Αποστολέας Θέμα: Ρολοι εργαλειο  (Αναγνώστηκε 7559 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ρολοι εργαλειο
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 06, 2012, 13:26:38 μμ »
Ηλια ετσι ειναι...εργαλεια πλεον αυτα που ειπες ειναι...Για μενα εργαλειο ειναι ενα ρολοι αδιαβροχο ,ανθεκτικο αντε αντιμαγνητικο οχι κατι το ιδιαιτερο εμφανησιακα και οικονομικο σε σχεση με τις δυνατοτητες μου που και να παθει κατι ,ειτε γρατζουνιστει ειτε δε ξερω εγω τι δε θα με νοιαξει.....Απο εκει και περα το να θεωρω οτι φορωντας ενα ρολεξ sub φοραω ενα εργαλειο ασχετα αν το προσεχω σαν τα ματια μου η οτι φορωντας ενα στρατιωτικο ρολοι γινομαι και κομαντο δε μου λεει τιποτα....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2012, 14:04:41 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
Ρολοι εργαλειο
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 06, 2012, 13:41:35 μμ »
Θα μου αρεσε να κανουμε μια συζητηση για το τι ειναι ρολοι εργαλειο και σε ποιες <<δουλειες>>τα χρησιμοποιουν οι κατοχοι τους ως εργαλεια....στην προκειμενη οι ιδιοκτητες rolex εργαλειων....

Υπάρχει νομίζω μία σύγχυση στο πως ο καθένας μας εννοεί την έκφραση "ρολόι - εργαλείο".  Είναι διαφορετικό το αν κάτι είναι το ενδεδειγμένο και πιο συμφέρον όργανο για μία δουλειά (και προφανώς εκεί ο Ανδρέας έχει 100% δίκιο), και διαφορετικό το αν κάποιος για οποιοσδήποτε λόγους το επιλέξει το χρησιμοποιήσει για μια δουλειά αυτό μπορεί και πείθει.

Έτσι, ασφαλώς και έχει δίκιο ο Θησέας όταν λέει ότι ένα ρολόι με χαρακτήρα εργαλείου (έστω του παρελθόντος) πείθει περισσότερο σε ατσάλι από ότι σε λευκόχρυσο.

Τώρα για το πώς τα χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες τούς, μην παίρνεις και όρκο. Το δικό μου Explorer 2 λόγω δουλειάς καθημερινά και επι χρόνια εκτίθεται σε υψηλότατες θερμοκρασίες, γράσα, κραδασμούς, αναπόφευκτα ακούσια κτυπήματα, διάφορα χημικά, πλένεται καθημερινά με σαπούνι στον νιπτήρα και τα βγάζει πέρα με άνεση και ακρίβεια +1 sec ανά δύο ημέρες.
Σίγουρα τα ίδια θα κατάφερνε και ένα G-Shock, αλλά δεν μπορώ ούτε να το βλέπω. Άλλωστε, με την ίδια λογική όποιος έχει κινητό ή οποιαδήποτε σύγχρονη ηλεκτρονική συσκευή δεν θα έπρεπε να έχει ρολόι, το ίδιο καλά λένε την ώρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2012, 14:04:32 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
Ρολοι εργαλειο
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 06, 2012, 13:47:31 μμ »
Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα post σε ένα δικό τους θέμα, γιατί η συζήτηση έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά μην χαλάσουμε και το νήμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2012, 14:04:21 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Ρολοι εργαλειο
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 06, 2012, 13:53:25 μμ »
εδω
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2012, 14:04:05 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Ρολοι εργαλειο
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 06, 2012, 14:01:34 μμ »
Το ρολόι σήμερα: Εργαλείο ή αξεσουάρ;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2012, 14:03:55 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Ρολοι εργαλειο
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 06, 2012, 14:03:05 μμ »
Ο λόγος που μου αρέσει είναι ο χρωματισμός. Μαύρα ρολόγια υπάρχουν μύρια, τα έχουμε, τα φοράμε τα βλέπουμε παντού γύρω μας. Λίγο χρώμα να σπάσει η μονοτονία. Η πλατίνα είναι αναγκαίο κακό καθώς το μπλε δεν βγαίνει σε ατσάλι. Τώρα για το τι είναι εργαλείο τα έχουμε πει πολλάκις. Ρολόι εργαλείο με την πραγματική έννοια του όρου δεν υπάρχει πλέον. Ο επαγγελματίας που χρειάζεται το εργαλείο δεν θα χρησιμοποιήσει ρολόι αλλά κάποιο άλλο μηχάνημα που θα κάνει τη δουλειά φτηνότερα και καλύτερα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Ρολοι εργαλειο
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 06, 2012, 14:03:37 μμ »
Νεος τιτλος

Ρολοι εργαλειο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Ρολοι εργαλειο
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 06, 2012, 14:11:49 μμ »
Τώρα για το πώς τα χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες τούς, μην παίρνεις και όρκο. Το δικό μου Explorer 2 λόγω δουλειάς καθημερινά και επι χρόνια εκτίθεται σε υψηλότατες θερμοκρασίες, γράσα, κραδασμούς, αναπόφευκτα ακούσια κτυπήματα, διάφορα χημικά, πλένεται καθημερινά με σαπούνι στον νιπτήρα και τα βγάζει πέρα με άνεση και ακρίβεια +1 sec ανά δύο ημέρες.

Αυτό εμπίπτει στο ότι τα σύγχρονα ρολόγια είναι το ίδιο ικανά ή και ικανότερα από τα του παρελθόντος. Όμως δεν θεωρείται ακόμη και το explorer σου, εργαλείο πλέον. Σου χρειάζεται στη δουλειά σου πραγματικά? Δεν θα μπορούσες να καλύψεις τη χρήση του με κάτι άλλο, φτηνότερα και καλύτερα?
Το ότι το φοράς στη δουλειά σου δείχνει ότι αγαπάς το ρολόι και το θεωρείς κάτι αναπόσπαστο της καθημερινότητας σου. Το ίδιο και οι πλείστοι εδώ μέσα.
Εγώ δεν βλέπω σχεδόν ποτέ την ώρα από το κινητό ή τον υπολογιστή, ακόμη και όταν τα έχω μπροστά μου. Μόνο από το εκάστοτε ρολόι μου. Το 90% του κόσμου όμως που γνωρίζω και έχει ρολόι, δεν βλέπει ποτέ την ώρα από αυτό. Για αυτούς το ρολόι είναι αξεσουάρ και λέγοντας αξεσουάρ θέλω να καλύψω όλα τα στάδια, από το αξεσουάρ με την κυριολεκτική του έννοια, μέχρι το σύμβολο οικονομικής ευρωστίας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2012, 14:20:47 μμ από Sol Invictus »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 06, 2012, 14:16:09 μμ »
Προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο το αν το ρολόι έχει το ρόλο του χρηστικού εργαλείου ή του αξεσουάρ σήμερα. Με ενδιαφέρει να συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται. Αυτό που μου τη σπάει όμως είναι ότι λόγο της θέσης που έχει πλέον (αξεσουάρ) έχει και παράλογα υψηλή τιμή. Αυτή είναι και η μόνη σοβαρή παρενέργεια κατ εμέ της νέας χρήσης του ρολογιού στη σύγχρονη ζωή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 06, 2012, 15:26:46 μμ »

Αυτό εμπίπτει στο ότι τα σύγχρονα ρολόγια είναι το ίδιο ικανά ή και ικανότερα από τα του παρελθόντος. Όμως δεν θεωρείται ακόμη και το explorer σου, εργαλείο πλέον. Σου χρειάζεται στη δουλειά σου πραγματικά? Δεν θα μπορούσες να καλύψεις τη χρήση του με κάτι άλλο, φτηνότερα και καλύτερα?
Το ότι το φοράς στη δουλειά σου δείχνει ότι αγαπάς το ρολόι και το θεωρείς κάτι αναπόσπαστο της καθημερινότητας σου. Το ίδιο και οι πλείστοι εδώ μέσα.
Εγώ δεν βλέπω σχεδόν ποτέ την ώρα από το κινητό ή τον υπολογιστή, ακόμη και όταν τα έχω μπροστά μου. Μόνο από το εκάστοτε ρολόι μου. Το 90% του κόσμου όμως που γνωρίζω και έχει ρολόι, δεν βλέπει ποτέ την ώρα από αυτό. Για αυτούς το ρολόι είναι αξεσουάρ και λέγοντας αξεσουάρ θέλω να καλύψω όλα τα στάδια, από το αξεσουάρ με την κυριολεκτική του έννοια, μέχρι το σύμβολο οικονομικής ευρωστίας.

Με αυτό απαντούσα στον Argo. Εσύ τώρα μου λες αυτό που είπα και εγώ, δεν διαφωνούμε κάπου! Δεν είναι και δεν θεωρείται εργαλείο καλύτερο από ένα G-shock, αλλά χρησιμοποιείται, πείθει, καλύπτει τις λειτουργικές απαιτήσεις, και αντεπεξέρχεται σαν εργαλείο. Και πείθει περισσότερο από ένα χρυσό ρόλεξ που θα είχε μεγαλύτερες φθορές αλλά και δεν θα έπειθε σαν εργαλείο ούτε πριν 40 χρόνια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 06, 2012, 15:35:24 μμ »
Αυτό που μου τη σπάει όμως είναι ότι λόγο της θέσης που έχει πλέον (αξεσουάρ) έχει και παράλογα υψηλή τιμή.

Αυτό είναι 100% αλήθεια, το ποιοτικό μηχανικό ρολόι με in-house είναι υπερβολικά ακριβό σήμερα. Ένα 5513 το 1970 έκανε $230, συνυπολογίζοντας τον πληθωρισμό $230 του 1970 έχουν την αγοραστική αξία σημερινών $1400. Αντίθετα το 14060 είχε τελευταία τιμή $6300!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 06, 2012, 16:17:50 μμ »
εργαλείο είναι το μέσο που κάνεις τη δουλειά σου
στη προκειμένη το εργαλείο είναι ο αόριστος ανθρώπινος προσδιορισμός του χρόνου- ώρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 06, 2012, 17:08:12 μμ »

Σίγουρα τα ίδια θα κατάφερνε και ένα G-Shock, αλλά δεν μπορώ ούτε να το βλέπω. Άλλωστε, με την ίδια λογική όποιος έχει κινητό ή οποιαδήποτε σύγχρονη ηλεκτρονική συσκευή δεν θα έπρεπε να έχει ρολόι, το ίδιο καλά λένε την ώρα.
Κατα αρχας ωραιος που το ευχαριστιεσαι ετσι το rolex σου!!!Και στην ουσια ακριβως το ιδιο λεω και εγω....Ακριβως στην ιδια χρηση που του κανεις μπορει να ανταπεξελθει και το δικο μου aquatimer και το πλατινενιο rolex της φωτο και σχεδον ολα τα συγχρονα σπορ ρολογια....Και ειμαι σιγουρος πως αν καποιος εχει τοσα λεφτα ωστε να παρει το rolex σε πλατινα αντι για ατσαλι μπορει να τον τσουξει και λιγοτερο αν παθει τιποτα το ρολοι του απο οτι εμενα αν παθει κατι το δικο μου....Αυτα τα ρολογια πλεον ειναι ακριβα αξεσουαρ δεν ειναι εργαλεια με την εννοια που ειχαν καποτε...Στην εποχη του το sub ,το superocean το seamaster κτλπ ηταν οντως εργαλεια (και μονοδρομος ισως)σε σχεση με τη πλειοψηφια των αλλων ρολογιων που ειχαν μηδεν στεγανοποιηση κτλπ...Πλεον αυτο δεν υφισταται....Ειναι ακριβα αξεσουαρ οπως προειπα που αναλογα την οικονομικη του κατασταση καποιος τους πεταει τα ματια εξω και τα ευχαριστιεται αλλος τα βαζει σε θυριδα αλλος τα φοραει μονο σε επισημες περιστασεις και ου το καθεξεις...Και για να σχολιασω και το πλατινενιο rolex που ηταν η αφορμη για αυτη τη συζητηση εμενα μια χαρα μου φαινεται και σε αυτους που απευθυνεται μια χαρα λογω υπαρξης εχει,ειμαι σιγουρος πως αυτοι που εχουν το εν λογω ρολεξ το μηνιατικο τους φτανει για 2+ τετοια οταν η πλειοψηφια των υπολοιπων με ρολογια των 5000 ευρω διαθετουν 3+ μηνιατικα για το ρολοι τους....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2012, 17:12:03 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 06, 2012, 17:19:33 μμ »
εργαλείο είναι το μέσο που κάνεις τη δουλειά σου
στη προκειμένη το εργαλείο είναι ο αόριστος ανθρώπινος προσδιορισμός του χρόνου- ώρα

Πάλι αλλάζουμε θέμα πιάνοντας ορισμούς, αλλά ο χρόνος είναι φυσικό μέγεθος και ο προσδιορισμός του δεν είναι καθόλου αόριστος, ανθρώπινη είναι μόνο η μέθοδος μέτρησης του. Δεν θα μπορούσε ποτέ να ονομαστεί εργαλείο καθώς δεν μπορεί να ελεγχθεί, διαμορφωθεί, χρησιμοποιηθεί κατά βούληση για την πραγματοποίηση κάποιου έργου. Μπορούμε μόνο να τον μετρήσουμε. Κι εκεί είναι που χρειαζόμαστε εργαλεία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 06, 2012, 17:27:51 μμ »
Κατα αρχας ωραιος που το ευχαριστιεσαι ετσι το rolex σου!!!Και στην ουσια ακριβως το ιδιο λεω και εγω....Ακριβως στην ιδια χρηση που του κανεις μπορει να ανταπεξελθει και το δικο μου aquatimer και το πλατινενιο rolex της φωτο και σχεδον ολα τα συγχρονα σπορ ρολογια...

Πολύ σωστά, γι αυτό λοιπόν δεν χρειάζεται να γενικεύεις για τους "ιδιοκτήτες ρόλεξ". Παρεμπιπτόντως, χάριν ακριβείας, πλατινένιο Submariner δεν βγαίνει, εννοείς τον λευκόχρυσο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2012, 17:34:02 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions