Αποστολέας Θέμα: TUDOR Ranger 39mm vs NOMOS Club Sport 39mm  (Αναγνώστηκε 3724 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: TUDOR Ranger 39mm vs NOMOS Club Sport 39mm
« Απάντηση #60 στις: Ιανουάριος 27, 2026, 16:26:14 μμ »
Tudor manufactures highly anti-magnetic watches, particularly those featuring METAS-certified calibres (e.g., MT5601-U, MT5652-U) in models like the Black Bay Ceramic and newer Black Bay iterations. These timepieces are designed to resist magnetic fields up to 15,000 gauss, maintaining precision even when exposed to intense magnetic environments
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vigilantius

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιανουάριος 27, 2026, 17:12:22 μμ »
Tudor manufactures highly anti-magnetic watches, particularly those featuring METAS-certified calibres (e.g., MT5601-U, MT5652-U) in models like the Black Bay Ceramic and newer Black Bay iterations. These timepieces are designed to resist magnetic fields up to 15,000 gauss, maintaining precision even when exposed to intense magnetic environments

πολύ σωστά κύριε Γιώργο, έπρεπε να διευκρινίσω ότι ο μηχανισμός στο Tudor Ranger δεν έχει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Τα tudor από το πιο πάνω ράφι την έχουν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Look at your watch. Don't look at what time it is."
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιανουάριος 27, 2026, 17:15:06 μμ »
Στην ψηφοφορία πάντως,το Tudor είναι μπροστά με διαφορά
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιανουάριος 27, 2026, 21:39:05 μμ »
πολύ σωστά κύριε Γιώργο, έπρεπε να διευκρινίσω ότι ο μηχανισμός στο Tudor Ranger δεν έχει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Τα tudor από το πιο πάνω ράφι την έχουν

Θα συμφωνήσω, είναι μόνο για τους METAS, του Ranger είναι COSC.. ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιανουάριος 27, 2026, 23:43:04 μμ »
Το θέμα είναι ότι ένα ρολόι του σήμερα, και όχι των 1950 ή 1960, αντιμετωπίζει καθημερινά μαγνητικά πεδία, επειδή η εξέλιξη της τεχνολογίας και του βιοτικού επιπέδου, μας έχει γεμίσει ηλεκτρικά "μαραφέτια" σε όλες τις φάσεις της ζωής μας. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο.

Και τα ηλεκτρικά μαραφέτια, βασίζονται σε μαγνητικά πεδία. Αλλα πιο ισχυρά, άλλα πιο αδύναμα, ή με προστασία, για να μην ξεπερνάνε τα καθορισμενα από τα διεθνή πρότυπα καθορισμένα. Αλλιώς, πχ αυτοί που έχουν βηματοδότη, δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν.

Αλλά, μόνον και μόνον η "οδηγία" τους, να μην πλησιάζεις μαγνητικά πεδία, και άμα τύχει στο κάτω κάτω βρε αδελφέ, είναι εύκολο και ΔΕΝ κοστίζει να το επαναφέρεις, θα με έκανε ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ! Deal Breaker ! Τελεία !

..............
So the best approach is simply to keep your watch away from strong magnetic fields. And even if they do encounter your timepiece on occasion, it’s easy to have it demagnetized by your retailer. It doesn’t take long or cost very much.

Greetings from Glashütte

Δεν είπαμε να πας σε ηλεκτρομαγνήτες σε ναυπηγεία που σηκώνουν 50 τόνους λαμαρίνας, ούτε σε κανένα σταθμό παραγωγής ρεύματος (ΑΗΣ) με τεράστιες γεννήτριες.

Σαν μηχανολόγος μηχανικός, που ισως γνωρίζω μερικά πράγματα επιπλέον από τον μέσο καταναλωτή, έχω κατα νου, δεκάδες "πηγες μαγνητισμού" που συναντάμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, που θα μπορουσαν να επηρρεάσουν ενα ρολόι χωρίς ικανοποιητική / βασική προστασία.

Και όταν η βασική προστασία τα παλαιότερα χρονια, ήταν ΑΠΛΩΣ ένας δακτύλιος ή ολόκληρη εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο, το να μην προστατεύει μία φίρμα σαν και αυτήν τα προϊόντα της , ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

( Τα γράφω κεφαλαία, για να δείξω την απογοήτευσή μου  :(

Κάποιες φίρμες παλαιότερα, ξερω πχ την Rolex, αλλά θυμάμαι υπήρχαν και άλλα, σημειώνανε στο καντράν Antimagnetic. Μιλάμε για το 50 και το 60 !!

Η Rolex, είχε ( και έχει ?) το Milgauss, κάποιες άλλες έχουν αντίστοιχα. Δεν μιλάμε φυσικά για τέτοιες ιδιαίτερες εφαρμογές, αλλά μία βασική προστασία, ΙΜΟ είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ !

Δεν ισχυρίζομαι ότι θα πας να επισκευάσεις ένα ασανσερ φορώντας το NOMOS. Αλλά, μέχρι πρόσφατα, ( και μπορεί ακόμα να υπάρχουν κάπου, οθόνες υπολογιστών με μαγνητικά πεδία ). Οπότε ? Να πω για ηχεία ? 

Κλείνω λέγοντας ότι η "αδιαφορία" μιας φίρμας να "ευθυγραμμιστεί" με κάποιες σημερινές ανάγκες, είναι κάτι αρνητικό ΙΜΟ.

Σημ. Βασίζομαι και σχολιάζω, στην δική σου δήλωση ότι έχεις συναντήσει πολλές παρατηρήσεις για την αδυναμία αυτή, και από πολλαπλούς χρήστες.  :)

friendly
0
funny
0
like
1
wow
1
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
Members reacted wow:
vigilantius,
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιανουάριος 28, 2026, 05:07:45 πμ »
Τόσα ρολόγια που κυκλοφορούν,έχεις δει να έχουν πρόβλημα ?Δεν πιστεύω ότι θα σου μαγνητιστει το ρολόι,εσυ αποφασίζεις βέβαια
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 28, 2026, 05:56:45 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιανουάριος 28, 2026, 08:16:24 πμ »
Τόσα ρολόγια που κυκλοφορούν,έχεις δει να έχουν πρόβλημα ?Δεν πιστεύω ότι θα σου μαγνητιστει το ρολόι,εσυ αποφασίζεις βέβαια

Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει αρκετές αναφορές για μαγνητισμό ακόμη και σε threads για seiko alpinist, οπότε δεν ξέρω την έκταση του φαινομένου.
Για τη Nomos, μπορώ να πω μέχρι σήμερα ότι είναι άμεση και υποδειγματική η εξυπηρέτηση. Δεν ξέρω αν άλλες εταιρείες θα απαντούσαν έτσι ή θα λέγανε "βάλτο όπου θες το ρολόι, δεν παθαίνει τίποτα".
Μπορώ να πω πάντως ότι πριν κάποια χρόνια που η γυναίκα μου είχε παραγγείλει ένα tetra και τελικά το επέστρεψε επειδή δεν της έκατσε καλά η κάσα, της πιστώσανε τα λεφτά πίσω πριν καν στείλει το δέμα, μόλις υπέβαλε αίτημα υπαναχώρησης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιανουάριος 28, 2026, 08:34:09 πμ »
Λογικό,είναι μικρή εταιρεία σε σχέση με την Tudor και προσέχει περισσότερο τον πελάτη
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sakism

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιανουάριος 28, 2026, 09:22:42 πμ »
Αγοράζεις ενα demagnitizer με 10 ευρω και είσαι έτοιμος.. το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές οταν ειχα πρόβλημα με τα ρολογια μου. Για μένα δεν ειναι πρόβλημα

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,vigilantius,
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιανουάριος 28, 2026, 11:33:44 πμ »
Επανήλθαν σήμερα και μου απάντησαν από το τεχνικό τμήμα

Dear Sir, thank you very much for your message. all of our watches have the antimagnetic protection like the ones with nivarox, there is no technical difference.
According to the applicable German industrial norm (DIN 8309), the material of our balances is antimagnetic.

Άρα στην ουσία είχα δίκιο ότι οι νέοι μηχανισμοί δε χρησιμοποιούν Nivarox, αλλά κατά δήλωση τους πληρούν το ελάχιστο πρότυπο αντιστοιχο του ISO 764, χωρίς βέβαια να μπουν σε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιανουάριος 28, 2026, 11:49:02 πμ »
Tudor?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιανουάριος 28, 2026, 12:12:51 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Jean-Claude Biver

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουάριος 05, 2026, 11:39:29 πμ »
Επανέρχομαι μετά από ρολογότσαρκα.

Ξαναδοκίμασα τα Ranger (το Dune πιο ιδιαίτερο και casual, μάλλον θα πήγαινα στο μαύρο). Οι εκπτώσεις έιναι πολύ χαμηλές και εξακολουθεί να με προβληματίζει κάπως ότι θα ήθελα κάτι με semidress χαρακτήρα, καθώς δεν έχω dress ρολόι, αλλά πιο casual έχω (π.χ. χρονογράφος Tissot). Ειδικά σε αυτό το ποσό με προβληματίζει λίγο ο καθαρός toolish χαρακτήρας του.

Για τον λόγο αυτό δοκίμασα και το 1926 σε opaline blue 39mm. Ωραίο, μίνιμαλ ρολόι, χωρίς inhouse μηχανή Tudor βέβαια αλλά τροποποιημένη Sellita 200 και χωρίς το κορυφαίο bracelet της. Εδώ βέβαια φλερτάρουμε με αμιγώς dress μονοπάτια, αν και με ένα κατάλληλο δερμάτινο λουρί μπορεί να γίνει dress down.

https://www.tudorwatch.com/en/watches/1926/m91650-0005

Δυστυχώς, το 39άρι Nomos club sport δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο για δοκιμή και δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά ρολόι τέτοιας αξίας χωρίς να το δω πάνω μου, ειδικά από τη στιγμή που τα χρώματα (σαμπανιζέ, καφέ) είναι τόσο ιδιαίτερα.

Δοκίμασα το 37άρι club sport σε Polar blue και είναι ένα πολύ κομψό ρολόι, το οποίο θυμίζει σε μέγεθος και vibes το 36άρι oyster perpetual. Παρότι όμως δεν έχω τεράστιο καρπό (17,2 cm) μου φαίνεται πολύ Vintage και μικρό (ίσως παίζει ρόλο και το πάχος των 8,4mm). Αν ήταν 11+ σαν το Rolex, Μπορεί να έδιχνε πιο "γεμάτο". Αναμφίβολα δυνατό ρολόι πάντως.

https://nomos-glashuette.com/en/club/club-sport-neomatik-polar-750?srsltid=AfmBOoqcca4gRH6J7XtW1OyLLjQnBPRcDTF0UKjLkjPwYnkQwR-V40mH

Δοκίμασα και ένα πολύ ευέλικτο ρολόι της Frederique Constant με Integrated bracelet και έξυπνο quick strap change σύστημα και cosc sellita τροποποιημένη (38 ώρες)

https://frederiqueconstant.com/watches/collection/men/men_highlife/men_highlife_automatic-cosc/fc-303bl3nh6b/?v=d692bc40d834

Μου έδειξαν μάλιστα και σε μπροσούρα ένα που αναμένεται να έρθει (πιο dress, με jubilee bracelet) και τον La Joux Perret 100 της citizen με 68 ώρες αυτονομία:

https://monochrome-watches.com/frederique-constant-classics-premiere-cloud-blue-steel-bracelet-dress-watch-price-video-review/

Ευχάριστη έκπληξη και με μεγάλη έκπτωση (αν και δε σκεφτόμουν καθόλου τα ιαπωνικά, πλην των απλησίαστων GS), είναι το ακόλουθο King Seiko με ωραίο σύστημα interchangeable λουριών και πολύ ποιοτικό bracelet. Μου άρεσε και το καντράν που κάνει σαν denim υφή. Δεν ξέρων βέβαια τι παίζει με την 6r55 και αν όντως τρέχει πιο καλά από αυτά που γράφει η Seiko.

https://www.seikoboutique.co.uk/product/ksk-indigo-denim-6r-interchangeable-spb389/

Τέλος, σε διεθνές ωρολογοφιλικό φόρουμ, συνάντησα έναν πολύ dressy (όσο γίνεται) χρονογράφο της Brellum, με εκπληκτικά specs. και chronometer La joux perret τροποποιημένο και πανέμορφα διακοσμημένο. Σίγουρα, καμία σχέση με όσα κοίταγα, αλλά πολύ "αντρικό" ρολόι που γεμίζει τον καρπό (39,5mm). Έκανα και μία συζήτηση με τον ιδιοκτήτη της Brellum, sebastien muller, ενδιαφέρων τύπος

https://www.brellum.swiss/en/onlineshop/brellum-duobox-39-chronometer-(limited-edition).html
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions