Παναγιώτη, είναι πολλά τα λεφτά για να πάρεις κάτι χωρίς να το έχεις δει / ελέγξει.
Δεν είναι του 100-200 Ε, που λες θα πάρω το ρίσκο.
Δεν ξέρω την αξιοπιστία αυτών των sites, αλλά η εμπειρία μου τόσα χρόνια με κάνει να σκέφτομαι συντηρητικά.
Δηλαδή όλοι αυτοί που αγοράζουν από το chrono24 έχουν κάποια δυνατότητα ελέγχου του ρολογιού πριν το αγοράσουν;! Γουρούνι στο σακί δεν αγοράζουν, ακόμα και αν πρόκειται για Rolex των 20.000 ή 30.000 ευρώ; Χτες που κοίταξα στο chrono24, υπήρχαν προς πώληση σχεδόν
εννιακόσια Omega Seamaster 300m Coaxial.

Τα περισσότερα από αυτά ήταν από ιδιώτες πωλητές, που όπως καταλαβαίνεις, ο ιδιώτης χέστηκε για το αν θα του βάλεις αρνητική κριτική, αυτός την δουλειά του την έκανε.
Εντελώς αντίθετα στην Catawiki, η συντριπτική πλειοψηφία των πωλητών είναι
επαγγελματίες πωλητές ή και εξουσιοδοτημένοι πολλές φορές από τις εταιρείες. Η Catawiki δεν πληρώνει απευθείας τον πωλητή, σου στέλνει μήνυμα και σε ρωτάει αν έλαβες το όποιο αντικείμενο και αν είσαι ικανοποιημένος ή όχι. Αν δηλώσεις ότι το αντικείμενο έχει πρόβλημα, πληρώνεις απλά τα μεταφορικά για να το επιστρέψεις στον πωλητή και τα χρήματα που έδωσες σου επιστρέφονται. Δεν έχω αγοράσει ποτέ από το chrono24, αλλά φαντάζομαι ότι ανάλογη δικλείδα ασφαλείας θα υπάρχει και εκεί.
Οι περιγραφές των
μεταχειρισμένων ρολογιών από τους
επαγγελματίες πωλητές στην Catawiki είναι πολύ αναλυτικές. Θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος από τις φωτογραφίες του Seamaster από τη δημοπρασία που ανέβασα ότι η κάσα του ρολογιού είναι γυαλισμένη και βουρτσισμένη; Νομίζω πως όχι. Στην περιγραφή του ρολογιού όμως υπήρχε κανονικά η αναφορά ότι η κάσα του ρολογιού έχει γυαλιστεί, προφανώς επειδή είχε αρκετά σημάδια. Πρόσεξε κανείς ότι έλειπε το ένα από τα δύο ασφαλιστηράκια στο λουράκι; Όχι. Και αυτό υπήρχε στην περιγραφή.
Δες εδώ άλλη δημοπρασία από ένα Seamaster από τον ίδιο Ιάπωνα επαγγελματία πωλητή, της έκδοσης με τον ροζ χρυσό, που είναι πολύ πιο ακριβή από τις απλές εκδόσεις. Το ρολόι είναι πρώτη αγορά Ιανουάριος 2025, δηλαδή μόλις εφτά μηνών.

Ο πωλητής στο λέει στην περιγραφή ότι το ρολόι έχει κάποια σημάδια, και σου πετάει κατάμουτρα την μεγαλύτερη γρατζουνιά και σημάδι που έχει το ρολόι, για να μην μπορείς μετά να ισχυριστείς ότι στο έκρυψε.

Το θέμα είναι άλλο. Το μπλε Seamaster που ανέβασα έκλεισε την δημοπρασία στα
2.807 ευρώ, δεν έπιασε καν την τιμή ασφαλείας, που προφανώς ήταν πάνω από τα 3.000 ευρώ. Και σε αυτό με τον ροζ χρυσό, βλέπεις που είναι το μπιντάρισμα, μόλις μία μέρα πριν κλείσει η δημοπρασία. Χλωμό το βλέπω να ανέβει πάνω από τα
4.000 ευρώ. Όπως ακριβώς είπες, οι πωλητές μπορεί να ζητάνε όσα λεφτά γουστάρουν, το θέμα είναι όμως πόσα χρήματα είναι διατεθειμένη να τους δώσει η αγορά...