Θα μου αρεσε να κανουμε μια συζητηση για το τι ειναι ρολοι εργαλειο και σε ποιες <<δουλειες>>τα χρησιμοποιουν οι κατοχοι τους ως εργαλεια....στην προκειμενη οι ιδιοκτητες rolex εργαλειων....
Υπάρχει νομίζω μία σύγχυση στο πως ο καθένας μας εννοεί την έκφραση "ρολόι - εργαλείο". Είναι διαφορετικό το αν κάτι είναι το ενδεδειγμένο και πιο συμφέρον όργανο για μία δουλειά (και προφανώς εκεί ο Ανδρέας έχει 100% δίκιο), και διαφορετικό το αν κάποιος για οποιοσδήποτε λόγους το επιλέξει το χρησιμοποιήσει για μια δουλειά αυτό μπορεί και πείθει.
Έτσι, ασφαλώς και έχει δίκιο ο Θησέας όταν λέει ότι ένα ρολόι με χαρακτήρα εργαλείου (έστω του παρελθόντος) πείθει περισσότερο σε ατσάλι από ότι σε λευκόχρυσο.
Τώρα για το πώς τα χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες τούς, μην παίρνεις και όρκο. Το δικό μου Explorer 2 λόγω δουλειάς καθημερινά και επι χρόνια εκτίθεται σε υψηλότατες θερμοκρασίες, γράσα, κραδασμούς, αναπόφευκτα ακούσια κτυπήματα, διάφορα χημικά, πλένεται καθημερινά με σαπούνι στον νιπτήρα και τα βγάζει πέρα με άνεση και ακρίβεια +1 sec ανά δύο ημέρες.
Σίγουρα τα ίδια θα κατάφερνε και ένα G-Shock, αλλά δεν μπορώ ούτε να το βλέπω. Άλλωστε, με την ίδια λογική όποιος έχει κινητό ή οποιαδήποτε σύγχρονη ηλεκτρονική συσκευή δεν θα έπρεπε να έχει ρολόι, το ίδιο καλά λένε την ώρα.