Αποστολέας Θέμα: Εμπειρία με επισκευή SKX009 από "The Watchmaker STORE" Θεσσαλονίκη  (Αναγνώστηκε 5184 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Εμπειρία με επισκευή SKX009 από "The Watchmaker STORE" Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 21, 2025, 01:28:41 πμ »
Εγώ πιστεύω ότι μάλλον είχατε κακή συνεννόηση..! Δεν βοηθάει και η απόσταση..!
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 21, 2025, 04:06:29 πμ »
Να ρωτήσω κάτι, γιατί δεν ξέρω,η μηχανή στο ρολόι,γιατί έπρεπε να αλλαχθεί?
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 21, 2025, 06:18:59 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος The-Watchmaker

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 21, 2025, 07:54:52 πμ »
Απλά γιατί στο σέρβις το κόστος είναι μεγαλύτερο, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστίζει απλά περισσότερο!

Για εμένα προσωπικά είτε κάνω σέρβις σε μια Cal. 3135, σε μια ETA 2824 είτε σε μια Seiko ο τρόπος που θα γίνει θα είναι ακριβώς ο ίδιος, δηλαδή αποσυναρμολόγηση μηχανής, καθαρισμός, αλλαγή ελατηρίου, επανασυναρμολόγηση, λάδωμα, δοκιμές χρονομέτρησης και στεγανότητας ρολογιού.
Άρα αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να γίνει με 120€, όχι τουλάχιστον στην Ελλάδα και σίγουρα όχι οπουδήποτε στον κόσμο σε πραγματικό εργαστήριο με ΑΦΜ και έκδοση αποδείξεων!

Να ρωτήσω τώρα και εγώ κάτι με την σειρά μου, μιας που από όσο βλέπω είσαι ο οικοδεσπότης του φόρουμ και καθόλου άσχετος: Έρχεται ένα μέλος του φόρουμ (παλιό, νέο για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο) και υπαινίσσεται ότι έπεσε θύμα απάτης (γιατί καθαρά αυτό λέει) Στα γραφόμενα του λέει ότι πλήρωσε για αλλαγή μηχανής η οποία ουδέποτε έγινε! Έχει αναρτήσει το συγκεκριμένο κείμενο στο Google maps στο Greekwatchforum και στο MyWatch με σκοπό προφανέστατα να με βλάψει επαγγελματικά! Τα μόνα πειστήρια που παραθέτει είναι μια φωτογραφία από έναν πάγκο εργασίας (ρολογα, μηχανικού αυτοκινήτων δεν ξέρω) που φαίνεται διαλυμένη η μηχανή, και την προφορική πιθανόν γνωμάτευση ενός ρολογα που έκανε γενικό σέρβις στο ρολόι με 30€. Φαντάζομαι η μάλλον είμαι σίγουρος ότι ούτε απόδειξη έχει για το σέρβις των 30€ ούτε και γραπτός κάτι!
Παράλληλα το συγκεκριμένο μέλος, πριν 11 χρόνια έπεσε πάλι θύμα απάτης και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να βλάψει τότε επαγγελματικά την Vassos Eliades Ltd στη Κύπρο.

Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι αλλού;
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Μανώλης,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 21, 2025, 12:51:29 μμ »
Καλημέρα,

Βλέπω έχει γίνει χαμός. Ωραία!
Να απαντήσω λίγο ακόμη σε κάποια από αυτά που έχουν ειπωθεί.
Πρώτα στο μέλος P.I.T.

Φίλτατε P.I.T. Θα επικεντρωθώ σε 3 σημεία των όσων αναφέρεις.

Πρώτον. Ελλάδα ήμουν από τις 9 μέχρι τις 14 Αυγούστου. Το Ρολόι το φόρεσα και είδα ότι δεν τρέχει καλά το διάστημα 11 με 13 Αυγούστου στη Χαλκιδική.
Δεν ξέρω εάν το κατάστημα λειτουργούσε αυτό το διάστημα, ομολογώ ότι δεν το κοίταξα αλλά και να ήταν ανοιχτό, δεν υπήρχε απολύτως καμία περίπτωση να αφήσω την οικογένεια μου στις διακοπές μας μόνους, για να πάω Θεσσαλονίκη για ένα ρολόι. Ρολόγια υπάρχουν, ο χρόνος με την οικογένεια είναι περιορισμένος και πολύτιμος.

Δεύτερον. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τον Σέρβο ρολογά δεν τον ξέρω, δεν του έχω ξαναπάει ρολόι και δεν του είπα την ιστορία. Του ανέφερα απλώς ότι το ρολόι έχει πολύ άσχημη χρονομετρία και να μου πει σε τι κατάσταση ήταν η καλίμπρα καθώς του ανέφερα ότι το έχω πάρα πολλά χρόνια. Αυτό τίποτα άλλο. Ο άνθρωπος δεν μου ανέφερε ποτέ ότι η καλίμπρα δεν έχει αλλαχτεί γιατί δεν το ήξερε. Απλά μου είπε ότι ήταν πολύ βρώμικη και χρειαζόταν σέρβις.

Τρίτον. Σχετικά με το ότι η 7S26 ώντας φτηνός μηχανισμός λογικά πάει κατευθείαν για πέταμα. Σοβαρά αγαπητέ; Εδώ όταν ο ρολογάς σου αλλάξει τσιμούχες εάν είναι επαγγελματίας θα σου δώσει πίσω τις παλιές. Η παλιά καλίμπρα ήταν δική μου από την μέρα που αγόρασα το ρολόι. Την "καινούργια" την πλήρωσα. Και οι 2 καλίμπρες μου ανήκαν την μέρα που παρελήφθησαν τα ρολόγια.
Με ποια λογική η παλιά κρατήθηκε χωρίς να ερωτηθώ επί τούτου;

Πάμε τώρα στον αγαπητό The-Watchmaker.

Πρώτον. Το εάν αξίζει να γίνει σέρβις σε ένα ρολόι ή όχι λόγω κόστους, δεν είναι κάτι το οποίο το αποφασίζετε εσείς, αλλά ο πελάτης που πληρώνει. Έχω 32 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Αρκετή για να γνωρίζω ότι ο σωστός επαγγελματίας ενημερώνει τον πελάτη για όλες τις επιλογές που έχει και για το κόστος καθεμίας, του αναφέρει ποια είναι κατά τη γνώμη του η σωστότερη και μετά αφήνει τον πελάτη να αποφασίσει εάν θέλει ή όχι να αναλάβει το κόστος.
Το συγκεκριμένο ρολόι ήταν δώρο του πατέρα μου που πέθανε λίγο αργότερα από όταν μου το έδωσε. Η αξία του για εμένα είναι ανεκτίμητη. Εάν μου ζητούσατε 250 ευρώ θα τα έδινα. Δεν μου δόθηκε ποτέ καμία επιλογή. Απλά ενημερώθηκα ότι στα φτηνά ρολόγια αλλάζεται ο μηχανισμός.
Και δέχομαι ότι εδώ έσφαλα και εγώ πολύ. Έπρεπε να είχα εκφράσει αντιρρήσεις ειδικά όταν από την αρχή δεν μου άρεσε αυτή η ιδέα. Δεν το έκανα και πλήρωσα το λάθος μου.
Αυτό όμως δεν αναιρεί τις δικές σας ευθύνες για τις οποίες δεν σας βλέπω να έχετε καμία απολύτως διάθεση ακόμη και τώρα να τις αναλάβετε.

Δεύτερον. Από την αρχή σας είχα ενημερώσει ότι μένω Σουηδία και όταν με ειδοποιήσατε ότι τα ρολόγια είναι έτοιμα σας είπα ότι δεν μπορώ να τα παραλάβω εγώ αλλά θα περάσει ένας φίλος. Μου είπατε ότι δεν είναι πρόβλημα φτάνει να έχει τον αριθμό του δελτίου παραλαβής. Τώρα τα γυρνάτε και με ρωτάτε γιατί δεν τα παρέλαβα εγώ.
Είστε σοβαρός;
Περιμένατε να πάρω 3 μέρες άδεια, να μπω στο τραίνο 6 ώρες για να κατέβω Στοκχόλμη, άλλες 3 ώρες πτήση, να έρθω να πάρω το ρολόι και μετά πάλι πίσω;
Φαντάζομαι κάνετε χιούμορ.
Εάν ήταν πρόβλημα για εσάς να παραλάβει κάποιος άλλος τα ρολόγια έπρεπε να το είχατε αναφέρει εκ των προτέρων.

Τρίτον. Ξαναρωτάω. Που είναι η παλιά καλίμπρα; Εάν πετάχτηκε γιατί πετάχτηκε χωρίς να με ρωτήσετε; Έχετε γράψει ωραιότατες δικαιολογίες αλλά ακόμη δεν έχετε απαντήσει ξεκάθαρα σε αυτά τα 2 ερωτήματα. Αυτή η αποφυγή κάνει κάποιον να αναρωτιέται, μήπως γιατί δεν υπάρχει απάντηση;

Κλείνοντας δεν πρόκειται να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση καθώς δεν την άνοιξα για να πάρω κάποια αποζημίωση πίσω, αλλά γιατί πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είμαστε υπόλογοι των πράξεων μας. Την ευθύνη που μου αναλογεί την ανέλαβα. Από την αρχή δεν μου άρεσε η πρόταση για αλλαγή μηχανισμού και δεν έπρεπε να το δεχτώ. Το παραδέχομαι.

Να δούμε εάν και ο αγαπητός The-Watchmaker θα παραδεχτεί κάποιο λάθος από την πλευρά του και ποιο σημαντικό εάν επιτέλους θα μπορέσει να απαντήσει τι έγινε με την παλιά καλίμπρα και γιατί δεν με ρώτησε εάν την θέλω πίσω ή όχι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 21, 2025, 13:16:22 μμ »
Χαίρομαι πολύ που χαίρεσαι με τον χαμό που πιστεύεις ότι προκάλεσες, τα γραπτά φίλε μου μένουν και οι υγειώς σκεπτόμενοι ξέρουν να ξεχωρίσουν και να φιλτράρουν το τι διαβάζουν! Τώρα όσον αφορά την παλιά σου μηχανή, πολύ ευχαρίστως αν μου δώσεις μια διεύθυνση σου, θα στην στείλω συστημένα, αν και θα προτιμούσα να περάσεις από το κατάστημα μου για να τα πούμε και αυτοπροσώπως!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Μανώλης,
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 21, 2025, 13:25:18 μμ »
Χαίρομαι πολύ που χαίρεσαι με τον χαμό που πιστεύεις ότι προκάλεσες, τα γραπτά φίλε μου μένουν και οι υγειώς σκεπτόμενοι ξέρουν να ξεχωρίσουν και να φιλτράρουν το τι διαβάζουν! Τώρα όσον αφορά την παλιά σου μηχανή, πολύ ευχαρίστως αν μου δώσεις μια διεύθυνση σου, θα στην στείλω συστημένα, αν και θα προτιμούσα να περάσεις από το κατάστημα μου για να τα πούμε και αυτοπροσώπως!

Αυτή την στιγμή είμαι Σερβία και Δευτέρα πετάω για Σουηδία. Εάν μου πληρώσετε τα εισητήρια για το αεροπλάνο πολύ ευχαρίστως να ξανακατέβω και θα σας βγάλω και να φάμε. Το κέρασμα δικό μου.

Αγαπητέ The-Watchmaker είναι εύκολο να κάνετε προτάσεις εκ του ασφαλούς -εννοώντας προτάσεις που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθούν.

Χαίρομαι πολύ που χαίρεσαι με τον χαμό που πιστεύεις ότι προκάλεσες
Βλέπω δεν έχετε αίσθηση της ειρωνίας. Δεν σας κατηγορώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν.

Χαιρετώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 21, 2025, 13:55:07 μμ »
Με τάπωσε!
Δεν έχω κάτι να πω.

Ή μάλλον έχω.

Όταν τα φέρει ο καιρός κι αγοράσω Rolex (φτου κακά) θα δώσω το ρολόι για service στη Rolex στα κεντρικά. Όταν θα πάω να παραλάβω θα φοράω πινακίδες μπρος πίσω που θα λένε "Η παλιά καλίμπρα ήταν δική μου από την μέρα που αγόρασα το ρολόι. Την "καινούργια" την πλήρωσα. Και οι 2 καλίμπρες μου ανήκαν την μέρα που παρελήφθησαν τα ρολόγια."

Με άγγιξε όσο δεν με έχει αγγίξει άλλη δημοσίευση.
Α στο καλό, συγκινήθηκα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 21, 2025, 13:59:37 μμ »
Πετάς την μπάλα στην εξέδρα,περίεργα πράγματα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 21, 2025, 14:13:59 μμ »
Αυτή την στιγμή είμαι Σερβία και Δευτέρα πετάω για Σουηδία. Εάν μου πληρώσετε τα εισητήρια για το αεροπλάνο πολύ ευχαρίστως να ξανακατέβω και θα σας βγάλω και να φάμε. Το κέρασμα δικό μου.

Αγαπητέ The-Watchmaker είναι εύκολο να κάνετε προτάσεις εκ του ασφαλούς -εννοώντας προτάσεις που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθούν.
Βλέπω δεν έχετε αίσθηση της ειρωνίας. Δεν σας κατηγορώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν.

Χαιρετώ.

Αγαπητέ μου η αρχική μου πρόταση είναι να μου δώσεις την διεύθυνση σου στη Σουηδία για να μπορέσω να σου στείλω την μηχανή συστημένα, και το συνέχισα ότι απλά θα προτιμούσα να σου την δώσω αυτοπροσώπως. Προφανώς όμως ούτε αυτό είσαι διατεθειμένος να κάνεις, πιθανότατα το να λασπολογείς κρυμμένος πίσω από ένα πληκτρολόγιο είναι στα προτερήματα σου!

Παρεμπιπτόντως, ελπίζω εσύ να έχεις αίσθηση της ειρωνίας!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 21, 2025, 14:15:05 μμ »
"Η παλιά καλίμπρα ήταν δική μου από την μέρα που αγόρασα το ρολόι. Την "καινούργια" την πλήρωσα. Και οι 2 καλίμπρες μου ανήκαν την μέρα που παρελήφθησαν τα ρολόγια."

Με άγγιξε όσο δεν με έχει αγγίξει άλλη δημοσίευση.
Α στο καλό, συγκινήθηκα.

Ωραίος πάντα εκτιμώ την καλή ειρωνία.
Μην ξεχάσεις όταν φτιάξεις τις ταμπέλες να μου πληρώσεις δικαιώματα.
Η έκφραση είναι δικη μου -όπως και οι καλίμπρες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 21, 2025, 14:18:02 μμ »
Πιτ,έχεις κέφια σήμερα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 21, 2025, 14:19:01 μμ »
Αγαπητέ μου η αρχική μου πρόταση είναι να μου δώσεις την διεύθυνση σου στη Σουηδία για να μπορέσω να σου στείλω την μηχανή συστημένα, και το συνέχισα ότι απλά θα προτιμούσα να σου την δώσω αυτοπροσώπως. Προφανώς όμως ούτε αυτό είσαι διατεθειμένος να κάνεις, πιθανότατα το να λασπολογείς κρυμμένος πίσω από ένα πληκτρολόγιο είναι στα προτερήματα σου!

Παρεμπιπτόντως, ελπίζω εσύ να έχεις αίσθηση της ειρωνίας!

Μόλις σας έστειλα ΠΜ. Δεν πρόκειται να βάλω την διεύθυνση μου δημόσια στο φόρουμ.
Μόλις την στείλετε δώστε μου το tracking number.
Εάν την παραλάβω θα ζητήσω στο νήμα αυτό συγνώμη που σας κατηγόρησα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 21, 2025, 14:23:10 μμ »
Μόλις σας έστειλα ΠΜ. Δεν πρόκειται να βάλω την διεύθυνση μου δημόσια στο φόρουμ.
Μόλις την στείλετε δώστε μου το tracking number.
Εάν την παραλάβω θα ζητήσω στο νήμα αυτό συγνώμη που σας κατηγόρησα.

Στείλε μου σε παρακαλώ την διεύθυνση σου στο info@The-Watchmaker.work γιατί δεν έχω λάβει κάποιο PM!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sakism

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 21, 2025, 14:24:43 μμ »
Εφόσον πηρες το ρολοι πισω και δεν ήταν καλά ρυθμισμένο εγω στην θέση σου θα το έστελνα πισω με ενα κουριερ εφόσον ειχα συνεννοηθεί με τον μαστορα  να ξαναρυθμιστει και στην επιστροφη θα ζητούσες μαζι με το ρολοι σου και τον παλιό μηχανισμο..και θα έρχονταν το ρολοι σε όποια χώρα βρισκόσουν.. απλά τα πράγματα
Γτ να κράξεις καποιον δημόσια εφόσον και εσυ ο ίδιος δεν είσαι σίγουρος τελικά τι εγινε;

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
P.I.T.,zikos,Μανώλης,
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 21, 2025, 14:37:22 μμ »
Στείλε μου σε παρακαλώ την διεύθυνση σου στο info@The-Watchmaker.work γιατί δεν έχω λάβει κάποιο PM!

Το έχω στείλει. Εάν δεν το έχετε πάρει κοιτάξτε το spam folder σας.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions