Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2247365 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #12225 στις: Μάιος 16, 2021, 23:16:58 μμ »
Μου κάνεις ερωτήσεις που δεν μπορώ και δεν θέλω να σου απαντήσω
Δεν μπορώ να κρίνω τιμές για τον κάθε ιδιώτη.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η απάντηση δεν είναι νούμερο.

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12226 στις: Μάιος 16, 2021, 23:19:12 μμ »
Εγω προσωπικά για τα νέα λέω,τον αντικαταστατη δηλαδή που δεν έχει ούτε ένα έτος κυκλοφορίας.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ε άλλο το ένα άλλο το άλλο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12227 στις: Μάιος 16, 2021, 23:21:28 μμ »
Αυτο καταλαβες απο το "τζαμπα"? Απλα λεω οτι για καποιο λογο το νομο της προσφορας και της ζητησης τον θυμομαστε μονο για να δικαιολογησουμε τις αυξησεις, για μειωση τιμων ουτε λογος.
Εννοείται πως αυτό που συμβαίνει με όλα τα χοτ ρολόγια της εποχής που έχουν καπέλο είναι αποτέλεσμα του κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12228 στις: Μάιος 16, 2021, 23:23:55 μμ »
Αυτο καταλαβες απο το "τζαμπα"? Απλα λεω οτι για καποιο λογο το νομο της προσφορας και της ζητησης τον θυμομαστε μονο για να δικαιολογησουμε τις αυξησεις, για μειωση τιμων ουτε λογος.
Έχει ενδιαφέρον αυτό που αναφέρεις.
Τις εποχές που έπαιρνες π.χ. Sub με έκπτωση στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικά, το 2014, η Rolex εξακολουθούσε να κάνει αυξήσεις στις τιμές καταλόγου. Η γρήγορη απάντηση υποθέτω πως είναι ότι στην Ασία είχε δυσανάλογα μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12229 στις: Μάιος 16, 2021, 23:30:34 μμ »
Πάντως πραγματικά first world problems αν μπορούμε να πάρουμε rolex ,αν χρειάζονται καπέλα,γνωριμίες,αναμονές κτλπ... Σοβαρό πρόβλημα αν δε μπορεί κάποιος να πάρει ρολεξ λόγω της υπάρχουσας κατάστασης.
Και όσο πλέον η συντριπτική πλειοψηφία όσων αγοράζουν το κάνουν έχοντας σα πρώτο κριτήριο την μεταπώληση και το ενδεχόμενο κέρδος άλλο τόσο και η συντριπτική πλειοψηφία όσων εκνευρίζονται με αυτό (και δεν αναφέρομαι σε τέτοιες συζητήσεις,έχω δει πραγματικά νεύρα για όσους αγοράζουν...)  εκνευρίζονται γιατί δε μπορούν και οι ίδιοι να το κάνουν.Ξέρω αρκετούς από αυτούς που έχουν <<σιχαθεί>> τη  μάρκα και τους <<έμπορους>> που κωλοτούμπες θα έκαναν για να πάρουν οποιοδήποτε ρολεξ σε retail και να βγάλουν με το καλημέρα ένα ταληράκι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12230 στις: Μάιος 16, 2021, 23:33:28 μμ »
Εγώ μια χαρά κατάλαβα. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ένα τόσο μεγάλο μαγαζί θα παραδεχτεί την αποτυχία μιας σειράς κατεβάζοντας τις τιμές. Αν πραγματικά δεν την πιστεύει θα την αποσύρει. Δε θα κατεβάσει τις τιμές. Με αυτόν τον τρόπο θα στηρίξει και όσους έχουν επιλέξει τα συγκεκριμένα μοντέλα καθιστώντας τα συλλεκτικά. Δε μιλάμε για κοινά αντικείμενα. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12231 στις: Μάιος 16, 2021, 23:57:43 μμ »
Ακριβως. Οποτε να μιλαμε για προσφορα/ζητηση μονο, ειναι μια ευκολη δικαιολογια για οσα συμβαινουν. Προφανως, δεν λεω πως δεν υπαρχει (θα ηταν και στα ορια του παραλογισμου αυτο), αλλα δεν δουλευει μονο ετσι και απο μονο του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #12232 στις: Μάιος 17, 2021, 03:14:27 πμ »
Μόνο με τη rolex παρουσιάζονται τα φαινόμενα αυτά? Γιατί ασχολούμαστε αποκλειστικά με αυτήν?
Αν κάποιος θέλει να αγοράσει Royal Oak πόσα πρέπει να πληρώσει καπέλο? Patek nautilus?
Ακόμα και μικρές εταιρίες (πχ  Lange) που είναι exclusive σε σχέση με τις άλλες με ασυγκρίτως μικρότερους αριθμούς παραγωγής τώρα τελευταία κάνουν τα ίδια. Αν κάποιος επιχειρήσει να αποκτήσει το Odysseus (το μπλε ατσάλινο που έβγαλαν) θα το διαπιστώσει με τον πιο σκληρό τρόπο. Και δε μιλάμε για ρολόγια των 5-10K.

Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στην αγορά από εμένα, αλλά η δικιά μου εμπειρία από πραγματικό ενδιαφέρον αγοράς, είναι ότι μόνο με τη Rolex παρουσιάζονται σε τέτοιο βαθμό. Ποια? Τα shenanigans που λέμε εδώ. Διπλές λίστες, μία μουσαντένια και μια κανονική, να σου λένε ανοιχτά όχι μόνο ότι πρέπει να πάρεις άλλα για να μπεις στην κανονική λίστα, αλλά και τι ακριβώς θα πάρεις ανάλογα με το μοντέλο που θέλεις (ρολόγια και κοσμήματα), και απάράδεκτη αντιμετώπιση στους AD. Η μπουτίκ απλά dismissive, άδεια ράφια και "δεν έχουμε, καλή σας μέρα".

Οι άλλοι μεγάλοι που έχω εμπειρία:

PP: "Δυστυχώς έχουμε τεράστα ζήτηση σε Nautilus και Aquanaut και δεν ξέρουμε τι και πότε θα φέρουμε, οπότε έχουμε σταματήσει να παίρνουμε λίστα η οποία έτσι κιαλλιώς είναι τεράστια". Αλήθεια/ψέμματα τουλάχιστον είναι τίμια.

AP: Κάθε μπουτίκ έχει ένα allocation κάθε χρονιά από κάθε μοντέλο. Αν έχει ελέυθερα, 20% προκαταβολή και το έχεις μόλις έρθει. Εμένα μου είχαν πει 1 χρόνο αναμονή και το πήρα στους 10 μήνες. Εξαίρεση αποτελούν συγκεκριμένα μοντέλα (Jumbo μπλε, Perpetual Ultra Thin) τα οποία έχουν κανονική πολυετή λίστα, ενώ δίνεται προτίμηση σε repeat customers.

Lange: Η παραγωγή του Odysseus είναι πάρα πολύ μικρή, οπότε είναι επίσημη και δημόσια πολιτική της εταιρίας να προσφέρεται μόνο σε ήδη πελάτες. Προς το παρόν ακόμα και έτσι όχι μόνο διατίθεται ολόκληρη η παραγωγή αλλά έχει και αναμονή από ήδη πελάτες της εταιρίας. Ήθελα πολύ ένα Odysseus αλλά προς το παρόν δεν γίνεται. Και είμαι μια χαρά με αυτό, γιατί επίσης είναι τίμια αντιμετώπιση.

FPJourne: Περίπου το ίδιο με την ΑΡ, αλλά μόνο δια ζώσης στις μπουτίκ. Εξαίρεση το Chronometre Bleu που πια έχει πολυετή αναμονή και κάποιοι λένε ότι δίνεται μόνο σε repeat customers. Επίσης τα Edition Black που εξαρχής δημιουργήθηκαν σαν συλλογή για τους ήδη πελάτες, μαζί με κάποια ακόμα συγκεκριμένα μοντέλα.

Moser: Δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία εταιρίας μπαίνει (μεγάλη, ΥΩ, micro) απλά την συμπεριλαμβάνω γιατί έχω εμπειρία. Στέλνεις mail και σου απαντάνε πότε μπορούν να σου έχουν μοντέλο, ακριβώς (μήνα). Ανάλογα τι ζητάς από 1 μήνα μέχρι 1 χρόνο μακριά, αν είναι κανονικής παραγωγής (όχι limited).

υ.γ.: μιλάω για τα τελευταία δύο χρόνια (όχι πριν 10-20 κλπ) και εμπειρία από 6-7 χώρες σε 3 ηπείρους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12233 στις: Μάιος 17, 2021, 09:02:04 πμ »
Σωστός,απλά αυτό που αναφέρεις για τις εξαιρέσεις στον κατάλογο αυτών των εταιριών ισχύει για όλο τον κατάλογο της rolex.Δλδ ό,τι είναι το μπλε royal oak (  όλα τα χρώματα βασικά ) για την ap,το chronomere bleu για την fp journe κτλπ ,είναι όλα τα rolex σχεδόν για τη rolex.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12234 στις: Μάιος 17, 2021, 10:22:04 πμ »
Φίλε blah. Ορθή η τοποθέτηση σου. Δε διαφωνούμε σε κάτι. Η τοποθέτηση μου αποσκοπουσε στο να στηρίξω τη θέση άλλων μελών που αναφέρουν τον κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης και με την οποία συμφωνώ.
Μια δυο παρατηρήσεις.

Τα παιχνίδια που αναφέρεις δεν παίζονται τόσο από τις εταιρίες όσο από τα δίκτυα πωλήσεων. Και φυσικά είναι τελείως διαφορετικός ο έλεγχος που μπορεί να ασκήσει η  εκάστοτε εταιρία στις Boutiques και στους AD. Τα φαινόμενα που κατακρινουμε αφορούν σε ADs οι οποίοι μπορούν να πωλούν και άλλα brands πλην rolex και κάνουν τα ίδια.

Πολύ σημαντικός παράγοντας για τον έλεγχο είναι και το μέγεθος του δικτύου. Η rolex έχει μακράν μεγαλύτερο όλων των υπολοίπων.

Tα Rolex έχουν επενδυτική χροιά. Είναι γνωστά και από μη ωρολογοφιλους οι οποίοι τα παίρνουν ως επένδυση. Και εδώ παίζουν ρόλο οι ADs καθώς ωθούν πελάτες τους άσχετους με το χώρο στο να τα αγοράσουν κρατώντας τη ζήτηση πολύ ψηλά.

Σημασία έχουν οι λεπτομέρειες. Αναφέρεις τη lange για παράδειγμα που είναι από τις πολύ αγαπημένες μου εταιρίες κατά τα άλλα και ειμαι και πελάτης έχοντας δηλώσει τα ρολόγια που διαθέτω στο επίσημο site. Ζήτησα το Odysseus. Η απάντηση την οποία πήρα γραπτώς σε email είναι ότι είμαι μεν πελάτης και με ευχαριστούν αλλά τα ρολόγια μου δεν τα πήρα από Boutique αλλά από AD. Ως εκ τούτου, αν το θέλω μπορώ να το πάρω μέσα σε 9 εως 12 μήνες αγοράζοντας όμως πρώτα ένα ρολόι από Boutique ίσης ή μεγαλύτερης αξίας. Η υπάλληλος της Boutique που αλληλογραφουσα μου ζήτησε συγγνώμη αναφέροντας μου (γραπτώς) ότι διαφωνεί με τη συγκεκριμένη πρακτική αλλά αυτό της έχουν πει να λέει.
Μάλιστα οταν τη ρώτησα τι έκπτωση μπορείτε να μου δώσετε μήπως και μετριαστει η αγανάκτηση που ένιωθα, απάντησε ότι το ποιος θα πάρει το Odysseus το αποφασίζει ο υπεύθυνος της Boutique και ότι αν μου κάνει έκπτωση δε μπορει να με βάλει στη λίστα. Odysseus τέλος λοιπόν καθώς μου είναι αδιανόητο να υποκύψω σε τέτοιες πρακτικές.

Από την άλλη ad της Rolex μου προσέφερε precious metal Daytona με έκπτωση τον 01 του 21 όταν η αγορά ήταν κυριολεκτικά άδεια καθώς υπήρχε η φήμη για αλλαγή κάσας από 40 σε 41 και price increase με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρυσό daytona πουθενά. Και δεν αναφέρομαι σε οποιοδήποτε daytona αλλά στο πιο εμπορικό και επιθυμητό precious metal Daytona αυτό με το choko dial.

Μου το προσέφερε όχι γιατί είμαι ωραίος, επώνυμος, λεφτάς ή πιο μάγκας από αλλους. Μου το προσέφερε γιατί
Α. Έχω μια σταθερή μακροχρόνια αγοραστική σχέση.
Β. Γνωρίζει ότι τα ρολόγια που παίρνω τα κρατάω και δεν πάω να βγάλω μεροκάματο προσπαθώντας να του πάρω τη δουλειά.

Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Υπάρχουν πολλες και διαφορετικές παράμετροι. Εκείνο το οποίο πρέπει να αποφεύγουμε είναι να αναπαράγουμε ότι διαβάζουμε ή ακούμε και να φανατιζομαστε. Κάνοντας τη δική μας έρευνα μπορεί και να εκπλαγούμε από το αποτέλεσμα κάποιες φορές.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #12235 στις: Μάιος 17, 2021, 10:42:08 πμ »
Φίλε blah. Ορθή η τοποθέτηση σου. Δε διαφωνούμε σε κάτι. Η τοποθέτηση μου αποσκοπουσε στο να στηρίξω τη θέση άλλων μελών που αναφέρουν τον κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης και με την οποία συμφωνώ.
Μια δυο παρατηρήσεις.

[...]

Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Υπάρχουν πολλες και διαφορετικές παράμετροι. Εκείνο το οποίο πρέπει να αποφεύγουμε είναι να αναπαράγουμε ότι διαβάζουμε ή ακούμε και να φανατιζομαστε. Κάνοντας τη δική μας έρευνα μπορεί και να εκπλαγούμε από το αποτέλεσμα κάποιες φορές.

Φίλε Άγγελε (υποθέτω? Χρήστος εγώ),

Εννοείται ότι κάνουμε κουβέντα με απόλυτα καλη διάθεση, ειδικά όταν έχουμε την τύχη να έχουμε κάποιον με την εμπειρία σου ανάμεσά μας (κάτι που φυσικά εννοώ 1000%).

Απλά ήθελα να απαντήσω στο σχόλιό σου ότι και οι άλλοι κάνουν τα ίδια. Όσα ανέφερα παραπάνω είναι δικές μου εμπείριες, δεν είναι κάτι που διάβασα, μου είπαν ή άκουσα από φίλο φίλου. Σε δύο από τις εταιρίες που ανέφερα έγινα και πελάτης στο τέλος. Η δική μου εμπειρία λοιπόν είναι ότι όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι. Ίσως είμαι εγώ ο τυχερός/άτυχος? Αλλά μόνο σε AD της R με έχουν αντιμετωπίσει άσχημα. Ακόμα και στην επίσημη μπουτίκ δεν έκαναν ούτε το κλασσικό small talk.

Ίσως το σχόλιό σου για μη-ωρολογόφιλους είναι η ουσία της υπόθεσης. Έχω αναφέρει παλαιότερα την εμπειρία μου από έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους ίσως στον κόσμο, όπου είναι AD από Tudor/Rolex μέχρι MB&F, FPJ και DeBethune. Στον κάτω όροφο στα R ήταν για κλωτσιές και στον πάνω όροφο δοκίμαζα Resonance και DB28T "Kind of Blue".
Μαντέυω ότι το ενδιαφέρον για GMTM και Daytona ήταν τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο από ότι για το DB28T.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #12236 στις: Μάιος 17, 2021, 10:58:26 πμ »
Πώς διυλιζουμε τον κωνωπα ρε παιδιά.....
Σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί για το θέμα...
Δεν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια ?
Καταντάει λίγο κουραστικό, να βλέπεις νέες δημοσιεύσεις στο νήμα "Rolex" και κατά 99.9% να ξέρεις ότι θα πρόκειται για το γνωστό ζήτημα τιμών, διαθεσιμότητας, καπέλων και λιστών....

Έλεος.......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #12237 στις: Μάιος 17, 2021, 11:13:07 πμ »
Πώς διυλιζουμε τον κωνωπα ρε παιδιά.....
Σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί για το θέμα...
Δεν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια ?
Καταντάει λίγο κουραστικό, να βλέπεις νέες δημοσιεύσεις στο νήμα "Rolex" και κατά 99.9% να ξέρεις ότι θα πρόκειται για το γνωστό ζήτημα τιμών, διαθεσιμότητας, καπέλων και λιστών....

Έλεος.......
Ε μα δεν έχει να ασχοληθείς με τίποτα άλλο ρε ‘σύ Γιώργο!
Έχει να παρουσιάσει καινούριο μοντέλο από τότε που γεννήθηκα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12238 στις: Μάιος 17, 2021, 11:21:15 πμ »
Μια δυο παρατηρήσεις.

Τα παιχνίδια που αναφέρεις δεν παίζονται τόσο από τις εταιρίες όσο από τα δίκτυα πωλήσεων. Και φυσικά είναι τελείως διαφορετικός ο έλεγχος που μπορεί να ασκήσει η  εκάστοτε εταιρία στις Boutiques και στους AD. Τα φαινόμενα που κατακρινουμε αφορούν σε ADs οι οποίοι μπορούν να πωλούν και άλλα brands πλην rolex και κάνουν τα ίδια.

Πολύ σημαντικός παράγοντας για τον έλεγχο είναι και το μέγεθος του δικτύου. Η rolex έχει μακράν μεγαλύτερο όλων των υπολοίπων.

Tα Rolex έχουν επενδυτική χροιά. Είναι γνωστά και από μη ωρολογοφιλους οι οποίοι τα παίρνουν ως επένδυση. Και εδώ παίζουν ρόλο οι ADs καθώς ωθούν πελάτες τους άσχετους με το χώρο στο να τα αγοράσουν κρατώντας τη ζήτηση πολύ ψηλά.

Σημασία έχουν οι λεπτομέρειες. Αναφέρεις τη lange για παράδειγμα που είναι από τις πολύ αγαπημένες μου εταιρίες κατά τα άλλα και ειμαι και πελάτης έχοντας δηλώσει τα ρολόγια που διαθέτω στο επίσημο site. Ζήτησα το Odysseus. Η απάντηση την οποία πήρα γραπτώς σε email είναι ότι είμαι μεν πελάτης και με ευχαριστούν αλλά τα ρολόγια μου δεν τα πήρα από Boutique αλλά από AD. Ως εκ τούτου, αν το θέλω μπορώ να το πάρω μέσα σε 9 εως 12 μήνες αγοράζοντας όμως πρώτα ένα ρολόι από Boutique ίσης ή μεγαλύτερης αξίας. Η υπάλληλος της Boutique που αλληλογραφουσα μου ζήτησε συγγνώμη αναφέροντας μου (γραπτώς) ότι διαφωνεί με τη συγκεκριμένη πρακτική αλλά αυτό της έχουν πει να λέει.
Μάλιστα οταν τη ρώτησα τι έκπτωση μπορείτε να μου δώσετε μήπως και μετριαστει η αγανάκτηση που ένιωθα, απάντησε ότι το ποιος θα πάρει το Odysseus το αποφασίζει ο υπεύθυνος της Boutique και ότι αν μου κάνει έκπτωση δε μπορει να με βάλει στη λίστα. Odysseus τέλος λοιπόν καθώς μου είναι αδιανόητο να υποκύψω σε τέτοιες πρακτικές.

Από την άλλη ad της Rolex μου προσέφερε precious metal Daytona με έκπτωση τον 01 του 21 όταν η αγορά ήταν κυριολεκτικά άδεια καθώς υπήρχε η φήμη για αλλαγή κάσας από 40 σε 41 και price increase με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρυσό daytona πουθενά. Και δεν αναφέρομαι σε οποιοδήποτε daytona αλλά στο πιο εμπορικό και επιθυμητό precious metal Daytona αυτό με το choko dial.

Μου το προσέφερε όχι γιατί είμαι ωραίος, επώνυμος, λεφτάς ή πιο μάγκας από αλλους. Μου το προσέφερε γιατί
Α. Έχω μια σταθερή μακροχρόνια αγοραστική σχέση.
Β. Γνωρίζει ότι τα ρολόγια που παίρνω τα κρατάω και δεν πάω να βγάλω μεροκάματο προσπαθώντας να του πάρω τη δουλειά.

Εδώ νομίζω τα λες όλα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #12239 στις: Μάιος 17, 2021, 11:22:39 πμ »
Δλδ βρε παιδιά, αυτή η εταιρία κατά τύχη δίνει το tempo στο χώρο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions