Με αφορμή την παραπάνω φωτό, ας γράψω μερικά λόγια για το φρεσκοαποκτηθέν
GW-M5610.
Η μάλλον καλύτερα ας το πιάσω από την αρχή..
Αυτός ο μήνας ήταν μια περίοδος 3 παραδοχών:
- Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι για την καθημερινή μου χρήση προτιμώ ξεκάθαρα τα (vintage-look) ηλεκτρονικά. Έχω φτιάξει την custom χελώνα, έχω το skx007 και το quartz TAG, αλλά κάθε φορά που τα φοράω μου λείπουν όλα όσα έχω τόσα χρόνια συνηθίσει και αναφέρομαι κυρίως στην αντίστροφη μέτρηση και τα ξυπνητήρια.
- Η δεύτερη έχει να κάνει με το ότι έχω OCD με την χρονομετρία. Για λόγο που δεν ξερω και χωρίς να υπάρχει καμία ιδιαίτερη χρησιμότητα, θέλω να έχω όσο πιο ακριβή ώρα μπορώ. Αυτό
δεν το θεωρώ νορμάλ, αλλά κοντά 40 χρονών έφτασα, συμφιλιώθηκα με τον εαυτό μου και δέχτηκα και 2-3 κουσούρια μου.
- Η τρίτη έχει να κάνει με το ότι έχω OCD με τα πολλά πράγματα: ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΕΧΩ. Δε θέλω συλλογές, δε θέλω να έχω αντικείμενα που δε χρησιμοποιώ και γενικά θέλω να κάνω τη ζωή μου όσο πιο απλή γίνεται. Και όμως βρέθηκα με 10+ ρολόγια.
Για να επιλύσω το τελευταίο, ξεκίνησα να χαρίζω τα φτηνά/κλασικά μου CASIO (εκτός από το F91-W που είναι πάντοτε ετοιμοπόλεμο) σε φίλους που ήξερα ότι θα τα εκτιμήσουν. Συνειδητοποίησα ότι πρόσφερα χαρά σε ανθρώπους δίνοντάς τους αντικείμενα που δεν τα χρειαζόμουν και έπιαναν σκόνη. Επίσης κάποια άλλα ξεκίνησα να τα πουλώ.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα, αποφάσισα να ενώσω την αγάπη μου για τα ηλεκτρονικά με το OCD μου για τη χρονομετρία και να αγοράσω το ηλιακό και ραδιοελεγχόμενο GW-M5610. Έχοντας εμπειρία από το DW-5600 (με το οποίο βγάζω άκρη σιγά σιγά - δείτε προηγούμενες σελίδες για λεπτομέρειες), ήξερα το πόσο καλά θα κάτσει στα χέρια μου, οπότε δεν ήταν ιδιαίτερη έκπληξη.
Κατασκευαστικά, μια διαφορά που είναι ορατή με το μάτι, εκτός από το πιο ευδιάκριτο και με καλύτερο κοντράστ καντράν, είναι το πίσω καπάκι το οποίο έχει διαφορετικό σχεδιασμό.
Επίσης τα κουμπιά είναι πιο εύκολα στο πάτημα. Το DW-5600 έχει πολύ ρηχό το πάνω αριστερά κουμπί και αυτό δυσκολεύει πολύ το χειρισμό του. Στο 5610 η εμπειρία χρήσης είναι πολύ καλύτερη ως προς αυτό.
Ως προς τα υπόλοιπα features, ξεχώρισα το world clock το οποίο μου είναι χρήσιμο για επαγγελματικούς λόγους, και τα πολλά ξυπνητήρια (τα οποία όπως και στο DW-5600 έχουν χαμηλό volume και δεν κάνουν για όλους).
Αναφορικά με τη λειτουργία ραδιοελέγχου που ήταν και ο βασικός λόγος που το πήρα, όταν έκανα την αγορά δεν πόνταρα στη λήψη σήματος από το σταθμό της Γερμανίας γιατί δεν το λες και σιγουράκι, αλλά στο συγχρονισμό με χρήση εφαρμογών στο κινητό.
Το παραπάνω το δοκίμασα με απόλυτη επιτυχία πριν λίγο σε Android, με την εφαρμογή της junghans:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.junghans.mega&hl=enΤο πρώτο και βασικό βήμα ήταν να πάω στις ρυθμίσεις και να διαλέξω το
"Use NTP time instead of device time".
Το δεύτερο ήταν να ορίσω τη ζώνη ώρας από την κεντρική οθόνη.
Tο τρίτο ήταν να βρω τη σωστή τοποθέτηση του ρολογιού δίπλα στο ηχείο του κινητού μου. Μετά από λίγες δοκιμές, κατάφερα να δω το πολυπόθητο L3 και μέσα σε περίπου 2 λεπτά να συγχρονίσω με το ατομικό ρολόι.
Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω με περισσότερες εμπειρίες χρήσης τις επόμενες ημέρες.