Εγώ είπα να μη δώσουμε έκταση, αλλά εντάξει, δέχομαι την πρόκληση. Ίσως και να 'χει την πλάκα του όλο αυτό.
Αρχικά, PIT, αφού είσαι τόσο τυπολάτρης, πουθενά δεν ορίζεται (εκτός βέβαια αν δεν το έχω δει εγώ) ότι τα νήματα εταιρειών προορίζονται για αναρτήσεις νέων μοντέλων. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα, όχι αβάσιμο φυσικά, καθώς προκύπτει από τον τρόπο που τα έχεις δει και βλέπεις να χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο. Τα θέματα αυτά όμως τα έχουμε δει να χρησιμοποιούνται και όταν κάποιος θέλει να κάνει κάποια ερώτηση για μια εταιρεία, ή για κάποιο μοντέλο της. Δε φαντάζομαι κάτι τέτοιο να το «απαγόρευες», εν ονόματι της «ορθής χρήσης των θεμάτων»... Ως εκ τούτου, θεωρητικά πάντα, υπάρχει νόημα για ένα νήμα νέων κυκλοφοριών.
Κι αφού είσαι υπέρμαχος της λογικής, ορίστε μια απλούστατη λογική αλληλουχία: Το νήμα νέων κυκλοφοριών ορίζει ξεκάθαρα τον σκοπό του: είναι φτιαγμένο για να αναρτώνται νέα μοντέλα. Ενώ αντίθετα δεν ορίζεται πουθενά ότι τα νήματα εταιρειών έχουν τέτοιον σκοπό, όπως φυσικά δεν ορίζεται ότι μπορούμε να αναρτήσουμε μια νέα κυκλοφορία μιας εταιρείας μόνο στο θέμα της εταιρείας. Επομένως, και βάσει της δικής σου τετράγωνα λογικής συλλογιστικής, το νήμα «Νέες κυκλοφορίες ρολογιών» σέβεται και συμβάλλει στη «σωστά δομημένη οργάνωση θεμάτων», ενώ επίσης καλύπτει ένα κενό στο φόρουμ.
Άρα γιατί να σε ενοχλεί; Το πρόβλημά σου λοιπόν, συμπεραίνω εγώ, δεν είναι «λογικής φύσεως» - άλλη είναι η αιτία, και δεν την ξέρω.
Δεύτερον, στα περί σπαμ, σε παραπέμπω στην τελευταία σελίδα του νήματος Casio:
https://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=41.13500 Πόσα νέα μοντέλα βλέπεις στη νέα σελίδα (901); Νέα μοντέλα λέγοντας εννοώ μοντέλα που αναρτώνται πρώτη φορά. Θα απαντήσω εγώ: κανένα. Μάλιστα, το αυτόματο Casio, στην προηγούμενη σελίδα έχει δημοσιευτεί 4 φορές σε 4 διαφορετικά ποστ, ενώ στην προπροηγούμενη άλλη 1. Σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, έχουν δημοσιευτεί σκέτες φωτογραφίες ενός μοντέλου σε ξεχωριστά ποστ 6 φορές (μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει απ' το καλοκαίρι κι έχει συζητηθεί στο φόρουμ). Πού ακριβώς έγκειται η «πληροφόρηση»; (Κι είναι το πρώτο τέτοιο θέμα που άνοιξα, αν θέλετε με πιστεύετε.)
Τρίτον, δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό βαφτίζονται ως σπαμ τα σχόλια σε ρολόγια συμφορουμιτών, ή και όχι μόνο. Ας δώσω έναν ορισμό του σπαμ για να συνεννοούμαστε. Κυριολεκτικά βέβαια το σπαμ αφορά σε e-mail, αλλά η επεκτατική του σημασία είναι «βομβαρδισμός με άσχετα, ενοχλητικά (συνήθως και επικίνδυνα) μηνύματα». Νομίζω πως ένα σχόλιο σε ένα ρολόι δεν ανταποκρίνεται σε αυτόν τον ορισμό. Αυτό που κάνει ο george το αποκάλεσα σπαμ διότι πρόκειται για απανωτές δημοσιεύσεις, συχνά επαναλαμβανόμενες, περιττές και μη σχετικές.
Σπαμ μπορεί να θεωρηθεί επίσης αυτό που κάνεις εσύ στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι προορίζεται για δημοσιεύσεις νέων μοντέλων. Οι δημοσιεύσεις σου είναι άσχετες και επίμονες. Εάν ήσουν τόσο πιστός στη «σωστά δομημένη οργάνωση θεμάτων» όσο καλείς εμάς τους υπόλοιπους να είμαστε, θα έπρεπε να ανοίξεις ένα ξεχωριστό θέμα για να το σχολιάσεις, ή να το σχολιάσεις σε ένα ήδη υπάρχον σχετικό θέμα.
Αυτά λοιπόν κι από μένα. Φιλικά πάντα.