Γιώργο,
Γνωστό μέλος που γνωρίζεστε και έχει σεβασμό από όλα τα μέλη λόγω τεράστιων γνώσεων, είχε γράψει όλη την ιστορία αναλυτικά για ένα Hulk το οποίο αγόρασε καινούργιο στη γυναίκα του και αφού σταμάτησε, η εγγύηση δεν τον κάλυψε και πλήρωσε ολόκληρη την επισκευή. Η αιτιολογία ήταν ότι το ρολόι είχε δεχθεί σκληρή χρήση και δεν καλυπτόταν από εγγύηση.
Δε θα ήθελα να αναφέρω και τι δουλειά κάνει η κυρία του και τα πειράγματα που δέχθηκε λόγω της "σκληρής" χρήσης του που αποφάνθηκε η Ρόλεξ.
Από όσο γνωρίζω μετά την επισκευή το ρολόι πωλήθηκε και ασχολείται πλέον με άλλη αγαπημένη του εταιρεία.
Ο δεύτερος είναι συνάδελφός μου, του οποίου το sub σταμάτησε και λόγω ενός σημαδιού στην κάσα, τον ενημέρωσαν κι εκείνον ότι το ρολόι δε καλύπτεται από εγγύηση, προφανώς λόγω χτυπήματος.
Εκεί που το φόραγε για desk diving, πλέον το έχει μόνο για εξόδους.
Το μόνο που περιγράφω είναι ότι συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, αντικείμενα με τεχνολογία και εξαρτήματα είναι που ενδέχεται να αποτύχουν - ίσως καλύτερης ποιότητας, αλλά η συμπεριφορά της εταιρείας δεν είναι πάντα σωστή σύμφωνα με ιστορίες κατόχων που τα πληρώνουν.
Προσωπική εμπειρία είχα μόνο από ένα Blackbay, με ανάμεικτα ουδέτερα συναισθήματα.
Αποδεκτά από την επιτροπή κρίσεων. Ευχαριστώ.

Πάμε και σε άλλα.

Δεν είμαι ούτε νομικός εκπρόσωπος, ούτε μέτοχος της συγκεκριμένης κατασκευάστριας, ούτε καμμιάς άλλης.

Αλλά, παραθέτουμε γεγονότα, όπως τα ζήσαμε, ή δημοσιευτηκαν από ανθρώπους που τους εμπιστευόμαστε. Οχι των άλλων.

Εχω και εγώ, αρκετές περιπτώσεις αστοχίας, αλλά, αν ψάξεις στο βάθος, τα γεγονότα, βρίσκεις και τον υπεύθυνο.
Ξεβιδώνω την κορώνα του Sub ( ενα από τα πρώτα μου με ημερομηνία ), και μου μένει ο λαιμός στο χέρι. Αφού τον έσφιγγα μέχρι αηδίας, μια-δύο-δεκαδύο, σφήνωσε η κορώνα στο σπείρωμα, και .......βγήκε ο λαιμός !
Καλά, η άλλη μοναδική στα χρονικά π@π@πι@, στεγανό ρολόι με βιδωτή κορώνα, να είναι ......χειροκουρδιζόμενο ? Πάνε οι λαιμοί, τα σπειρώματα, κλπ.
Το ρολόι της κυρίας μου, μετά από κάποια στιγμή, δεν κούρδιζε στο αυτόματο. Εκτός του ότι η κυρία μου ανταγωνίζεται στα ίσια και κερδίζει και την Προεδρική φρουρα στην ακινησία, ( ....αυτοί κάνουν 2 εικοσάλεπτα, η κυρία μου 3-ωρο και βάλε, μέχρι να χρειαστεί WC ), του έριχνα εγώ μερικές στροφές, κινώντας το με το χέρι, αλλά και πάλι γιόκ.
Πάμε στον φίλο, το ανοίγει, και ο κεντρικός άξονας με το αντίβαρο, ήταν ..........στραβωμένος. Βρε, πως, πότε, γιατί, τελικά σκέφτηκε, μήπως τότε που έπεσε με το ποδήλατο, το είχε κτυπήσει. Αρα, ποιός έφταιγε ?
Το ρίχνω εγώ από το πλυντηριο στα πλακάκια ( .....να κτυπάν τα τακουνάκια

), κράκ, πάει το ζαφείρι. Ποιός φτάιει ?
Πάμε στον Αλέξανδρο, Βγαίνουμε από το αμάξι, μπάμ το ρολόι στην άσφαλτο. Εδώ πάντως, φταίει ο Αλέξανδρος.

Σίγουρα. Με θάμπωσε με την γοητεία του.
Πρέπει να έχω αγοράσει πάνω από 40-45 ρολόγια από την έναρξη της εμπλοκής μου. Για "πάρτη" μου, για την ευρύτερη οικογένεια, για φίλους και συναδέλφους ( ....επειδή μου έκαναν καλή έκπτωση, παέναμε μαζί

).
Εχω περιστατικά διείσδυσης νερού από ανοικτή κορώνα, τζαμάκια, μπρασελέ ( πχ Χάρης αλλά και άλλοι ), κακά κουμπώματα, και πολλά άλλα μικρά, ψιλά, κλπ. Και βλέποντας, μαθαίνεις. Και μετά προσέχεις.
ΠΟΤΕ, δεν έτυχε περιστατικό, που να μπορούσα να πω, να, σφάλμα, τους πιάσαμε.

Και στατιστικά, επειδή ανακατεύομαι χρόοοοοοοοοονια, και έχω δεί και μιλήσει με δεκάδες, πολλές δεκάδες ιδιοκτήτες, ποτέ δεν άκουσα ένα περιστατικό, πχ σαν αυτό που βίωσα εγώ με άλλη, με σήμα γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου.
Και , όταν φθάσεις να χρειαστείς κάτι, είναι εκεί, πλήρης κάλυψη, ανταλλακτικών και τεχνιτου.
Και εγώ προσωπικά, τα έχω "στίψει", και παρά τα μικροθεματάκια, πάντα από ευθύνη μου, ποτέ δεν είχα σοβαρό πρόβλημα.Προσωπικά, και η διαδρομή μου το δείχνει, τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, στην ολική ποιότητα. Και θα ξαναέπαιρνα, αν δεν πλησίαζε η ημερομηνία ..............λήξης, ή οι τιμές δεν ήταν πλέον παράλογες.
Αλλά,
αν είσαι κάτω από 40, σου αρέσουν και μπορείς, το παίρνεις. Γιατί έχεις άλλα 30-40 χρόνια ποιοτικό "πράμα", με πλήρη κάλυψη. Που δεν νομίζω να ισχύει για πολλές από τις υπόλοιπες της "πραγματικής" αξίας γύρω στα 5.000.
Από άλλο φόρουμ, είχαμε επαφή με ρολογά, αντιπρόσωπο εταιριών στην Ελλάδα. Και σπουδασμένο στην καλύτερη σχολή της Ελβετίας. Ναι, Sub φορούσε, και μας εξηγούσε και γιατί ήταν το καλύτερο.
Φίλος, με κεντρικό κοσμηματοπωλείο, με τις καλύτερες μάρκες. Ναι, Datejust φορούσε. Από επιλογή. Λόγω ποιότητας και διάρκειας.
Αν κάποιος, δεν θέλει να παραδεχτεί το κτύπημα, ή την όποια ζημιά, που την προκάλεσε ο ίδιος στο εκάστοτε ρολόι του, είναι άλλο θέμα.
Αλλά, το ότι μπορεί να τα πουλάνε και να είναι βλαμένα από την μαμά, ε, δεν το δέχομαι. Και αν το δεχτώ, πόσο να το υπολογίσω ? Σε τι ποσοστό ?
ΣυμπέρασμαΘεωρώ, ότι από τις "προσβάσιμες" μάρκες, είναι ότι καλύτερο. Εγώ, μέχρι VC έφτασα, και το μετάνοιωσα. Δεν θα πώ όμως ότι δεν ήταν καλό. Καλό ήταν, αλλά, για άλλο τρόπο ζωής.
Δεν πήγα σε ΡΡ, ή ΑΡ. Δεν είμαι τόσο πλούσιος.
Αλλά είχα την ευκαιρία να ζήσω με δαύτα, και τα αξιολογώ ως ικανά.
Φυσικά, και κάποια "Ιαπωνικά" ζούνε αντίστοιχα χρόνια, και κάνουν το 1/10 της τιμής.
Αλλά δεν σχολιάζουμε αυτό, την "αξία" της συγκεκριμένης μπράντας σχολιάζουμε.
GMT - Ρολόι 26 ετών, που φορέθηκε παντού. Από τα ψηλά βουνά μέχρι και στα ψαροντούφεκα. Στον ήλιο και στα χιόνια. Εξ ού, και το ξεθώριασμα. Αγυάλιστο. Μετράει ? ή να πάει για ανακύκλωση ?

( ...το άλλο, είναι .......36 )
The quality will remain long after the price is forgotten. - Henry Royce

Να βάλω και της κυρίας ? 20 ετών ?