Αποστολέας Θέμα: Citizen  (Αναγνώστηκε 1529984 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Citizen
« Απάντηση #4710 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:20:12 μμ »
Συνηθως το πρωτο ρολοι ειναι ενα φτηνο αυτοματο ή καποιο quartz,κακα τα ψεματα,μετα αν συνεχισει καποιος το χομπι πιο σοβαρα θα περασει σε πιο ακριβα αυτοματα ρολογια .Ποια ειναι τα χαρακτηριστικα που θα εχουν,εχει να κανει και με τις προτιμησεις του αγοραστη ,φυσικα.Στην δικη μου περιπτωση αρχισα να ψαχνω χρονογραφους,πιο ειδικα ελβετικους lemania,βεβαια επεσε στα χερια μου και μια seiko 6138.Οταν συγκεντρωνεις αρκετα αυτοματα ρολογια καποιου επιπεδου,θα χρειαστει να πας και στο επομενο σταδιο,αυτο της συντηρησης τους,πιστευω.Παντα θα υπαρχουν πολλοι που θα τα δωσουν πριν ερθει η ωρα του σερβις και κανεις δεν μπορει να τους κατακρινει,αφου ο λογαριασμος για μια επαγγελματικη δουλεια δεν ειναι μικρος!Μετα απο ολα αυτα τα χρονια ,με αρκετα εξοδα για την συντηρηση τους,καταλαβα οτι μπορω να εχω για καθημερινη χρηση ενα αξιοπιστο eco-drive και να φοραω τα αλλα ρολογια,οταν μου κανει κεφι.Με τον τροπο αυτο εχω λιγοτερες σκοτουρες,λιγοτερα εξοδα και μεγαλτερο "ποθο",αφου ανακαλυπτω ξανα το ρολοι,μετα απο αρκετο καιρο που δεν το φορουσα.Καλες ειναι οι θεωρητικες κουβεντες,στο πλαισιο ενος φορουμ,αλλα δεν ανταποκρινονται παντα στην πραγματικοτητα!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:23:07 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4711 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:24:00 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4712 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:26:16 μμ »
...από την παραλία,  συμφωνώ. Η απόλυτη  ωρολογιακη ωριμοτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4713 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:26:50 μμ »
...από την παραλία,  συμφωνώ. Η απόλυτη  ωρολογιακη ωριμοτης
:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4714 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:31:13 μμ »
Δύο quartz έχω Αντώνη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4715 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:34:47 μμ »
Δύο quartz έχω Αντώνη.
Καλά είσαι.
Νομίζω μια αναλογία 1 quartz ανα 3 αυτόματα είναι ότι πρέπει για εφικτό rotation
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4716 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:35:07 μμ »
Συνηθως το πρωτο ρολοι ειναι ενα φτηνο αυτοματο ή καποιο quartz,κακα τα ψεματα,μετα αν συνεχισει καποιος το χομπι πιο σοβαρα θα περασει σε πιο ακριβα αυτοματα ρολογια .Ποια ειναι τα χαρακτηριστικα που θα εχουν,εχει να κανει και με τις προτιμησεις του αγοραστη ,φυσικα.Στην δικη μου περιπτωση αρχισα να ψαχνω χρονογραφους,πιο ειδικα ελβετικους lemania,βεβαια επεσε στα χερια μου και μια seiko 6138.Οταν συγκεντρωνεις αρκετα αυτοματα ρολογια καποιου επιπεδου,θα χρειαστει να πας και στο επομενο σταδιο,αυτο της συντηρησης τους,πιστευω.Παντα θα υπαρχουν πολλοι που θα τα δωσουν πριν ερθει η ωρα του σερβις και κανεις δεν μπορει να τους κατακρινει,αφου ο λογαριασμος για μια επαγγελματικη δουλεια δεν ειναι μικρος!Μετα απο ολα αυτα τα χρονια ,με αρκετα εξοδα για την συντηρηση τους,καταλαβα οτι μπορω να εχω για καθημερινη χρηση ενα αξιοπιστο eco-drive και να φοραω τα αλλα ρολογια,οταν μου κανει κεφι.Με τον τροπο αυτο εχω λιγοτερες σκοτουρες,λιγοτερα εξοδα και μεγαλτερο "ποθο",αφου ανακαλυπτω ξανα το ρολοι,μετα απο αρκετο καιρο που δεν το φορουσα.Καλες ειναι οι θεωρητικες κουβεντες,στο πλαισιο ενος φορουμ,αλλα δεν ανταποκρινονται παντα στην πραγματικοτητα!

Ρολόι σημαίνει μηχανή.
Αυτό εφευρέθηκε τον 13ο αιώνα στην Ευρώπη και αυτό αποτέλεσε την κορυφαία ανθρώπινη κατασκευή που επέτρεψε την όδευση της ανθρωπότητας στη Βιομηχανική επανάσταση (εργοστάσιο χωρίς έλεγχο της ροής του χρόνου δεν μπορεί να νοηθεί).

Όλα τα άλλα φοριούνται σαν ρολόγια, κάποιοι μπορεί και να τα θεωρούν ρολόγια, αλλά ΔΕΝ είναι.

Γιαυτό και προσωπικά βρήκα εξαιρετικά κακόγουστο το ποστ με το παιδάκι που βρίζει τον πατέρα του για το κωλοκομπιουτεράκι της apple: http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=124.msg403187#msg403187

Εκεί που θέλει κανείς για την καθημερινότητά του ένα "απλό" ρολόι, δεν βλέπω γιατί αυτό δεν μπορεί να είναι ένα προσιτό αυτόματο (π.χ. σέικο) που δεν θα πάει ποτέ για σέρβις και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να πάθει τίποτα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4717 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:43:04 μμ »
Ωραίο ποστ Σπύρο. Συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγισή σου.
Διαφωνώ με το κακόγουστο, είχε πολύ πλάκα, ειδικά αν έχεις δει τις διαφημίσεις της Patek.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4718 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:48:26 μμ »
Δύο quartz έχω Αντώνη.
Καλά είσαι.
Νομίζω μια αναλογία 1 quartz ανα 3 αυτόματα είναι ότι πρέπει για εφικτό rotation
Τα quartz που έχω είναι τα seiko 7a που τα φοράω σπάνια. Γενικά δεν είμαι υπέρ του quartz... Με χαλάει ο ακρίδας.
Το παραπάνω citizen μου αρέσει πολύ πάντως, όπως και το nighthawk.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4719 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:49:34 μμ »

Όλα τα άλλα φοριούνται σαν ρολόγια, κάποιοι μπορεί και να τα θεωρούν ρολόγια, αλλά ΔΕΝ είναι.

Mπράβο ρε Σπύρο! Επιτέλους ,ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4720 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 19:57:11 μμ »

Δεν πιστευω οτι εχει υπαρξει ξανα εκτενεστερο ποστ του Γιωργου σαν κι αυτο!! :D Παντως συμφωνω σε μεγαλο βαθμο...Κυριως quartz φοραω και οποτε μου λειψει η ιδεα του αυτοματου τα φοραω..Βεβαια αυτο ισχυε μεχρι να παρω τα οριεντ !! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4721 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 20:14:15 μμ »

Δεν πιστευω οτι εχει υπαρξει ξανα εκτενεστερο ποστ του Γιωργου σαν κι αυτο!! :D Παντως συμφωνω σε μεγαλο βαθμο...Κυριως quartz φοραω και οποτε μου λειψει η ιδεα του αυτοματου τα φοραω..Βεβαια αυτο ισχυε μεχρι να παρω τα οριεντ !! ;D
Δεν ήθελα, με ανάγκασαν. Όταν θες να βάλεις ένα καλό αυτόματο, θα πας σε rolex ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος κομάντο

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4722 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 20:14:55 μμ »
Εχω 4 αυτοματα και 3 quartz...
Προσωπικά τα έχω κατηγοριοποιήσει σε ρολόγια της δουλειά και όχι...
Στην 1η περίπτωση βάζω τα quartz που δεν με πολυνοιαζει αν θα τραυματιστούν-χτυπήσουν κτλ...
Τα αυτόματα σαφώς και τα έχω πιο ψηλά ,γι αυτό και τα φοράω εκτός ...
Υγ:Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι τοοοοοόσες οι επιλογές για ενα ρολόι που δύσκολα μπορεί κάποιος να βγάλει δόγματα γι αυτό...
Ένα χρόνο που ασχολούμαι λίγο με το θέμα ρολόι μπορώ να σας πω ότι είμαι πολύ δύσκολο να περάσεις στον άλλον την δική σου γνώμη με αποτέλεσμα όλο το παραπάνω να το κάνει τόσο συναρπαστικό !
Βλέπω εδώ μέσα δεκάδες ρολογια κάθε μέρα ...
Δεν σας κρύβω ότι είναι ελάχιστα - μετρημένα θα ελεγα ,στην παλάμη του ενός χεριού,τα ρολογια που μου αρέσουν ...
Μπορώ να πω κι άλλα αλλά θα κουράσω ...
Θέλω να πιούμε καφέ από κοντά οπωσδήποτε...

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4723 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 20:16:17 μμ »
Για κάθε μέρα, ποιο φοράς?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4724 στις: Σεπτέμβριος 16, 2017, 20:41:43 μμ »
Ρολόι = κάθε συσκευή μέτρησης των διαστημάτων του χρόνου.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.