Εγώ πάντως έχω ένα Βοστόκ μεταχειρισμένο που πήρα από μέλος του φόρουμ, το οποίο το είχε ρυθμίσει ο δικός μας ρολογάς ο Χρήστος, κι έχει πολύ καλή χρονομετρία. Δεν ξέρω τι είχε κάνει από άποψη λίπανσης. Τον ρώτησα αλλά δε θυμόταν γιατί έχουν περάσει λίγα χρόνια. Το δεύτερο Βοστόκ που έχω έχει ένα θέμα με τη χρονομετρία, τρέχει μάλλον 1 λεπτό τη μέρα, δεν το έχω παρατηρήσει καλά.
Φυσικά, πάντα το "καλή χρονομετρία" είναι σχετικό.

Προσωπικά, θεωρώ "καλή" μια χρονομετρια ενός τυπικού τυχαίου μηχανικού ρολογιου, τα +/- 2 λεπτά την εβδοομάδα. Και το σωστά ρυθμισμένο θα τρέχει, δεν θα μένει πίσω. Ειναι βασική αρχή της ωρολογοποιϊας.
Οτιδήποτε παραπάνω, με εκνευρίζει. Αν δε είναι και δύτης, και πρέπει να ξεβιδώνεις-ρυθμίζεις-ξαναβιδώνεις, με ...........κουρδίζει,

και συνεπως το αφήνω στο συρτάρι
Ετσι, τα μόνα μηχανικά που χρησιμοποιώ πλέον, ειναι της ακατανόμαστης,

και το project - δύτη, που είναι εξαιρετικό σε χρονομετρία.
Και πλέον, σχεδόν 365 / 7 / 24 χρησιμοποιώ quartz, με κυρίαρχο το Duro,

που μπαίνει και στην θάλασσα.
