Είμαι φοιτητής και χρησιμοποιώ laptop από το 2002. Πιο πριν αποκλειστικά χρησιμοποιούσα desktop.
Η πρώτη μου επαφή ήταν το 2002 ως το 2011 με ένα compaq pressario 2800 με pentium 4 στα 1,6 και 500mb ram και windows xp. Κορυφαίο σε ποιότητα. Κανένα απολύτως πρόβλημα στα 9 χρόνια που το είχαμε.
Το 2008 όταν μπήκα στο πολυτεχνείο πήρα ένα turbo-x με επεξεργαστή intel core 2 duo στα 2,26Ghz, 4gb ram, οθόνη 15,4" και εγκατεστημένα τα άθλια windows vista 32bit. Είναι τώρα 5 χρονών ακριβώς και το έχω δώσει στον πατέρα μου τα τελευταία 2χρόνια. Έχει φάει άπειρα install-unistall προγραμμάτων για την σχολή μου και όχι μόνο, αρχείων κ.λ.π. Χρησιμοποιείται για internet, office, pdf, autocad, catia (σχεδιαστικά προγράμματα ), ελάχιστο photoshop, προβολή ταινίων. κ.λ.π.
Καθημερινά ανοιχτός σχεδόν όλη μέρα όλα αυτά τα 5χρόνια. Κανένα πρόβλημα, ούτε με τροφοδοτικά, ούτε με υπερθερμάνσεις, τίπολα απολύτως μέχρι και τώρα εκτός από 1 καμμένο pixel όπου αλλάχτηκε το panel της οθόνης εντός της 2ετους εγγύησης. Format δεν έχει γίνει ακόμα. Σίγουρα έχει πέσει σε ταχύτητα σε σχέση με όταν αγοράστηκε και έχει αρχίσει να τρώει κρασαρίσματα ώρες-ώρες που οφείλονται στα άθλια vista γιατί σε δύναμη είναι πολύ τούμπανο. Σίγουρα υπήρξαν φορές που χρησιμοποίησα και ακόμη χρησιμοποιώ το σωτήριο control+alt+del. Όταν του κάνω format, θα του βάλω 64bit windows 7 και θα απογειωθεί γιατί θα βλέπει και όλη τη μνήμη και όχι 3+ που βλέπει τώρα λόγω 32bit.
Μοναδικά μελανά σημεία ο αυξημένος θόρυβος του και η πολύ ζέστη που βγάζει στο κάτω μέρος και στο τροφοδοτικό του που οφείλεται εν μέρη και στον ξεπερασμένο και πολύ δυνατό διπύρηνο επεξεργαστή του. Ξανατονίζω όμως δεν έχει κλείσει ποτέ από ζέστη όπως έχουνε πάθει πάμπολλα acer, toshiba, dell συμφοιτητών μου που κυκλοφορούν πάντα και παντού με βάσεις και φυσικά τους κοροϊδεύω γιατί τους έχουνε καεί και οθόνες και τροφοδοτικά και χίλια δυό και σκάσανε και 250-300€+ παραπάνω από μένα και δεν είχανε ούτε hdmi, ούτε 4gb ram, ούτε επεξεργαστή τόσο δυνατό, ούτε ανάλυση οθόνης μεγάλη, αλλά είχανε brand name.
Διάρκεια μπαταρίας όταν ήταν καινούργιος 1,5ώρα+. Τώρα με το ζόρι 30λεπτά+.
Το δεύτερο turbo-x αγορασμένο το 2011, i3 στα 2,13Ghz, 4gb ram επεκτάσιμα ως τα 8gb ram ( δεν τα έχω αναβαθμίσει ακόμα ), οθόνη 15,6'' με τα κορυφαία windows 7 64bit. Εντελώς αθόρυβο και πολύ πιο δροσερό όταν δουλεύει. Δεν έχει βγάλει κανένα απολύτως πρόβλημα. Χρήση σχετικά απλή. internet, skype, office, pdf και όταν βρώ επιτέλους χρόνο να ασχοληθώ με την mirrorless μου θα παίκει και video editing και επεξεργασία φωτογραφίας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ. Να πώ ότι παρακολουθώ 4φόρουμ+youtube+facebook+ ένα σωρό άλλες σελίδες ενημερωτικές, ψυχαγωγικές κ.λ.π.= τουλάχιστον 40-50 tabs στον mozilla ταυτόχρονα ανοιχτά για κάποιες στιγμές και τον δουλεύω πάντα στο balanced όχι στο high performance. Δεν έχω πατήσει control+alt+del ΠΟΤΕ για να κλείσω πρόγραμμα, ούτε έχω πατήσει το κουμπί on-off για να τον τερματίσω αναγκαστικά με το ζόρι κάτι που έχω κάνει στον παλιό μου. Αν θέλετε το πιστεύετε, αν όχι δεν με αφορά. Κάποιες φορές που για κλάσματα δευτερολέπτου, λαγκάρει επανέρχεται μόνος του άμεσα.
Διάρκεια μπαταρίας όταν ήταν καινούργιος 3ώρες+. Τώρα 2,5ώρες+.
Είμαι πλήρως ικανοποιήμενος από τα turbo-x και τα θεωρώ σούπερ αξιόπιστα μηχανήματα με φοβερό value for money και φυσικά ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ αγοράζοντας προϊόν με ίδιο hardware με όλα τα brand name αλλά με συναρμολόγηση στην Ελλάδα από Έλληνες και με το aftersales του ΠΛΑΙΣΙΟ που είναι ίσως το καλύτερο στον κόσμο στα κινητά, τηλεοράσεις και ειδικά στους υπολογιστές. Αφού δεν μπορώ να αγοράσω ελληνικό ρολόι, αγοράζω ελληνικό λάπτοπ τουλάχιστον !

Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη aka SyZo πως τα mac είναι σωτήρια για επαγγελματική χρήση. Για ένα 80% των χρηστών επεξεργαστής σύγχρονος γενιάς i3,i5,i7, μπόλικη ram, ssd δίκσο και windows 7 και είσαι κάτι παραπάνω από άρχοντας !!