Αποστολέας Θέμα: Καλο και ακριβό Vs Πολλά και πιο φτηνά?  (Αναγνώστηκε 4973 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Καλο και ακριβό Vs Πολλά και πιο φτηνά?
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 00:01:55 πμ »
Έχετε κάποια προτίμηση?Ψάχνετε πιο ακριβά ρολογια,χωρίς να τα αλλάζετε συχνά ή θέλετε ποικιλία και ας είναι και πιο φτηνά?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Old_School

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Καλο και ακριβό Vs Πολλά και πιο φτηνά?
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 01:01:58 πμ »
Περισσότερα ρολογακια για να μην τα βαριομαστε και να τα αλλάζουμε και εύκολα όταν χρειαστεί

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 02:07:39 πμ »
Το"φτηνά" ακούγεται κάπως...! Υπάρχουν φοβερά οικονομικά ρολόγια εκεί έξω που αξίζει να βρίσκονται σε μια συλλογή.
Εγώ θέλω και ακριβά και οικονομικά....
 ;)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Μανώλης,tompainkiller,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 05:26:20 πμ »
Υπαρχουν  ρολογια  του  χιλιαρικου  πολυ  πιο  αξιοπιστα  σε  βαθος  χρονου  απο   αλλα  με  10πλασια  η  20πλασια
και  μεγαλυτερη  αξια  και  δεν  χρειαζεται   να  σου  πιανουν  τον  ποπο   καθε  3-4-5  χρονια  με  800+  ευρω  σερβις.
Περι  γουστου  κολοκυθοπιτα  βεβαιως.
Μπορω  να  το  βεβαιωσω  αυτο  ως  πρωην  κατοχος  6  ρολεξ (τωρα  μονο  2)  και  ενος  καρτιε.
Εχω  7-8  ατσαλινα  ως  επι  το  πλειστον  τζαπονια  και  τ  αλλαζω  σε  καθημερινη  βαση  και  τελος.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Μανώλης,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 07:18:46 πμ »
Υπαρχουν  ρολογια  του  χιλιαρικου  πολυ  πιο  αξιοπιστα  σε  βαθος  χρονου  απο   αλλα  με  10πλασια  η  20πλασια
και  μεγαλυτερη  αξια  και  δεν  χρειαζεται   να  σου  πιανουν  τον  ποπο   καθε  3-4-5  χρονια  με  800+  ευρω  σερβις.
Περι  γουστου  κολοκυθοπιτα  βεβαιως.
Μπορω  να  το  βεβαιωσω  αυτο  ως  πρωην  κατοχος  6  ρολεξ (τωρα  μονο  2)  και  ενος  καρτιε.
Εχω  7-8  ατσαλινα  ως  επι  το  πλειστον  τζαπονια  και  τ  αλλαζω  σε  καθημερινη  βαση  και  τελος.

Αν αναφέρεσαι σε καταδυτικά προφανώς και ΔΕΝ τα χρησιμοποίησες για αυτό που κατασκευάστηκαν, λογικό μου φαίνεται το συμπερασμά σου.
Αν όμως τα χρησιμοποιούσες σε απαιτητικές καταστάσεις ίσως να είχες άλλη γνώμη λίγα, πολύ λίγα μπορούν να σταθούν και να αντέξουν δίπλα του.

Βέβαια, οι απαιτητικές καταστάσεις απευθύνονται σε πολύ μικρό ποσστό ανθρώπων. Το δέχομαι γιατί εκεί ανήκω, ΔΕΝ με πρπβλημάτισε ,ούτε και ασχολήθηκα ιδιαίτερα μαζί του πέρα από ένα πλύσιμο με γλυκο νερό και αυτό όποτε ήταν εφικτό  γιατί σε μερικές καταστάσεις το νερό είναι πολυτέλεια.
Στις ομάδες των επαγγελματιών (καταδυτικά συνεργεία, κορεσμένες καταδύσεις και πολύ ιδιαίτερων αποστολών) τα R είναι πολύ ψηλά γιατί αποτελούν εργαλεία και όχι ρολόγια επίδειξης.
Κρίμα που δεν είναι προσιτά όπως ήταν παλαιότερα.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Giorgos_I,
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 07:31:37 πμ »
Αν αναφέρεσαι σε καταδυτικά προφανώς και ΔΕΝ τα χρησιμοποίησες για αυτό που κατασκευάστηκαν, λογικό μου φαίνεται το συμπερασμά σου.
Αν όμως τα χρησιμοποιούσες σε απαιτητικές καταστάσεις λίγα, πολύ λίγα μπορούν να σταθούν και να αντέξουν δίπλα του.

Να μου πεις ότι οι απαιτητικές καταστάσεις απευθύνονται σε πολύ μικρό ποσστό ανθρώπων. Το δέχομαι γιατί εκεί ανήκω, ΔΕΝ με πρπβλημάτισε ,ούτε και ασχολήθηκα ιδιαίτερα μαζί του πέρα από ένα πλύσιμο με γλυκο νερό και αυτό όποτε ήταν εφικτό  γιατί σε μερικές καταστάσεις το νερό είναι πολυτέλεια.
Στις ομάδες των επαγγελματιών (καταδυτικά συνεργεία, κορεσμένες καταδύσεις και πολύ ιδιαίτερων αποστολών) τα R είναι πολύ ψηλά γιατί αποτελούν εργαλεία και όχι ρολόγια επίδειξης.
Κρίμα που δεν είναι προσιτά όπως ήταν παλαιότερα.

Σε πληροφορώ, όταν η ελεύθερη κατάδυση ήταν μέσα στην ζωή μου, ήμουν ο μόνος που φορούσε μηχανικό ρολόι, ζήλεψα και αγόρασα ένα ηλεκτρονικό, μετρούσε μέτρα, είχε warning που είχα ορίσει εγώ, πχ, να μου χτυπάει βομβητής στα 15 μέτρα μετά στα 25 και μετά στα 35, μετρούσε χρόνο αναδυσησ, χρόνο ηρεμίας, θερμοκρασίες….
Αργότερα που ασχολήθηκα λίγο με τις μπουκάλες, δεν πήγα κάτω από 20 μέτρα με αυτές, έπρεπε να κάνω ιδιαίτερα σχολεία και δεν υπήρχε χρόνος, οπότε περιορίστηκα εκεί, πάλι ήμουν ο μόνος ρομαντικός που φορούσα μηχανικό Diver, πχ τότε, citizen, Seiko, θυμάμαι να έχω πιάσει με ένα μεγάλο μάγκα τότε, άνω τον 60 που βουτούσε άνετα με μπουκάλες άνω των 50-60 μέτρων, μου έλεγε ποια μηχανικά μωρέ; Αυτά ήταν παλιά που δεν υπήρχαν τα νέα ρολόγια και έπρεπε να έχουμε πάνω μας σαράντα καντράν να κοιτάμε διάφορες ενδείξεις και θέλαμε κάπου να βλέπουμε και την ώρα, τώρα ποια έχουν τα ηλεκτρονικά, τα κάνουν όλα, τον ρώτησα για τα R τότε, μου είπε αυτά είναι για αυτούς που έρχονται να κάνουν βουτιά να δουν κοχύλια με το Mercedes και την γκομενα, κανένας σοβαρός δύτης δεν φοράει τέτοια ρολόγια, έτσι μου είπε.
Εγώ 20 χρόνια που έκανα ελεύθερη κατάδυση περισσότερο και ελάχιστα μπουκάλες δεν είδα ΠΟΤΕ κανέναν με μηχανικό ρολόι, ΠΟΤΕ. Από το 2000-2020 ήμουν στο έργο, περίπου.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Μανώλης,tigergreg,petros249,
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 08:16:32 πμ »
Κι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι τα R κατασκευάζονται για τα κλαμπ της Μυκόνου , ή τις θυρίδες και όχι για τους δύτες που καθαρίζουν τα πλοία, ή τους ψαροντουφεκάδες που κυνηγούν τους ροφούς.

Όλοι θυμάστε ότι το ιταλικό ναυτικό, για 10 χρόνια είχε επιλέξει για τους δύτες του, citizen NY0040 των €180.

Φυσικά σήμερα και τα μεν και τα δε θεωρούνται μουσειακά αντικείμενα από τους δύτες.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Μανώλης,xRallyArt,pugman,
No reactions

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 08:27:35 πμ »
Σίγουρα ύπαρχουν επιλογές και ιδιαίτερα σε ελεύθερη κατάδυση δεν τίθεται θέμα ευχρηστίας, εννοείται ένα απλό ρολογάκι και πολύ λογικό να συνάντησες ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν  είναι πολύ πρακτικά, πλήθος πληροφοριών κ.α.). Ωραίο αυτό που έγραψες περί ρομαντισμού αλλά σε αυτό το σπόρ προέχει η πρακτικότητα όπως έχεις διαπιστώσει.
Είσαι ειλικρινής και χαίρομαι να συζητώ μαζί σου. Τα 20 - 30 μέτρα οι καταδύσεις είναι fun dive και είναι εξαιρετικά απλές και διαχειρίσιμες. Η ομορφιά του βυθού είναι στα ρηχά.

Αγαπημένα όλα τα ρολόγια που ανέφερες αλλά προφανώς και δεν διάβασες προσεκτικά τι έγραψα...
Όλοι βουτάμε με dc διότι υπολογίζουν πολλούς ιστούς κ.α. αλλά έχουμε και ρολόι πάντοτε μαζί μας!

Πόσους γνώρισες στο χόμπυ σου να είναι επαγγελματίες βαθυδύτες και να ασχολούνται με υποβρύχιες εργασίες.

Ο τύπος που ανέφερες είτε πάει στα -10 & -60 δεν μου λέει τίποτε απολύτως...Πόσο μάλλον όταν κατεβαίνει τα μέτρα που έγραψες...
Ο τύπος που σου το ανέφερε με ποιά ιδιότητα είπε κάτι τόσο σοβαρό?
Προσωπικά ΔΕΝ γνώρισα ΟΥΤΕ είδα ποτέ συνάδελφο να φοράει ψηφιακό σε κορεσμένες καταδύσεις.
https://www.google.com/search?q=saturation+diving&sxsrf=AE3TifPKxfhOGg3u1E0MMfYxS_5wb-kzJg%3A1757050264004

Για να το κλείνουμε, γιατί κυκλοφορεί πολύ π@π@ριά από άσχετους και το διαβάζουν και άνθρωποι που ίσως θέλουν να σχηματίσουν μια εικόνα.

Αν μείνεις από μταταρία και είσαι φορτωμένος από Άζωτο και είσαι και βαθειά στο κόκκινα (οξυγόνο) πως θα υπολογίσεις τι θα κάνεις? τι χρόνοι για στάσεις θα απαιτηθούν? αν είχες και ψηφιακό όργανο μέτρησης οξυγόνου ακόμα χειρότερα διότι δεν γνωρίζεις που είσαι και που θα πας..
Τέτοιοι "Μάγκες και Ξερόλες" υπάρχουν πολλοί με αυτά που σου είπε... Δεν μπορώ να κρινώ τον άνθρωπό αλλά κρίνω αυτά που σου ανέφερε.

Όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει...
Αυτά και κλείνω.

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,xRallyArt,
No reactions
The best is yet to come!

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 08:30:26 πμ »
Κι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι τα R κατασκευάζονται για τα κλαμπ της Μυκόνου , ή τις θυρίδες και όχι για τους δύτες που καθαρίζουν τα πλοία, ή τους ψαροντουφεκάδες που κυνηγούν τους ροφούς.

Όλοι θυμάστε ότι το ιταλικό ναυτικό, για 10 χρόνια είχε επιλέξει για τους δύτες του, citizen NY0040 των €180.

Φυσικά σήμερα και τα μεν και τα δε θεωρούνται μουσειακά αντικείμενα από τους δύτες.
Αυτό είναι άλλο θέμα αγαπητέ και δεν μπορείς να κρίνεις γιατί αγόρασε κάποιος ακριβό καταδυτικό ή ότιδήποτε και δεν το βουτάει κ.α.. Ο καθένας το χαίρεται όπως θέλει. Όσο για το ναυτικό που ανέφερες, άλλα έχουν επιλέξει ακριβά μηχανικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 09:33:09 πμ »
Αυτό είναι άλλο θέμα αγαπητέ και δεν μπορείς να κρίνεις γιατί αγόρασε κάποιος ακριβό καταδυτικό ή ότιδήποτε και δεν το βουτάει κ.α.. Ο καθένας το χαίρεται όπως θέλει. Όσο για το ναυτικό που ανέφερες, άλλα έχουν επιλέξει ακριβά μηχανικά.

Γιατί θίγεσαι προσωπικά; Δεν κρίνω γιατί αγόρασε κάποιος R.  Απλά είμαι πεπεισμένος ότι όταν τα σχεδιάζουν και τα κατασκευάζουν δεν έχουν κατά νου τους δύτες. Δεν νομίζω ότι αυτοί χρειάζονται χρυσάφι και πολύτιμους λίθους. Ξέρουμε όλοι ποιοι τα χρειάζονται.

Όσο για το ναυτικό , τι εννοείς; Ότι οι Ιταλοί δύτες θεωρούνται από την πατρίδα τους αναλώσιμοι;
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Μανώλης,tigergreg,xRallyArt,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Μανώλης

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 10:03:35 πμ »
Και απ΄ τις δυο κατηγορίες
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
tigergreg,xRallyArt,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 10:15:36 πμ »
Εγώ δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία αλλά απότι έχω αντιληφθεί το πιο "σωστό" γιατί έναν επαγγελματία δύτη είναι να φοράει και κανονικό ρολόι εκτός από τον υπολογιστή..!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 11:04:12 πμ »
Πριν  πολλα  χρονια   εντελως  τυχαια  ειχα  δει  ομαδα  δυτων   που  συνεργαζοταν  με  τον  Θωκταριδη  στο
ναυαγιο  του  "ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ"  και  επειδη  ειχα  ενδιαφερον  για  τα  ρολογια  τους  ειδα  μονο  σιτιζεν!!
Ο  ενας μονο   αλλοδαπος   που  ηταν  οπως  εδειχνε  ο  αρχηγος  φοραγε  μαλλον  ralftech!!
Ισως  η  ρολεξ  να  φτιαχνει  το  καλυτερο  καταδυτικο   οσον  αφορα  στεγανοτητα  και  λειτουργια  στο
μεγαλο  βαθος   αλλα   σε  επαγγελματια  δεν  εχω  δει  ρολεξ.
Βεβαια  μονο   δυτες  επισκευαστες  εχω  δει   και  οχι  πρωταθλητες  ελευθερης  καταδυσης.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
xRallyArt,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 11:08:46 πμ »
Παίζει πολυ η citizen
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,guzzi,
No reactions

Συνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 05, 2025, 11:09:41 πμ »
To Seiko
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions