Αποστολέας Θέμα: G-shock mania!  (Αναγνώστηκε 164027 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: G-shock mania!
« Απάντηση #345 στις: Αύγουστος 02, 2019, 13:53:12 μμ »
Να ρυθμίσεις, τι?

Οι μηχανές των g-shock "ρυθμίζονται" με τη χρήση ενός μικρού trimmer.

Αν ένα ρολόι "χάνει" τότε στρέφεις το trimmer ωρολογιακά και αν "κερδίζει", το αντίθετο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Αύγουστος 02, 2019, 14:03:41 μμ »
Μια χαρά είναι το ρολόι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Αύγουστος 02, 2019, 14:33:27 μμ »
Είναι εντός προδιαγραφών +-15 sec/month.
https://www.casio.com/products/archive/watches/g-shock/dw5600cs-1
module 1545
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Αύγουστος 02, 2019, 14:36:24 μμ »
Το quartz,το αγοράζεις και το ξεχνάς στο χέρι σου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 11:08:54 πμ »
Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε παρατηρήσει ποτέ σημαδια αλλίωσης/διάβρωσης κλπ στα μεταλλικά μέρη του g-shock σας.

Χρησιμοποιώντας το καλοκαίρι το 5600 σε θάλασσες κλπ, διαπίστωσα κάποια στιγμή να βγαίνει από το εσωτερικό κοντά στη βίδα χρώμα σκουριάς. Δεν έδωσα σημασία, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανο σε stainless steel καπάκι.

Πριν λίγες μέρες το παρατήρησα ξανά και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ. Το αποτέλεσμα της "έρευνας" είναι το παρακάτω:

Δυστυχώς δεν μπορώ να εστιάσω καλύτερα στο σημείο αυτό, αλλά είναι εμφανές ότι έχει φαγωθεί υλικό και μάλιστα όχι λίγο.

Έχω επικοινωνήσει με την CASIO και έχω ζητήσει άμεση αντικατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση βρίσκω εντυπωσιακά αρνητικό το συγκεκριμένο συμβάν, ειδικά δεδομένου ότι μιλάμε για g-shock!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος hoakin1981

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #350 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 13:55:17 μμ »
Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε παρατηρήσει ποτέ σημαδια αλλίωσης/διάβρωσης κλπ στα μεταλλικά μέρη του g-shock σας.

Χρησιμοποιώντας το καλοκαίρι το 5600 σε θάλασσες κλπ, διαπίστωσα κάποια στιγμή να βγαίνει από το εσωτερικό κοντά στη βίδα χρώμα σκουριάς. Δεν έδωσα σημασία, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανο σε stainless steel καπάκι.

Πριν λίγες μέρες το παρατήρησα ξανά και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ. Το αποτέλεσμα της "έρευνας" είναι το παρακάτω:

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Δυστυχώς δεν μπορώ να εστιάσω καλύτερα στο σημείο αυτό, αλλά είναι εμφανές ότι έχει φαγωθεί υλικό και μάλιστα όχι λίγο.

Έχω επικοινωνήσει με την CASIO και έχω ζητήσει άμεση αντικατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση βρίσκω εντυπωσιακά αρνητικό το συγκεκριμένο συμβάν, ειδικά δεδομένου ότι μιλάμε για g-shock!

Χωρίς να μπορώ να κρίνω πολύ καλά την φωτογραφία, μια ερώτηση.

Μετά την επαφή με την θάλασσα το έπλυνες με μπόλικο φρέσκο νερό? Ρωτάω γιατί ένα καταδυτικό Casio που έχω γράφει στις οδηγίες πως μετά την θάλασσα πρέπει να το πλένεις με νερό και κάθε μερικές μέρες να το αφήνεις βυθισμένο σε ένα δοχείο με νερό για μια νύχτα π.χ.

Το έχω από το 2009 και ακολουθώντας τις οδηγίες αυτές είναι σαν καινούργιο, και δεν είναι καν G-shock.

Επειδή έχω και εγώ το 5600, το καπάκι όντως λέει St.steel αλλά μήπως οι βίδες δεν είναι...?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 14:26:52 μμ »
Ναι, μετά από κάθε επαφή με τη θάλασσα, το ρολόι το έπλενα με πόσιμο νερό. Τώρα όσον αφορά στην έξτρα περιποίηση, σκέψου ότι βρέχω/βουτάω/πλένω κανονικά το μη αδιάβροχο F-91W των 12 ευρώ, το αδιάβροχο W-59 και ανάλογα προβλήματα δεν είχα ποτέ μου μέχρι τώρα.

Δεν ξέρω αν οι βίδες είναι SS ή όχι, αλλά το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό του καπακιού. Το σημειο που φαίνεται έχει φαγωθεί είναι από την εσωτερική πλευρά και δεν έρχεται σε επαφή με τη βίδα.

Εδώ είναι το λινκ από μια καλύτερη φωτογραφία, που νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα το φαγωμένο υλικό:

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 14:32:11 μμ »

Επειδή έχω και εγώ το 5600, το καπάκι όντως λέει St.steel αλλά μήπως οι βίδες δεν είναι...?

Σε τέτοιες κατασκευές, το "φυτευτό" θηλυκο, μπορεί να είναι από μπρούτζο, ή ανύπαρκτο. Οι δε βιδούλες, μάλλον είναι χρωμιωμένες, και όχι ανοξείδωτες. Οπότε, με ηλεκτρολύσεις, μπορεί να "αφαιρείται" υλικό.

Επίσης, σας διαβεβαιώ ότι και τα ανοξείδωτα σκουριάζουν, είτε λόγω συγκεντρώσεων αλάτων, ( ιδρώτας, θαλασσινό νερό, ρύποι ), είτε όπως αναφέρθηκε, λόγω διαφοράς ηλεκτροστατικού δυναμικού.

Και όσο και να το καθαρίζεις / ξεπλένεις, σε ορισμένες εσοχές, παραμένουν στοιχεία που οδηγούν σε διάβρωση.

Και ενημερωτικά, το G-Shock, που τόσο πολύ είναι αγαπητό για δύσκολες χρήσεις, απλώς, έχει προστατευμένη την πλακέτα του σε ακραίες δυνάμεις επιτάχυνσης / επιβράδυνσης, πχ παραμένει η μπαταρία στην θέση της, αντέχει φορτηγά και διαστημόπλοια, αλλά...........η τεχνική κατασκευής - καπάκια - λάστιχα - βίδες, παραμένουν εν αρχή τα αυτά. Οπότε, ότι κανει το 91, κάνει και δαύτο.  ::)

Και σε διαβεβαιώ, ότι και ανοξείδωτα από τις καλύτερες μάρκες, με χειρουργικά ατσάλια κλπ, παρουσιάζουν τα αυτά φαινόμενα. Λέγεται και pitting, και άμα ψάξεις με την λέξη αυτή και μια διάσημη μάρκα, θα βρείς αρκετά ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 14:44:16 μμ »
Όλα αυτά κατανοητά.

Αν το ρολόι είχε ανοιχθεί μετά από μεγάλο διάστημα και είχε βρεθεί έτσι, πιθανώς δε θα ασχολιόμουν.

Εδώ μιλάμε ότι το ρολόι αγοράστηκε μέσα Ιουλίου, βουτήχθηκε 1 φορά σε πισίνα τον Ιούλιο και συνολικά άλλες 3-4 σε πισίνες/θάλασσα τον Αύγουστο.

Αν λοιπόν με τη χρήση αυτή κατάφερα να προκαλέσω διάβρωση σε SS καπάκι από την μέσα πλευρά σε σημείο που δεν έρχεται άμεσα σε επαφή με το νερό, τότε προβλέπεται μέχρι του χρόνου να μην έχουν μείνει καθόλου μέταλλα στο g-shock :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 14:48:00 μμ »
Όλα αυτά κατανοητά.

Αν το ρολόι είχε ανοιχθεί μετά από μεγάλο διάστημα και είχε βρεθεί έτσι, πιθανώς δε θα ασχολιόμουν.

Εδώ μιλάμε ότι το ρολόι αγοράστηκε μέσα Ιουλίου, βουτήχθηκε 1 φορά σε πισίνα τον Ιούλιο και συνολικά άλλες 3-4 σε πισίνες/θάλασσα τον Αύγουστο.

Αν λοιπόν με τη χρήση αυτή κατάφερα να προκαλέσω διάβρωση σε SS καπάκι από την μέσα πλευρά σε σημείο που δεν έρχεται άμεσα σε επαφή με το νερό, τότε προβλέπεται μέχρι του χρόνου να μην έχουν μείνει καθόλου μέταλλα στο g-shock :D

Είναι θέμα αυτό!
Δεν δικαιολογείται τέτοια φθορά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 14:50:52 μμ »
Αν μιλάμε για τόσο καινούριο ρολόι, προφανώς και έχουμε αστοχία υλικού, οπότε πας στην αντιπροσωπεία.
Δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω ανάλυση για το συγκεκριμένο.

Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν είσαι κανένας ψυχαναγκαστικός με την τελειότητα και δε σε απασχολούν τέτοιες αστοχίες!  ;)
 :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 14:53:12 μμ »

Εντάξει τότε, δεν δικαιολογείται, και σε οξύ να το έβαζες. Ορμα τους  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 15:08:58 μμ »
Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν είσαι κανένας ψυχαναγκαστικός με την τελειότητα και δε σε απασχολούν τέτοιες αστοχίες!  ;)
 :D :D :D

Εννοείται πως είμαι ψυχαναγκαστικός, αλλά συμβαίνει το εξής: μετά από ανούσιο ξόδεμα για τα δεδομένα μου σε ρολόγια, έχω αποφασίσει να μικρύνω τη "συλλογή" και να χρησιμοποιώ 2 Casio (ένα εκ των οποίων το 5600) σχεδόν σε καθημερινή βάση. Βασιζόμενος σε αυτό, δεν μου αρέσει και πολύ η ιδέα ότι το βαισκό μου ρολόι "χαλάει" με το καλημέρα σας . :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 15:12:24 μμ »
Βασιζόμενος σε αυτό, δεν μου αρέσει και πολύ η ιδέα ότι το βαισκό μου ρολόι "χαλάει" με το καλημέρα σας

Λογικο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Σεπτέμβριος 04, 2019, 15:13:10 μμ »
Νομίζω το πήρες από κατάστημα εδώ έτσι, οπότε το 1ο που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο κατάστημα.
Καλύτερα βέβαια να μην πεις ότι το άνοιξες, αλλά ότι παρατήρησες στη φθορά.
Φαντάζομαι το έχεις σκεφτεί ήδη, αλλά το λέω κι εγώ.  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions