Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko Diver Vs Rolex SD  (Αναγνώστηκε 37262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
Απ: Grand Seiko Diver Vs Rolex SD
« Απάντηση #75 στις: Μάιος 02, 2012, 21:28:10 μμ »

παντως το γεγονος οτι στα ελληνικα φορα, δεν εχουν κυκλοφορησει
αρκετα ακριβα σεικο, σε σχεση με ρολεξ, πανεραι, ωμεγα κλπ λεει κατι..

...πως δεν λανσάρονται στην ελληνική αγορά. Αν τα ελληνικά φόρα ήταν κριτήριο θα έπρεπε να βλέπω συνεχώς μπροστά μου U1, Λεμανίες, Squale και Ελ Πριμέρο. Αντιθέτως βλέπω U-boat, D&G, Guess και Nautica.

βλεπεις "U-boat, D&G, Guess και Nautica" στα "ελληνικά φόρα"?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #76 στις: Μάιος 02, 2012, 21:42:30 μμ »
Tα πες ολα BB...

+100

εσυ ηλια, βλεπεις "U-boat, D&G, Guess και Nautica" στα "ελληνικά φόρα"?

ή μηπως εχεις δει να κυκλοφορουν ακριβα σεικο??

αυτο που ολοι βλεπουμε ειναι ρολεξ, πανεραι, ωμεγα κ ναι sinn, lemania & primero,
καθως κ αρκετα ελβετικα vintage κ καποια λιγα ιαπωνικα.

επισης βλεπουμε κ θελουμε vfm seiko & citizen τυπου 007, μονστερ, σουμο, ny0045 κλπ κλπ

γιατι?
διοτι καλες οι θεωριες, αλλα οταν ελθει η ωρα να πας ταμειο ολα αλλαζουν.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μάιος 02, 2012, 21:57:03 μμ »
ναι U-boat υπαρχουν στα ελληνικα φορα καθως και αλλα κουλα....

Eχεις δικιο γιωργο για το οτι οταν φθανεις στο ταμειο αλλαζουν τα πραγματα....

Oμως υπαρχουν πολλες φυλες ωρολογοφιλων. H καθε μια κρινει αλλιως, ο καθενας μας κρινει αλλιως.......

Και ναι θεωρω απολυτως σεβαστο και σωστο καποιος να παρει το συγκεκριμενο σεικο αντι του συγκεκριμενου ρολεξ...Δεν μου φαινεται παραξενο καθολου...

Δεν υπαρχει λαθος βρε Γιωργο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μάιος 02, 2012, 22:06:42 μμ »

ή μηπως εχεις δει να κυκλοφορουν ακριβα σεικο??

Γιωργο υπαρχουν και ακριβα Seiko,αλλα μη ξεχναμε οτι ειναι πολυ δυσκολο καποιος να αγορασει ενα ακριβο ρολοι μεσω νετ χωρις να το χει δει απο κοντα,με το φοβο του τελωνειου κτλ...πιστευω οτι αν ερθουν και τα Grand στην Ελλαδα στα διαφορα καταστηματα θα αρχισουμε να τα βλεπουμε συχνοτερα,φυσικα οχι οπως τα Ρολεξ ή τα Ω τα οποια παραγονται σε εκατομμυρια,ενω για τα Grand η παραγωγη δεν μπορει να ξεπερασει τις 30.000 το χρονο διοτι αυτη ειναι η υπαρχουσα προβλεψη απο τη Seiko,δλδ ακομη και να υπαρχει κατακορυφη αυξηση στη ζητηση,δεν μπορει να καλυφθει λογω του περιορισμενου  προσωπικου και του χωρου οπου κατασκευαζονται.

Παράθεση

γιατι?
διοτι καλες οι θεωριες, αλλα οταν ελθει η ωρα να πας ταμειο ολα αλλαζουν.

Δλδ κατα τη γνωμη σου αυτες οι μαρκες δεν εχουν λογο υπαρξης,διοτι η μονη λογικη κινηση ειναι η Ρολεξ/Ω κι οποιος αγορασει κατι εναλλακτικο εκανε πατατα? ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μάιος 02, 2012, 22:10:32 μμ »
Ο καθενας θα αγορασει τη μαρκα που θελει,ετσι δεν θα εχουμε και θεμα,ποιος να πρωτοπαρει! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Μάιος 02, 2012, 22:42:32 μμ »
Πιστεύω, ότι πέρα από τις διαφορες ποιοτητας, τεχνικών χαρακρηριστικών κλπ., που μάλλον υπάρχουν υπέρ του Σέικο (αν και είναι και για τα δύο υπεραρκετή), πιστεύω ό,τι λένε ο ΒΒ και ο eis, ακόμα κι ο ελβετός CEO...., αν και νομίζω ότι γι'αυτό φταίνε οι 2-3 δεκαετίες μεταξύ τους (στα καινούρια Ρόλεξ πιστεύω ότι οι διαφορές αυτές μικραίνουν ή εξαφανίζονται), αυτό που έχει το Ρόλεξ και δεν έχει το Σέικο, κατ'εμέ, είναι τούτο:
Το Σέικο μπορεί να είναι το σούπερ ποιοτικό καταδυτικό, αλλά είναι μόνο αυτό. Καταδυτικό, και το δείχνει, Πιο χοντρό, πιο άγριο, πιο γωνιώδες, με ορίτζιναλ καταδυτικούς δείκτες αν και το pr δείχνει λίγο παράτερο σε καταδυτικό....  ::)
Από την άλλη, το Ρόλεξ, μπορεί να είναι πιο λεπτό και μικρό, αλλά ταυτόχρονα είναι καθαρόαιμο καταδυτικό, είναι σπορ, ακόμα και dress είναι, φοριέται με στολή δυτή μέχρι σμόκιν (ας όψεται ο Τζέϊμς....).  ;D

Και δεν μπαίνω καν στους τομείς status symbol, γρήγορης πτώσης αξίας και μεταπώλησης κλπ. ;)

Γι' αυτό λοιπόν, όταν το ένα καινούριο έχει 8000 $ και το άλλο σχεδόν καινούριο ~5500 €, τότε ψηφίζω Ρόλεξ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μάιος 02, 2012, 22:46:20 μμ »
Πιστεύω, ότι πέρα από τις διαφορες ποιοτητας, τεχνικών χαρακρηριστικών κλπ., που μάλλον υπάρχουν υπέρ του Σέικο (αν και είναι και για τα δύο υπεραρκετή), πιστεύω ό,τι λένε ο ΒΒ και ο eis, ακόμα κι ο ελβετός CEO...., αν και νομίζω ότι γι'αυτό φταίνε οι 2-3 δεκαετίες μεταξύ τους (στα καινούρια Ρόλεξ πιστεύω ότι οι διαφορές αυτές μικραίνουν ή εξαφανίζονται), αυτό που έχει το Ρόλεξ και δεν έχει το Σέικο, κατ'εμέ, είναι τούτο:
Το Σέικο μπορεί να είναι το σούπερ ποιοτικό καταδυτικό, αλλά είναι μόνο αυτό. Καταδυτικό, και το δείχνει, Πιο χοντρό, πιο άγριο, πιο γωνιώδες, με ορίτζιναλ καταδυτικούς δείκτες αν και το pr δείχνει λίγο παράτερο σε καταδυτικό....  ::)
Από την άλλη, το Ρόλεξ, μπορεί να είναι πιο λεπτό και μικρό, αλλά ταυτόχρονα είναι καθαρόαιμο καταδυτικό, είναι σπορ, ακόμα και dress είναι, φοριέται με στολή δυτή μέχρι σμόκιν (ας όψεται ο Τζέϊμς....).  ;D

Και δεν μπαίνω καν στους τομείς status symbol, γρήγορης πτώσης αξίας και μεταπώλησης κλπ. ;)

Γι' αυτό λοιπόν, όταν το ένα καινούριο έχει 8000 $ και το άλλο σχεδόν καινούριο ~5500 €, τότε ψηφίζω Ρόλεξ.

Η κοινη λογικη πανω απ'ολα! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Μάιος 02, 2012, 22:51:03 μμ »

...πως δεν λανσάρονται στην ελληνική αγορά. Αν τα ελληνικά φόρα ήταν κριτήριο θα έπρεπε να βλέπω συνεχώς μπροστά μου U1, Λεμανίες, Squale και Ελ Πριμέρο. Αντιθέτως βλέπω U-boat, D&G, Guess και Nautica.

Γιώργο δεν με κατάλαβες αν και νομίζω πως ήμουν ξεκάθαρος. Είπα πως γύρω μου, δηλ. στο δρόμο, δε βλέπω τα ρολόγια των φόρα. Άρα το τι κυκλοφορεί στα φόρα δεν αντικατοπτρίζεται στην ελληνική αγορά κι έτσι δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο επιτυχίας. Στο δρόμο βλέπω αυτά που εμείς ούτε έξω από τη βιτρίνα τους περνάμε.

Και μην αρχίσουμε για τα U-Boat...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Μάιος 02, 2012, 23:06:19 μμ »

Κι εγώ αυτά έλεγα μέχρι που το είδα και το φόρεσα. Από μακριά εύκολα κρίνουμε. Ειδικά άμα συγκρίνεις ένα Ρόλεξ μ' ένα Σέικο.
Τελικά στο μόνο που υπερτερεί το SD είναι το βάθος και το βάρος του ονόματος. Σε τίποτα άλλο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Μάιος 02, 2012, 23:22:20 μμ »

Γιώργο δεν με κατάλαβες αν και νομίζω πως ήμουν ξεκάθαρος. Είπα πως γύρω μου, δηλ. στο δρόμο, δε βλέπω τα ρολόγια των φόρα. Άρα το τι κυκλοφορεί στα φόρα δεν αντικατοπτρίζεται στην ελληνική αγορά κι έτσι δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο επιτυχίας. Στο δρόμο βλέπω αυτά που εμείς ούτε έξω από τη βιτρίνα τους περνάμε.

Και μην αρχίσουμε για τα U-Boat...

Σωστά Δημήτρη, αλλά....
Rolex όμως βλέπεις στο δρόμο, Grand Seiko...?? ;D

Κι εγώ αυτά έλεγα μέχρι που το είδα και το φόρεσα. Από μακριά εύκολα κρίνουμε. Ειδικά άμα συγκρίνεις ένα Ρόλεξ μ' ένα Σέικο.
Τελικά στο μόνο που υπερτερεί το SD είναι το βάθος και το βάρος του ονόματος. Σε τίποτα άλλο.

Δεν διαφωνώ ότι το GS δείχνει και ίσως είναι πιο ποιοτικό, φταίει και η διαφορά δεκαετιών κατασκευής, αλλά δεν παύει να'ναι μόνο καταδυτικό δηλ. μόνο σπορ, και αυτό σε αυτά τα χρήματα είναι μείον όπως και να 'χει, ενώ όπως και να το κάνουμε ένα ακριβό ρολόι δεν είναι μόνο ένα σύνολο άριστων τεχνικών χαρακτηριστικών, θέλω να πω ότι το βάθος και βάρος του ονόματος της Ρόλεξ -το οποίο παρεμπιπτόντως δεν κερδήθηκε χωρίς να το αξίζει- είναι τελικά ένα μεγάλο κομμάτι στην όλη ιστορία.... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Μάιος 02, 2012, 23:31:39 μμ »
Ισως θα ηταν πιο σωστη συγκριση του Pολεξ Sea Dweller Deep sea με το Grand seiko το συγκεκριμενο.....

Oσον αφορα το ονομα... Συμφωνω για την Pολεξ αλλα και η Σεικο δεν ειναι καμμια τυχαια εταιρεια...καθε αλλο μαλιστα...

Mαλλον το προβλημα εδω ειναι η μη ευγενη καταγωγη του Σεικο

Tο να εχω ενα ρολοι που δεν το βλεπω και στον δρομο σχεδον καθημερινα για εμε ειναι TEPAΣTΙO +
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Μάιος 02, 2012, 23:35:11 μμ »
Tο να εχω ενα ρολοι που δεν το βλεπω και στον δρομο σχεδον καθημερινα για εμε ειναι TEPAΣTΙO +

Συμφωνω απολυτως Ηλια..!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Μάιος 02, 2012, 23:37:08 μμ »

Συμφωνω απολυτως Ηλια..!

τοσα πολλα SD κυκλοφορουν?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #88 στις: Μάιος 02, 2012, 23:37:42 μμ »

Συμφωνω απολυτως Ηλια..!

Κι εγώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions