύγεις...(άντε και στην χειρότερη, μια μικρή αναμονή ημερών συνήθως έως ότου παραγγελθεί).
Όλα τα υπόλοιπα (λίστες, καπέλα, φίλημα κατουρημένων ποδιών, "βύσματα") είναι ΑΝΩΜΑΛΙΑ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions