Αποστολέας Θέμα: Νέοπας στα μηχανικά ρολόγια με Longines Legend Diver 39mm  (Αναγνώστηκε 199 φορές)

dsmlogger και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Νέοπας στα μηχανικά ρολόγια με Longines Legend Diver 39mm
« Απάντηση #15 στις: Σήμερα στις 16:52:09 »
Καλαμάτα μένω Γιώργο. :)

Εκεί κοντά, είναι και ο @Dimitris Real . Ολο και κάτι θα ξέρει για ρολογάδικα.

Απλως, έχουμε μέρες να τον ακούσουμε. Στις Μπαχάμες θα είναι  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σήμερα στις 17:46:05 »
Καλησπέρα κι από εμένα αγαπητέ φίλε, καλές αναζητήσεις, και καλοφόρετο το ρολόι, πάντα χαρούμενες ώρες να δείχνει!  :)

Συμφωνώ κι εγώ με τους παραπάνω φίλους. Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και σωστές. Είτε επιλέγουμε το αρχικό κατάστημα αγοράς για ρύθμιση μπρασελέ, είτε οποιοδήποτε σοβαρό κατάστημα. Επιλέγουμε επίσης εάν θέλουμε και τη συμβουλή που έδωσε ο φίλος @mic , απλούστατο εργαλείο, πάντοτε χρήσιμο για όσους φορούν ρολόι με μπρασελέ.

Να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Για πρώτο μηχανικό ρολόι στα 41 και με τις πρώτες σχετικές λεπτομέρειες που αναφέρεις, δεν μου φαίνεσαι πρωτάρης, θετικό αυτό, ασφαλώς. Προς Θεού, δεν θα αμφισβητήσω τίποτα, απλώς να σημειώσω κάποια μικρά. Το ρολόι αγοράστηκε ως μεταχειρισμένο; λίγο η φωτογραφία της πίσω πλευράς δεν φαίνεται καλά, λογικά είναι ιδρώτας και με μπερδεύει;

Επίσης, στον Ιγγλέση, προσωπικά πάντα μιλάω, είμαι πελάτης κάποια χρόνια. Ποτέ δεν ρύθμισε μπρασελέ χωρίς να δοκιμαστεί επάνω στον καρπό του πελάτη. Δεν μου έτυχε ποτέ να δω ως πελάτης πάντα, πχ να διαπιστώσω πως δεν γνωρίζει κάποιος τεχνίτης ακόμα και μαθητευόμενος να μην αλλάζει από το 6, να μην γνωρίζει μία απλή ρύθμιση μπρασελέ. Δεν ξέρω, μία ειλικρινή σκέψη κάνω, τίποτα περισσότερο.

[μην μπερδέψω κανένα φίλο. Το θέμα 6 δεν είναι καθολικός κανόνας. Απλά το αναφέρω]
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σήμερα στις 21:09:31 »

[μην μπερδέψω κανένα φίλο. Το θέμα 6 δεν είναι καθολικός κανόνας. Απλά το αναφέρω]

Σωστά. Ο κανόνας ειναι παράλληλη κάσα με πόρπη.

Και εκεί υπάρχουν διαφοροποιήσεις, γιατί μπορεί η εξωτερική πλευρά της πόρπης να είναι μικρότερη από την εσωτερική, που αναδιπλώνουν πχ τα λαμάκια της άρθρωσης. Και αυτό πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν, αν και οπτικά, η μικρή πόρπη είναι ασύμμετρη οπτικά στο σύνολο, αλλά το μήκος της εσωτερικής πλευράς είναι πλέον το παράλληλο με την κάσα.

Μετά είναι οι πόρπες πεταλούδα, που πάλι αφαιρούμε συμμετρικά από τα 6 και 12.

Αλλά ΟΛΑ ΑΥΤΑ, είναι θεωρίες, μια και ο κάθε καρπός έχει τα χαρακτηριστικά του, και διαμορφώνουμε σύμφωνα με την φυσιολογίσ του για να μην περιστρέφεται το ρολόι, αλλά και να μην σφίγγει ή μας πονάει στην κίνηση του καρπού.

πχ μέχρι να τα μάθω, είχα μόνιμη πληγή στην πάνω πλευρά της παλάμης, από την κορώνα του Submariner ! Και αν το έσφιγγα για να μην κατεβαίνει, ........μούδιαζε το χέρι !  :(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος vded

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σήμερα στις 21:15:35 »
Καλησπέρα κι από εμένα αγαπητέ φίλε, καλές αναζητήσεις, και καλοφόρετο το ρολόι, πάντα χαρούμενες ώρες να δείχνει!  :)

Συμφωνώ κι εγώ με τους παραπάνω φίλους. Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και σωστές. Είτε επιλέγουμε το αρχικό κατάστημα αγοράς για ρύθμιση μπρασελέ, είτε οποιοδήποτε σοβαρό κατάστημα. Επιλέγουμε επίσης εάν θέλουμε και τη συμβουλή που έδωσε ο φίλος @mic , απλούστατο εργαλείο, πάντοτε χρήσιμο για όσους φορούν ρολόι με μπρασελέ.

Να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Για πρώτο μηχανικό ρολόι στα 41 και με τις πρώτες σχετικές λεπτομέρειες που αναφέρεις, δεν μου φαίνεσαι πρωτάρης, θετικό αυτό, ασφαλώς. Προς Θεού, δεν θα αμφισβητήσω τίποτα, απλώς να σημειώσω κάποια μικρά. Το ρολόι αγοράστηκε ως μεταχειρισμένο; λίγο η φωτογραφία της πίσω πλευράς δεν φαίνεται καλά, λογικά είναι ιδρώτας και με μπερδεύει;

Επίσης, στον Ιγγλέση, προσωπικά πάντα μιλάω, είμαι πελάτης κάποια χρόνια. Ποτέ δεν ρύθμισε μπρασελέ χωρίς να δοκιμαστεί επάνω στον καρπό του πελάτη. Δεν μου έτυχε ποτέ να δω ως πελάτης πάντα, πχ να διαπιστώσω πως δεν γνωρίζει κάποιος τεχνίτης ακόμα και μαθητευόμενος να μην αλλάζει από το 6, να μην γνωρίζει μία απλή ρύθμιση μπρασελέ. Δεν ξέρω, μία ειλικρινή σκέψη κάνω, τίποτα περισσότερο.

Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές, μακάρι όπως λες να δείχνει πάντα χαρούμενες ώρες!

Πρωτάρης σαν κάτοχος, διάβασα πολύ, και είδα ακόμα περισσότερα βίντεο πριν προβώ στην πρώτη μου αγορά. Θεωρώ πως γνωρίζω μόνο τα βασικά ακόμα βέβαια.

Βρήκα το εργαλείο που πρότεινε ο @mic στο Skroutz και είναι πολύ φθηνό οπότε θα του ρίξω μια παραγγελία.

Η πίσω φωτό μπερδεύει γιατί μάλλον τα έκανε θάλασσα το macro του iPhone.

Θα πάω αύριο το απόγευμα σε ένα τοπικό κατάστημα που πουλάει luxury jewelry κι έχει Rolex & Tudor να ρωτήσω αν μπορεί να μου κάνει τη τράμπα (αντί να είναι 3-3 τα κομμάτια σε κάθε πλευρά του bracelet να είναι 4 μπροστά και 2 πίσω), απλά κολλάω γιατί δεν έχει αγοραστεί από εκεί το ρολόι (ξέρεις μην κατσουφιάσει κτλ.) αν και δε φέρνει Longines..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions