Αποστολέας Θέμα: Υπολογιστές  (Αναγνώστηκε 18342 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Lenovo
« Απάντηση #60 στις: Σεπτέμβριος 06, 2013, 23:47:15 μμ »
Τα thinkpad είναι οτι καλύτερο υπάρχει σε laptop. Για τα άλλα μοντέλα της Lenovo δεν ξέρω.

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
ναι,αλλα παμε ψηλα νομιζω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Στέλιος.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 00:05:43 πμ »
Στο λέω από προσωπική εμπειρία.
Η σειρά T των thinkpad είναι ότι καλύτερο, σχεδόν "μύθος". Ανθεκτικά, ελαφριά, βολικά. Η ποιότητα αυτή όντως στοιχίζει παραπάνω. Δες στο youtube τι τους κάνουν και θα καταλάβεις.
Ρίξε μια ματιά πχ στο Thinkpad T520. Έχει 3 χρόνια εγγύηση. Στο skroutz το δείχνει 760 Ευρώ σε ένα κατάστημα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 00:35:23 πμ »
Στο λέω από προσωπική εμπειρία.
Η σειρά T των thinkpad είναι ότι καλύτερο, σχεδόν "μύθος". Ανθεκτικά, ελαφριά, βολικά. Η ποιότητα αυτή όντως στοιχίζει παραπάνω. Δες στο youtube τι τους κάνουν και θα καταλάβεις.
Ρίξε μια ματιά πχ στο Thinkpad T520. Έχει 3 χρόνια εγγύηση. Στο skroutz το δείχνει 760 Ευρώ σε ένα κατάστημα.

IBM σειρα ηταν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 16:02:17 μμ »
Είμαι φοιτητής και χρησιμοποιώ laptop από το 2002. Πιο πριν αποκλειστικά χρησιμοποιούσα desktop.

Η πρώτη μου επαφή ήταν το 2002 ως το 2011 με ένα compaq pressario 2800 με pentium 4 στα 1,6 και 500mb ram και windows xp. Κορυφαίο σε ποιότητα. Κανένα απολύτως πρόβλημα στα 9 χρόνια που το είχαμε.

Το 2008 όταν μπήκα στο πολυτεχνείο πήρα ένα turbo-x με επεξεργαστή intel core 2 duo στα 2,26Ghz, 4gb ram, οθόνη 15,4" και εγκατεστημένα τα άθλια windows vista 32bit. Είναι τώρα 5 χρονών ακριβώς και το έχω δώσει στον πατέρα μου τα τελευταία 2χρόνια. Έχει φάει άπειρα install-unistall προγραμμάτων για την σχολή μου και όχι μόνο, αρχείων κ.λ.π. Χρησιμοποιείται για internet, office, pdf, autocad, catia (σχεδιαστικά προγράμματα ), ελάχιστο photoshop, προβολή ταινίων. κ.λ.π.
Καθημερινά ανοιχτός σχεδόν όλη μέρα όλα αυτά τα 5χρόνια. Κανένα πρόβλημα, ούτε με τροφοδοτικά, ούτε με υπερθερμάνσεις, τίπολα απολύτως μέχρι και τώρα εκτός από 1 καμμένο pixel όπου αλλάχτηκε το panel της οθόνης εντός της 2ετους εγγύησης. Format δεν έχει γίνει ακόμα. Σίγουρα έχει πέσει σε ταχύτητα σε σχέση με όταν αγοράστηκε και έχει αρχίσει να τρώει κρασαρίσματα ώρες-ώρες που οφείλονται στα άθλια vista γιατί σε δύναμη είναι πολύ τούμπανο. Σίγουρα υπήρξαν φορές που χρησιμοποίησα και ακόμη χρησιμοποιώ το σωτήριο control+alt+del. Όταν του κάνω format, θα του βάλω 64bit windows 7 και θα απογειωθεί γιατί θα βλέπει και όλη τη μνήμη και όχι 3+ που βλέπει τώρα λόγω 32bit.
Μοναδικά μελανά σημεία ο αυξημένος θόρυβος του και η πολύ ζέστη που βγάζει στο κάτω μέρος και στο τροφοδοτικό του που οφείλεται εν μέρη και στον ξεπερασμένο και πολύ δυνατό διπύρηνο επεξεργαστή του. Ξανατονίζω όμως δεν έχει κλείσει ποτέ από ζέστη όπως έχουνε πάθει πάμπολλα acer, toshiba, dell συμφοιτητών μου που κυκλοφορούν πάντα και παντού με βάσεις και φυσικά τους κοροϊδεύω γιατί τους έχουνε καεί και οθόνες και τροφοδοτικά και χίλια δυό και σκάσανε και 250-300€+ παραπάνω από μένα και δεν είχανε ούτε hdmi, ούτε 4gb ram, ούτε επεξεργαστή τόσο δυνατό, ούτε ανάλυση οθόνης μεγάλη, αλλά είχανε brand name.
Διάρκεια μπαταρίας όταν ήταν καινούργιος 1,5ώρα+. Τώρα με το ζόρι 30λεπτά+.

Το δεύτερο turbo-x αγορασμένο το 2011, i3 στα 2,13Ghz, 4gb ram επεκτάσιμα ως τα 8gb ram ( δεν τα έχω αναβαθμίσει ακόμα ), οθόνη 15,6'' με τα κορυφαία windows 7 64bit. Εντελώς αθόρυβο και πολύ πιο δροσερό όταν δουλεύει. Δεν έχει βγάλει κανένα απολύτως πρόβλημα. Χρήση σχετικά απλή. internet, skype, office, pdf και όταν βρώ επιτέλους χρόνο να ασχοληθώ με την mirrorless μου θα παίκει και video editing και επεξεργασία φωτογραφίας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ. Να πώ ότι παρακολουθώ 4φόρουμ+youtube+facebook+ ένα σωρό άλλες σελίδες ενημερωτικές, ψυχαγωγικές κ.λ.π.= τουλάχιστον 40-50 tabs στον mozilla ταυτόχρονα ανοιχτά για κάποιες στιγμές και τον δουλεύω πάντα στο balanced όχι στο high performance. Δεν έχω πατήσει control+alt+del ΠΟΤΕ για να κλείσω πρόγραμμα, ούτε έχω πατήσει το κουμπί on-off για να τον τερματίσω αναγκαστικά με το ζόρι κάτι που έχω κάνει στον παλιό μου. Αν θέλετε το πιστεύετε, αν όχι δεν με αφορά. Κάποιες φορές που για κλάσματα δευτερολέπτου, λαγκάρει επανέρχεται μόνος του άμεσα.
Διάρκεια μπαταρίας όταν ήταν καινούργιος 3ώρες+. Τώρα 2,5ώρες+.

Είμαι πλήρως ικανοποιήμενος από τα turbo-x και τα θεωρώ σούπερ αξιόπιστα μηχανήματα με φοβερό value for money και φυσικά ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ αγοράζοντας προϊόν με ίδιο hardware με όλα τα brand name αλλά με συναρμολόγηση στην Ελλάδα από Έλληνες και με το aftersales του ΠΛΑΙΣΙΟ που είναι ίσως το καλύτερο στον κόσμο στα κινητά, τηλεοράσεις και ειδικά στους υπολογιστές. Αφού δεν μπορώ να αγοράσω ελληνικό ρολόι, αγοράζω ελληνικό λάπτοπ τουλάχιστον !    ;) ;) ;) ;)

Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη aka SyZo πως τα mac είναι σωτήρια για επαγγελματική χρήση. Για ένα 80% των χρηστών επεξεργαστής σύγχρονος γενιάς i3,i5,i7, μπόλικη ram, ssd δίκσο και windows 7 και είσαι κάτι παραπάνω από άρχοντας !!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 16:07:24 μμ »
Αφού δεν μπορώ να αγοράσω ελληνικό ρολόι, αγοράζω ελληνικό λάπτοπ τουλάχιστον

ελληνικο?ολα απο Κινα δεν ειναι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 16:12:56 μμ »
Εριξα μια ματια στο site τους,μεχρι 400 ευρω δεν ειχε ι3!πολλα θελω για Ελλαδα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 16:13:57 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 16:16:26 μμ »
Ελληνικα χερια για κανα σερβις!Τα λεφτα μενουν Κινα ,αντε και στον ιδιοκτητη της εταιριας...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 16:24:04 μμ »

Φυσικά και είναι κινέζικο το σασί του που είναι της clevo.
Lenovo και clevo είναι οι 2 που παίζουν μπάλα εξάλλου ότι μάρκα και αν πάρεις αν λέω σωστά.
Και όλα τα υπόλοιπα hardwarικά είναι intel επεξεργαστής, western digital σκληρός, transcend οι μνήμες ram, toshiba το dvd player, nvidia η κάρτα γραφικών κ.λ.π.....

ΑΛΛΑ τον συναρμολογεί Έλληνας και τον επισκευάζει αν χρειαστεί Έλληνας και όχι να τον στέλνει στο εξωτερικό όπως π.χ. γίνεται για τα sony vaio αν θυμάμαι καλά. Για μένα σημαίνει πολλά να έχω το laptop μου επισκευασμένο ότι πρόβλημα και να 'χει μάξιμουμ εντός 4ωρών.

Δεν σου λέω να πάρεις turbo-x Γιώργο. Πάρε ότι καλύπτει τις ανάγκες σου και την τσέπη σου!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 16:26:56 μμ »

Φυσικά και είναι κινέζικο το σασί του που είναι της clevo.
Lenovo και clevo είναι οι 2 που παίζουν μπάλα εξάλλου ότι μάρκα και αν πάρεις αν λέω σωστά.
Και όλα τα υπόλοιπα hardwarικά είναι intel επεξεργαστής, western digital σκληρός, transcend οι μνήμες ram, toshiba το dvd player, nvidia η κάρτα γραφικών κ.λ.π.....

ΑΛΛΑ τον συναρμολογεί Έλληνας και τον επισκευάζει αν χρειαστεί Έλληνας και όχι να τον στέλνει στο εξωτερικό όπως π.χ. γίνεται για τα sony vaio αν θυμάμαι καλά. Για μένα σημαίνει πολλά να έχω το laptop μου επισκευασμένο ότι πρόβλημα και να 'χει μάξιμουμ εντός 4ωρών.

Δεν σου λέω να πάρεις turbo-x Γιώργο. Πάρε ότι καλύπτει τις ανάγκες σου και την τσέπη σου!!
Ναι κουβεντα κανουμε,απλα τα θεωρω ακριβα ,εδω ενα θεμα για τα μηχανηματα τους

http://www.adslgr.com/forum/archive/index.php/t-312945.html

http://e-pcmag.gr/forum/poiotita-turbo-x-laptop

Η ιστορία με τους Turbo-X είναι ανεξάντλητη και θα ακούσεις πολλές και διάφορες γνώμες, που οι περισσότερες δεν θα είναι και τόσο αισιόδοξες.
Έχοντας πάντα στο μυαλό σου πως αγοράζοντας ένα notebook Turbo-X, αγοράζεις έναν υπολογιστή μονταρισμένο από τα καταστήματα του Πλαισίου. Το case και η οθόνες αυτών των notebook δεν έχουν χαρακτηριστεί ως και οι καλύτερες της αγοράς, αλλά, τουλάχιστον τα υπόλοιπα υποσυστήματα (κάρτες γραφικών, mobos, CPU και μνήμες) είναι επώνυμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 16:35:40 μμ »
Για netbook δεν ξέρω καθόλου τί παίζει. Εγώ είπα την προσωπική μου γνώμη για τα λάπτοπ τους και την εικόνα που έχω σχηματίσει από τα 2 μηχανήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μου αλλά και από συμφοιτητές μου ( όλοι μας έχουμε laptop ) και γνωστούς για τα turbo-x. Όταν είχανε πρωτοβγεί απ' ότι έχω διαβάσει δεν ήταν σε καμία περίπτωση καλά μηχανήματα. Αλλά από το 2008-9 και πέρα πρέπει να ανέβασαν πάρα πολύ τα στάνταρντ και οι τιμές τους πάντα ήταν και είναι πολύ πιο κατω από τα αντίστοιχα brandname.

Άλλο όμως laptop, άλλο netbook.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Υπολογιστές
« Απάντηση #71 στις: Σεπτέμβριος 07, 2013, 17:03:53 μμ »
Για netbook δεν ξέρω καθόλου τί παίζει. Εγώ είπα την προσωπική μου γνώμη για τα λάπτοπ τους και την εικόνα που έχω σχηματίσει από τα 2 μηχανήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μου αλλά και από συμφοιτητές μου ( όλοι μας έχουμε laptop ) και γνωστούς για τα turbo-x. Όταν είχανε πρωτοβγεί απ' ότι έχω διαβάσει δεν ήταν σε καμία περίπτωση καλά μηχανήματα. Αλλά από το 2008-9 και πέρα πρέπει να ανέβασαν πάρα πολύ τα στάνταρντ και οι τιμές τους πάντα ήταν και είναι πολύ πιο κατω από τα αντίστοιχα brandname.

Άλλο όμως laptop, άλλο netbook.
Σεβαστο!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 22, 2014, 17:46:56 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vc222

• Member
  • **
    • Προφίλ
Υπολογιστές
« Απάντηση #72 στις: Σεπτέμβριος 08, 2013, 17:47:26 μμ »
..Η σειρά T των thinkpad είναι ότι καλύτερο, σχεδόν "μύθος". Ανθεκτικά, ελαφριά, βολικά. ...

συμφωνώ απόλυτα (επίσης από προσωπικήεμπειρά) αλλά μιλάω για την εποχή IBM. Απ' ότι γνωρίζω δεν παράγει πια laptop μετά την πώλησή τους στην Lenovo
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 22, 2014, 17:46:45 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Υπολογιστές
« Απάντηση #73 στις: Σεπτέμβριος 08, 2013, 18:05:28 μμ »
..Η σειρά T των thinkpad είναι ότι καλύτερο, σχεδόν "μύθος". Ανθεκτικά, ελαφριά, βολικά. ...

συμφωνώ απόλυτα (επίσης από προσωπικήεμπειρά) αλλά μιλάω για την εποχή IBM. Απ' ότι γνωρίζω δεν παράγει πια laptop μετά την πώλησή τους στην Lenovo

ειχα διαβασει οτι εχουν κρατησει την ιδια σειρα και ειναι ποιοτικη,για την περιπτωση της Lenovo μιλαω
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 22, 2014, 17:46:31 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Υπολογιστές
« Απάντηση #74 στις: Οκτώβριος 21, 2013, 16:54:26 μμ »
Η Epson υιοθετεί σύστημα Ink Tank
Επιτέλους, εκτυπωτές με μεγάλες δεξαμενές μελάνης για φθηνές εκτυπώσεις

Το εξαιρετικά υψηλό κόστος των μελανιών για τους εκτυπωτές inkjet -ανεξαρτήτως κατασκευαστή- είναι ο λόγος που, εδώ και χρόνια, συνεχίζει να ανθεί η αγορά των «συμβατών» μελανιών. Σήμερα, οι inkjet είναι πάμφθηνοι, τα μελάνια τους όμως είναι το «κόστος έκπληξη», αφού όταν αγοράζεις inkjet δεν φαντάζεσαι πόσο ακριβά θα είναι τα «μελανάκια» και πόσο συχνά θα πρέπει να τα αλλάζεις.
http://tech.in.gr/presentations/article/?aid=1231270074
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 22, 2014, 17:46:18 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions