Αποστολέας Θέμα: Αφαίρεση μπρασελέ σε Longines Spirit Pilot  (Αναγνώστηκε 68 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vigilantius

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Αφαίρεση μπρασελέ σε Longines Spirit Pilot
« στις: Ιούνιος 25, 2026, 19:59:31 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Τώρα που έπιασαν οι ζέστες, σκέφτομαι να ανιτκαταστατήσω το stock bracelet του Longines Spirit Pilot με το υπέροχο χακί rubber strap πουυ δίνει η ίδια η εταιρεία. το θέμα είναι ότι παρόλο που το rubber strap έχει quick release system, το μπρασελέ δεν το έχει, ενώ από όσα έχω ακούσει σε διαδικτυακά Fora, είναι και πολύ δύσκολο στην αφαίρεσή του. Επειδή δεν ξέρω αν θέλω να δώσω κοντά στα 300 ευρώ που έχουν τα σοβαρά εργαλεία τύπου Bergeon, χώρια που δεν ξέρω ακόμη και με αυτό αν θα τα καταφέρω, σκέφτομαι να απευθυνθώ σε AD, ώστε να μην πειραματιστώ με το ρολόι και το πληγώσω. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν θα πρέπει κάθε φορά που θα θέλω να ξαναβάλω το μπρασελέ να πρέπει να πηγαίνω σε AD. Έχετε υπόψη ωρολογοποιεία ή service ου αναλαμβάνουν αυτή την εργασία με λογικό αντίτιμο; ή θα πρέπει να αγοράσω καλύτερα ο ίδιος κάποιο σοβαρό εργαλείο;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Look at your watch. Don't look at what time it is."
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Αφαίρεση μπρασελέ σε Longines Spirit Pilot
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 25, 2026, 21:37:19 μμ »
Πήγαινε εκεί που το πήρες να σου το αλλάξει δωρεάν όσες φορές θες… τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ με ένα Breitling που έχω και εννοείται ότι ποτέ δεν μου ζήτησαν χρήματα ή δυσανασχέτησαν..;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 25, 2026, 22:00:45 μμ »
Κανένα σοβαρό κατάστημα δεν σου πάρει χρήματα για να σου αλλάξει λουράκι και ούτε χρειάζεσαι ακριβό εργαλείο για να το κάνεις μόνος σου..!
Κάποια στιγμή θα βγάζεις τις μπαρετες και θα γελάς με αυτήν την δημοσίευση.
 ;D
Μην το φοβάσαι..!
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 25, 2026, 22:22:31 μμ »
Τα λουράκια βγαίνουν και μπαίνουν πανεύκολα με τα απλά εργαλειάκια με δίχαλο στην άκρη. Είναι αλήθεια όμως, ότι κάποια μπρασελέ βγαίνουν πιο δύσκολα και με ένα εργαλείο που εφαρμόζει ταυτόγχρονα συμπίεση και στις δύο άκρες της μπαρέτας, η δουλειά γίνεται ευκολότερη.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 25, 2026, 22:59:18 μμ »
Ειναι ένας από τους λόγους που λατρεύω τα Rolex με drilled lugs ! Που αλλάζεις μπρασελε΄/ λουράκια με ............οδοντογλυφίδα !  :o

Αν και σε πολλά άλλα ρολόγια, αν ξέρεις την "κίνηση" και έχεις σταθερό χέρι, βάζεις μια ταινία για προστασία, και βγάζεις την μπαρέτα ακόμα και με ένα μυτερό μαχαίρι.

Αυτα !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 25, 2026, 23:21:47 μμ »
Το αγαπημένο μου Tissot έχει quick change buttons στο μπρασελέ...!

Νομίζω αυτό και το Formex είναι τα μόνα απο όλα μου τα ρολόγια
 ;D..!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Bonorov,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 25, 2026, 23:31:57 μμ »
Το να προβλέπεται εύκολη αντικατάσταση απο τον κατασκευαστή, δείχνει σεβασμό προς τον καταναλωτή.

Εκτός κάποιων ειδικων εφαρμογών, που έχουν βιδωτές μπαρέτες για ασφάλεια, τα υπόλοιπα θα έπρεπε να είναι ευκολάκια.

Πιθανόν, επειδή ο φίλος @vigilantius δεν έχει εμπειρία, να τον φοβίζει.

Αν μας βάλει μια φωτό, σαν την δική σου, να δούμε την διαμόρφωση και τα ανοίγματα που περέχονται, ίσως να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε.

Το να δώσει 100-200-300 Ε, για εργαλείο και για μια δουλειά, που δεν αισθάνεται άνετα, και να κινδυνεύει να κανει γδαρσίματα, δεν είναι και ότι καλύτερο.  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 25, 2026, 23:36:59 μμ »
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν θα πρέπει κάθε φορά που θα θέλω να ξαναβάλω το μπρασελέ
Νομίζω αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί αν θα θέλεις να το αλλάζεις συχνά, προφανώς το να πηγαίνεις σε κατάστημα δεν είναι λύση.

Είναι και πόσο πιάνουν τα χέρια του καθενός και τι υπομονή έχει, αλλά γενικά δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να βγάλεις το μπρασελε από την φωτογραφία που είδα.

Δεν έχεις κανένα φθηνό ρολόι με μπρασελε, να δοκιμάσεις, να καταλάβεις περίπου πόσο εύκολο ή δύσκολο σου είναι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Bonorov

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 25, 2026, 23:59:43 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Τώρα που έπιασαν οι ζέστες, σκέφτομαι να ανιτκαταστατήσω το stock bracelet του Longines Spirit Pilot με το υπέροχο χακί rubber strap πουυ δίνει η ίδια η εταιρεία. το θέμα είναι ότι παρόλο που το rubber strap έχει quick release system, το μπρασελέ δεν το έχει, ενώ από όσα έχω ακούσει σε διαδικτυακά Fora, είναι και πολύ δύσκολο στην αφαίρεσή του. Επειδή δεν ξέρω αν θέλω να δώσω κοντά στα 300 ευρώ που έχουν τα σοβαρά εργαλεία τύπου Bergeon, χώρια που δεν ξέρω ακόμη και με αυτό αν θα τα καταφέρω, σκέφτομαι να απευθυνθώ σε AD, ώστε να μην πειραματιστώ με το ρολόι και το πληγώσω. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν θα πρέπει κάθε φορά που θα θέλω να ξαναβάλω το μπρασελέ να πρέπει να πηγαίνω σε AD. Έχετε υπόψη ωρολογοποιεία ή service ου αναλαμβάνουν αυτή την εργασία με λογικό αντίτιμο; ή θα πρέπει να αγοράσω καλύτερα ο ίδιος κάποιο σοβαρό εργαλείο;

Αισθητικά είναι άσχημο με το rubber strap.Θα άφηνα το ρολόι για πάντα με το μπρασελέ του.
Υποκειμενική βέβαια η άποψη μου.
Όπως είπε ο φίλος πιο πάνω,αν έχεις κανένα φθηνό, τύπου Κάσιο,με μπρασελέ να κάνεις εξάσκηση θα βοηθήσει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στην αλλαγή λουριών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions