Αποστολέας Θέμα: Ένα ρολόι για το Τέλος  (Αναγνώστηκε 190 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Sr. Member
    • Προφίλ
Ένα ρολόι για το Τέλος
« στις: Ιούνιος 30, 2026, 19:58:37 μμ »
Καλησπέρα, σε όλους τους φίλους!  :)  Το Τέλος, ως νόημα, μπορεί να γίνει και λίγο μακάβριο, το ξέρω, πάντα όμως, προσωπικά, το έβαζα στο νου ως κάτι θετικό, ως κάτι καλοδεχούμενο. Κάθε ηλικία είναι υπέροχη, κάθε στιγμή, κάθε μέρα, με όσα στραβά έχουμε μπροστά μας, εξάλλου όπως κι αν το φιλοσοφήσουμε, τα λάθη είναι το κλειδί της λογικής και της δημιουργίας, το υπέρτατο αγαθό δεν θα είχε σκοπό χωρίς το κακό της τέκνο, το φως χωρίς το σκοτάδι κ.ο.κ. Τι θέλω να πω. Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιον αρκετά μεγάλο σε ηλικία; κάποιον συγγενή, γείτονα; πόσο περιποιημένος μπορεί να είναι, και πόσο περιποιητικός με τα πάντα είναι; μαγική εικόνα! Αν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά σε πολλές περιπτώσεις, το ρολόι στον γερασμένο καρπό είναι αψεγάδιαστο, κι ας είναι ίδιας ηλικίας με τον κάτοχο.

Η αφορμή για το νήμα ήταν ο παρακάτω τρελούτσικος βρετανός. Τυχαία είδα εχθές το παρακάτω βίντεο και ακόμα γελάω, μάλιστα, σύντομα διαπίστωσα πως πολλές αναφορές του πχ για μάρκες ή ρολόγια που εγώ επιλέγω ή αγαπώ, αυτός τα βάζει σε κατηγορία σκουπιδιών. Όμως, είδα και πολλά σωστά που λέει, σε μία σύντομη περιήγησή μου στο κανάλι του. Κάπου, λοιπόν, αναφέρει τις 5 βαθμίδες που ανεβαίνει κάποιος ρολογόφιλος, δηλαδή κάποιος μη φυσιολογικός άνθρωπος...

1. Στην αρχή αγοράζεις τα πάντα, 2. Κατόπιν αγοράζεις ό,τι είναι ιν, στη μόδα, πάλι κάνεις λάθη το ένα πίσω από το άλλο 3. πλέον είσαι ή πιστεύεις πως είσαι έμπειρος και αναγνωρίζεις κατηγορίες ρολογιών, εταιρείες, μεγέθη, βασικές λεπτομέρειες που κάνουν διαφορά, 4. σκέφτεσαι επενδυτικά. Αναγνωρίζεις πλέον αξίες, brand, ιστορία ωρολογοποιίας κλπ κλπ, και 5. Πλέον αγοράζεις για εσένα, χαρούμενος μέσα στην ωρολογιακή μοναξιά σου. Με συλλογή, ασφαλώς, αλλά, χαρούμενος!

Εδώ βάζω ως 6. Ποιο θα ήταν το 1 για το τέλος; Προσωπικά πάντα, με τα μυαλά που κουβαλάω, θα έλεγα, κι ας με μισήσουν οι μισοί φίλοι: καλύτερο ρολόι στον πλανήτη Γη, Rolex. E, ένα τέτοιο θα ήθελα ως το 1, το τελευταίο ρολόι στον καρπό, ένα ρολόι για το τέλος (ε, ας βάλουν και τη συλλογή κοντά μου, οι συγγενείς...). Έχετε κάτι τέτοιο εσείς ως σκέψη;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Ένα ρολόι για το Τέλος
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 30, 2026, 20:46:41 μμ »
Για να καταλάβω...

Θες όταν νιώσεις το τέλος να πλησιάζει να αγοράσεις Rolex ή όταν αγοράσεις Rolex θα έρθει το τέλος σου;

Αααααα για αυτό ο κάτω παύλα με ρωτάει συνέχεια αν πήρα Rolex και πότε θα πάρω Rolex... Να φάτε έναν κουβά (ψάχνω για ιμότζι με σκατά για να μη γράψω σκατά και δεν έχει, κρίμα).
friendly
0
funny
3
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
trelovet,Giorgos_I,hill,
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 30, 2026, 20:53:40 μμ »
Αυτό ακριβώς! Ματαιότητα! Ήδη είμαστε στο πετσί του ρόλου, είμαι να πω καλύτερα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Για να καταλάβω...

Θες όταν νιώσεις το τέλος να πλησιάζει να αγοράσεις Rolex ή όταν αγοράσεις Rolex θα έρθει το τέλος σου;

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Αααααα για αυτό ο κάτω παύλα με ρωτάει συνέχεια αν πήρα Rolex και πότε θα πάρω Rolex... Να φάτε έναν κουβά (ψάχνω για ιμότζι με σκατά για να μη γράψω σκατά και δεν έχει, κρίμα).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 30, 2026, 21:12:36 μμ »
Pit,τα Rolex είναι φίλοι μας 😅
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος CyanBlue

• Jr. Member
  • *
  • G Maniac
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 30, 2026, 21:36:41 μμ »
Ομολογώ πως το θέμα είναι άκρως φιλοσοφικό...
Το ερώτημα το έχω θέσει πολάκις στον εαυτό μου (κακό πράγμα το ταξίδι στις σκέψεις)
χωρίς να μου δώσει κίνητρο ο Crazy Watch Collector (που έχει έρθει διακοπές στην Κρήτη και έψαχνε ποιο ρολόι να πάρει μαζί).
Το θέμα είναι Α. Τι ρολόι θα αγοράζαμε ξέροντας πως έρχεται το... τέλος
ή Β. Αν αγοράζαμε ένα τελευταίο ρολόι και... τέλος, πάπαλα, κανένα αλλό.

Θα ξεκινήσω ανάποδα: Β. Ισως θα έρθει μια μέρα που θα βαρεθώ να ασχολούμαι (δεν το αποκλείω).
Ολοι περνάμε φάσεις με πράγματα (ή πρόσωπα) που μας ενθουσιάζουν και κάποια στιγμή εξασθενούν ή τελειώνουν.
Αν φτάσει αυτή η στιγμή, θα μείνω με κάτι βασικό - όπως ξεκίνησα. Πιθανά με ένα G-Shock DW-5600E.
Έχει ότι θέλω, δείχνει την ώρα με ακρίβεια και το φοράω χωρίς να αγχώνομαι, πραγματικά παντού.

Πάμε τώρα στο δύσκολο: Α. Δεν ξέρω υπό την πίεση του τέλους αν θα είχα διάθεση να σκεφτώ ένα τελευταίο ρολόι...
(ή οποιοδήποτε υλικό αγαθό). Αλλά αν ήταν έτσι, θα πήγαινα σε κάτι που είναι το υπέρτατο (για μένα). Ένα G-Shock MR-G Τιτάνιο.

Να προσθέσω ένα πράλληλο ερώτημα για σκέψη: Έχει σκεφθεί κανείς πως κάποια από τα ρολογάκια που έχουμε,
θα ζήσουν πολύ περισσότερο από εμάς; Και σε ποια χέρια άραγε θα καταλήξουν;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Χρόνος: Mπορείς να τον μετρήσεις αλλά ποτέ να τον κερδίσεις!

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 30, 2026, 21:39:27 μμ »
Αν ηξερα οτι ερχόταν το τελος(χτυπά ξυλο),το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν θα ηταν τα ρολογια.
friendly
0
funny
2
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
CyanBlue,trelovet,
Members reacted like:
Bonorov,
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 30, 2026, 21:41:48 μμ »
Σαν τέλος λογικά εννοούμε το τελευταίο ρολόι...   μετά απο ρολόγια και ρολόγια που πέρασαν απο τον καρπό μας...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 30, 2026, 21:48:42 μμ »
Καλησπέρα, @Wolf-  !  :) Ναι, αυτό! [δεν το εξήγησα καθαρά από την αρχή απ' ότι φαίνεται. Το παραπάνω παράδειγμα με τον ευγενικό παππούλη ήθελα να τονίσω. Αυτή η υπέροχη περίοδος που ελπίζουμε να έχουμε, ως ευτυχισμένα γεράματα, όταν πλέον έχεις γεμίσει το σακούλι με την όποια ωριμότητα. Δεν μιλάω κυριολεκτικά, είμαι στο κρεβάτι και το δρεπάνι σφυρίζει από πάνω μου...]

Σαν τέλος λογικά εννοούμε το τελευταίο ρολόι...   μετά απο ρολόγια και ρολόγια που πέρασαν απο τον καρπό μας...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 30, 2026, 21:53:56 μμ »
Ένα Rolex είναι ιδανικό για εμένα και περνάει και στις επόμενες γενιές...!
Έχω πολλούς φίλους και γνωστούς που φορούν το Rolex του πατέρα τους.
 ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 30, 2026, 21:58:27 μμ »
Ειδικά το 16610 και το παλιό sd...!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 30, 2026, 21:59:30 μμ »
[δεν είπα και καλησπέρα στους υπόλοιπους φίλους. Καλησπέρα!]

Πάντως, αγαπημένη μου σκέψη, ο ευγενικός παππούλης. Θυμάμαι αμέτρητες τέτοιες ιστορίες, μάλιστα, θα μου έκανε εντύπωση αν κάποιος δεν είχε ποτέ μία τέτοια εικόνα μπροστά του. Μία σύντομη που μου ήρθε τώρα στο μυαλό. Κάπου στο 2000, σε μία παλαιότερη γειτονιά, μία υπέροχη φυσιογνωμία, κατέβαινε δειλά στον δρόμο, είχε ένα αυτοκινητάκι του κουτιού, βιτρίνας. Ραδιοφωνάκι, 50 διαφορετικά πανάκια και γυάλιζε μέχρι και την τελευταία βίδα. Κυριακές έβγαζε την κυρία του βόλτα προς παραλία. Ατσαλάκωτος παππούλης και πάντα είχε έναν καλό λόγο για όλους, καλημέρα έλεγε και στον άγνωστο που θα περνούσε δίπλα του.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
CyanBlue,hill,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος CyanBlue

• Jr. Member
  • *
  • G Maniac
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 30, 2026, 22:21:36 μμ »
Ένα Rolex είναι ιδανικό για εμένα και περνάει και στις επόμενες γενιές...!
Έχω πολλούς φίλους και γνωστούς που φορούν το Rolex του πατέρα τους.
 ;D

Κι εγώ φορούσα κατά καιρούς το Seiko 5 (τέλη 70s) του πατέρα μου. Έχω ακόμα (κάπου) το Venus του παππού μου.
Δεν ξέρω αν σε 10 χρόνια από τώρα οι νέοι του τότε θα φορούν ρολόγια όπως τα εννοούμε σήμερα.
Κι αν κάποιος θα ήθελε να φορέσει την αντίκα αυτόματο - κουρδιστό των 50+ ετών δεν ξέρω αν θα μπορούσε ή θα πλήρωνε για να το σερβίρει... τότε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Χρόνος: Mπορείς να τον μετρήσεις αλλά ποτέ να τον κερδίσεις!

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 30, 2026, 23:58:00 μμ »
Το τέλος δεν είναι δεδομένο , πώς να ξερω πότε έρχεται ? ;)
Στα 80 ας πούμε ? να μπώ στη διαδικασία να σκεφτομαι ? Κι αν ζησω 90 ? Στα 10 χρόνια θα παρω 20 ρολόγια  :D
Στο κιβουρι δεν θελω κανενα ρολόι , θέλω να τα αφησω όλα στον γιό μου . Ελπίζω να τα αγαπήσει όπως εγώ  ::)
Πάντως δεν μπορω να φανταστω τον εαυτό μου ακόμα και στα 90 να φοράω το ίδιο ρολόι πάνω από 2 μέρες  ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Bonorov

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σήμερα στις 00:35:02 »
Για όποιον μπορεί οικονομικά,ένα submariner είναι το ιδανικό κλείσιμο της διαδρομής του με τα ρολόγια.
Ο,τι πιο iconic
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σήμερα στις 17:36:13 »
Δεν ξερω τι λετε,εγω το 2531.80 μπορω να το φοραω για παντα χωρίς να μου λείπει κανένα αλλο ρολοι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions