Από τα λίγα που έχω δει κάνοντας αυτή την δουλειά είναι ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο αγορασμένο από έμπορο χωρίς κατεβασμένα χιλιόμετρα.
Δεν συμφωνώ καθόλου. Αυτό δεν ισχύει και πίστεψε με κάτι ξέρω και εγώ. Επί παραδειγματι, ένας μεγάλος και σοβαρός εξουσιοδοτημένος δεν θα διακυνδυνευσει την φήμη του για αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα για να κερδίσει μερικές δεκάδες ευρώ παραπάνω. Εξάλλου τώρα η αγορά έχει εξορθολογικευτεί πέραν του δέοντος.
Μέχρι να αγοράσεις το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τα χιλιόμετρα που έχει δεν μπορείς να τα μάθεις από επίσημη αντιπροσωπεία γιατί θεωρούνται προσωπικό δεδομένο του προηγούμενου ιδιοκτήτη.
Και εδώ δεν συμφωνώ. Με ένα απλό τηλέφωνο και την άδεια του αυτοκινήτου - εάν ξερεις που έχει συντηρηθεί - μαθαίνεις όλο το ιστορικο του. Σε κάποιες μάρκες το σύστημα είναι online για όλα τα συνεργεία σε κάποιες άλλες όχι.
Αν βέβαια αγοράσεις αυτοκίνητο από έμπορο που το έχει εισάγει από εξωτερικό,εκεί γίνεται το τρελό πανηγύρι.Τα χιλιόμετρα κατεβάζονται πριν εκτελωνιστεί.
Αν και γενικευουμε, συμφωνώ, εν μέρει. Ο κίνδυνος για γυρισμένα χιλιόμετρα πριν/μετα εκμηδενίζεται αν αγοράσεις πχ από porcshe η ΜΒ η ΒΜς centrum.
Σε οχήματα εισαγωγής είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος της απατεωνίας στον εκτελωνισμό και στις δηλωθείσες αξίες (οποίος έχει και ποινικές διαστάσεις για λαθρεμπόριο) και πολύ λιγότερος ο κίνδυνος γυρισμένων χιλιομέτρων.
Η μόνη περίπτωση μεταχειρισμένου με πραγματικά χιλιόμετρα είναι η αγορά από εταιρία leasing.
Και εδώ διαφωνώ. Εάν το leasing δεν περιλαμβάνει το service και το αμάξι είναι μάρκας που δεν έχει online σύστημα/αρχείο πως είσαι σίγουρος ότι πχ δεν έχει γίνει χρήση της εργοστασιακής εγγύησης για αλλαγή καπακιού μηχανής?
Όσο για τις mercedes που δεν κατεβαίνουν εύκολα τα χιλιόμετρα έχω ακούσει περίπτωση εν κινήσει και μετά από καιρό χρήσης το αυτοκίνητο να ανάψει λαμπάκι κινητήρα στα 120000.Βέβαια μετά από έλεγχο το αυτοκίνητο είχε ξεπεράσει τα 300000 χιλιόμετρα...
Δεν είπα ότι δεν κατεβαίνουν εύκολα. Είπα ότι ότι κατεβαίνουν δύσκολα και ότι οι καινούργιες mb έχουν πιο πολλές ασφαλιστικές δικλέιδες από τις παλιές. Στις καινούργιες δεν υπάχει λαμπάκι κινητήρα εν κινήσει, υπάρχει safe mode το οποίο κινεί το αυτοκίνητο με μαχ 50 χιλιόμετρα.
Συνεπώς με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται...
Μαζί σου 100%.