Το πρόβλημα, είναι η χρονομετρια σε ένα casio?
Επειδή αυτό αναπαράγεται συχνά (γενικά για τη χρονομετρία) και εδώ αλλά και αλλου, ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω το ερώτημα.
Δηλαδή, έχουμε ένα ρολόι, είτε πανάκριβο είτε των 2 ευρώ, το οποίο δεν το φοράμε επετειακά, αλλά συχνά και έχει χρονομετρία +1spd, δηλαδή
+μισό λεπτό το μήνα. Με μια σχετικά απλή διαδικασία, μπορούμε να το φέρουμε πχ στα
3sec το μήνα ή και ακόμη καλύτερα (πάμφτηνες μηχανές, μπορούν να παίξουν ακόμη και σε +-0.02spd, δηλαδή μιλάμε ενδεχομένως ακόμη και για
ΔΥΟ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ).
Δεν θα το κάνουμε;
Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι φορούν πλέον τα ρολόγια ως αξεσουάρ ή κοσμήματα. Δεν ανήκω σε αυτούς. Θέλω να βλέπω την ώρα και θέλω να έχω την μαξ ακρίβεια που μου επιτρέπει το εκάστοτε ρολόι. Ξέρω ότι το κινητό μου μου δείχνει την ίδια πληροφορία με απώλεια της τάξης ms σε σχέση με το ατομικό ρολόι, αλλά ξεκίνησα να φοράω ρολόι ξανά για να μην κοιτάω το κινητό μου!
Τέλος, να τονίσω το εξής, επειδή έχουμε αναφερθεί σε παλμογράφους κλπ. Η διαδικασία είναι η εξής τραγικά απλή:
- παίρνουμε ένα μπαλάκι τριβής από τα παιχνίδια του παιδιού μας
- ανοίγουμε το καπάκι
- παίρνουμε ένα κατσαβίδι από σετ ωρολογοποιού αξίας 3 ευρώ
- πειράζουμε ένα τρίμμερ σημειώνοντας (και ακόμα καλύτερα φωτογραφίζοντας τι κάναμε)
- μετράμε με μια εφαρμογή στο android τη χρονομετρία
- επαναλαμβάνουμε κάθε όποτε θυμόμαστε μέχρι να μείνουμε ευχαριστημένοι
- τέλος αν θέλουμε να το βρέξουμε, επειδή το έχουμε ανοίξει πολλές φορές, αλλάζουμε μια τσιμούχα στο πίσω καπάκι, ή δίνουμε το ρολόι σε κάποιον ειδικό να μας το στεγανοποιήσει.