Δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί ποτέ στη ζωή σας, κάτι που ξεκίνησε με αντιπάθεια να εξελιχθεί σε σφοδρό έρωτα.
Εγώ πάντως αυτό έχω πάθει με την Orient. Από τότε που θυμάμαι να κοιτάω ρολόγια, τα Orient τα θεωρούσα κιτς και γεροντίστικα. Αυτά τα πράσινα και μπλε γυαλιστερά καντράν που έβλεπα στις βιτρίνες παλιών κοσμηματοπωλείων μου φαινόταν τόσο "χθεσινά".
Που να ήξερα πως πριν 3 χρόνια που φόρεσα το πρώτο μου Orient θα ξεκινούσε ένας δυνατός έρωτας. Ένας έρωτας που όχι μόνο δεν σβήνει αλλά γίνεται δυνατότερος με το πέρασμα του χρόνου.
Όταν αποφάσισα να πάρω το επόμενο Orient ήθελα να αναβαθμιστώ και ποιοτικά οπότε το λογικό ήταν να κοιτάξω στα προϊόντα της Orient Star.
Το αποτέλεσμα είναι το κάτωθι:

Η Orient ιδρύθηκε το 1950 και το 2001 αγοράστηκε εν μέρη από την Seiko. Από το 2009 ανήκει πλήρως στο Seiko-Epson group. Αν και χρησιμοποιεί quartz μηχανές της Seiko, οι μηχανικές καλίμπρες της είναι αποκλειστικά in-house και κατασκευάζονται μόνο στη Ιαπωνία, κάτι για το οποίο η εταιρία περηφανεύεται.

Το ρολόι ανήκει στη σειρά SOMES. Η σειρά αυτή ονομάζεται έτσι, λόγο της συνεργασίας της Orient με την κορυφαία Ιαπωνική εταιρία κατασκευής ιππικών σελών, SOMES η οποία έχει επιμεληθεί την κατασκευή των λουριών της εν λόγο σειράς.
Πράγματι το λουρί είναι πανέμορφο, πολύ σκληρό και παχύ αλλά
εξαιρετικά άνετο στο χέρι. Μόνο μειονέκτημα οι τρύπες που απέχουν πολύ μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η "τέλεια" εφαρμογή να είναι πολύ δύσκολη.

Η καλίμπρα υποστηρίζει, κούρδισμα με το χέρι και hacking.

Αναπάντεχο δώρο, ένα βιβλιαράκι για τα εξηντάχρονα της εταιρίας. Στα Ιαπωνικά μεν με αρκετές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες δε.

Για εμένα δεν υπάρχει καλύτερο value for money μηχανικό ρολόι από τα Orient. Τέλος...