Ακυρώνεις μόνος σου τα λεγομενα σου... Τίποτα λοιπόν δεν είναι δεδομένο! Ακόμα και για εσένα που πιστεύεις στα δεδομένα!
Εγώ που ασχολούμαι μόνο 2 χρόνια παραπάνω από εσένα γνωρίζω ένα πράγμα που σίγουρα είναι δεδομένο... Τιμή καταλόγου 8700! Αυτή είναι η τιμή του sub αξίζει δεν αξίζει τόσα!
Βέβαια για εσένα τη μία αξίζει 5 και την άλλη 9... Ευτυχώς μένει ο γραπτος λογος!
Σε παρακαλώ, εάν θες, ξαναδιάβασε αυτά, που έγραψα...είναι κουραστικό για κάποιον, που δεν είναι όλη μέρα μέσα στο φόρουμ, να εξηγεί συμπληρωματικά, κάποιες φράσεις.
Πάμε πάλι...
τιμή που ζητάει (ο Μπάμπης, ο Μήτσιος κτλ για να δώσει το sub) ~13k
τιμή καταλόγου, 8700
τιμή που αξίζει για αυτά που προσφέρει ~5k, συγκρινόμενο με ένα αντίστοιχο Omega ή Tudor
Φίλε μου escape μπορείς, μιας και το έχεις αναλύσει, να μου πεις γιατί το sub θα έπρεπε να πάει στα 7-6-5Κ;
Ή γιατί όχι στα 3-4Κ;
Και αν μπορείς να αναλύσεις το γιατί θα όφειλε να κάνει έκπτωση τη στιγμή που δεν υπάρχει ρολόι διαθέσιμο λόγω ζήτησης; Θέλω να πω ότι αν εσύ π.χ. πουλάς παπούτσια και δίνεις μια μάρκα για 400€ το ζευγάρι, και δεν προλαβαίνεις να στοκάρεις, θα έκανες έκπτωση;
Εγώ λοιπόν που δεν ασχολούμαι με αυτές τις οικονομικές κλίμακες ρολογιών, θα ήθελα να μάθω. Μήπως κάτι δεν καταλαβαίνω;
Και μη νομίζεις ότι σε βρήκαμε και σε βαράμε. Αλλά έγραψες με σιγουριά και ξεκάθαρα τη γνώμη σου.
Κι εγώ πιστεύω όπως και οι περισσότεροι εδώ ότι τα luxury watches, ρολόγια τέλος πάντων που είναι εντός "ανθρωπίνων δυνατοτήτων" είναι υπεραξίες. Κοστολογούνται δηλαδή σε πολύ πολύ υψηλότερες τιμές που ξεπερνούν και τα κόστη κατασκευής, σχεδιασμού, ανάπτυξης, διαφήμισης, κλπ κλπ.
Εσύ πώς καταλήγεις στο συμπέρασμα για τιμή καταστήματος στα 7-6-5Κ και όχι τα 3-4; Να πω κιόλας ότι μεταξύ 5 και 7 η διαφορά είναι χαοτική. Δεν είναι σα να λέμε ότι το Mercedes αυτό κάνει 100 χιλιάρικα, ενώ τιμή καταλόγου έχει 98.000.
Την απάντηση σε όλα τα ερωτήματά σου (πλην ενός) είναι πολύ εύκολο νομίζω, να την δώσεις ο ίδιος, εάν αναλογιστείς τί παραπάνω προσφέρει το sub σε σύγκριση με το αντίστοιχης κατηγορίας χρήσης (diver?) Omega και Tudor.
....και μην το ξεχειλώσουμε το θέμα «στην R έχεις καλό/εγγυημένο service, ενώ Swatch-group τρέχα γύρευε», επειδή εκεί πάμε στο σενάριο της «μπέμπας» που...ναι, την πήρα αλλά δεν έχω να την συντηρήσω.
Όπως πολύ σωστά είπες, «.....τα luxury watches, ρολόγια τέλος πάντων που είναι εντός "ανθρωπίνων δυνατοτήτων" είναι υπεραξίες.» Προσωπικά, έχω 2 Omega και τα στέλνω Ελβετία για service. Δεν κλαίγομαι όμως «τι κ@λο service έχουμε εδώ» και «θα πάρουν 5 κ 10%» κλπ,κλπ,κλπ.
Το έταιρο ερώτημα, περί «προσφοράς και ζήτησης και στοκαρίσματος» το έχω ήδη απαντήσει...πάμε πάλι...
Μια εταιρεία, η οποία θέλει πραγματικά να ικανοποιήσει τους ορολογόφιλους/παθιασμένους/έχοντες τα χρήματα για να κάνουν το κομμάτι τους/κλπ κλπ, πράττει (τοοοοοοοοοοσα χρόνια) αυτό που χρειάζεται για να ικανοποιήσει την ζήτηση.
Όλα τα υπόλοιπα μαρκετινίστικα (όπως επιθυμείς πες το) κόλπα, θεωρώ ότι με πιάνουν Κώτσο, τη στιγμή, που υπάρχουν και άλλες εταιρείες που προσφέρουν την ίδια/καλύτερη ποιότητα/τεχνολογία κατασκευής.
Εκτός κι αν θέλω πάσι θυσία να έχω 3άρα μπέμπα (προσωπικά όχι), οπότε πλΕρώνω 13000 και δεν διαμαρτύρομαι «κοίτα τί κάνει η Rolex» και «ού να μου χαθεί, ανέβασε φέτος 10%».
Απλά πράγματα...