Νομίζω πάντως πως οι μηχανισμοί της Rolex δεν έχουν cosc πιστοποίηση. Εκτός αν είχαν εκείνη την εποχή.
Επίσης το αδικείς το GMT! Μια χαρά έτοιμο για μάχη και περιπέτειες είναι. Άλλο που πλέον έχει γίνει είδος πολυτελείας.
Οι μηχανές της Rolex, εχουν πιστοποίηση COSC.
Παλαιότερα, 1950-1970, υπήρχαν μοντέλα που δεν είχαν, και αναφέρονταν σαν precision, ή δεν ανέφεραν τίποτα.

Το δικό μου Sub, μοντέλο 5513, με δύο γραμμές, ΔΕΝ έχει πιστοποίηση, αλλά πάντα κράταγε χρόνομετρία ΑΝΩΤΕΡΗ από COSC.
Πιστοποιηση είχε το αντίστοιχο 5512, με 4 γραμμές, που οι δύο ανέφεραν, "επίσημα πιστοποιημένο χρονόμετρο" .
Στις γιορτές, Χριστούγεννα 2025-6, το έβγαλα από την θυρίδα, για να το δουλέψω λίγο για λάδωμα / ξε-αράχνιασμα, και παρατήρησα ότι κράταγε εξαιρετική χρονομετρία. Το κράτησα και το φοράω από τότε. Μάλλον, ο τραπεζίτης άλλαξε την μηχανή του και του έβαλε κάποια quartz, γιατί από τότε δεν έχει χάσει τίποτε !!!!!
Ακόμα και εγώ δεν το πιστεύω, 43 χρονών ρολόι, εντάξει, δεν έχει δουλέψει σαν σύνολο πάνω από 3-4, μια και ήταν μέχρι το 2015 3 - 4
ο βοηθητικό στην σειρά και μόνον τα καλοκαίρια, αλλά δεν παύει να με εντυπωσιάζει !!!
Θεωρώ ότι έχει από τις πιο καλές μηχανές μεν, αλλά οι σημερινες τιμές είναι ΕΚΤΟΣ λογικης.