Αποστολέας Θέμα: Προτάσεις για αυτοκίνητο  (Αναγνώστηκε 15704 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Προτάσεις για αυτοκίνητο
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 11:36:07 πμ »
Αν αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με κατεβασμένα χιλιόμετρα ίσως και να να μην το μάθεις ποτέ ακόμα και αν το πας για έλεγχο στην μαμά εταιρία.Υπάρχει ενός είδους ομερτά μεταξύ των εμπόρων αυτοκινήτων η οποία προστατεύεται από την αρχή προσωπικών δεδομένων.Μέχρι να αγοράσεις το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τα χιλιόμετρα που έχει δεν μπορείς να τα μάθεις από επίσημη αντιπροσωπεία γιατί θεωρούνται προσωπικό δεδομένο του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Αν βέβαια αγοράσεις αυτοκίνητο από έμπορο που το έχει εισάγει από εξωτερικό,εκεί γίνεται το τρελό πανηγύρι.Τα χιλιόμετρα κατεβάζονται πριν εκτελωνιστεί.

Ας μην αναφέρω και περιπτώσεις για κομμένα αυτοκίνητα και ξεφύγουμε....

Από τα λίγα που έχω δει κάνοντας αυτή την δουλειά είναι ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο αγορασμένο από έμπορο χωρίς κατεβασμένα χιλιόμετρα.Η μόνη περίπτωση μεταχειρισμένου με πραγματικά χιλιόμετρα είναι η αγορά από εταιρία leasing.

Όσο για τις mercedes που δεν κατεβαίνουν εύκολα τα χιλιόμετρα έχω ακούσει περίπτωση εν κινήσει και μετά από καιρό χρήσης το αυτοκίνητο να ανάψει λαμπάκι κινητήρα στα 120000.Βέβαια μετά από έλεγχο το αυτοκίνητο είχε ξεπεράσει τα 300000 χιλιόμετρα...

Συνεπώς με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lambros

• Full Member
  • **
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 12:06:48 μμ »
Από τα λίγα που έχω δει κάνοντας αυτή την δουλειά είναι ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο αγορασμένο από έμπορο χωρίς κατεβασμένα χιλιόμετρα.

Δεν συμφωνώ καθόλου.  Αυτό δεν ισχύει και πίστεψε με κάτι ξέρω και εγώ. Επί παραδειγματι, ένας μεγάλος και σοβαρός εξουσιοδοτημένος δεν θα διακυνδυνευσει την φήμη του για αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα για να κερδίσει μερικές δεκάδες ευρώ παραπάνω. Εξάλλου τώρα η αγορά έχει εξορθολογικευτεί πέραν του δέοντος.

Μέχρι να αγοράσεις το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τα χιλιόμετρα που έχει δεν μπορείς να τα μάθεις από επίσημη αντιπροσωπεία γιατί θεωρούνται προσωπικό δεδομένο του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Και εδώ δεν συμφωνώ. Με ένα απλό τηλέφωνο και την άδεια του αυτοκινήτου - εάν ξερεις που έχει συντηρηθεί - μαθαίνεις όλο το ιστορικο του. Σε κάποιες μάρκες το σύστημα είναι online για όλα τα συνεργεία σε κάποιες άλλες όχι.

Αν βέβαια αγοράσεις αυτοκίνητο από έμπορο που το έχει εισάγει από εξωτερικό,εκεί γίνεται το τρελό πανηγύρι.Τα χιλιόμετρα κατεβάζονται πριν εκτελωνιστεί.

Αν και γενικευουμε, συμφωνώ, εν μέρει. Ο κίνδυνος για γυρισμένα χιλιόμετρα πριν/μετα εκμηδενίζεται αν αγοράσεις πχ από porcshe η ΜΒ η ΒΜς centrum.
Σε οχήματα εισαγωγής είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος της απατεωνίας στον εκτελωνισμό και στις δηλωθείσες αξίες (οποίος έχει και ποινικές διαστάσεις για λαθρεμπόριο) και πολύ λιγότερος ο κίνδυνος γυρισμένων χιλιομέτρων.

Η μόνη περίπτωση μεταχειρισμένου με πραγματικά χιλιόμετρα είναι η αγορά από εταιρία leasing.

Και εδώ διαφωνώ. Εάν το leasing δεν περιλαμβάνει το service και το αμάξι είναι μάρκας που δεν έχει online σύστημα/αρχείο  πως είσαι σίγουρος ότι πχ δεν έχει γίνει χρήση της εργοστασιακής εγγύησης για αλλαγή καπακιού μηχανής? 

Όσο για τις mercedes που δεν κατεβαίνουν εύκολα τα χιλιόμετρα έχω ακούσει περίπτωση εν κινήσει και μετά από καιρό χρήσης το αυτοκίνητο να ανάψει λαμπάκι κινητήρα στα 120000.Βέβαια μετά από έλεγχο το αυτοκίνητο είχε ξεπεράσει τα 300000 χιλιόμετρα...

Δεν είπα ότι δεν κατεβαίνουν εύκολα. Είπα ότι ότι κατεβαίνουν δύσκολα και ότι οι καινούργιες mb έχουν πιο πολλές ασφαλιστικές δικλέιδες από τις παλιές. Στις καινούργιες δεν υπάχει λαμπάκι κινητήρα εν κινήσει, υπάρχει safe mode το οποίο κινεί το αυτοκίνητο με  μαχ 50 χιλιόμετρα.

Συνεπώς με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται...

Μαζί σου 100%. :)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 02, 2012, 12:15:00 μμ από lambros »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Haters gonna hate

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 12:25:49 μμ »

Από τα λίγα που έχω δει κάνοντας αυτή την δουλειά είναι ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο αγορασμένο από έμπορο χωρίς κατεβασμένα χιλιόμετρα.

Δεν συμφωνώ καθόλου.  Αυτό δεν ισχύει και πίστεψε με κάτι ξέρω και εγώ. Επί παραδειγματι, ένας μεγάλος και σοβαρός εξουσιοδοτημένος δεν θα διακυνδυνευσει την φήμη του για αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα για να κερδίσει μερικές δεκάδες ευρώ παραπάνω. Εξάλλου τώρα η αγορά έχει εξορθολογικευτεί πέραν του δέοντος.

Παράθεση
Ο επίσημος αντιπρόσωπος όχι,ο μαντράς όμως ναι.Γι αυτό και τα μεταχειρισμένα από επίσημο είναι πανάκριβα και με πολλά χιλιόμετρα και αντίστοιχα από μαντράδες φθηνά και σχεδόν ολοκαίνουργια.Γενικότερα οι επίσημες αντιπροσωπείες είναι σχετικά ασφαλείς με κάποια επιφύλαξη.

Μέχρι να αγοράσεις το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τα χιλιόμετρα που έχει δεν μπορείς να τα μάθεις από επίσημη αντιπροσωπεία γιατί θεωρούνται προσωπικό δεδομένο του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Και εδώ δεν συμφωνώ. Με ένα απλό τηλέφωνο και την άδεια του αυτοκινήτου - εάν ξερεις που έχει συντηρηθεί - μαθαίνεις όλο το ιστορικο του. Σε κάποιες μάρκες το σύστημα είναι online για όλα τα συνεργεία σε κάποιες άλλες όχι.

Παράθεση
Από δική μου εμπειρία,άμα θέλουν σου λένε.Δεν είναι υποχρεωμένοι.Από αντιπροσωπεία γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας,διάλεξε μια από τις 3  ;)

Αν και γενικευουμε, συμφωνώ, εν μέρει. Ο κίνδυνος για γυρισμένα χιλιόμετρα πριν/μετα εκμηδενίζεται αν αγοράσεις πχ από porcshe η ΜΒ η ΒΜς centrum.
Σε οχήματα εισαγωγής είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος της απατεωνίας στον εκτελωνισμό και στις δηλωθείσες αξίες (οποίος έχει και ποινικές διαστάσεις για λαθρεμπόριο) και πολύ λιγότερος ο κίνδυνος γυρισμένων χιλιομέτρων.

Η μόνη περίπτωση μεταχειρισμένου με πραγματικά χιλιόμετρα είναι η αγορά από εταιρία leasing.

Και εδώ διαφωνώ. Εάν το leasing δεν περιλαμβάνει το service και το αμάξι είναι μάρκας που δεν έχει online σύστημα/αρχείο  πως είσαι σίγουρος ότι πχ δεν έχει γίνει χρήση της εργοστασιακής εγγύησης για αλλαγή καπακιού μηχανής?   
[/quote]

Παράθεση
Απ 'οσο θυμάμαι δεν υπήρχε ποτέ στην εταιρία που δούλευα σύμβαση Leasing χωρίς service,άλλωστε δεν θα υπήρχε και νόημα.Οι εταιρίες leasing συνήθως κάνουν όλα τα service του αυτοκινήτου,άλλωστε το κόστος του συμπεριλαμβάνεται στο μίσθωμα που πληρώνει ο πελάτης.Και από την μεριά του ο πελάτης κάνει χρήση των service αφού τα πληρώνει.Βέβαια δεν σημαίνει οτι όλα τα αυτοκίνητα από leasing είναι λουλούδια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 12:38:47 μμ »
παιδια να πω απλα οτι ενα αυτοκινητο φαινεται αν ειναι καθαρο η οχι με μια μονο ματια, εαν  καποιος δεν ειναι καθολου σχετικος και παει και αγοραζει οτι να ναι δε του φταιει ο μαντρας που τον κοροιδεψε, φταιει αυτος που δεν το εψαξε. οσο για το ιστορικο του καθε αυτοκινητου, με τον αριθμο πλαισιου φαινονται τα παντα, αν παλι δε φαινεται τιποτα εγω δε θα το αγοραζα γιατι δε θα ηξερα ποιος του εκανε servise. επισεις αν παρεις ενα αυτοκινητο με κατεβασμενα χιλιομετρα και ειναι γερμανικο σε οποιο διαγνωστικο obd 2 και αν το βαλεις  θα σου πει τη πασα αληθεια. για τον αν εχει τρακαρει η οχι με ενα τηλεφωνο σε μια αφαλιστικη που εχει υσαε μπορει να σου πει τα στοιχεια του προιγουμενου ιδιοκτητη κλπ κλπ ατυχηματα αν υπαρχουν τι ποσο ηταν και ετσι.
οποτε καταληγω μεταχειρισμένα υπαρχουν και καλα υπαρχουν και φολες το θεμα ειναι να μπορει καποιος να ξεχωρίσει τι και πως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lambros

• Full Member
  • **
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 12:46:11 μμ »
Ο επίσημος αντιπρόσωπος όχι,ο μαντράς όμως ναι

Υπάρχουν και έντιμοι έμποροι αυτοκινήτων, δεν μπορεί να είναι όλοι απατεώνες.

Από αντιπροσωπεία γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας,διάλεξε μια από τις 3

Αν δεν απατώμαι είπα δεν ισχύει για όλες τις μαρκες. Μπορείς να μάθες που συντηρείται το αυτοκίνητο και εαν δεν σου πουνε απο το τηλέφωνο πας, πληρώνεις για έναν έλεγχο και ζητάς έπώνυμα πλήρες αρχείο του σέρβις του για την αντιπαραβολή με αυτά που γνωρίζεις/σου είπαν.

Απ 'οσο θυμάμαι δεν υπήρχε ποτέ στην εταιρία που δούλευα σύμβαση Leasing χωρίς service,άλλωστε δεν θα υπήρχε και νόημα.Οι εταιρίες leasing συνήθως κάνουν όλα τα service του αυτοκινήτου,άλλωστε το κόστος του συμπεριλαμβάνεται στο μίσθωμα που πληρώνει ο πελάτης.Και από την μεριά του ο πελάτης κάνει χρήση των service αφού τα πληρώνει.Βέβαια δεν σημαίνει οτι όλα τα αυτοκίνητα από leasing είναι λουλούδια.

Εφόσον δούλευες σε εταιρεία leasing θα γνωρίζει ότι υπάρχουν δυό λογιών απο δαυτο. To operating και το financial.
Εκτιμώ ότι δεν αναφερεσαι στο operating, μιας και εκεί η μπάλα χάνεται. Απλά και με πολύ αγάπη μπορείς να αγοράσεις δεινόσαυρο για modena spider.
Αναφορικά με το financial σου λέω ότι για την μείωση του κοστολογίου τα τελευταία - τουλάχιστον 10? - χρόνια οι εταιρείες προσφέρουν και προγράμματα χρονομίσθωσης διαφορετικά από τα παλαιότερα τα οποία δεν περιλαμβάνουν το service για την μείωση του μισθώματος.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Haters gonna hate

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 12:47:41 μμ »
οσο εύκολο ειναι να κανεις απατεωνια στην ελλαδα, αλλο τοσο ευκολο ειναι να μάθεις και την αληθεια!
συμφωνω με Γιαννη!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lambros

• Full Member
  • **
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 12:47:51 μμ »
οποτε καταληγω μεταχειρισμένα υπαρχουν και καλα υπαρχουν και φολες το θεμα ειναι να μπορει καποιος να ξεχωρίσει τι και πως

Συμφωνώ 100%.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Haters gonna hate

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 13:04:11 μμ »
Ο επίσημος αντιπρόσωπος όχι,ο μαντράς όμως ναι

Υπάρχουν και έντιμοι έμποροι αυτοκινήτων, δεν μπορεί να είναι όλοι απατεώνες.

Από αντιπροσωπεία γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας,διάλεξε μια από τις 3

Αν δεν απατώμαι είπα δεν ισχύει για όλες τις μαρκες. Μπορείς να μάθες που συντηρείται το αυτοκίνητο και εαν δεν σου πουνε απο το τηλέφωνο πας, πληρώνεις για έναν έλεγχο και ζητάς έπώνυμα πλήρες αρχείο του σέρβις του για την αντιπαραβολή με αυτά που γνωρίζεις/σου είπαν.

Εφόσον δούλευες σε εταιρεία leasing θα γνωρίζει ότι υπάρχουν δυό λογιών απο δαυτο. To operating και το financial.
Εκτιμώ ότι δεν αναφερεσαι στο operating, μιας και εκεί η μπάλα χάνεται. Απλά και με πολύ αγάπη μπορείς να αγοράσεις δεινόσαυρο για modena spider.
Αναφορικά με το financial σου λέω ότι για την μείωση του κοστολογίου τα τελευταία - τουλάχιστον 10? - χρόνια οι εταιρείες προσφέρουν και προγράμματα χρονομίσθωσης διαφορετικά από τα παλαιότερα τα οποία δεν περιλαμβάνουν το service για την μείωση του μισθώματος.

Αναφέρομαι σε operational leasing.Δεν έχω ούτε είχα κανένα λόγο να διαφημίσω τις εταιρίες leasing και ούτε πιστεύω ότι είναι οι top προμηθευτές σε καλά μεταχειρισμένα.Δεν ξέρω αν θίγεσαι όταν αναφέρομαι στους εμπόρους αλλά κλείνοντας την άποψή μου γι'αυτό το topic είναι αλήθεια ότι δεν με πολυαρέσει το ειρωνικό σου στυλάκι. ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lambros

• Full Member
  • **
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 13:20:20 μμ »
Αναφέρομαι σε operational leasing.Δεν έχω ούτε είχα κανένα λόγο να διαφημίσω τις εταιρίες leasing και ούτε πιστεύω ότι είναι οι top προμηθευτές σε καλά μεταχειρισμένα.Δεν ξέρω αν θίγεσαι όταν αναφέρομαι στους εμπόρους αλλά κλείνοντας την άποψή μου γι'αυτό το topic είναι αλήθεια ότι δεν με πολυαρέσει το ειρωνικό σου στυλάκι. ;)

Αδερφέ, κουβέντα κάνουμε δεν είχα πρόθεση να σε ειρωνευτώ και εάν το έκανα ζητώ συγνώμη σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν στην πρόθεσή μου.
Δεν είμαι έμπορος αυτοκινήτων αλλά διαφωνώ εκ προιμίου με συλίβδην κάθετους και ισοπεδοτικούς αφορισμούς .
Επίσης, με αρέζουν τα αυτοκίνητα τα οποία αλλάζω αρκετά συχνά.

Τώρα όσο αφορά το στυλάκι  ;) (το οποίο είναι προσωπικός χαρακτηρισμός και δεν τον δέχομαι) μάλλον όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται.
 :-*

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Haters gonna hate

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 15:18:33 μμ »

Αδερφέ, κουβέντα κάνουμε δεν είχα πρόθεση να σε ειρωνευτώ και εάν το έκανα ζητώ συγνώμη σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν στην πρόθεσή μου.
Δεν είμαι έμπορος αυτοκινήτων αλλά διαφωνώ εκ προιμίου με συλίβδην κάθετους και ισοπεδοτικούς αφορισμούς .
Επίσης, με αρέζουν τα αυτοκίνητα τα οποία αλλάζω αρκετά συχνά.

Τώρα όσο αφορά το στυλάκι  ;) (το οποίο είναι προσωπικός χαρακτηρισμός και δεν τον δέχομαι) μάλλον όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται.
 :-*

Αφού μιλάμε με αλληγορίες μάλλον δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου.Ας έχει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lambros

• Full Member
  • **
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 15:45:29 μμ »

Τουναντίον, χαρίζω κάστανα!
Εξάλλου δεν έκανα εγώ προσωπικο χαρακτηρισμό. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Haters gonna hate

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 15:48:47 μμ »
Ας λήξει εδώ η προσωπική διαμάχη και ας επικεντρωθούμε πάλι στο θέμα μας :)

Οι απόψεις και των δύο διαβάστηκαν, τουλάχιστον από μένα, με πολύ μεγάλη προσοχή και χρήζουν έρευνας, στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσω αγορά μεταχειρισμένου. Σας ευχαριστώ!!!

Με εκτίμηση Γιώργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 17:02:55 μμ »

Διάβασα κάστανα; Μιαμ μιαμ.
Που ρε Λάμπρο;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 17:31:39 μμ »

Διάβασα κάστανα; Μιαμ μιαμ.
Που ρε Λάμπρο;

κρίμα, ηταν καλο θέμα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 18:56:40 μμ »

Εξάλλου δεν έκανα εγώ προσωπικο χαρακτηρισμό. :)

Με έχεις μπερδέψει...Διαβάζω το πρώτο ποστ σου ζητάς συγνώμη και μετά όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.
Τρολλάρεις 2 φορές την φράση προσωπικός χαρακτηρισμός.Μάλλον σου αρέσει πολύ σαν έκφραση.
Με κάνεις και ασχολούμαι ενώ έχω άλλα ποστ να διαβάσω πιο ενδιαφέροντα.
Άναψε την φουφού σου λοιπόν και συ και ας τελειώνει εδώ το θέμα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions