Αποστολέας Θέμα: TUDOR Ranger 39mm vs NOMOS Club Sport 39mm  (Αναγνώστηκε 3754 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vigilantius

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
TUDOR Ranger 39mm vs NOMOS Club Sport 39mm
« στις: Ιανουάριος 24, 2026, 20:11:37 μμ »
Αγαπητοί συμφορουμίτες, μετά από ξεκαθάρισμα της συλλογής απο αξιόλογα κομμάτια τα οποία δυστυχώς τα έτρωγε το συρτάρι και μετά απ΄οαρκετό ψάξιμο και ρολογότσαρκες, θέλω να καταλήξω σε ένα ρολόι το οποίο θα με καλύπτει στα πάντα, από πιο casual ντύσιμο, μέχρι πιο business formal (όχι black tie). Για τις πολύ σπορ στιγμές μου, έτσι και αλλιώς φοράψ smartwatch, ενώ το καλοκαίρι ένα τίμιο G-Shock casioak solar. Έχω καταλήξει λοιπόν στις κάτωθι 2 επιλογές. Επισημαίνβ ότι για το χρώμα θα καταλήξω σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού οριστικοποιήσω το brand:

https://wornandwound.com/did-tudor-read-our-minds-the-ranger-is-now-available-in-a-36mm-size-with-a-new-dial-color/

Το ένα είναι ένα ρολόι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα με ενθουσιάσει, μιας και στις φωτογραφίες χάνει πολύ. Στον καρπό μου ιδανικό είναι αυτό με τα 39mm, έχοντας διχαστεί ανάμεσα στα χρώματα. Το μαύρο είναι μεν πιο κλασικό αλλά δεν είναι deep black και έχει μία πιο toolish χροιά, το δε Dune θεωρητικά πιο casual, αλλά και πιο vintage (κάποιοι θεωρούν ότι η Tudor επηρεάστηκε από το πολύ σπάνιο Rolex Explorer "albino")

https://monochrome-watches.com/nomos-club-sport-neomatik-39-tabac-ember-smoke-new-size-2023-introducing-specs-price/

Το άλλο, ένα κομμάτι από μία μάρκα που εκτιμώ πολύ και θεωρώ ότι έχει χαράξει μία ενδιαφέρουσα πορεία με πολύ προσεγμένους inhouse μηχανισμούς και bauhaus φιλοσοφία. Και εδώ η επιλογή χρώματος θα εξαρτηθεί από το τελικό κλικ και τη διαθεσιμότητα. Αναγκαστικά θα παίξω σε αυτές τις αποχρώσεις καθώς τα petrol/blue είναι 37mm και μου πέφτουν μικρά, ενώ το μαύρο είναι 42άρι και τεράστιο.

Στο διά ταύτα:
- Πιο dress χαρακτήρας στο Nomos, με γυαλισμένη κάσα και γυαλισμένα σημεία στον μπρασελέ, απέναντι στο βουρτσισμένο Tudor. Από την άλλη, το clasp του Nomos θα κάνει hairlines και μόνο που το κοιτάς. Σε κάθε περίπτωση, ανώτερο το μπρασελέ του Tudor με το T-flip clasp. Και τα 2 έχουν toolless micro-adjustment.

- 200m υδατοστεγανότητα το Nomos, 100m το Tudor, αλλά το δεύτερο έχει βιδωτή κορώνα. Φυσικά το ρολόι δε θα χρησιμοποιηθεί για κατάδυση, άντε για κανένα πλατσούρισμα αν τύχει.

- Lume, ιστεύω ανώτερο το Tudor, αν και στο cream dial έχει μόνο στους δείκτες και όχι στους αριθμούς

- 43 ώρες αυτονομία το Nomos, 70 το Tudor. Από την άλλη, πανέμορφη μηχανή για το Nomos και δυνατότητα να βάλεις έξτρα open caseback για να τον θαυμάζεις. Αν το κάνεις, πλησιάζεις στα λεφτά του Tudor.

- cosc certified το Tudor, χωρίς πιστοποίηση το Nomos αλλά με πολύ καλή χρονομετρία από ό,τι λένε. Ωστόσο, πολλές αναφορές υπάρχουν για το ότι μαγνητίζεται πολύ εύκολα, σε αντίθεση με το tudor το οποίο είναι antimagnetic.

- Μεγαλύτερα προτεινόμενα διαστήματα σέρβις στο Tudor (8-10 χρόνια) από ό,τι στο Nomos (3-5 χρόνια)

- 2 χρόνια εγγύηση το Nomos, 5 το Tudor

-Περίπου 600 ευρώ πιο ακριβό το Tudor, τα οποία γίνονται 300 αν βάλεις open caseback στο Nomos.

- Πανέμορφα κομμάτια που μου άρεσαν αμφότερα, λίγο "under the radar" και flat το μαύρο Tudor (κάποιοι το επιδιώκουν βέβαια - Rolex Exporer vibes), αρκετά πιο ιδιαίτερο και "standout" το Dune.
- Πανέμορφο sunburst dial το Nomos, αλλά για κάποιον λόγο μου παραφαίνεται λεπτό για τον χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν. Επίτευγμα βέβαια το πόσο λεπτό in house μηχανισμό έφτιαξαν, αλλα σαν να με ξένισαν λίγο τα 8,4mm στο μάτι. Σε αμιγώς dress ρολόι δε θα με πείραζε. Από την άλλη, το Tudor δηλώνει 12mm, αλλά δεν του φαίνονται. Εκτιμώ ότι είναι μαζί με το domed crystal.

Επειδή είναι ένα κομμάτι που συνιστά οικονομική υπέρβαση και θα με συνοδεύει -Θεού θέλοντος- για πολλά χρόνια, ζητώ τη βοήθεια του έμπειρου κοινού.
Σας ευχαριστώ

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,Wolf-,
No reactions
"Look at your watch. Don't look at what time it is."
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: TUDOR Ranger 39mm vs NOMOS Club Sport 39mm
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 20:15:31 μμ »
Δύσκολο
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 20:58:49 μμ »
Δύσκολο versus.
Είναι αμφότερα με έντονο χαρακτήρα στο είδος τους. Πιο σαλονάτο το NOMOS πιο εργαλείο το TUDOR.
Το NOMOS φοριέται πανεύκολα με σακάκι γραβάτα, το TUDOR το φοράς και με βερμούδα και flip flops! Όχι ότι δεν θα έβλεπα το TUDOR με σακάκι γραβάτα.

Νομίζω ότι η επιλογή θα γινόταν με βάση την εφαρμογή στο χέρι μου.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 21:38:39 μμ »
Το TUDOR, είναι ΙΜΟ πιο field. Δεν θα το έβλεπα με πιο κουστουμάτη ενδυμασια. Λίγο οι δείκτες, λίγο τα Αραβικά ( σαν ξυπνητήρι ), δεν πληρούν την εικόνα που έχω εγώ ( παραδοσιακός ) για ένα dress. Από την άλλη, είναι πιο "δυνατό" πακέτο, και τα λεφτά σου πιάνουν τόπο.

Το ΝΟΜΟS, ειναι πιο μπάνικο, αλλά και πάλι, κάτι δεν κολλάει. Μεγάλα Lugs, άντε βάλε λουράκι, το κενο θα είαι τεράστιο. Και όπως λες, χωρίς πιστοποίηση, και δίπλα στα ηχεία στο αυτοκίνητο, ή στο τηλέφωνο, ........εχασες.

Με άλλα λόγια, όμορφο το NOMOS, αλλά όσα και να δώσεις, .........χάνονται ! Δες για τιμες β' χέρι για να καταλάβεις.

Θα πήγαινα στο TUDOR, που έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά θα έβλεπα και εναλλακτικά άλλο μοντέλο, με δείκτες που δεν είναι ........ακόντια Αφρικανικης φυλής και πιο διακριτική σήμανση ωρών.

Και τα δύο παίρνουν και λουράκια, οπότε, το Τ μπορεί να "παίξει" και σε άλλες μορφές, πιο σπόρ, πχ rubber αν θέλεις να έχεις ........διαφορετικά ρολόγια.
Εδώ, μετράει η στεγανότητα και η ΒΙΔΩΤΗ κορώνα, που δεν είναι μόνον για .......βουτιές, αλλά βασικά ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του μηχανισμού.

Φυσικά, στην τελική, το θέμα είναι να το χαίρεσαι στον καρπό σου, μια και το βλέπεις 24/7, και αν αυτό υποστηρίζεται και με καλύτερα χαρακτηριστικά, τότε κάνεις ΣΩΣΤΗ αγορά.  ;) 
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 21:51:09 μμ »
Προσωπικά, Tudor δαγκωτό! Δεν είναι αγαπημένη μου μάρκα, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο μ' αρέσει ιδιαίτερα. Επίσης το θεωρώ πιο μπαλαντέρ σε σχέση με το Nomos, άρα καταλληλότερο γι' αυτό που ψάχνεις. Νομίζω πως στέκεται άψογα και σαν dress ρολόι με βάση τη σύγχρονη μόδα.

Δεν ξέρω πόσο αποφασισμένος είσαι να πάρεις ένα από τα δύο αυτά και δεν κοιτάς για άλλο, πάντως εγώ για την περίπτωσή σου θα έλεγα να δεις και το Tudor 1926, μιας που έχει και ημερομηνία. Εγώ αν ήθελα να πάρω ένα ρολόι πασπαρτού, για να το φοράω στην καθημερινότητά μου, θα ήθελα να έχει και ημερομηνία.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 21:56:27 μμ »
Προσωπικά, Tudor δαγκωτό! Δεν είναι αγαπημένη μου μάρκα, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο μ' αρέσει ιδιαίτερα. Επίσης το θεωρώ πιο μπαλαντέρ σε σχέση με το Nomos, άρα καταλληλότερο γι' αυτό που ψάχνεις. Νομίζω πως στέκεται άψογα και σαν dress ρολόι με βάση τη σύγχρονη μόδα.

Δεν ξέρω πόσο αποφασισμένος είσαι να πάρεις ένα από τα δύο αυτά και δεν κοιτάς για άλλο, πάντως εγώ για την περίπτωσή σου θα έλεγα να δεις και το Tudor 1926, μιας που έχει και ημερομηνία. Εγώ αν ήθελα να πάρω ένα ρολόι πασπαρτού, για να το φοράω στην καθημερινότητά μου, θα ήθελα να έχει και ημερομηνία.

Δοκίμασα και το Tudor 1926 luna το οποίο μου καθόταν καλά στο χέρι και ήταν όμορφο αλλά αρκετά πιο dress. Επίσης, χωρίς inhouse μηχανισμό, micro adjustment στο bracelet κλπ. Ομολογουμένως ήταν όμορφο πάντως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 21:57:22 μμ »
Νομίζω ότι το tudor είναι περισσότερο ρολόι για όλες τις περιπτώσεις. Με την αποδοχή των σπορ ρολογιών σήμερα το tudor μπορεί να σταθεί και με καλό ντύσιμο, σίγουρα δεν φαίνεται τόσο ακραίο όσο ένα diver. Είναι και πιο αναγνωρίσιμη εταιρεία. Προτείνω όμως ένθερμα το μαύρο dial για ρολόι παντού και διαχρονικό.
Παλαιότερα είχα ακούσει και εδώ στο φόρουμ προβλήματα για tudor, δεν ξέρω πως είναι σήμερα.

Το nomos σίγουρα είναι ενδιαφέρον, αλλά ίσως για 3ο, 4ο ρολόι μιας συλλογής σύμφωνα πάντα με προσωπικά κριτήρια. Εύχομαι καλές αγορές!
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,mic,
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 22:07:07 μμ »
Ως κάτοχος του Ranger, στο προτείνω με κλειστά τα μάτια… για ένα και μόνο λόγο, πολύ vfm για αυτά που προσφέρει! Τα είπες όλα μόνο σου, μιας και είσαι πολύ διαβασμένος αλλά και κατασταλαγμένος..;) Είμαι πολύ ευχαριστημένος τα 3 χρόνια που συνυπάρχουμε και ο μόνος λόγος που θα έφευγε θα ήταν για την χρηματοδότηση κάποιου ανώτερου και ακριβότερου ρολογιού, άλλον λόγο δεν βρίσκω που να μην μου αρέσει τόσο..:)

Υ.γ Κάπου έχω ανεβάσει και παρουσίαση, στις «Νέες αφίξεις» πιθανόν..

Υ.γ 2. Μια χαρά φοριέται και ως dress, είναι πάμπολλες φορές που έχω αφήσει στην άκρη το- απόλυτο για εμένα dress ρολόι - Reverso για το Ranger. Δεν κατεβαίνω εύκολα με το JLC στο κέντρο, αλλά με το Tudor είμαι under radar..;)
friendly
1
funny
0
like
3
wow
0
Members reacted friendly:
vigilantius,
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,mic,sea_dweller,
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 22:19:15 μμ »
Ως κάτοχος του Ranger, στο προτείνω με κλειστά τα μάτια… για ένα και μόνο λόγο, πολύ vfm για αυτά που προσφέρει! Τα είπες όλα μόνο σου, μιας και είσαι πολύ διαβασμένος αλλά και κατασταλαγμένος..;) Είμαι πολύ ευχαριστημένος τα 3 χρόνια που συνυπάρχουμε και ο μόνος λόγος που θα έφευγε θα ήταν για την χρηματοδότηση κάποιου ανώτερου και ακριβότερου ρολογιού, άλλον λόγο δεν βρίσκω που να μην μου αρέσει τόσο..:)

Υ.γ Κάπου έχω ανεβάσει και παρουσίαση, στις «Νέες αφίξεις» πιθανόν..

Υ.γ 2. Μια χαρά φοριέται και ως dress, είναι πάμπολλες φορές που έχω αφήσει στην άκρη το- απόλυτο για εμένα dress ρολόι - Reverso για το Ranger. Δεν κατεβαίνω εύκολα με το JLC στο κέντρο, αλλά με το Tudor είμαι under radar..;)

Ευχαριστώ πολύ για την ανατροφοδότηση! Το Reverso είναι το μοναδικό αμιγώς dress ρολόι που θα αγόραζα, αν είχα τη δυνατότητα. Είναι όνειρο! Για το νέο dune dial του Ranger, ποια είναι η γνώμη σας;
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
Jean-Claude Biver

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 22:28:20 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την ανατροφοδότηση! Το Reverso είναι το μοναδικό αμιγώς dress ρολόι που θα αγόραζα, αν είχα τη δυνατότητα. Είναι όνειρο! Για το νέο dune dial του Ranger, ποια είναι η γνώμη σας;

Στον ενικό σε παρακαλώ..:)

Το dune dial είναι φανταστικό, αλλά θα το αγόραζα τώρα που έχω άλλα 2 ρολόγια με μαύρο dial. Αν ήταν το πρώτο και all around θα πήγαινα μόνο σε μαύρο. Το επόμενο που θα πάρω θα είναι πράσινο ή μπλε γιατί θέλω να βάλω λίγο χρώμα στη συλλογή, έχω όμως την κάλυψη του πάντα ουδέτερου aka all around μαύρου..;)
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,vigilantius,sea_dweller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 22:31:57 μμ »
..........
Μια χαρά φοριέται και ως dress, είναι πάμπολλες φορές που έχω αφήσει στην άκρη το- απόλυτο για εμένα dress ρολόι - Reverso για το Ranger. Δεν κατεβαίνω εύκολα με το JLC στο κέντρο, αλλά με το Tudor είμαι under radar..;)

Τα είπες ΟΛΑ Παναγιώτη.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 22:33:05 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 22:50:57 μμ »
Το Tudor θα έπαιρνα...!
Δεν μου αρέσουν οι πολλές γυαλάδες του nomos...
 ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 22:52:23 μμ »
Γιατί δεν κοιτάς και το sinn 556  ?!
 ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 24, 2026, 22:57:12 μμ »
Γιατί δεν κοιτάς και το sinn 556  ?!
 ;D

Γιατί πολύ δύσκολα θα βρω να το δοκιμάσω στην Αθήνα. Επίσης αν και αρκετά πιο φθηνό, ξεπερνάει τα όρια που έχω θέσει και είναι hardcore tool watch. Αν πήγαινα σε sinn, ίσως δοκίμαζα τις πιο ακριβές σειρές τους που έχουν και τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες για τις οποίες είναι διάσημη η φίρμα. Θα το έπαιρνα πιο εύκολα ως δεύτερο-τριτο ρολοι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions