Αποστολέας Θέμα: Εμπειρία με επισκευή SKX009 από "The Watchmaker STORE" Θεσσαλονίκη  (Αναγνώστηκε 5157 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος The-Watchmaker

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: Εμπειρία με επισκευή SKX009 από "The Watchmaker STORE" Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #30 στις: Αύγουστος 21, 2025, 14:46:29 μμ »
Την έλαβα, ευχαριστώ!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Sol Invictus,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αύγουστος 22, 2025, 19:22:29 μμ »
Πριν μπει το καλοκαιρι εκανα σερβις σε δυο citizen ny ο40 -17 miyota 8200 και promaster marine miyota 8200....42αρι το ενα βιδωτη κορονα 46αρι το αλλο κουμπωτη κορωνα ....λυσιμο καθαρισμα λαδωμα ρυθμισμα καινουργιες φλατζες 75 ευρω εκαστο....ο δικοσμου ρολογας δεν πεταξε τις παλιες μηχανες αλλα μου εκανε σερβις ισως γιατι χεωνει 75 ευρω και οχι 120 ευρω.Σε οτι αφορα τα seiko δυο ρολογαδες που εχω πριν μερικα χρονια και το εχω ξαναγραψει σε αυτο το forum μου εφηστησαν την προσοχη σε οτι αφορα την αγορα seiko λογω καπιοιων προβληματων που εβλεπαν οπως στη χρονομετρια που ειχαν θεμα....μου ειχαν πει και οι δυο οτι σε ολοκαινουργια seiko εβλεπαν εως και -25 sec την ημερα και μαλιστα  μετα απο ανοιγμα και ρυθμισμα σε ολοκαινουργια ρολογια το προβλημα συνεχιζοταν.Οποτε για μενα οτι εχανε -25sec δεν αποτελει καμια ενδειζη στο αν αλαχτηκε η μηχανη η οχι.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αύγουστος 22, 2025, 20:39:40 μμ »
Καλησπέρα, φίλε @guzzi:)  Ως ουδέτερη άποψη θα έλεγα πως τέλος καλό, όλα καλά. Προσωπική άποψη πάντα, διάβαζα το νήμα κι έβλεπα αξιόπιστη και αξιοπρεπή στάση, από όλες τις πλευρές, και μεγάλη συναισθηματική αξία ρολογιού από ένα παλιό μέλος του φόρουμ. Στη μία εικόνα εγώ βλέπω μία 7S26C άρα από 2010 έως 2021, δεν υπάρχει άλλο στοιχείο μηχανής, πρέπει να βλέπει χτυπημένο το 7S26C, και από την άλλη δεν θα είχε και νόημα να μπει κάτι άλλο πιστεύω. Όλα αυτά τα γνωρίζουμε από την αρχή ή θα έπρεπε, αυτά πιστεύω ως αναγνώστης.

Τώρα, ως γενικότερο θέμα: Σέρβις ρολογιών, βασικό βασικότατο και θα έπρεπε να το ακολουθούμε σωστά και όχι να το αγνοούμε. Το τι θα κοστίζει είναι ένα ανοικτό θέμα και δεν πρέπει να γκρινιάζουμε διότι ως καταναλωτές και ως αθώοι πελάτες δεν γνωρίζουμε ούτε το αλφάβητο και πάμε κατευθείαν στα δικαιώματα που φτιάχνουμε, πολλές φορές, μέσα στη φαντασία μας. Η κάθε χρέωση είναι ανοικτό θέμα, αυτό πιστεύω, η κάθε μαμά εταιρεία πχ μπορεί να χρεώνει τα ...πάντα, ή μία τυχαία επισκευή να χρεώνει ...25 ευρώ ή ...250 ευρώ ή , ίσως, δεν ξέρω, αν είσαι rolex σε εξυπηρετεί άριστα και ακολουθώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα ένας 25χρονος. Από την αρχή τι κάνω εγώ;

Πριν μπει το καλοκαιρι εκανα σερβις σε δυο citizen ny ο40 -17 miyota 8200 και promaster marine miyota 8200....42αρι το ενα βιδωτη κορονα 46αρι το αλλο κουμπωτη κορωνα ....λυσιμο καθαρισμα λαδωμα ρυθμισμα καινουργιες φλατζες 75 ευρω εκαστο....ο δικοσμου ρολογας δεν πεταξε τις παλιες μηχανες αλλα μου εκανε σερβις ισως γιατι χεωνει 75 ευρω και οχι 120 ευρω.Σε οτι αφορα τα seiko δυο ρολογαδες που εχω πριν μερικα χρονια και το εχω ξαναγραψει σε αυτο το forum μου εφηστησαν την προσοχη σε οτι αφορα την αγορα seiko λογω καπιοιων προβληματων που εβλεπαν οπως στη χρονομετρια που ειχαν θεμα....μου ειχαν πει και οι δυο οτι σε ολοκαινουργια seiko εβλεπαν εως και -25 sec την ημερα και μαλιστα  μετα απο ανοιγμα και ρυθμισμα σε ολοκαινουργια ρολογια το προβλημα συνεχιζοταν.Οποτε για μενα οτι εχανε -25sec δεν αποτελει καμια ενδειζη στο αν αλαχτηκε η μηχανη η οχι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Αύγουστος 22, 2025, 20:52:56 μμ »
Σου αλλάζουν τη μηχανή,πρώτη φορά το άκουσα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αύγουστος 22, 2025, 21:14:44 μμ »
Καλησπέρα, φίλε @guzzi:)  Ως ουδέτερη άποψη θα έλεγα πως τέλος καλό, όλα καλά. Προσωπική άποψη πάντα, διάβαζα το νήμα κι έβλεπα αξιόπιστη και αξιοπρεπή στάση, από όλες τις πλευρές, και μεγάλη συναισθηματική αξία ρολογιού από ένα παλιό μέλος του φόρουμ. Στη μία εικόνα εγώ βλέπω μία 7S26C άρα από 2010 έως 2021, δεν υπάρχει άλλο στοιχείο μηχανής, πρέπει να βλέπει χτυπημένο το 7S26C, και από την άλλη δεν θα είχε και νόημα να μπει κάτι άλλο πιστεύω. Όλα αυτά τα γνωρίζουμε από την αρχή ή θα έπρεπε, αυτά πιστεύω ως αναγνώστης.

Τώρα, ως γενικότερο θέμα: Σέρβις ρολογιών, βασικό βασικότατο και θα έπρεπε να το ακολουθούμε σωστά και όχι να το αγνοούμε. Το τι θα κοστίζει είναι ένα ανοικτό θέμα και δεν πρέπει να γκρινιάζουμε διότι ως καταναλωτές και ως αθώοι πελάτες δεν γνωρίζουμε ούτε το αλφάβητο και πάμε κατευθείαν στα δικαιώματα που φτιάχνουμε, πολλές φορές, μέσα στη φαντασία μας. Η κάθε χρέωση είναι ανοικτό θέμα, αυτό πιστεύω, η κάθε μαμά εταιρεία πχ μπορεί να χρεώνει τα ...πάντα, ή μία τυχαία επισκευή να χρεώνει ...25 ευρώ ή ...250 ευρώ ή , ίσως, δεν ξέρω, αν είσαι rolex σε εξυπηρετεί άριστα και ακολουθώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα ένας 25χρονος. Από την αρχή τι κάνω εγώ;
Σερβις μονο σε δικουσμου ρολογαδες...αν ειναι να παρω καποιο ρολοι και μου πουν οι δικοιμου δεν το αναλαμβνω αμα το παρεις ε τοτε δεν το αγοραζω καθολου .ειμαι 60 χρονων σε αντιπροσωπια αυτοκινητων μοτοσυκλετων ρολογιων ηχοσυστηματων κλπ κλπ δεν πατησα ΠΟΤΕ.Στο θεμα αυτου του ποστ ειπα απλα οτι η χρονομετρια των -25 δεν ειναι ενδειξη αν αλαχτηκε η μηχανη η οχι.....απλα ειπα αυτο που ξερω ΧΩΡΙΣ να παρω θεση αλαχτηκε η δεν αλαχτηκε.Δεν θα μπορουσα κιολας να παρω θεση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 22, 2025, 21:31:00 μμ »
Σου αλλάζουν τη μηχανή,πρώτη φορά το άκουσα
Γιατί ρε καλέ μου  που είναι το περίεργο . Εδώ σε αυτοκίνητα αλλάζουν μηχανή !!Την 7s26 δεν θα αλλάξουν ? Το ποιο απλο και φτηνό μηχανάκι της seiko ( σκυλί βέβαια )είναι. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά τον Σωτήρη ( δεν θα πω επίθετο για ευνόητους λόγους )θεωρώ απίθανο έως εξωπραγματικό να υπάρχει δόλος ή fault εκ μέρους του . Στο εργαστήριο του έχω δει rolex ,omega ,cartier κτλ. Δεν νομίζω ότι αν ήθελε να κοροϊδέψει έναν πελάτη δεν θα το έκανε με το seiko. Και είναι τεχνίτης πιστοποιημένος από σοβαρές εταιρείες . Εγώ βλέπω αυτό που είπε ο PIT. Κακή συννενόηση και επειδή το μέλος ένιωσε "αδικημένος"μπήκε στην διαδικασία να γράψει αρνητικά σχόλια . Δεν ξέρω όμως αν πρώτα ζήτησε εξηγήσεις από τον Σωτήρη ή κατευθείαν έπιασε το κινητό και σταύρωσε έναν επαγγελματία τεχνίτη που ζει από αυτό !!

Στάλθηκε από το 2201116SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Μανώλης,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αύγουστος 22, 2025, 21:34:36 μμ »
Μηχανή,δεν μου έχει πει κάποιος για αλλαγή, αυτό έγραψα κσι μόνο αυτό, φαντάσου να έχεις ρολοι με μηχανή 40 ετών!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αύγουστος 22, 2025, 21:39:50 μμ »
Ο Ιταλός μάστορας,που κάνει επισκευές vintage,στον οποίο πριν χρόνια μου ζήτησε γνωστό μέλος,που είδε το αποτέλεσμα να φέρει και το δικό του ρολοι,κατασκευάζει στον τόρνο και τμήματα που δεν μπορεί πλέον να βρει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αύγουστος 22, 2025, 21:46:57 μμ »
Ο Ιταλός μάστορας,που κάνει επισκευές vintage,στον οποίο πριν χρόνια μου ζήτησε γνωστό μέλος,που είδε το αποτέλεσμα,να φέρει και το δικό του ρολοι,κατασκευάζει στον τόρνο και τμήματα που δεν μπορεί πλέον να βρει

Δεν είναι ο μόνος.
Αρκεί ο πελάτης να θέλει να πληρώσει. Ή αρκεί να αξίζει τον κόπο η επισκευή. Βέβαια το τι αξίζει τον κόπο για το ρολόι του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν πρόκειται για Seiko ή Vacheron.

Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Αύγουστος 22, 2025, 21:50:51 μμ »
Βασικά μίλαγα για την 1341,όποιος έχει τέτοιες γνώσεις και μπορεί να κατασκεύασε τμήματα του ρολογιού σε τόρνο,είναι ένας πολυ καλός τεχνίτης και η δουλειά του πληρώνεται
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Αύγουστος 22, 2025, 21:57:57 μμ »
Πιτ,αν έχεις δικό σου τεχνίτη Ελλάδα, που ξέρει να λειτουργεί τόρνο,ακόμα καλύτερα να φτιάχνει κομμάτια του ρολογιού, δεν τον  αφήνεις, αν και το παιδί που ειχα δώσει το ρολοι του,δεν είχε βρει αυτό που έψαχνε εδώ,τι να σου πω,εσύ ξέρεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Αύγουστος 22, 2025, 22:10:03 μμ »
Θυμάμαι Pit,του είχα πάει τη seiko 6138/39
Σε αυτή είχε κάνει καλύτερη τιμή,λογικό μετά απο τόσα ρολόγια που του είχα  πάει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Αύγουστος 23, 2025, 00:04:35 πμ »

Τορνος

Μηχάνημα κατασκευής γραναζιων

friendly
0
funny
0
like
0
wow
1
No reactions
No reactions
No reactions
Members reacted wow:
Giorgos_I,

Αποσυνδεδεμένος DimGR

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αύγουστος 24, 2025, 01:10:45 πμ »
μιας και ειμαι στο χωρο θα σου πω οτι εισαι ο κλασσικος ψυχαναγκαστικος πελατης με ενα σεικο τον 100 ευρω που νομιζει εχει το πανακριβο ρολεξ. πολυ καλα εκανε και σου ειπε οτι δεν αξιζει να γινει σερβις σε αυτο αλλα αλλαγη μηχανισμου. Λεφτα σου γλυτωσε αλλα εσυ που να το καταλαβεις.  και σαν παραδειγμα μας λες τι ? οτι γιατι τα κανουν σερβις στο youtube? κανενας σοβαρος τενχικος δεν θα χαλασει ωρες να τα κανει αυτα σερβις, δεν θα μπουμε και μεσα στην τελικη. και μετα τον κατηγορεις οτι τι ? ενας Σερβος σου ειπε δεν εχει ποτε αυτο καθαριστει αρα τι σε κοροιδεψε ο ελληνας? και εσυ καθοτι εχεις το μυαλο υπαλληλου το εχαψες.  μας λες οτι παει -20 την ημερα και αρα δεν σου εκανε καλη δουλεια ? εδω εισαι για να γελασουμε .. σεικο του κιλου εχεις οχι ελβετικη χρονομετρια στον καρπο σου. και ηταν στην κατοχη του μαστορα για 6 μηνες κιολας ακουνητο ακουρδιστο και περιμενες τι ?
εισαι απο τους πελατες που δεν θελει κανεις να εχει. αυτο θα επρεπε να σε απασχολει και μονο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αύγουστος 24, 2025, 01:22:30 πμ »
μιας και ειμαι στο χωρο θα σου πω οτι εισαι ο κλασσικος ψυχαναγκαστικος πελατης με ενα σεικο τον 100 ευρω που νομιζει εχει το πανακριβο ρολεξ. πολυ καλα εκανε και σου ειπε οτι δεν αξιζει να γινει σερβις σε αυτο αλλα αλλαγη μηχανισμου. Λεφτα σου γλυτωσε αλλα εσυ που να το καταλαβεις.  και σαν παραδειγμα μας λες τι ? οτι γιατι τα κανουν σερβις στο youtube? κανενας σοβαρος τενχικος δεν θα χαλασει ωρες να τα κανει αυτα σερβις, δεν θα μπουμε και μεσα στην τελικη. και μετα τον κατηγορεις οτι τι ? ενας Σερβος σου ειπε δεν εχει ποτε αυτο καθαριστει αρα τι σε κοροιδεψε ο ελληνας? και εσυ καθοτι εχεις το μυαλο υπαλληλου το εχαψες.  μας λες οτι παει -20 την ημερα και αρα δεν σου εκανε καλη δουλεια ? εδω εισαι για να γελασουμε .. σεικο του κιλου εχεις οχι ελβετικη χρονομετρια στον καρπο σου. και ηταν στην κατοχη του μαστορα για 6 μηνες κιολας ακουνητο ακουρδιστο και περιμενες τι ?
εισαι απο τους πελατες που δεν θελει κανεις να εχει. αυτο θα επρεπε να σε απασχολει και μονο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions