Για να αρχίσω να απαντάω σε όλα αυτά που έχω πει σιγά σιγά 
Σήμερα, στην παγκόσμια αγορά, δευτερογενή αγορά ,υπάρχουν περίπου 200.000 ρολεξ προς πώληση.
Από το νούμερο αυτό το 30 τοις εκατό είναι καινούργια.
Αυτό σημαίνει 60.000 ρολόγια,νέα ρολόγια αχρησιμοποιητα, ρολόγια επίσημων dealers, (1) πωλούνται με καπέλο...(σχεδόν το 10 τοις εκατό της ετήσιας παραγωγής ρολογιών ρολεξ)
Νομιζω,οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος μπορεί πλέον να καταλάβει ,πόσο σικέ και αηδιαστική αλλά και (2) με την έγκριση του κατασκευαστή είναι όλη αυτή η κατάσταση.
Επίσης, ΜΌΝΟ αυτή η κατάσταση κρατάει (3) τα καπέλα στους επίσημους dealers, οπως και το hype,και για αυτό κάνεις από τους διαπλεκομενους δεν θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
BRAVO ROLEX...
Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
(1) Είσαι σίγουρος ότι και τα 60Κ τεμάχια έχουν τιμή ζήτησης άνω της τιμής καταλόγου? Γνωρίζεις σε ποια τιμή γίνονται τελικά οι συναλλαγές, ή αν τελικά γίνονται συναλλαγές; Εσύ αγοράζεις πάντα στην τιμή που ζητά ο κάθε πωλητής; Ειδικά σε μια πλατφόρμα όπως το chrono24 που η προμήθεια είναι αρκετά αλμηρή, δεν είναι λογικό να είναι φουσκωμένες οι τιμές που βλέπουμε; Εγώ έχω δει μεταχειρισμένο IWC να το πουλάνε πιο ακριβό από ότι το έδινε ένα κατάστημα καινούριο του κουτιού. Δε νομίζω ότι τα νούμερα που αναφέρεις οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Να το πω αλλιώς. Αν βάλω όλα τα ρολόγια μου στο Chrono24, βλέπω ότι σε αρκετά μοντέλα (όχι μόνο Rolex), η σούμα κολακεύει αρκετά την αξία της συλλογής μου, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα ρεαλιστικά να την ρευστοποιήσω εύκολα στις προτεινόμενες τιμές.
(2) Αυτό πως προκύπτει ακριβώς; Δεν θα διαφωνήσω ότι ειδικά στα Rolex γίνεται μαζικά αυτό το φαινόμενο μεταπώλησης. Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι γίνεται τόσο συντεταγμένα και με τόσο συγκεκριμένα κανάλια; Τι θα μπορούσε να κάνει η Rolex? Τι θα έκανες στη θέση τους; Γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχει κάτι τόσο σωστό και αποτελεσματικό, που δεν το κάνει, και κατά συνέπεια το ότι δεν το πράττει αποδεικνύει την ενοχή ή την συνενοχή της;
(3) Για να καταλάβω τελικά. Αν πάω σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα που έχει το σήμα Rolex στη βιτρίνα του, τι θα αντιμετωπίσω; Θα μου πουν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα και ότι πρέπει να περιμένω 2 χρόνια; Θα μου ζητήσουν να πάρω 2 Cellini για να να μπω μπροστά στη λίστα για ένα Sub? Τιμή καταλόγου υπάρχει; Αν δώσω την τιμή καταλόγου +20% ξαφνικά θα βρεθεί το Sub που θέλω αύριο?
Ως επίλογος, έτσι όπως τα συζητάμε εδώ πέρα, σε λίγο καιρό θα λέμε Cellini (ή όποιο άλλο μη επιθυμητό μοντέλο έμεινε στη συλλογή) και θα κλαίμε. Θα εξιστορούμε σε φίλους και γνωστούς πόσο φθηνά μπορούσαμε να το πάρουμε το 2021 και αν το πουλούσαμε το 2025 θα παίρναμε 2 διαμερίσματα στο ...(συμπληρώστε την αγαπημένη σας περιοχή). Νομίζω ότι κάτι κάνει σωστά η Rolex. Εγώ δεν μπορώ να αγοράσω σε αυτές τις τιμές, αλλά θα ζήσω, και είμαι σίγουρος ότι και η Rolex θα είναι μια χαρά χωρίς εμένα ως πελάτη της.