Αποστολέας Θέμα: Μηχανικό ρολοι μόνο ή και μπαταρίας?  (Αναγνώστηκε 3861 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Μηχανικό ρολοι μόνο ή και μπαταρίας?
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 16:31:38 μμ »
Την μεταφορική την πληρώνεις εσυ,αλλα 100 ευρώ τα θες(50 τη φορα)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 16:34:01 μμ »
Για το χρονογραφο,ήταν μονόδρομος να πάει επίσημο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 16:37:07 μμ »
Pit,αγχώθηκες?Αφού είδες τη σελίδα τους,πες ότι για ένα αυτόματο θες 300 ευρω σέρβις+μεταφορικά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 19:03:47 μμ »
Για τα sinn στην Ελλάδα αν θέλω επίσημο, παράδειγμα για ένα 105, το κόστος είναι 290€ και το πάω με τα πόδια το ρολόι. Κι αν έχω από αυτά με το Ar (Αργό) πάλι το πάω με τα πόδια και πληρώνω 345€. Κι αν έχω χρονογράφο, επίσης με τα πόδια. Αν έχω όμως το quartz που είναι γεμάτο με λάδι τότε δυστυχώς το στέλνω Φρανκφούρτη γιατί μόνο εκεί υπάρχει το μηχάνημα που τα γεμίζει με λάδι.

Αυτά για να πληροφορούνται οι φίλοι και τα μέλη και να μην παραπληροφορούνται.

Off topic : Πάλι με ρωτάς αν αγχώθηκα. Σου έχω απαντήσει ότι για τα ρολόγια ποτέ. Ισχύει και για το μέλλον.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,trelovet,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 19:24:35 μμ »
Είσαι τυχερός, φαντάσου ότι η sinn italia εχει κλείσει 10+ χρόνια,όπως και να χει,το σέρβις έγινε στη Γερμανία, γιατί όμως?Η μηχανή αυτη(lemania 5100) είναι καλύτερο στον επίσημο ο οποίος έχει και ανταλλακτικά
Υ.γ
Δεν είναι τυχαίο ότι έκλεισε η sinn italia
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 19:29:06 μμ »
Πάρε λοιπόν ένα sinn κσι όταν θα χρειαστεί σερβις,το πας με τα πόδια, αυτο ισχύει και για Γερμανία?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 19:45:02 μμ »
Πιτ η sinn greece,που κανει το σέρβις?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dsmlogger

• Jr. Member
  • *
  • "When in doubt, get the Seiko"
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 23:31:32 μμ »
Δεν βλέπω το λόγο γιατί το thread έγινε κόντρα για το κόστος service συγκεκριμένα της Sinn, αλλά τεσπά....

Το κόστος πάντως συντήρησης/επισκευής πολλών -και δη ακριβών- μηχανικών ρολογιών ειναι σίγουρα ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς που θέλουν κάνουν συλλογή
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 23:35:16 μμ »
Δεν βλέπω το λόγο γιατί το thread έγινε κόντρα για το κόστος service συγκεκριμένα της Sinn, αλλά τεσπά....
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 22, 2025, 23:42:57 μμ »
Προέκυψε στην πορεία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 23, 2025, 00:06:59 πμ »

Το κόστος πάντως συντήρησης/επισκευής πολλών -και δη ακριβών- μηχανικών ρολογιών ειναι σίγουρα ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς που θέλουν κάνουν συλλογή
Επίσης παίζει ρόλο και το κόστος των ίδιων των ρολογιών. Το αυτόματο PRX, π.χ., κοστίζει τα διπλά (νομίζω, ή κάπου εκεί) απ' το quartz...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dsmlogger

• Jr. Member
  • *
  • "When in doubt, get the Seiko"
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 23, 2025, 02:01:28 πμ »
Δεν υπάρχει καμία κόντρα.
Απάντηση και διόρθωση έγραψα και έβαλα τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση αναφορικά με ανακριβείς πληροφορίες. 

Όσο για το θέμα κόστους συντήρησης μπορεί να είναι εξίσου βαρύ και για ένα quartz ρολόι.
Τι εννοώ. Αν κάποιο πχ eco drive χρειάζεται αλλαγή μηχανής όχι δηλαδή μόνο πυκνωτή το κόστος μπορεί να είναι υψηλό σε σχέση και με την αξία του ρολογιού. Επίσης quartz είναι και τα spring drive. Είναι οικονομικό το service σε ένα spring drive; Ή πόσο καιρό θα είσαι χωρίς το ρολόι;

Αν μιλάμε για quartz της casio, μπορείς απλά να το πετάξεις και να πάρεις ένα άλλο.

Η ουσία δεν είναι πίσω από το κόστος συντήρησης και δεν το λέω υπονοώντας ότι είμαι large. Η ουσία είναι στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να πάρει αυτό που θέλει από ένα ρολόι, να διαβάζει δηλαδή την ώρα.
Θέλει να έχει ρολόι που το πιάνω, το φοράω και φεύγω;
Θέλει να το κουρδίζει;
Θέλει να είναι αυτόματο και να το ρυθμίζει; Μήπως το θέλει σε winder γιατί δεν θέλει να το ρυθμίζει;

Όλα αυτά στην πραγματικότητα έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής μας. Τους ρυθμούς που ακολουθούμε, τη διάθεση που έχουμε, το χρόνο που αφιερώνουμε για τον εαυτό μας κλπ.

Απολαμβάνω εξίσου τα G-Shock, το Seiko 5 actus, το πανέρι, τα eco drive. Περισσότερο είναι η αλήθεια ότι με κουράζει το Vostok που έχει ημερομηνία και τις περισσότερες φορές δεν θα το φορέσω γιατί μέχρι να ρυθμίσω ημερομηνία μπορεί να αλλάξει κι η μέρα. Να για παράδειγμα κάποιος θα το φορούσε όπως και να χει. Ας δείχνει άλλη ημερομηνία. Εμένα με ενοχλεί.

H φράση κλειδί είναι "το κόστος μπορεί να είναι υψηλό σε σχέση και με την αξία του ρολογιού"

Φυσικά και ίσως να μην αξίζει να επισκευάσεις ένα quartz. To ίδιο όμως δεν ισχύει και για τα φθηνά μηχανικά ρολόγια?
Τι αξίζει να επισκευάσεις σε μια 7s26 πχ? Ή αλλάζεις μηχανή ή το πετάς

Πέρα όμως από τα σχετικά μεγέθη, υπάρχουν και τα απόλυτα
Και τα απόλυτα νούμερα λένε οτι το κόστος service, και μόνο, ενός TAG Heuer ή ενός ROLEX ειναι ακριβότερα του κόστους αγοράς ενός Eco-Drive (οκ, υπάρχουν και κάποια πιο ακριβά Eco-Drive αλλά ειναι λίγα)
Αν χρειαστούν ανταλλακτικά.... δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι

Προφανώς το service ενός spring drive θα ειναι πολύ ακριβό, άλλωστε ειναι συνδυασμός quartz με μηχανικού
Τουλάχιστον γλυτώνεις τις μπαταρίες  ;D
Θα το επισκευάσεις όμως όσο και να κοστίσει γιατί ειναι ένα μικρό θαύμα ηλεκτρονικής και μηχανικής μαζί

Αυτό δείχνει οτι δεν ειναι όλα τα quartz τα ίδια, οπότε η το δίλλημα "quartz ή μηχανικό" ειναι πολυδιάστατο

Άλλωστε όπως διευκρίνησα στο προηγούμε post μου "Το κόστος πάντως συντήρησης/επισκευής πολλών -και δη ακριβών- μηχανικών ρολογιών ειναι σίγουρα ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς που θέλουν κάνουν συλλογή"

Γενικά μιλώντας, στα περισσότερα quartz δε νομίζω οτι τηρεί κάποιος ένα προτεινόμενο μεσοδιάστημα service εκτός κι αν ειναι αλλαγή τσιμούχας για αδιαβροχοποίηση ή άλλες ειδικές περιπτώσεις
Αμα κάτι χαλάσει το πας να στο φτιάξουνε (ή το πετάς  :P).
Στα ακριβά μηχανικά που άμα θες να εισαι σωστός τα κάνεις service όποτε συνίσταται και όχι όποτε χαλάνε (επειδή δεν είναι Seiko 5), το κόστος κτήσης είναι πολύ, πολύ υψηλό. Μεσοσταθμικά πολύ υψηλότερο από quartz.
Και στα φθηνά μηχανικά άλλωστε σου λέει το βιβλιαράκι οτι κάθε λίγα χρόνια πρέπει να το πηγαίνεις για service. Άμα δεν το κάνουμε όποτε πρέπει, άλλο καπέλο, είναι όμως ένας παράγοντας κόστους που κανονικά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε γιατί το ξέρουμε από πριν.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
ioann,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 23, 2025, 07:07:08 πμ »
H φράση κλειδί είναι "το κόστος μπορεί να είναι υψηλό σε σχέση και με την αξία του ρολογιού"

Φυσικά και ίσως να μην αξίζει να επισκευάσεις ένα quartz. To ίδιο όμως δεν ισχύει και για τα φθηνά μηχανικά ρολόγια?

Και τα απόλυτα νούμερα λένε οτι το κόστος service, και μόνο, ενός TAG Heuer ή ενός ROLEX ειναι ακριβότερα του κόστους αγοράς ενός Eco-Drive (οκ, υπάρχουν και κάποια πιο ακριβά Eco-Drive αλλά ειναι λίγα)

Προφανώς το service ενός spring drive θα ειναι πολύ ακριβό, άλλωστε ειναι συνδυασμός quartz με μηχανικού
Θα το επισκευάσεις όμως όσο και να κοστίσει γιατί ειναι ένα μικρό θαύμα ηλεκτρονικής και μηχανικής μαζί

Αυτό δείχνει οτι δεν ειναι όλα τα quartz τα ίδια, οπότε η το δίλλημα "quartz ή μηχανικό" ειναι πολυδιάστατο

Άλλωστε όπως διευκρίνησα στο προηγούμε post μου "Το κόστος πάντως συντήρησης/επισκευής πολλών -και δη ακριβών- μηχανικών ρολογιών ειναι σίγουρα ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς που θέλουν κάνουν συλλογή"

Γενικά μιλώντας, στα περισσότερα quartz δε νομίζω οτι τηρεί κάποιος ένα προτεινόμενο μεσοδιάστημα service εκτός κι αν ειναι αλλαγή τσιμούχας για αδιαβροχοποίηση ή άλλες ειδικές περιπτώσεις
Στα ακριβά μηχανικά που άμα θες να εισαι σωστός τα κάνεις service όποτε συνίσταται και όχι όποτε χαλάνε (επειδή δεν είναι Seiko 5), το κόστος κτήσης είναι πολύ, πολύ υψηλό. Μεσοσταθμικά πολύ υψηλότερο από quartz.
Και στα φθηνά μηχανικά άλλωστε σου λέει το βιβλιαράκι οτι κάθε λίγα χρόνια πρέπει να το πηγαίνεις για service. Άμα δεν το κάνουμε όποτε πρέπει, άλλο καπέλο, είναι όμως ένας παράγοντας κόστους που κανονικά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε γιατί το ξέρουμε από πριν.

Συμφωνώ σε όλα, έχω μηχανικό ρολόι 20+ χρόνια χωρίς σέρβις και είναι στο +15 ελβετικό.
Δεν κάνω ποτέ σέρβις, αν πάθει κάτι μόνο τότε θα το πάω. Σιγά τα αυγά, τι θα παθει; Το 300 θα γίνει 400; 500;
Εκτός αν έχω αυτόματο άνω των 50k οπότε θα το πάω για σέρβις ανά 5-10 χρόνια και είμαστε κομπλέ.
Ο πατέρας μου έχει ένα Seiko 40 χρόνια και, δεν έχει πάει ποτέ για σέρβις….

Προσωπικά δεν κατηγόρησα ποτέ τα quartz, αλλά απογείωσα τα μηχανικά λόγο της αίγλης που βγάζει κατ εμέ, είναι σαν ένα μικρό θαύμα της μηχανικής, ενώ τα quartz είναι σαν όλες τις συσκευές γύρω μας, θέλουν ρεύμα, αυτό, ποτέ.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
trelovet,
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 23, 2025, 11:17:25 πμ »

Ευχαριστώ για την παράθεση! Διαφορετικά δεν θα υπήρχε το σκεπτικό μου καθότι μετακινήθηκε (!!).

Συμφωνώ στην αξιολόγηση από οικονομικής πλευράς.
Υψηλά, χαμηλά κόστη, συμφωνώ.

Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι ο κύριος παράγοντας επιλογής είναι το κόστος συντήρησης. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι υπάρχουν ανάμεσά μας μέλη που τηρούν τις προτάσεις συντήρησης του κατασκευαστή. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι ακολουθούν το "αν δε χαλάσει δεν το πειράζεις".

Έχει νομίζω να κάνει με την "άποψη" πάνω στο ρολόι.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dsmlogger,trelovet,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 23, 2025, 11:23:21 πμ »
Δεν υπάρχουν λεφτά και πλέον έχεις και άλλες επιλογές, όχι μόνο αυτόματα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions