Αποστολέας Θέμα: Καλο και ακριβό Vs Πολλά και πιο φτηνά?  (Αναγνώστηκε 4956 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: Καλο και ακριβό Vs Πολλά και πιο φτηνά?
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 11:13:29 πμ »
Γιατί θίγεσαι προσωπικά; Δεν κρίνω γιατί αγόρασε κάποιος R.  Απλά είμαι πεπεισμένος ότι όταν τα σχεδιάζουν και τα κατασκευάζουν δεν έχουν κατά νου τους δύτες. Δεν νομίζω ότι αυτοί χρειάζονται χρυσάφι και πολύτιμους λίθους. Ξέρουμε όλοι ποιοι τα χρειάζονται.

Όσο για το ναυτικό , τι εννοείς; Ότι οι Ιταλοί δύτες θεωρούνται από την πατρίδα τους αναλώσιμοι;

Δεν μπορώ να θιχτώ προσωπικά αγαπητέ!  Όλοι μας έχουμε κάνει την προσωπική μας διαδρομή ο καθένας στο αντικείμενο του. Απλά είναι τουλάχιστον αστειότητες αυτά που λέγονται... (αναφέρομαι στον τύπο τον 60άρη...)

Όλοι από την μονάδα είμαστε αναλώσιμοι και έτοιμοι όποτε μας χρειαστεί η πατρίδα.
Ανέφερα εγώ τίποτε περί ανάλωσης σε ανθρώπινο δυναμικό;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 11:18:03 πμ »
Nikonian,καταδυτικά ρολογια είναι και κάποτε θεωρούνταν τα καλύτερα,μη σε μπερδεύει το σήμερα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 11:20:30 πμ »
Όσο ξέρω και διαβάζω,φουλ Citizen φοράνε
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
tigergreg,
No reactions

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 11:29:40 πμ »
Πριν  πολλα  χρονια   εντελως  τυχαια  ειχα  δει  ομαδα  δυτων   που  συνεργαζοταν  με  τον  Θωκταριδη  στο
ναυαγιο  του  "ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ"  και  επειδη  ειχα  ενδιαφερον  για  τα  ρολογια  τους  ειδα  μονο  σιτιζεν!!
Ο  ενας μονο   αλλοδαπος   που  ηταν  οπως  εδειχνε  ο  αρχηγος  φοραγε  μαλλον  ralftech!!
Ισως  η  ρολεξ  να  φτιαχνει  το  καλυτερο  καταδυτικο   οσον  αφορα  στεγανοτητα  και  λειτουργια  στο
μεγαλο  βαθος   αλλα   σε  επαγγελματια  δεν  εχω  δει  ρολεξ.
Βεβαια  μονο   δυτες  επισκευαστες  εχω  δει   και  οχι  πρωταθλητες  ελευθερης  καταδυσης.
Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο καταδυτικό κ.α.. Στην περίπτωση τη δική μου, βγήκε εξαιρετικό (έχω αναφερθεί εκτενώς στη χρήση του κ.α.).
Ενημερωτικά την αποστολή αυτή από όσο γνωρίζω δεν έγινε από τον Κώστα.Είδαμε και τους ξένους που ήταν στην αποστολή αυτή πόσο έτοιμοι ήταν, ιδιαίτερα στο σκέλος της πολύωρης αποσυμπίεσης.
Θεωρώ ότι αν ο καθένας επαγγελματίας είχε την οικονομικη δυνατότητα να επιλέξει και να βασιστεί σε ακριβό ρολόι θα το έκανε.
Να επισημάνω και κάτι που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει και λογικά δεν γνωρίζει...
Στις επαγγελματικές πολύωρες και βαθιές καταδύσεις, πολύ λίγα μοντέλα μπορούν να υποστηρίξουν τα βάθη αυτά.
Ενημερωτικά και όχι περιοριστικά.
https://www.mermaids-rock-directory.com/blog/51/the-comex-story

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Giorgos_I,
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 11:33:24 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 11:34:33 πμ »

Ενημερωτικά την αποστολή αυτή από όσο γνωρίζω δεν έγινε από τον Κώστα.

Ναι  το  γνωριζω  οτι  ηταν  ξενη  αποστολη  απο  τον  ιδιοκτητη  του  ναυαγιου.

Απλα  στρατολογηθηκαν  εδω  και  ειναι  συνεργαζομενοι  με  αρκετες  ομαδες.

Μαλιστα  μου  εκανε  εντυπωση  οτι   ηταν  σε  προπονητικο  σχεδιο  για  το  τι  θα  κανει  ο  καθενας

και  ειχαν  διαλεξει  εναν  βραχωδη  κολπισκο  στον  χαρακα  σουνιου.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 12:04:42 μμ »
Καλημέρα, φίλε @george_ ! Ωραίο θέμα!  :) Βέβαια, ίσως να υπήρχε στην ψηφοφορία και 3η επιλογή ή επίσης ο τίτλος του νήματος να ήταν και πιο ξεκάθαρος πχ:  Τι τύπος συλλέκτης είσαι;

Προσωπική άποψη πάντα. Έχουμε ξεφύγει νωρίς από το θέμα, εύκολα θα καταλήξει η συζήτηση για το ποιος την έχει πιο μεγάλη. Είτε την τσέπη, είτε το πνεύμα, είτε την ατσάλινη επαγγελματική ταυτότητα, μέχρι και στην φιλοπατρία φτάσαμε. Εγώ πεθαίνω πιο σκληρά από εσένα.

Γενικότερα, θα έλεγα να μην μας τρομάζει η λέξη Συλλέκτης. Και σαν ιδιότητα και σαν όλα της. Δεν είναι ρόλος από ταινία μυστηρίου, ο κάθε ρολογόφιλος, απλά πρέπει να έχει σχηματίσει ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να βρει τη δική του ταυτότητα στην όποια συλλογή του.

Τα παραδείγματα αρκετά, όπως, συλλέκτης επενδυτής, αγοράζει πουλάει και η Γη γυρίζει. Συλλέκτης με θεματική, συλλέκτης Ιστορικός, συλλέκτης με συγκεκριμένη θεματική, με συνοχή κατηγορίας, εταιρείας, εποχής κλπ. Συλλέκτης στιλ, συλλέκτης τεχνικός κοκ. Πολλά μπορούμε να πούμε.

Το θέμα: ακριβό, φθηνό είναι αόριστο, κατά τη γνώμη μου πάντα, θα καταλήξει σε μάχη από ...αγέλες κομπασμών.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
xRallyArt,dimitris_yf,pugman,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 12:09:31 μμ »
Έγινε
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 12:14:10 μμ »
και στην φιλοπατρία φτάσαμε.

ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ Ε;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 12:17:31 μμ »
Καλημέρα! Δεν με γνωρίζεις, αγαπητέ φίλε, για να βγάζεις τέτοια ερωτηματικά, και σε γηπεδικό ενικό.  :)

ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ Ε;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 12:20:19 μμ »
Καλημέρα! Δεν με γνωρίζεις, αγαπητέ φίλε, για να βγάζεις τέτοια ερωτηματικά, και σε γηπεδικό ενικό.  :)
Έχετε δίκιο για τον Ενικό, λάθος μου και πράγματι δεν σας γνωρίζω, διάβασα όμως αυτά που γράψατε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 14:37:56 μμ »
Σίγουρα ύπαρχουν επιλογές και ιδιαίτερα σε ελεύθερη κατάδυση δεν τίθεται θέμα ευχρηστίας, εννοείται ένα απλό ρολογάκι και πολύ λογικό να συνάντησες ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν  είναι πολύ πρακτικά, πλήθος πληροφοριών κ.α.). Ωραίο αυτό που έγραψες περί ρομαντισμού αλλά σε αυτό το σπόρ προέχει η πρακτικότητα όπως έχεις διαπιστώσει.
Είσαι ειλικρινής και χαίρομαι να συζητώ μαζί σου. Τα 20 - 30 μέτρα οι καταδύσεις είναι fun dive και είναι εξαιρετικά απλές και διαχειρίσιμες. Η ομορφιά του βυθού είναι στα ρηχά.

Αγαπημένα όλα τα ρολόγια που ανέφερες αλλά προφανώς και δεν διάβασες προσεκτικά τι έγραψα...
Όλοι βουτάμε με dc διότι υπολογίζουν πολλούς ιστούς κ.α. αλλά έχουμε και ρολόι πάντοτε μαζί μας!

Πόσους γνώρισες στο χόμπυ σου να είναι επαγγελματίες βαθυδύτες και να ασχολούνται με υποβρύχιες εργασίες.

Ο τύπος που ανέφερες είτε πάει στα -10 & -60 δεν μου λέει τίποτε απολύτως...Πόσο μάλλον όταν κατεβαίνει τα μέτρα που έγραψες...
Ο τύπος που σου το ανέφερε με ποιά ιδιότητα είπε κάτι τόσο σοβαρό?
Προσωπικά ΔΕΝ γνώρισα ΟΥΤΕ είδα ποτέ συνάδελφο να φοράει ψηφιακό σε κορεσμένες καταδύσεις.
https://www.google.com/search?q=saturation+diving&sxsrf=AE3TifPKxfhOGg3u1E0MMfYxS_5wb-kzJg%3A1757050264004

Για να το κλείνουμε, γιατί κυκλοφορεί πολύ π@π@ριά από άσχετους και το διαβάζουν και άνθρωποι που ίσως θέλουν να σχηματίσουν μια εικόνα.

Αν μείνεις από μταταρία και είσαι φορτωμένος από Άζωτο και είσαι και βαθειά στο κόκκινα (οξυγόνο) πως θα υπολογίσεις τι θα κάνεις? τι χρόνοι για στάσεις θα απαιτηθούν? αν είχες και ψηφιακό όργανο μέτρησης οξυγόνου ακόμα χειρότερα διότι δεν γνωρίζεις που είσαι και που θα πας..
Τέτοιοι "Μάγκες και Ξερόλες" υπάρχουν πολλοί με αυτά που σου είπε... Δεν μπορώ να κρινώ τον άνθρωπό αλλά κρίνω αυτά που σου ανέφερε.

Όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει...
Αυτά και κλείνω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 19:33:55 μμ »
Σίγουρα ύπαρχουν επιλογές και ιδιαίτερα σε ελεύθερη κατάδυση δεν τίθεται θέμα ευχρηστίας, εννοείται ένα απλό ρολογάκι και πολύ λογικό να συνάντησες ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν  είναι πολύ πρακτικά, πλήθος πληροφοριών κ.α.). Ωραίο αυτό που έγραψες περί ρομαντισμού αλλά σε αυτό το σπόρ προέχει η πρακτικότητα όπως έχεις διαπιστώσει.
Είσαι ειλικρινής και χαίρομαι να συζητώ μαζί σου. Τα 20 - 30 μέτρα οι καταδύσεις είναι fun dive και είναι εξαιρετικά απλές και διαχειρίσιμες. Η ομορφιά του βυθού είναι στα ρηχά.

Αγαπημένα όλα τα ρολόγια που ανέφερες αλλά προφανώς και δεν διάβασες προσεκτικά τι έγραψα...
Όλοι βουτάμε με dc διότι υπολογίζουν πολλούς ιστούς κ.α. αλλά έχουμε και ρολόι πάντοτε μαζί μας!

Πόσους γνώρισες στο χόμπυ σου να είναι επαγγελματίες βαθυδύτες και να ασχολούνται με υποβρύχιες εργασίες.

Ο τύπος που ανέφερες είτε πάει στα -10 & -60 δεν μου λέει τίποτε απολύτως...Πόσο μάλλον όταν κατεβαίνει τα μέτρα που έγραψες...
Ο τύπος που σου το ανέφερε με ποιά ιδιότητα είπε κάτι τόσο σοβαρό?
Προσωπικά ΔΕΝ γνώρισα ΟΥΤΕ είδα ποτέ συνάδελφο να φοράει ψηφιακό σε κορεσμένες καταδύσεις.
https://www.google.com/search?q=saturation+diving&sxsrf=AE3TifPKxfhOGg3u1E0MMfYxS_5wb-kzJg%3A1757050264004

Για να το κλείνουμε, γιατί κυκλοφορεί πολύ π@π@ριά από άσχετους και το διαβάζουν και άνθρωποι που ίσως θέλουν να σχηματίσουν μια εικόνα.

Αν μείνεις από μταταρία και είσαι φορτωμένος από Άζωτο και είσαι και βαθειά στο κόκκινα (οξυγόνο) πως θα υπολογίσεις τι θα κάνεις? τι χρόνοι για στάσεις θα απαιτηθούν? αν είχες και ψηφιακό όργανο μέτρησης οξυγόνου ακόμα χειρότερα διότι δεν γνωρίζεις που είσαι και που θα πας..
Τέτοιοι "Μάγκες και Ξερόλες" υπάρχουν πολλοί με αυτά που σου είπε... Δεν μπορώ να κρινώ τον άνθρωπό αλλά κρίνω αυτά που σου ανέφερε.

Όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει...
Αυτά και κλείνω.

Μου αρέσουν και εμένα οι ειλικρινείς συζητήσεις χωρίς ειρωνείες και χαζομάρες, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Έχω γνωρίσει αρκετούς, έχω κάνει σχολεία ελεύθερης κατάδυσης, αλλά δεν είμαι από τους βαθυδυτες με μπουκάλες, είμαι ή ήμουν ελεύθερος δύτης, με ελάχιστη εμπειρία στο οξυγόνο.

Επειδή ακούγεσαι γνώστης του αντικειμένου, θα ξέρεις σίγουρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να πάει κάποιος δύτης σε μεγάλο βάθος χωρίς να έχει ελέγξει εξονυχιστικά τον εξοπλισμό του…
Ένα φεγγάρι πριν 15 χρόνια όταν ήμουν νεαρότερος ήθελα να ασχοληθώ με την υποβρύχια συγκόλληση, έκανα αρκετές βουτιές, δύο ρολόγια είχα, ένα citizen ny-0040-50w από την άλλη πλευρά είχα ένα Cressi, μετρούσε χρόνο επιφάνειας, βάθος και χρόνο βουτιάς…. Όλοι οι υπόλοιποι φορούσαν ένα CASIO G-SHOCK😳
Νομίζω ότι όντως είμαι ρομαντικός με το μηχανικό ρολόι…. Αλλά πραγματικά θεωρώ απίθανο εν έτη 2025 να βουτούσα στα 100 μέτρα με διπλές μπουκάλες και να μην φορούσα δύο ρολογια ηλεκτρονικά, όχι ένα, αλλά επειδή είμαι ρομαντικός, θα έβαζα ένα δύτη μηχανικό για το έτσι.😅

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 19:36:37 μμ »
Αν αναφέρεσαι σε καταδυτικά προφανώς και ΔΕΝ τα χρησιμοποίησες για αυτό που κατασκευάστηκαν, λογικό μου φαίνεται το συμπερασμά σου.
Αν όμως τα χρησιμοποιούσες σε απαιτητικές καταστάσεις ίσως να είχες άλλη γνώμη λίγα, πολύ λίγα μπορούν να σταθούν και να αντέξουν δίπλα του.

Βέβαια, οι απαιτητικές καταστάσεις απευθύνονται σε πολύ μικρό ποσστό ανθρώπων. Το δέχομαι γιατί εκεί ανήκω, ΔΕΝ με πρπβλημάτισε ,ούτε και ασχολήθηκα ιδιαίτερα μαζί του πέρα από ένα πλύσιμο με γλυκο νερό και αυτό όποτε ήταν εφικτό  γιατί σε μερικές καταστάσεις το νερό είναι πολυτέλεια.
Στις ομάδες των επαγγελματιών (καταδυτικά συνεργεία, κορεσμένες καταδύσεις και πολύ ιδιαίτερων αποστολών) τα R είναι πολύ ψηλά γιατί αποτελούν εργαλεία και όχι ρολόγια επίδειξης.
Κρίμα που δεν είναι προσιτά όπως ήταν παλαιότερα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 19:42:32 μμ »
Αααα ο 60αρις που λες είχε 6 λεπτά στατική άπνοια και βουτούσε ελεύθερη στα 40 μέτρα καρτέρι χωρίς πολύ σκέψη.
Σίγουρα πρέπει να έχουμε και ένα plan B, αλλά όσο περνάει ο καιρός το plan B θα είναι ηλεκτρικό, μην σου πω ΑΙ.
Ευτυχώς δεν είναι το ίδιο ρομαντικοί με εμένα οι πιλότοι να πετάνε με χάρτες και πυξίδες…
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions