Αν το πλαστικό υπερτερούσε, τότε θα το προτιμούσαν και στα ακριβά μοντέλα.
Η λογικη ειναι οτι σε μηχανη με πλαστικα μερη ,οι εταιριες δεν μπορουν να σηκωσουν την τιμη ,γιατι το πλαστικο δειχνει φτηνιαρικο.Η 7750 ηταν πολυ καλη βαση !
Επειδή αυτός είναι ο επαγγελματικός τομέας μου (βιομηχανία πλαστικών) να μου επιτρέψεις να σου πώ ότι τα πολυμερή γρανάζια ποτέ δεν μπορούν αν επιτύχουν την αντοχή ή τουσ χρόνους ζωής των μεταλλικών (wear), ακόμα δεν έχει βρεθεί το πλαστικό γρανάζι που θα ξεπεράσει σε ζωή το μεταλλικό με το οποίο είναι συμπλεγμένα.
Ασφαλώς και μπορεί να είναι αρκετό για την εφαρμογή, αλλά σε καμμία περίπτωση ανθεκτικότερο στη φθορά.
Θεμη,αλλα ειπα!
Δε νομίζω, είπες ότι στις ακριβές μηχανές δεν μπαίνουν πλαστικά μέρη απλά και μόνο γιατί θα δείχνει φτηνιάρικο. Συμφωνώ ότι είναι ένας από τους λόγους αλλά συμπλήρωσα ότι αυτό είναι η μισή αλήθεια, υπάρχουν και αντικειμενικά προτερήματα στο να είναι ένα γρανάζι μεταλλικό αντί για πλαστικό σχετιζόμενα με τον χρόνο ζωής του. Επίσης πέρα από τη μηχανική φθορά τα πολυμερή πάσχουν από το φαινόμενο της γήρανσης (ageing) που επηρεάζει τα χαρακτηριστικά τους.
Αυτό που ασφαλώς ισχύει είναι ότι ένα πλαστικό γρανάζι μπορεί να είναι αρκετό για μια εφαρμογή ακόμα και αν δεν είναι ανθεκτικότερο στη φθορά ενός μεταλλικού.