Αποστολέας Θέμα: Αγορά Heart Rate Monitor - Συμβουλές  (Αναγνώστηκε 1781 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Phoenix

• Member
  • **
    • Προφίλ
Αγορά Heart Rate Monitor - Συμβουλές
« στις: Ιούλιος 11, 2012, 23:33:32 μμ »
Το θέμα αυτό ξεφεύγει κάπως από τα συνήθη θέματα του forum αλλά παραμένει συγγενές αντικείμενο,
καθώς κάποιες από τις εταιρείες κατασκευής ρολογιών ασχολούνται και με τους μετρητές καρδιακών παλμών.

Τί πρέπει να προσέξω κατά την αγορά, δεδομένου πως θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μετρητή παλμών και μετρητή θερμίδων, χρονόμετρο/αντίστοφη μέτρηση και ότι άλλο θεωρείτε εσείς χρήσιμο σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Υπάρχει η πιθανότητα να βρώ κάτι στους συνήθεις υπόπτους λ.χ. Casio, Citizen, etc,
ή πρέπει να στραφώ σε κάτι πιο εξειδικευμένο ?

Δεν καθορίζω αυστηρό budget, αλλά ελπίζω πως μπορώ να βρώ κάτι αξιοπρεπές με ~100 €...

Οποιεσδήποτε συμβουλές καλοδεχούμενες!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
...in the words of Herbert von Karajan, the most beautiful of all symphonies...

90º V8 DOHC / 1.995cc / 78.0mmx52.2mm / 10.1:1 / 230 bhp@8800 rpm / 200 Nm@7000 rpm

..only 18 have been made

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Αγορά Heart Rate Monitor - Συμβουλές
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 12, 2012, 08:17:57 πμ »
Καλημέρα από εμένα.
Υπάρχει και από την CASIO ρολόι μέτρησης καρδιακών παλμών, αλλά νομίζω πως είναι σε βασικό επίπεδο. Αν θες κάτι πιο εξειδικευμένο θα πρέπει να κοιτάξεις σε εταιρείες όπως η SUUNTO, POLAR, GARMIN κ.λ.π. που ασχολούνται περισσότερο με την κατασκευή αθλητικού εξοπλισμού και που θα βρεις και περισσότερες λύσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες σου.
Αλήθεια για τι δραστηριότητα το θες?
Εγώ για το ποδήλατο πάντως πήρα ΣΟΥΝΤΟ και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου.
Γενικά κοίταξε σε καταστήματα που προσφέρουν αθλητικό εξοπλισμό (ποδηλασία, τρέξιμο, ορειβασία, κολύμβηση κ.λ.π.)
Και βέβαια κοίτα στο εξωτερικό γιατί εγώ το πήρα μισή τιμή σχεδόν σε σχέση με ότι ζητούσαν εδώ!

Παναγιώτης

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Στάλθηκε από το Πι-Σι μου χρησιμοποιώντας... πληκτρολόγιο.

Αποσυνδεδεμένος Phoenix

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 12, 2012, 12:17:00 μμ »
Καλημέρα από εμένα.
Υπάρχει και από την CASIO ρολόι μέτρησης καρδιακών παλμών, αλλά νομίζω πως είναι σε βασικό επίπεδο. Αν θες κάτι πιο εξειδικευμένο θα πρέπει να κοιτάξεις σε εταιρείες όπως η SUUNTO, POLAR, GARMIN κ.λ.π. που ασχολούνται περισσότερο με την κατασκευή αθλητικού εξοπλισμού και που θα βρεις και περισσότερες λύσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες σου.
Αλήθεια για τι δραστηριότητα το θες?
Εγώ για το ποδήλατο πάντως πήρα ΣΟΥΝΤΟ και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου.
Γενικά κοίταξε σε καταστήματα που προσφέρουν αθλητικό εξοπλισμό (ποδηλασία, τρέξιμο, ορειβασία, κολύμβηση κ.λ.π.)
Και βέβαια κοίτα στο εξωτερικό γιατί εγώ το πήρα μισή τιμή σχεδόν σε σχέση με ότι ζητούσαν εδώ!

Παναγιώτης

Καλημέρα,

το ρολόι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κυρίως για τρέξιμο και ποδήλατο, εκτός εάν προκύψει και τίποτα ακόμη...

Δυστυχώς απ'ότι είδα και εγώ μόνο στις εταιρείες που ανέφερες μπορείς να βρείς κάτι αξιόλογο (suunto, garmin, etc.)
Απλά ήλπιζα να βρώ κάτι στις σειρές G-Shock, Proteck της Casio ώστε να συνδυάσω και τα δύο...   :(

Εντόπισα μέσω amazon κάποια ρολόγια, αν και σε κάποια παρατηρείται μια διαφορά τιμής σε σχέση με την Ελλάδα,
π.χ. το Suunto M4   http://www.amazon.co.uk/Suunto-Mens-Heart-Rate-Monitor/dp/B003SX01ZK/ref=pd_sim_sbs_sg_7
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
...in the words of Herbert von Karajan, the most beautiful of all symphonies...

90º V8 DOHC / 1.995cc / 78.0mmx52.2mm / 10.1:1 / 230 bhp@8800 rpm / 200 Nm@7000 rpm

..only 18 have been made

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 13, 2012, 08:00:05 πμ »
Αν θες την απόλυτα φθηνή λύση, είδα χθες στο φυλλάδιο γνωστού ξένου σούπερ-μάρκετ (να μην γράψω το όνομα), ότι φέρνει ρολόι με μετρητή καρδιακών παλμών (από 19/7) και με τιμή 15,99€. Πιο κάτω δεν θα βρεις. Σίγουρα δεν φτάνει τα επίπεδα από τις γνωστές μάρκες, αλλά με κάποιες παραχωρήσεις, θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Η διαφορά τιμής (μικρή ή μεγάλη) σε σχέση με την Ελλάδα, είναι δεδομένη. Για το ποδήλατο προτίμησε κάποιο πακέτο καλύτερα (cycling pack) ή αντίστοιχα για το τρέξιμο (running pack), αν τελικά καταλήξεις σε ΣΟΥΝΤΟ. Θα σου έρθει φθηνότερα, από το να αγοράσεις μετά ξεχωριστά τα pods για την κάθε δραστηριότητα.

Παναγιώτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Στάλθηκε από το Πι-Σι μου χρησιμοποιώντας... πληκτρολόγιο.