Αγαπητοί συμφορουμίτες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνδρομή σας. Η αγορά πραγματοποιήθηκε και δεν αφορούσε τελικά κανένα από τα ρολόγια του debate. Τα NOMOS, όσο και αν αγαπώ αυτό που αντιπροσωπεύει η εταιρείας, δε μου κάθισαν ποτέ στο χέρι, ενώ και η Σχολή Bauhaus, όσο με γοητεύει, τόσο δε πήγε στο ρολόι. Από την άλλη το Ranger, φοβερό κομμάτι, αλλά κάτι δε μου πήγαινε στο ποσό αυτό, δεν ξέρω αν θεωρούσα ότι λείπει το wow factor ή κάτι άλλο. Θα μου πείτε και το Explorer δεν είναι φαντεζί κομμάτι, αλλά κατ' εμέ έχει ένα κάτι. Στο 39άρι Ranger, κάτι με χάλαγε στο dial, όσο και αν ήταν το καλύτερο από όσα είχα δοκιμάσει.
Σκέφτηκα να κατέβω κατηγορία και να πάω σε ένα από τα αξιοπρεπέστατα King Seiko ή και Alpinist. Τελικά, και ενώ είχα δοκιμάσει το Zulu Time με καλές εντυπώσεις αλλά απαγορευτικές διαστάσεις για τον καρπό μου, μία πωλήτρια μου πρότεινε τη βελτιωμένη εκδοχή του Spirit, το Spirit Pilot. Και εκεί έμεινα...Χωρίς να με χαλάει καθόλου η έλλειψη ημερομηνίας (ξέρω ότι για GADA watch θεωρείται απαραίτητη, αλλά στην εποχή της σημερινής τεχνολογίας προσωπικά δεν τη θεωρώ deal braker), είδα ένα dial ακριβώς όπως το φανταζόμουν, με -επιτέλους- applied indices και όχι printed σε αυτή την κατηγορία τιμής και ένα μαύρο ματ που απορροφά ιδανικά το φως και που δένει απίστευτα με τα χρυσά στοιχεία, εγκαταλείποντας κάποιες σπορ λεπτομέρειες για μία πιο κλασάτη εμφάνιση. Στα μπόνους τα πολύ μικρότερα και πιο εργονομικά lugs, μία φοβερή βιδωτή κορώνα, μία διάσταση που είναι sweet spot ανάμεσα στα 37 και τα 40, ένα πολύ ποιοτικό μπρασελέ (ίσως ένα κλικ λιγότερο στιβαρό το clasp από αυτό του ranger),ένα καθαρό και απίστευτα ευανάγνωστο pilot dial που δε δείχνει όμως άδειο όπως -ισως- το 39άρι ranger και μία αντιμαγνητική προστασία 10 φορές μεγαλύτερη από το iso standard.
Όταν είδα μάλιστα ότι με την έκπτωση μπορούσα να το πάρω ένα χιλιάρικο κάτω από το Ranger, δε δίστασα και μόνο χαρούμενος είμαι που το δίλημμά μου αφορούσε δύο τόσο ποιοτικά κομμάτια σε αυτή την κατηγορία τιμής. Θα επακολουθήσει παρουσίαση μετά την παραλαβή και το photoshooting. Σας ευχαριστώ και πάλι!
https://www.longines.com/gr/p/watch-longines-spirit-pilot-l3-809-4-53-6