Καλησπέρα, σε όλους τους φίλους!

Το Τέλος, ως νόημα, μπορεί να γίνει και λίγο μακάβριο, το ξέρω, πάντα όμως, προσωπικά, το έβαζα στο νου ως κάτι θετικό, ως κάτι καλοδεχούμενο. Κάθε ηλικία είναι υπέροχη, κάθε στιγμή, κάθε μέρα, με όσα στραβά έχουμε μπροστά μας, εξάλλου όπως κι αν το φιλοσοφήσουμε, τα λάθη είναι το κλειδί της λογικής και της δημιουργίας, το υπέρτατο αγαθό δεν θα είχε σκοπό χωρίς το κακό της τέκνο, το φως χωρίς το σκοτάδι κ.ο.κ. Τι θέλω να πω. Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιον αρκετά μεγάλο σε ηλικία; κάποιον συγγενή, γείτονα; πόσο περιποιημένος μπορεί να είναι, και πόσο περιποιητικός με τα πάντα είναι; μαγική εικόνα! Αν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά σε πολλές περιπτώσεις, το ρολόι στον γερασμένο καρπό είναι αψεγάδιαστο, κι ας είναι ίδιας ηλικίας με τον κάτοχο.
Η αφορμή για το νήμα ήταν ο παρακάτω τρελούτσικος βρετανός. Τυχαία είδα εχθές το παρακάτω βίντεο και ακόμα γελάω, μάλιστα, σύντομα διαπίστωσα πως πολλές αναφορές του πχ για μάρκες ή ρολόγια που εγώ επιλέγω ή αγαπώ, αυτός τα βάζει σε κατηγορία σκουπιδιών. Όμως, είδα και πολλά σωστά που λέει, σε μία σύντομη περιήγησή μου στο κανάλι του. Κάπου, λοιπόν, αναφέρει τις 5 βαθμίδες που ανεβαίνει κάποιος ρολογόφιλος, δηλαδή κάποιος μη φυσιολογικός άνθρωπος...
1. Στην αρχή αγοράζεις τα πάντα, 2. Κατόπιν αγοράζεις ό,τι είναι ιν, στη μόδα, πάλι κάνεις λάθη το ένα πίσω από το άλλο 3. πλέον είσαι ή πιστεύεις πως είσαι έμπειρος και αναγνωρίζεις κατηγορίες ρολογιών, εταιρείες, μεγέθη, βασικές λεπτομέρειες που κάνουν διαφορά, 4. σκέφτεσαι επενδυτικά. Αναγνωρίζεις πλέον αξίες, brand, ιστορία ωρολογοποιίας κλπ κλπ, και 5. Πλέον αγοράζεις για εσένα, χαρούμενος μέσα στην ωρολογιακή μοναξιά σου. Με συλλογή, ασφαλώς, αλλά, χαρούμενος!
Εδώ βάζω ως 6. Ποιο θα ήταν το 1 για το τέλος; Προσωπικά πάντα, με τα μυαλά που κουβαλάω, θα έλεγα, κι ας με μισήσουν οι μισοί φίλοι: καλύτερο ρολόι στον πλανήτη Γη, Rolex. E, ένα τέτοιο θα ήθελα ως το 1, το τελευταίο ρολόι στον καρπό, ένα ρολόι για το τέλος (ε, ας βάλουν και τη συλλογή κοντά μου, οι συγγενείς...). Έχετε κάτι τέτοιο εσείς ως σκέψη;