Καλημέρα σας, εννοείται είχα σκεφτεί αυτό το συνδυασμό με το moon αλλά επειδή το είχα παλιά και μου ήταν λίγο οριακό το μέγεθος συν το θέμα με το water resistance το έδωσα για το σαμπ. Επίσης δεν ήθελα δεύτερο μαύρο ρολόι μου έλειπε πολύ το χρώμα στη συλλογή. Αλλά πιστεύω μελλοντικά σίγουρα θα το εντάξω το μουν.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο για το μεγεθος και την υδατοστεγανότητα. Αν και αυτή η ιδιότητα, της "μη στεγανότητας", ήταν αυτό που το βοήθησε να βρεθεί σε "αεροπορική / διαστημική" χρήση. Οι τόσο απότομες μεταβολές της πίεσης, στην διαδρομή αυτή, δεν είναι ανεκτές σε απλό στεγανό ρολόι κατασκευασμένο για επίγεια χρήση. Εφευγε το κρύσταλο. Το έχω πάθει και εγώ.
Στο δεύτερο, έχω άλλη άποψη. Εργονομικά, το λευκό / μαύρο, παρέχει το απολύτως απαραίτητο "κοντράστ", για εύκολη ανάγνωση σε κάθε συνθήκη, όσον αφορά χρήσεις σε πολύπλοκα περιβάλλοντα. Οπότε επιλέγεται για ρολόγια ειδικών χρήσεων, όπου η "ανάγνωση με μια ματιά" ειναι απαραίτητη.
Φυσικά, ένα καντράν με χρώμα, δίνει άλλη αίσθηση, αλλά, δεν είναι πάντα το ιδιανικό.
Κάποτε, υπήρξε μία διαμάχη σε κάποιο φόρουμ, αν το Explorer II είναι καλύτερο με λευκό καντράν, ( Χιονάτη ), αντί του τυπικού μαύρου. Και είχαν όλοι ψηφίσει το λευκό, σαν διαφοροποίηση, φωτεινότητα, νεωτερισμό. Μέχρι που απάντησε κάποιος, βάζοντας και φωτό, ότι στην Ανταρκτική (!!!!!!!!!), στο χιόνi και την ομίχλη και με την μερική τύφλωση της λευκότητας 24/7, στην ουσία η ανάγνωση της ώρας, που εκεί χρησίμευε και για τον έλεγχο της διαδρομής σε συνδυασμό με το GPS

ήταν αδύνατη !
Προσωπικά, λατρεύω τα μαύρα καντράν !

ΥΓ. Σε κάποιο αρχείο, έχω την συγκεκριμένη φωτό. Ο τύπος, ήταν ένας Εγγλέζος, οδηγός / αρχηγός αποστολών σε extreme εξερευνήσεις επιστημόνων.