Αποστολέας Θέμα: Έρευνα αγοράς για omega seamaster 300m  (Αναγνώστηκε 6503 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Έρευνα αγοράς για omega seamaster 300m
« Απάντηση #30 στις: Αύγουστος 06, 2025, 16:12:38 μμ »
Έχω πετύχει λευκά dial σε καλές τιμές, όχι όμως στα 3200-3700. Όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Δικά σου τα χρήματα, δική σου και η διάθεση για αναμονή.

Όμως αφού θέλεις να δώσεις ταβάνι κοντά στα 4, γιατί πήγες να δεις καινούρια και γιατί αναρωτιέσαι αν είναι καλή προσφορά το  -20%; Η απόσταση από τα 4 χιλιάρικα μέχρι τα 5350€ για καινούριο είναι σημαντική.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αύγουστος 06, 2025, 16:18:17 μμ »
Θα το άφηνα,γνώμη μου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αύγουστος 06, 2025, 16:51:24 μμ »
Νομίζω ότι πριν κανένα χρόνο έπαιζε ένα λευκό dial εδώ στις αγγελίες που ο πωλητής έριχνε την τιμή σταδιακά. Αν δε με απατά η μνήμη μου είχε πέσει και στα επίπεδα που σκέφτεσαι. Βέβαια ήταν λευκό. Όχι ότι για μένα είναι πρόβλημα. Ίσως να το επέλεγα σε σχέση με ένα μπλε.

Εσύ μαστρογιώργο, ποιο θα άφηνες; Το καινούριο;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος chriskost2306

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Αύγουστος 06, 2025, 17:23:37 μμ »
Είχα αγοράσει πέρυσι από ινσομνια το λευκό 3000 φουλ σετ σχεδόν αφόρετο . Αλλα αυτό είναι μια στις χίλιες

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αύγουστος 06, 2025, 20:04:28 μμ »
.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tolis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 06, 2025, 20:40:54 μμ »
Αγόρασε το καινούργιο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αύγουστος 06, 2025, 20:47:16 μμ »
Για ξεκάρφωμα,στις σοβαρές εξόδους, κάτι rolex βλέπω

Στις εξόδους, το Rolex. Ενα πήρα μαζί. Τα υπόλοιπα, στα ανήλιαγα υπόγεια της τράπεζας.

Στην καθημερινότητα, στην θάλασσα Casio Duro, στις ανεπίσημες πρωϊνές στην χώρα, βόλτες - καφέ - τράπεζες κλπ, Citizen Excalibur.

Ισοκατανομή "υπηρεσιών" σε χρόνο καρπού αντίστροφος της χρηματιστηριακής τους αξίας. 70 % - 20 % - 10%  ;D
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
pugman,
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αύγουστος 06, 2025, 21:49:08 μμ »
Πρέπει να δείς σε τι τιμή πουλιουνται τα όμοια, ΣΗΜΕΡΑ, που σημαίνει ότι κάποιος είναι διατεθιμένος να δώσει τόσα. ή σχεδόν τόσα.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Η ζήτηση καθορίζει τις τιμές, οι πωλητές μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν.

Παράδειγμα, αυτή η δημοπρασία στη Catawiki. Λήγει σε λίγο, αλλά μου προκαλεί εντύπωση η έλλειψη ενδιαφέροντος για το ρολόι, μόνο δύο άτομα ουσιαστικά το έχουν μπιντάρει. Και το ρολόι είναι πρώτη αγορά Ιούλιος του 2022, ουσιαστικά δηλαδή τριών ετών. Βέβαια μπορεί να γίνει σφαγή τελευταία στιγμή, ποτέ δεν ξέρεις.

Βέβαια, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο πωλητής είναι επαγγελματίας έμπορος μεν, αλλά από την Ιαπωνία, πράγμα που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ρολόι θα επιβαρυνθεί με ΦΠΑ, εισαγωγικό δασμό και εκτελωνισμό, δηλαδή με ένα ποσό που μπορεί να πλησιάσει και τα 1.000 ευρώ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αύγουστος 06, 2025, 23:04:06 μμ »

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Η ζήτηση καθορίζει τις τιμές, οι πωλητές μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν.

Παράδειγμα, αυτή η δημοπρασία στη Catawiki. Λήγει σε λίγο, αλλά μου προκαλεί εντύπωση η έλλειψη ενδιαφέροντος για το ρολόι, μόνο δύο άτομα ουσιαστικά το έχουν μπιντάρει. Και το ρολόι είναι πρώτη αγορά Ιούλιος του 2022, ουσιαστικά δηλαδή τριών ετών. Βέβαια μπορεί να γίνει σφαγή τελευταία στιγμή, ποτέ δεν ξέρεις.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Βέβαια, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο πωλητής είναι επαγγελματίας έμπορος μεν, αλλά από την Ιαπωνία, πράγμα που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ρολόι θα επιβαρυνθεί με ΦΠΑ, εισαγωγικό δασμό και εκτελωνισμό, δηλαδή με ένα ποσό που μπορεί να πλησιάσει και τα 1.000 ευρώ...

Παναγιώτη, είναι πολλά τα λεφτά για να πάρεις κάτι χωρίς να το έχεις δει / ελέγξει.

Δεν είναι του 100-200 Ε, που λες θα πάρω το ρίσκο.

Δεν ξέρω την αξιοπιστία αυτών των sites, αλλά η εμπειρία μου τόσα χρόνια με κάνει να σκέφτομαι συντηρητικά.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
ngavoun,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Αύγουστος 07, 2025, 07:53:02 πμ »
Παναγιώτη, είναι πολλά τα λεφτά για να πάρεις κάτι χωρίς να το έχεις δει / ελέγξει.

Δεν είναι του 100-200 Ε, που λες θα πάρω το ρίσκο.

Δεν ξέρω την αξιοπιστία αυτών των sites, αλλά η εμπειρία μου τόσα χρόνια με κάνει να σκέφτομαι συντηρητικά.

Δηλαδή όλοι αυτοί που αγοράζουν από το chrono24 έχουν κάποια δυνατότητα ελέγχου του ρολογιού πριν το αγοράσουν;! Γουρούνι στο σακί δεν αγοράζουν, ακόμα και αν πρόκειται για Rolex των 20.000 ή 30.000 ευρώ; Χτες που κοίταξα στο chrono24, υπήρχαν προς πώληση σχεδόν εννιακόσια Omega Seamaster 300m Coaxial.  ??? Τα περισσότερα από αυτά ήταν από ιδιώτες πωλητές, που όπως καταλαβαίνεις, ο ιδιώτης χέστηκε για το αν θα του βάλεις αρνητική κριτική, αυτός την δουλειά του την έκανε.

Εντελώς αντίθετα στην Catawiki, η συντριπτική πλειοψηφία των πωλητών είναι επαγγελματίες πωλητές ή και εξουσιοδοτημένοι πολλές φορές από τις εταιρείες. Η Catawiki δεν πληρώνει απευθείας τον πωλητή, σου στέλνει μήνυμα και σε ρωτάει αν έλαβες το όποιο αντικείμενο και αν είσαι ικανοποιημένος ή όχι. Αν δηλώσεις ότι το αντικείμενο έχει πρόβλημα, πληρώνεις απλά τα μεταφορικά για να το επιστρέψεις στον πωλητή και τα χρήματα που έδωσες σου επιστρέφονται. Δεν έχω αγοράσει ποτέ από το chrono24, αλλά φαντάζομαι ότι ανάλογη δικλείδα ασφαλείας θα υπάρχει και εκεί.

Οι περιγραφές των μεταχειρισμένων ρολογιών από τους επαγγελματίες πωλητές στην Catawiki είναι πολύ αναλυτικές. Θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος από τις φωτογραφίες του Seamaster από τη δημοπρασία που ανέβασα ότι η κάσα του ρολογιού είναι γυαλισμένη και βουρτσισμένη; Νομίζω πως όχι. Στην περιγραφή του ρολογιού όμως υπήρχε κανονικά η αναφορά ότι η κάσα του ρολογιού έχει γυαλιστεί, προφανώς επειδή είχε αρκετά σημάδια. Πρόσεξε κανείς ότι έλειπε το ένα από τα δύο ασφαλιστηράκια στο λουράκι; Όχι. Και αυτό υπήρχε στην περιγραφή.

Δες εδώ άλλη δημοπρασία από ένα Seamaster από τον ίδιο Ιάπωνα επαγγελματία πωλητή, της έκδοσης με τον ροζ χρυσό, που είναι πολύ πιο ακριβή από τις απλές εκδόσεις. Το ρολόι είναι πρώτη αγορά Ιανουάριος 2025, δηλαδή μόλις εφτά μηνών.

Ο πωλητής στο λέει στην περιγραφή ότι το ρολόι έχει κάποια σημάδια, και σου πετάει κατάμουτρα την μεγαλύτερη γρατζουνιά και σημάδι που έχει το ρολόι, για να μην μπορείς μετά να ισχυριστείς ότι στο έκρυψε.

Το θέμα είναι άλλο. Το μπλε Seamaster που ανέβασα έκλεισε την δημοπρασία στα 2.807 ευρώ, δεν έπιασε καν την τιμή ασφαλείας, που προφανώς ήταν πάνω από τα 3.000 ευρώ. Και σε αυτό με τον ροζ χρυσό, βλέπεις που είναι το μπιντάρισμα, μόλις μία μέρα πριν κλείσει η δημοπρασία. Χλωμό το βλέπω να ανέβει πάνω από τα 4.000 ευρώ. Όπως ακριβώς είπες, οι πωλητές μπορεί να ζητάνε όσα λεφτά γουστάρουν, το θέμα είναι όμως πόσα χρήματα είναι διατεθειμένη να τους δώσει η αγορά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Αύγουστος 07, 2025, 23:50:23 μμ »
Οτι λες σεβαστό, αλλά εγώ μεταχειρισμενο ( προϊδιόκτητο ) με άγνωστο αριθμο ιδιοκτητών, και λειτουργικης κατάστασης, ΔΕΝ θα αγόραζα.

Θα προτιμουσα ένα premium στον πωλητή, αλλά εξασφαλισμένη εγγύηση.

Οταν δεν ξέρεις από που έρχεται και τι έχει περάσει, λυπάμαι, δεν εμπιστεύομαι. Εχω δεί πολλά.

Ο πωλητής, μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει. Απλώς προσπσθεί το πρόβλημά του να το κανει ..............δικό σου !

Εχω αγοράσει μέσα από το φόρουμ, 4-5 ρολόγια συνολικά, προϊδιόκτητα, αλλά, ξέρω τους ανθρώπους και οι αξίες ήταν μικρές.

πχ από τον _ Citizen Eco Drive, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ στην κυριολεξία, με τιμή κάτω των 100 Ε.
Από άλλον φίλο, Casio Duro 50 E.

Εδώ, δεν έχεις ρίσκο, πχ όταν ο άλλος πουλάει Ω που το αναρτά σχεδόν κάθε μέρα, και αστράφτει, ταυτόχρονα έχει άλλα ρολόγια πολλαπλάσιας αξίας, τι κάνει ? Το ξεφορτώνεται ?

Και σου λένε,. Πάμε στους επίσημους να το ελέγξουν. Δεν θα τιμήσεις αυτους τους φίλους ?  ::)

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
kastor77,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Αύγουστος 08, 2025, 00:00:57 πμ »
Αφόρετο, ήταν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Αύγουστος 08, 2025, 00:16:53 πμ »
Αφόρετο, ήταν

Ειπα, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Και επειδή ήταν δρμάτινο λουράκι, φαινόταν ότι δεν είχε φορεθεί.

Πανέμορφο και απλό. Το ζήτησε τότε μέλος, σε μια Χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση, και δεν το αρνήθηκα, μια και το διατήρουσα αφόρετο στο ράφι να φορτίζει. Λάθος μου να μην χαλάω χατίρια.  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #43 στις: Αύγουστος 08, 2025, 08:31:32 πμ »
Εγω πάλι δυσκολεύομαι να δεχτώ αυτές τις τιμές στα σαιτ δημοπρασιών
Δηλαδή ένα Omega των 8-10.000 ευρώ , σχεδόν καινούργιο, προτείνεται για πώληση με 1500
Κι άντε να φτάσει 3-4000 , αν φτάσει
Πόσο δηλαδή αγοράστηκε αυτό το ρολόι , ποιός έχει τέτοια πρεμούρα να το πουλήσει σε τιμη ξεφτίλα, γιατί το πουλάει αν ειναι να μην έχει κάποιο κέρδος (που σίγουρα εχει) κλπ.
Κάτι δεν ακούγεται φυσιολογικό , δεν μου κολλάει σαν αφήγημα
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αύγουστος 08, 2025, 20:12:34 μμ »
Εγω πάλι δυσκολεύομαι να δεχτώ αυτές τις τιμές στα σαιτ δημοπρασιών
Δηλαδή ένα Omega των 8-10.000 ευρώ , σχεδόν καινούργιο, προτείνεται για πώληση με 1500
Κι άντε να φτάσει 3-4000 , αν φτάσει
Πόσο δηλαδή αγοράστηκε αυτό το ρολόι , ποιός έχει τέτοια πρεμούρα να το πουλήσει σε τιμη ξεφτίλα, γιατί το πουλάει αν ειναι να μην έχει κάποιο κέρδος (που σίγουρα εχει) κλπ.
Κάτι δεν ακούγεται φυσιολογικό , δεν μου κολλάει σαν αφήγημα

Μάλλον δεν έγινα αρκετά κατανοητός φίλε trelovet. Δεν έγραψα πουθενά ότι τα δύο Omega των δημοπρασιών που ανέβασα πουλήθηκαν στις τιμές που προσφέρθηκαν. Η δημοπρασία σε αυτό με το μπλε dial βγήκε άγονη, η ανώτερη τιμή που προσφέρθηκε ήταν στα 2.807 ευρώ, αλλά ο πωλητής είχε βάλει φυσικά την τιμή ασφαλείας πάνω από τα 3.000 ευρώ. Οπότε απλά το ρολόι δεν πουλήθηκε.

Στο δεύτερο, σε αυτό με τον ροζ χρυσό, δες εδώ την φωτογραφία στο σημείο που σου έχω κυκλώσει, η δημοπρασία λήγει σε δύο ώρες περίπου και η ανώτερη τιμή που έχει δοθεί είναι στα 4.216 ευρώ. Αλλά και εδώ ο πωλητής έχει βάλει την τιμή ασφαλείας πολύ παραπάνω, σίγουρα πάνω από τα 5.000-5.500 ευρώ. Και αυτό το ρολόι φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πουληθεί.

Εγώ έθιξα απλά με αυτές τις δύο δημοπρασίες τις διαφορές μεταξύ των τιμών που πουλάνε οι πωλητές, και αυτές τις οποίες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι αγοραστές...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions