Μόνο με τη rolex παρουσιάζονται τα φαινόμενα αυτά? Γιατί ασχολούμαστε αποκλειστικά με αυτήν?
Αν κάποιος θέλει να αγοράσει Royal Oak πόσα πρέπει να πληρώσει καπέλο? Patek nautilus?
Ακόμα και μικρές εταιρίες (πχ Lange) που είναι exclusive σε σχέση με τις άλλες με ασυγκρίτως μικρότερους αριθμούς παραγωγής τώρα τελευταία κάνουν τα ίδια. Αν κάποιος επιχειρήσει να αποκτήσει το Odysseus (το μπλε ατσάλινο που έβγαλαν) θα το διαπιστώσει με τον πιο σκληρό τρόπο. Και δε μιλάμε για ρολόγια των 5-10K.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στην αγορά από εμένα, αλλά η δικιά μου εμπειρία από πραγματικό ενδιαφέρον αγοράς, είναι ότι μόνο με τη Rolex παρουσιάζονται σε τέτοιο βαθμό. Ποια? Τα shenanigans που λέμε εδώ. Διπλές λίστες, μία μουσαντένια και μια κανονική, να σου λένε ανοιχτά όχι μόνο ότι πρέπει να πάρεις άλλα για να μπεις στην κανονική λίστα, αλλά και τι ακριβώς θα πάρεις ανάλογα με το μοντέλο που θέλεις (ρολόγια και κοσμήματα), και απάράδεκτη αντιμετώπιση στους AD. Η μπουτίκ απλά dismissive, άδεια ράφια και "δεν έχουμε, καλή σας μέρα".
Οι άλλοι μεγάλοι που έχω εμπειρία:
PP: "Δυστυχώς έχουμε τεράστα ζήτηση σε Nautilus και Aquanaut και δεν ξέρουμε τι και πότε θα φέρουμε, οπότε έχουμε σταματήσει να παίρνουμε λίστα η οποία έτσι κιαλλιώς είναι τεράστια". Αλήθεια/ψέμματα τουλάχιστον είναι τίμια.
AP: Κάθε μπουτίκ έχει ένα allocation κάθε χρονιά από κάθε μοντέλο. Αν έχει ελέυθερα, 20% προκαταβολή και το έχεις μόλις έρθει. Εμένα μου είχαν πει 1 χρόνο αναμονή και το πήρα στους 10 μήνες. Εξαίρεση αποτελούν συγκεκριμένα μοντέλα (Jumbo μπλε, Perpetual Ultra Thin) τα οποία έχουν κανονική πολυετή λίστα, ενώ δίνεται προτίμηση σε repeat customers.
Lange: Η παραγωγή του Odysseus είναι πάρα πολύ μικρή, οπότε είναι επίσημη και δημόσια πολιτική της εταιρίας να προσφέρεται μόνο σε ήδη πελάτες. Προς το παρόν ακόμα και έτσι όχι μόνο διατίθεται ολόκληρη η παραγωγή αλλά έχει και αναμονή από ήδη πελάτες της εταιρίας. Ήθελα πολύ ένα Odysseus αλλά προς το παρόν δεν γίνεται. Και είμαι μια χαρά με αυτό, γιατί επίσης είναι τίμια αντιμετώπιση.
FPJourne: Περίπου το ίδιο με την ΑΡ, αλλά μόνο δια ζώσης στις μπουτίκ. Εξαίρεση το Chronometre Bleu που πια έχει πολυετή αναμονή και κάποιοι λένε ότι δίνεται μόνο σε repeat customers. Επίσης τα Edition Black που εξαρχής δημιουργήθηκαν σαν συλλογή για τους ήδη πελάτες, μαζί με κάποια ακόμα συγκεκριμένα μοντέλα.
Moser: Δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία εταιρίας μπαίνει (μεγάλη, ΥΩ, micro) απλά την συμπεριλαμβάνω γιατί έχω εμπειρία. Στέλνεις mail και σου απαντάνε πότε μπορούν να σου έχουν μοντέλο, ακριβώς (μήνα). Ανάλογα τι ζητάς από 1 μήνα μέχρι 1 χρόνο μακριά, αν είναι κανονικής παραγωγής (όχι limited).
υ.γ.: μιλάω για τα τελευταία δύο χρόνια (όχι πριν 10-20 κλπ) και εμπειρία από 6-7 χώρες σε 3 ηπείρους.