Συνηθως το πρωτο ρολοι ειναι ενα φτηνο αυτοματο ή καποιο quartz,κακα τα ψεματα,μετα αν συνεχισει καποιος το χομπι πιο σοβαρα θα περασει σε πιο ακριβα αυτοματα ρολογια .Ποια ειναι τα χαρακτηριστικα που θα εχουν,εχει να κανει και με τις προτιμησεις του αγοραστη ,φυσικα.Στην δικη μου περιπτωση αρχισα να ψαχνω χρονογραφους,πιο ειδικα ελβετικους lemania,βεβαια επεσε στα χερια μου και μια seiko 6138.Οταν συγκεντρωνεις αρκετα αυτοματα ρολογια καποιου επιπεδου,θα χρειαστει να πας και στο επομενο σταδιο,αυτο της συντηρησης τους,πιστευω.Παντα θα υπαρχουν πολλοι που θα τα δωσουν πριν ερθει η ωρα του σερβις και κανεις δεν μπορει να τους κατακρινει,αφου ο λογαριασμος για μια επαγγελματικη δουλεια δεν ειναι μικρος!Μετα απο ολα αυτα τα χρονια ,με αρκετα εξοδα για την συντηρηση τους,καταλαβα οτι μπορω να εχω για καθημερινη χρηση ενα αξιοπιστο eco-drive και να φοραω τα αλλα ρολογια,οταν μου κανει κεφι.Με τον τροπο αυτο εχω λιγοτερες σκοτουρες,λιγοτερα εξοδα και μεγαλτερο "ποθο",αφου ανακαλυπτω ξανα το ρολοι,μετα απο αρκετο καιρο που δεν το φορουσα.Καλες ειναι οι θεωρητικες κουβεντες,στο πλαισιο ενος φορουμ,αλλα δεν ανταποκρινονται παντα στην πραγματικοτητα!