Αποστολέας Θέμα: Καταδυτικο επιλογη.... (Seiko,Doxa,IWC,B,Omega)  (Αναγνώστηκε 17057 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
Απ: Καταδυτικο επιλογη.... (Seiko,Doxa,IWC,B,Omega)
« Απάντηση #30 στις: Ιούλιος 26, 2012, 23:55:23 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιούλιος 27, 2012, 12:00:49 μμ »
Από εμένα IWC με κλειστά μάτια. Το συγκεκριμένο ρολόι έχω δοκιμάσει και μου αρέσει πάρα πολύ για όλες τις ώρες και παντού.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 27, 2012, 14:49:18 μμ »
Πρώτα Ω ΡΟ και μετά IWC Aquatimer. Αν μάλιστα στη θέση του νέου IWC ήταν το vintage, η προτίμηση θα αντιστρεφόταν..... ;D
Μετά Doxa & Seiko.
To Breitling το αδικεί πολύ η "παιδική" εμφάνισή του, αλλιώς με τα χαρακτηριστικά και την ποιότητά του θα ήταν πολύ ψηλότερα... ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 27, 2012, 15:10:42 μμ »
ΜΜ γιατί νομίζω ότι τα έχει όλα, εμφάνιση χαρακτηριστικά και σωστή τιμή! Σύντομα κοντά μας ... ελπίζω!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Giorgos mg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Ιούλιος 27, 2012, 15:43:59 μμ »
MM 300
Δυστυχως δεν μπορουν να σχηματισουν αντικειμενικη αποψη οποιοι φιλοι δεν το εχουν δει απο κοντα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιούλιος 27, 2012, 20:03:06 μμ »
Κατ' αρχας θεωρω οτι doxa,seiko mm ,sinn u1 (που δεν αναφερεται εδω..) ειναι μια κατηγορια,omega po 8500 και iwc aquatimer 3568 ειναι μια κατηγορια πανω ....το breitling το τοποθετω στο ενδιαμεσο αλλα αν θελετε το βαζω στην πρωτη για να μη σταθουμε σε αυτο...οποτε για μενα το θεμα ειναι omega vs iwc...Αρχικα εχουμε in house vs 2892 .Παροτι μπορει να ειναι οντως καλυτερος ο μηχανισμος του omega(δε το γνωριζω..)η ελλειψη quick set date για μενα ειναι ενα μειον...Ολα τα ανωτερα χαρακτηριστικα του μηχανισμου του δε θα μου γινονταν ποτε αντιληπτα σαν κατοχος του η ελλειψη ομως ρυθμισης της ημερομηνιας ναι...οποτε απο αποψη μηχανισμων για μενα αντε να πω ισοπαλια...  :) αν και στη κατηγορια των σπορτ καταδυτικων ρολογιων δε θεωρω οτι ο μηχανισμος τους ειναι το αλφα και το ωμεγα( εννοειται οτι πρεπει να εχουν κατι αξιολογο μεσα βεβαια οταν μιλαμε για τοσα λεφτα)Βεβαια ενα aquatimer με τον 80110 θα ηταν ονειρο αλλα θα ξεφευγε απο τιμη....
Απο αποψη ποιοτητας κατασκευης και φινιρισματος ειναι και τα δυο σε πολυ ψηλα επιπεδα ,εχω φορεσει σαφεστατα και το καινουριο po, και θεωρω το iwc λιγο καλυτερο...Εχουμε 600m vs 2000m και παροτι κανενας δε προκειται να φτασει ποτε σε τετοιο βαθος στα καταδυτικα εχει καποια βαρυτητα και η δυνατοτητα του iwc να αντεχει τετοιες πιεσεις ειναι αλλο ενα στοιχειο που επιβεβαιωνει ποσο καλη κατασκευη ειναι (και αυτο χωρις βαλβιδα διαφυγης ηλιου...)Απο θεμα εμφανισης ειναι καθαρα υποκειμενικο ,σιγουρα πιο all around το omega και σαφως πιο δυσκολο το iwc(κυριως το μαυρο-κιτρινο)εδω αξιζει να αναφερω σε οσους τους φαινεται πως δε μοιαζει για iwc οτι εχει στοιχεια και απο τα 3 προηγουμενα aquatimer...η γραμματοσειρα στο bezel ειναι ιδια με  του πρωτου aqua του 1967 οπως και με το 3231,το dial προερχεται απο του gst του 1997 δλδ του 3536 και το κιτρινο bezel απο το 3538 και ολα αυτα σε συγχρονη μορφη που εξυπηρετουν μονο ενα σκοπο,τον καταδυτικο χαρακτηρα του ρολογιου...Στα bezel εχουμε κεραμικο vs κρυσταλλο...Θα ηθελα να εχω ρολογια και με τα δυο υλικα αλλα σαν πρωτη επιλογη προτιμω το ζαφειρι για τα παιχνιδια που κανει στο φως αλλα κυριως για το lume του...Εχουμε omega vs iwc και η καρδια μου λει σαφεστατα iwc....Εν κατακλειδη εχουμε δυο καταπληκτικα σπορτ ρολογια και για καποιον που δεν εχει ηδη ενα καλο ρολοι η πιο σωστη και ορθη επιλογη λογω του all around χαρακτηρα του ειναι το po.απο την αλλη για μενα που ειχα ηδη το heritage το aqua ηταν ευκολη επιλογη για ενα fun καλοκαιρινο ρολοι (και οχι μονο) και αν ξαναεπαιρνα σημερα ενα αλλο καταδυτικο παλι το ιδιο θα αγοραζα,αυτη τη φορα και σε ασπρο...Μονο <<μειον>> του η μη δυνατοτητα after market λουριων (και παλι διορωνεται και αυτο) αλλα απο την αλλη το quick change system του μπρασελε ειναι απιθανο......Ευχαριστω για την κουραστικη λογικα αναγνωση... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 27, 2012, 20:11:19 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος elbetakias

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούλιος 27, 2012, 21:57:47 μμ »
Κατ' αρχας θεωρω οτι doxa,seiko mm ,sinn u1 (που δεν αναφερεται εδω..) ειναι μια κατηγορια,omega po 8500 και iwc aquatimer 3568 ειναι μια κατηγορια πανω ....το breitling το τοποθετω στο ενδιαμεσο αλλα αν θελετε το βαζω στην πρωτη για να μη σταθουμε σε αυτο...οποτε για μενα το θεμα ειναι omega vs iwc...Αρχικα εχουμε in house vs 2892 .Παροτι μπορει να ειναι οντως καλυτερος ο μηχανισμος του omega(δε το γνωριζω..)η ελλειψη quick set date για μενα ειναι ενα μειον...Ολα τα ανωτερα χαρακτηριστικα του μηχανισμου του δε θα μου γινονταν ποτε αντιληπτα σαν κατοχος του η ελλειψη ομως ρυθμισης της ημερομηνιας ναι...οποτε απο αποψη μηχανισμων για μενα αντε να πω ισοπαλια...  :) αν και στη κατηγορια των σπορτ καταδυτικων ρολογιων δε θεωρω οτι ο μηχανισμος τους ειναι το αλφα και το ωμεγα( εννοειται οτι πρεπει να εχουν κατι αξιολογο μεσα βεβαια οταν μιλαμε για τοσα λεφτα)Βεβαια ενα aquatimer με τον 80110 θα ηταν ονειρο αλλα θα ξεφευγε απο τιμη....
Απο αποψη ποιοτητας κατασκευης και φινιρισματος ειναι και τα δυο σε πολυ ψηλα επιπεδα ,εχω φορεσει σαφεστατα και το καινουριο po, και θεωρω το iwc λιγο καλυτερο...Εχουμε 600m vs 2000m και παροτι κανενας δε προκειται να φτασει ποτε σε τετοιο βαθος στα καταδυτικα εχει καποια βαρυτητα και η δυνατοτητα του iwc να αντεχει τετοιες πιεσεις ειναι αλλο ενα στοιχειο που επιβεβαιωνει ποσο καλη κατασκευη ειναι (και αυτο χωρις βαλβιδα διαφυγης ηλιου...)Απο θεμα εμφανισης ειναι καθαρα υποκειμενικο ,σιγουρα πιο all around το omega και σαφως πιο δυσκολο το iwc(κυριως το μαυρο-κιτρινο)εδω αξιζει να αναφερω σε οσους τους φαινεται πως δε μοιαζει για iwc οτι εχει στοιχεια και απο τα 3 προηγουμενα aquatimer...η γραμματοσειρα στο bezel ειναι ιδια με  του πρωτου aqua του 1967 οπως και με το 3231,το dial προερχεται απο του gst του 1997 δλδ του 3536 και το κιτρινο bezel απο το 3538 και ολα αυτα σε συγχρονη μορφη που εξυπηρετουν μονο ενα σκοπο,τον καταδυτικο χαρακτηρα του ρολογιου...Στα bezel εχουμε κεραμικο vs κρυσταλλο...Θα ηθελα να εχω ρολογια και με τα δυο υλικα αλλα σαν πρωτη επιλογη προτιμω το ζαφειρι για τα παιχνιδια που κανει στο φως αλλα κυριως για το lume του...Εχουμε omega vs iwc και η καρδια μου λει σαφεστατα iwc....Εν κατακλειδη εχουμε δυο καταπληκτικα σπορτ ρολογια και για καποιον που δεν εχει ηδη ενα καλο ρολοι η πιο σωστη και ορθη επιλογη λογω του all around χαρακτηρα του ειναι το po.απο την αλλη για μενα που ειχα ηδη το heritage το aqua ηταν ευκολη επιλογη για ενα fun καλοκαιρινο ρολοι (και οχι μονο) και αν ξαναεπαιρνα σημερα ενα αλλο καταδυτικο παλι το ιδιο θα αγοραζα,αυτη τη φορα και σε ασπρο...Μονο <<μειον>> του η μη δυνατοτητα after market λουριων (και παλι διορωνεται και αυτο) αλλα απο την αλλη το quick change system του μπρασελε ειναι απιθανο......Ευχαριστω για την κουραστικη λογικα αναγνωση... ;)

+100
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιούλιος 27, 2012, 22:14:08 μμ »
.απο την αλλη για μενα που ειχα ηδη το heritage το aqua ηταν ευκολη επιλογη

Βασίλη, έχεις και το Vintage Aquatimer!!! To πιο επιθυμητό  IWC για μένα, μαζί με το κιτρινο Aqua που έχεις. Το Top Gun δε το αναφέρω γιατί είναι εκτός συναγωνισμού και σε άλλη κατηγορία τιμής.
Επίσης, με την πρωτη ευκαιρία βγάλε φωτό το Αqua με lume στο σκοτάδι να μείνουμε άφωνοι με το bezel! Πραγματικά, με εξαίρεση την απουσία cron guards, είναι ένα ρολόι που δεν μπορά να το βρώ ούτε ένα ελλάτωμα, για μένα πολυ πιο ομορφο απο το Planet Ocean.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 27, 2012, 22:16:51 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιούλιος 27, 2012, 22:19:30 μμ »
.απο την αλλη για μενα που ειχα ηδη το heritage το aqua ηταν ευκολη επιλογη

Βασίλη, έχεις και το Vintage Aquatimer!!!
Οχι Θεμη ,δεν εχω το aquatimer vintage... :(  heritage εννοουσα το superocean heritage της breitling...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιούλιος 27, 2012, 22:25:57 μμ »
Και πάλι ρολογάρα! 42 ή 46?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 27, 2012, 22:31:52 μμ »
Ευχαριστω Θεμη  :) Το 46αρι εχω...Οριστε και μια προσφατη με το lume

Uploaded with ImageShack.us
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 27, 2012, 22:38:06 μμ »
Ευχαριστω Θεμη  :) Το 46αρι εχω...Οριστε και μια προσφατη με το lume

Uploaded with ImageShack.us

Ευχαριστώ, πραγματικα ΦΟΒΕΡΟ!!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

pontioz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 27, 2012, 23:32:15 μμ »
Εξαιρετικά όλα, αλλά συγκινούμαι με τον συγκεκριμένο Ιάπωνα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 28, 2012, 16:49:55 μμ »
Ω planet ocean, πρώτη αγάπη και παντοτινή!
Το νεό μοντέλο δε έχει βελτιωθεί κι άλλο, έχει αποκτήσει in house μηχανή και ακόμα καλύτερο φινίρισμα οπότε δικαιολογείται άπόλυτα η αύξηση της τιμής του.
Το IWC που παίζει στην ίδια κατηγορία και με πολύ καλά χαρακτηριστικά έρχεται δεύτερο. Αν μιλάγαμε για το aquatimer vintage που είναι και η προσωπιπή μου καψουρα, θα έψαχνα το δεύτερο με τα κυάλια. Ακριβώς ότι έγραψε και ο ΗλίαςG.
Ενώ σέβομαι απόλυτα την Β και την θεωρώ εφάμιλλη της Ω, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως έκανε ένα ατόπημα και στην προσπάθειά της ενδεχομένως να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό, το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Κρίμα για το προηγούμενο μοντέλο που ήταν φανταστικό. Θα μπορούσε πάντως να μπει το heritage στο συγκριτικό και να ανατρέψει το αποτέλεσμα!
Το Seiko είναι όντως καθαρόαιμος δύτης με καλό design για γιαπωνέζικο σε πολύ καλη τιμη και δικαιολογείται έτσι ότι πήρε πολλούς ψήφους. Όμως δεν καλούμαστε να ψηφίσουμε με βάση το πιο καλό value for money αλλά με το που θα διναμε τα ωραία μας λεφτουδακια που με κόπο ενδεχομένως βγάλαμε. Και βλέποντας ότι τόσο το Ω οσο και το IWC δεν υστερουν σε τιποτα από χαρακτηριστικά diver ενώ ειδικά το Ω προσφέρει και σαν  bonus το "design μπαλαντέρ", (δυνατό diver σχέδιο που φοριέται παντου και πάντα) γιατί να πάρω το SEIKO; Αυτά για το μεγάλο πάχος τα ακούω βερεσέ, εμενα δεν με ενόχλήσε καθόλου όταν το δοκίμασα και κριτής σε αυτά τα θέματα είναι πάντα ο καρπός.
Ίσως ανήκω σε αυτό το 5%-10%-15% του κόσμου που θα προτιμούσα το νέο ΠΟ σε σχέση με το submariner ακόμα και αν είχαν την ίδια τιμή.
Θεωρώ την προσπαθεια της Ω αριστη.
 Μου αρέσει και μένα να διαλέγω/ψηφίζω πιο ψαγμένα και εναλλακτικά στα ρολόγια μιας και όπως για όλους τους τακτικούς θαμώνες του φόρουμ αποτελεί μεράκι και  χόμπι. Γνωρίζοντας έτσι 5 πράγματα παραπάνω 
μπορείς να ξεχωρίσειςαπό τους πολλύς  και να επιλέξεις ένα ΜΜ ή ένα Ντόξα΄. Στη συκεκριμένη περίπτωη όμως θα συμφωνήσω με τη μάζα, χωρίς να βάλω και τον παράγοντα "πουλμουρ" υπόψη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούλιος 28, 2012, 17:48:52 μμ »

Μου αρέσει και μένα να διαλέγω/ψηφίζω πιο ψαγμένα και εναλλακτικά στα ρολόγια μιας και όπως για όλους τους τακτικούς θαμώνες του φόρουμ αποτελεί μεράκι και  χόμπι.
Το τι ειναι ψαγμενο και τι οχι ειναι μεγαλη κουβεντα...παντως σιγουρα δεν ειναι ψαγμενο για μενα σε μια μικρη κοινωνια οπως των φορουμ ο ποθος του ενος- δυο ατομων να γινεται εμμονη των υπολοιπων και αυτο να αλλαζει κατα διαστηματα.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions