Αποστολέας Θέμα: Συλλογή 3 ρολογιών  (Αναγνώστηκε 6094 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Συλλογή 3 ρολογιών
« Απάντηση #45 στις: Αύγουστος 12, 2025, 23:21:46 μμ »
Όποιος θέλει να αποκαλείται συλλέκτης πρέπει να έχει ένα sub και ένα moonwatch! Και όταν λέμε sub εννοούμε το sub όχι το sub date !Συλλογή χωρίς sub είναι σαν τραπέζι χωρίς ψωμί :)

Στάλθηκε από το 2201116SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
5
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Ef.orange,ngavoun,zikos,alekos,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αύγουστος 12, 2025, 23:38:20 μμ »
Ανατρίχιασα!  ;D

Όποιος θέλει να αποκαλείται συλλέκτης πρέπει να έχει ένα sub και ένα moonwatch! Και όταν λέμε sub εννοούμε το sub όχι το sub date !Συλλογή χωρίς sub είναι σαν τραπέζι χωρίς ψωμί :)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

friendly
0
funny
2
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Argo982001,Beastaras,
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αύγουστος 12, 2025, 23:54:19 μμ »
Καλησπέρα!  :)  Προσωπικά πάντα, στην αρχή του νήματος νόμιζα πως έπρεπε να πούμε προτάσεις στον φίλο που άνοιξε το νήμα, μετά είδα πως γράφει ο καθένας οτιδήποτε θέλει, έχει, φαντάζεται, ελπίζει; δεν ξέρω. Δεν θα πω ψέματα, τέτοια ερωτήματα τα βρίσκω, λίγο αστεία να πω;

Η δική μου σκέψη θα ήταν μάλλον: 1) ένα κουρδιστό, 2) ένα quartz, 3) ένα αυτόματο (Rolex, λίγο πριν αποχαιρετήσω τον πλανήτη).
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dsmlogger,ohyes,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αύγουστος 12, 2025, 23:59:36 μμ »
Όποιος θέλει να αποκαλείται συλλέκτης πρέπει να έχει ένα sub και ένα moonwatch! Και όταν λέμε sub εννοούμε το sub όχι το sub date !Συλλογή χωρίς sub είναι σαν τραπέζι χωρίς ψωμί :)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Το sub το δέχομαι,Το moon από την άλλη είναι το πλέον overhyped και προβεβλημενο ρολόι που υπάρχει σε βαθμό που δε μπορώ ούτε να το βλέπω.(Με εξαίρεση το νέο άσπρο)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αύγουστος 13, 2025, 00:02:21 πμ »
Το moonwatch?οχι,δεν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #50 στις: Αύγουστος 13, 2025, 00:40:07 πμ »
Νομίζω οτι η συλλογή θα έπρεπε να περιλαμβάνει κομμάτια που πραγματικά μας κάνουν να χαμογελάμε όταν τα φοράμε
Κομμάτια που τα έχουμε ερωτευτεί για κάποιο λόγο ,τα υλικά , τα χρώματα , το σχέδιο , τους μηχανισμούς που πιθανώς διαθέτουν κλπ
Και όχι κάποια επειδή έχουν ιστορία σε κάποιο τομέα , ή είναι υπερδημοφιλή , ή πολυδιαφημησμένα , ή τα φορούσε ο τάδε ή ο δείνα.
Δεν θα ήθελα να εχω ούτε Sub , ούτε Moon . Δεν τα αμφισβητώ σαν ρολόγια , τουναντίον είναι εξαιρετικά . Ομως δεν μου βγάζουν συναίσθημα , δεν μου κάνουν αυτό το κλικ . Τα βαριέμαι . Τι θα επέλεγα ?
- Ενα perpetual calendar
- Ενα world timer ή GMT
- Eνα κομψό dress ή sport dress
Ολα σε χρυσό ή πλατίνα . Μάρκες ,διαστάσεις και άλλα συναφή μετά από βαθειά έρευνα και δοκιμές
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αύγουστος 13, 2025, 09:38:46 πμ »

- Ενα perpetual calendar
- Ενα world timer ή GMT
- Eνα κομψό dress ή sport dress
Ολα σε χρυσό ή πλατίνα . Μάρκες ,διαστάσεις και άλλα συναφή μετά από βαθειά έρευνα και δοκιμές
Και για τη θάλασσα,διακοπές,γυμναστήριο,καθημερινές εργασίες κτλπ κτλπ θα έπρεπε να έχεις και ένα 4 ρολόι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #52 στις: Αύγουστος 13, 2025, 10:07:48 πμ »
Αυτά ειναι για τη συλλογή , δηλαδή αυτά που θα κρατούσα και θα χαιρόμουν για πολλά χρόνια
Για την καθημερινότητα σίγουρα 2-3 μουλάρια φτηνα και ανθεκτικά , όμως αυτά δεν τα θεωρώ συλλογή
Δεν έχουν καμία συλλεκτική αξία απλά εξυπηρετούν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Αύγουστος 13, 2025, 10:18:41 πμ »
Αυτά ειναι για τη συλλογή , δηλαδή αυτά που θα κρατούσα και θα χαιρόμουν για πολλά χρόνια
Για την καθημερινότητα σίγουρα 2-3 μουλάρια φτηνα και ανθεκτικά , όμως αυτά δεν τα θεωρώ συλλογή
Εχω καταλάβει ότι το θέμα είναι στην ουσία το τι θα θέλαμε να έχουμε αν έπρεπε να έχουμε τρία και μόνο τρία ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αύγουστος 13, 2025, 11:45:53 πμ »
Στις αρχές του νήματος, δήλωσα τι θα ήθελα πχ να είχα εγώ, σαν 3 ρολόγια.  ;)

Αλλά, η έννοια, αλλοιώθηκε, και το νήμα όπως το καταλαβαίνω μέσα στην γεροντική μου άννοια, έγινε, ............συλλογή, που θα καμαρώνουμε και ΔΕΝ θα φοράμε, αλλά θα έχουμε και ..............άλλα 5-10-15.

Προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι συλλογή εννοούμε, την "συλλογή" αντικειμένων ( υλικών αγαθών ) που έχουν κάποιες ...........ιδιότητες.
πχ είναι vintage, είναι δύτες, είναι κουρδιστά, είναι χρυσά, είναι της αυτής κατασκευάστριας, είναι ιστορικά στην τεχνολογία, ήταν πρωτοπόρα, κλπ. Εχουν δηλαδή κάποια "σύνδεση" με τις ιδιότητές τους. Από την άλλη, μπορεί να είναι μία συλλογή, με ότι βρίσκουμε, ότι μπορούμε να αφγοράσουμε, ότι μας αρέσει στο μάτι. Οι "προτιμήσεις" εκάστου διαφοροποιούνται, και είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά "αγαθά" και "εκφράσεις" τους σε κάθε κατηγορία, από ρολόγια μέχρι είδη σκί, κότερα, αυτοκίνητα κλπ. Οπότε,, εκεί, μιλάμε για "συλλογή", εδώ, πιστεύω ότι μιλάμε για "εργαζόμενα" μέλη.

Εγώ κατάλαβα ότι αναφερόμαστε σε 3 που θα θέλαμε να έχουμε, και θα μας κάλυπταν τις καθημερινές μας ανάγκες, με rotation, ανάλογα με το τι κάνουμε κάθε φορά. Το να έχουμε 3 στο χρηματοκιβώτιο, και να φοράμε άλλα στην καθημερινότητα, είναι κάτι το διαφορετικό. Πάει αυτό.

ή να λέμε

Καλησπέρα!  :)  Προσωπικά πάντα, στην αρχή του νήματος νόμιζα πως έπρεπε να πούμε προτάσεις στον φίλο που άνοιξε το νήμα, μετά είδα πως γράφει ο καθένας οτιδήποτε θέλει, έχει, φαντάζεται, ελπίζει; δεν ξέρω. Δεν θα πω ψέματα, τέτοια ερωτήματα τα βρίσκω, λίγο αστεία να πω;

Η δική μου σκέψη θα ήταν μάλλον: 1) ένα κουρδιστό, 2) ένα quartz, 3) ένα αυτόματο (Rolex, λίγο πριν αποχαιρετήσω τον πλανήτη).

ξεφεύγει από την δική μου λογική.

Χρησιμοποιώ παραθέσεις των φίλων, όχι για να ρίξω λάδι στην φωτιά, αλλά για να τονίσω ένα χαρακτηριστικό σημείο.

Το ρολόι, Rοlex ή ΡΡ, δεν είναι το επίτευγμα που θα πρέπει να κάνουμε στην ζωή μας ΠΡΙΝ αποχαιρετήσουμε τον πλανήτη. Κάτι τέτοιο θα ήταν ένας στόχος ζωής, πχ να ενέβουμε στο Εβερεστ, να ανακαλύψουμε μια νέα ποικιλία καρότου που δεν την ήξερε κανείς, να βρούμε μία ιατρική μέθοδο για την καταπολέμηση μιας αρρώστιας. Και άλλοι παρόμιοι.

Ενα ρολόι, είναι ένα καθημερινό "αξεσουάρ", που για κάποιους σαν και εμάς, έχει αναχθεί σε μια αγάπη, έχουμε μια εμπλοκή που μας οδηγεί σε έρευνα, σύγκρίσεις, επιλογές, ενώ κάποιον άλλον, ένα απλό όργανο ένδειξης της ώρας, θα ήταν αρκετό.

Σαν καθημερινό αξεσουάρ λοιπόν, πρέπει να το έχουμε και να το χρησιμοποιούμε, και όχι να το αποκτήσουμε λίγο πριν την τελευταία μας αναπνοή.

Και μια και τα Rolex, τα παλαιότερα τουλάχιστον άντεχαν μια και δυό ζωές, το να το αφήνεις για το τέλος, είναι λάθος ΙΜΟ, μια και ΔΕΝ θα το έχεις χαρεί.

Απόψεις μου, και προσέγγισή μου.

( ....και όπως γράφουν και στο Αμερικάνικο ) ....γράφω τώρα φορώντας το Rοlex μου !  :D :D :D :D :D

friendly
1
funny
0
like
3
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
alekos,jimis,Argo982001,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αύγουστος 13, 2025, 11:53:33 πμ »
Στις αρχές του νήματος, δήλωσα τι θα ήθελα πχ να είχα εγώ, σαν 3 ρολόγια.  ;)

Λογικά κάποιοι απαντάνε με αυτό το σκεπτικό αλλά δεν είναι έτσι.Συλλογη τριών ρολογιών είναι να έχεις τρία ρολόγια και τέρμα…
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,sea_dweller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Αύγουστος 13, 2025, 11:59:40 πμ »
Κύριε Γιώργο, τι σεντονι είναι αυτό?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος alekos

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Αύγουστος 13, 2025, 12:14:21 μμ »
Ωραία τα είπε ο κύριος Γιώργος. Πάντως οι απαντήσεις αναδεικνύουν το πόσο διαφορετικά προσεγγίζει ο καθένας τα ρολόγια. Ακόμα και πώς αντιλαμβάνεται τη συλλογή 3 ρολογιών (πχ 3 ρολόγια που τα προσέχω κόρη οφθαλμού και έχω άλλα καθημερινά). Για μένα, χωρίς να είναι απαραιτήτα σωστότερο, η στάση μου είναι αυτό που πληρώνω -ειδικά αδρά- να το χαίρομαι όσο δεν πάει. Άρα η συλλογή των 3 ρολογιών μου είναι τέτοια που μπορώ να αγοράσω, να καλύψω όλες μου τις ανάγκες και να χαίρομαι να εναλλάσσω καθημερινά, χωρίς να αγχώνομαι για τυχόν hairlines.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Αύγουστος 13, 2025, 12:21:47 μμ »
Συλλογή τριών ρολογιών είναι 3 και τέρμα,Δεν είναι 3 συν ένα gshock για το γυμναστήριο,ενα seiko για τη θάλασσα…Αυτό είναι συλλογή 5 ρολογιών…Τώρα που κάνω την ανάρτηση αυτή μου φαινεται περίεργο και που γράφω κάτι τόσο αυτονόητο.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
jimis,sea_dweller,baller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Αύγουστος 13, 2025, 12:51:53 μμ »
Λογικά κάποιοι απαντάνε με αυτό το σκεπτικό αλλά δεν είναι έτσι.Συλλογη τριών ρολογιών είναι να έχεις τρία ρολόγια και τέρμα…

3 ρολόγια ? Δύσκολο. Αλλά, αν είναι να πάω στο φεγγάρι και το βάρος επιτρέπει μόνον 3, ..............αυτά.

1. Rolex GMT
2. Rolex Sub
3. Cartier Tank

Αυτά είπα.

Ενα για γενική χρήση, πάει και βράδυ, μπαίνει και σε νερό.
Ενα για νερό. Καθαρά.
Ενα για exclusive βραδιές.  ;)

Δεν είπα για περισσότερα.

Ειναι ρολόγια που τα έχω ζήσει, τα ξέρω, τα αγαπώ.
Τα πρώτα 2 τα έχω ακόμα, τα Cartier (2), ατυχώς τα έδιωξα πολύυυυυυυυυ παληά, το 1989, και ξαναπήρα ένα το 2019, αλλά...................για τον γαμπρό. Οχι για εμένα.

Και είναι ρολόι των 4.000 Ε ( .........ήτανε ) οπότε αγοράζεται πιο εύκολα, αλλά στην ηλικία μου πλέον το να αγοράζω για την θυρίδα, το θεωρώ βλακώδες.  ;)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,sea_dweller,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.