Αποστολέας Θέμα: Longines Quartz 978-6581  (Αναγνώστηκε 1196 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Longines Quartz 978-6581
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 25, 2025, 21:47:53 μμ »

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Κλασικό, λιιιιιιιιγο γεροντιστικο με τα σημερινά δεδομένα, αλλά στέκεται σαν κλασικό στις περισσότερες περιπτώσεις, ειδικά σε χειμωνιάτικη ένδυση. Καλοκαίρι με το λουράκι δεν είναι και πλύ βολικό, συν την μηδενική ( ? ) αντοχή σε υγρασίες / νερά.

Υποθέτω ότι δεν το πήρες για καθημερινό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος baller

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 25, 2025, 22:00:39 μμ »
Σας ευχαριστώ για τις γνώσεις!  ;D

Προφανώς δεν το πήρα για καθημερινό, ούτε καν για... εβδομαδιαίο. Θα το έχω για ειδικές περιπτώσεις, με το ανάλογο ντύσιμο.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Μανώλης,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 25, 2025, 22:36:47 μμ »
Καλησπέρα κι από μένα αγαπητέ φίλε @baller ! Υ π έ ρ ο χ ο ρολόι! καλοφόρετο και πάντα χαρούμενες ώρες!

Συμφωνώ κι εγώ με τους παραπάνω φίλους, απλώς θα έλεγα κι αυτό: Το σίγουρο είναι πως τα περισσότερα, αν όχι όλα μας τα ρολόγια, θα ζήσουν πολύ περισσότερο από εμάς, απλώς, και η ωρολογιακή ματαιοδοξία, δεν μας αφήνει να το δούμε.

Αφού μπήκες στον υπέροχο κόσμο του vintage, είναι απαραίτητο να αναζητήσεις έναν καλό τεχνίτη, αυτός, να είσαι σίγουρος πως θα σου ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα χωρίς να μείνει ίχνος άγχους ή φόβου για αδιέξοδο. Εδώ στο φόρουμ, μπορούν έμπειρα μέλη να σου πουν συγκεκριμένες οδηγίες για μία τέτοια αναζήτηση, (και αξιόλογο άνθρωπο συν αξιόλογο τεχνίτη).

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 25, 2025, 23:01:28 μμ »
Ευχαριστώ Εφ! Αυτό που λες για την ωρολογιακή ματαιοδοξία το έχω σκεφτεί κι εγώ...

Για το θέμα του τεχνίτη, έχω ήδη έναν έμπιστο άνθρωπο τον οποίον ρωτάω συχνά πράγματα, αλλά πολλές φορές ξεχνάω, όπως σήμερα που του πήγα το Longines να το δει και δε σκέφτηκα να τον ρωτήσω τι κάνουμε αν βγάλει πρόβλημα.

Εξάλλου μένω στην επαρχία, σε αρκετά μικρή πόλη, οπότε θα ήταν δύσκολο έως αδύνατο να με βοηθήσουν τα μέλη του φόρουμ σε αυτό το θέμα.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 25, 2025, 23:07:20 μμ »
Όχι όχι, επιμένω, ακόμα κι έτσι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα απόστασης. Ασφαλώς είναι μεγάλο αγχολυτικό πως υπάρχει ήδη έμπιστος τεχνίτης από μεριάς σου, μία ακόμα επίσκεψη θεωρώ πως θα σου πει όσα πρέπει.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
baller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 26, 2025, 19:27:17 μμ »
Εχω ενα ρολοι longines by rodolphe ειναι ενα ρολοι που εχει το σχεδιο πανω στο κρυσταλο ....φοραει την ιδια μηχανη με αυτη που λες....το εχω καμια τριανταρια χρονια και προσφατα του εκανα σερβις πριν κανα μηνα....το μονο που χρειαστικε καινουργιο λαιμο που εδω δεν υπηρχε και ο ρολογασμου τον εφερε απο ελβετια....κατα τα αλλα αφου καθαριστηκε λιπανθηκε καινουργιες φλαντζες κλπ κλπ το ρολοι μου το εγγυηθηκε για τα επομενα τριαντα χρονια......το σερβις ολα μαζι εργασια ανταλακτικα μου κοστισε 80 ευρω....να πω οτι ποτε δεν εμεινε απο μπαταρια και οτι δεν τραβαω σε κανενα quartz ρολοιμου την κορωνα εξω.....αυτα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 26, 2025, 22:38:10 μμ »
Παρήγορο αυτό. Αν έχεις εύκαιρη πάντως βάλε και καμιά φωτογραφία του ρολογιού, θα ήθελα να το δω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 28, 2025, 19:57:33 μμ »
Κλικαρισε longines by rodolphe στο διαδυκτιο και θα στο βγαλει...η μια η δυο φορες εχω ανεβασει φωτο σε αυτο το φορουμ παροτι εχω πολλα ρολογια...1980-2025.... 45 χρονια αγοραζω και δεν πουλησα ποτε ρολοι μου....οποτε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vc222

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 10, 2025, 01:46:04 πμ »

H Longines χρησιμοποιεί τα τελευταία 40 χρόνια καλίμπρες της ΕΤΑ οπότε σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει πρόβλημα εύρεσης ανταλλακτικών - επισκευής! Τέλη '70 με αρχές 80 χρησιμοποιούσε δικές της καλίμπρες (σχεδιασμένες εν μέρει από την ESA) -> L960/1/2   L974/6/7/8  και λιθίου L270/273. Αυτές είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεθούν/αντικατασταθούν και κάποιες μάλιστα πουλιούνται πια πάνω από 150 Euro!  Όπως οι Omega δηλαδή...
Σε γενικές γραμμές καλό είναι να κρατάμε τις ορίτζιναλ μηχανές - σίγουρα πιο όμορφες από τις σύγχρονες. Επίσης πολλές Εταιρείες έκαναν-παράγγελναν τις μηχανές με ένα απλό μεν αλλά όμορφο finissage από τις 'απλές' ETA.
Αν πάρεις μια L950 και στη θέση της βάλεις μια κινέζικη μηχανή των 7 Εuro.... ε, δεν είναι και το πιο όμορφο αισθητικά πράγμα....
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
baller,Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • Sr. Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 10, 2025, 17:09:39 μμ »
Εχω ενα ρολοι longines by rodolphe ειναι ενα ρολοι που εχει το σχεδιο πανω στο κρυσταλο ....φοραει την ιδια μηχανη με αυτη που λες....το εχω καμια τριανταρια χρονια και προσφατα του εκανα σερβις πριν κανα μηνα....το μονο που χρειαστικε καινουργιο λαιμο που εδω δεν υπηρχε και ο ρολογασμου τον εφερε απο ελβετια....κατα τα αλλα αφου καθαριστηκε λιπανθηκε καινουργιες φλαντζες κλπ κλπ το ρολοι μου το εγγυηθηκε για τα επομενα τριαντα χρονια......το σερβις ολα μαζι εργασια ανταλακτικα μου κοστισε 80 ευρω....να πω οτι ποτε δεν εμεινε απο μπαταρια και οτι δεν τραβαω σε κανενα quartz ρολοιμου την κορωνα εξω.....αυτα

Συμφωνούμε ότι τα quartz αντέχουν πολύ παραπάνω από ότι μας έλεγε το μάρκετινγκ των αυτόματων ρολογιων... :)
Με το σέρβις κ αν οι μετρήσεις είναι καλές είσαι κομπλέ,η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι σου εγγυήθηκε αλλά 30 χρονια χρήσης.
Το circuit board μπορεί να κλασει κ αύριο,μπορεί κ πότε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vc222

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 10, 2025, 20:11:27 μμ »

To ρολόι μπορεί να αντεξει 30 χρόνια αλλά φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχουνε μπαταρίες τότε . . .  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • Sr. Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 10, 2025, 21:14:15 μμ »
To ρολόι μπορεί να αντεξει 30 χρόνια αλλά φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχουνε μπαταρίες τότε . . .  ::)

Λίγο δύσκολο αυτό,που το βασιζεις?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 10, 2025, 23:24:18 μμ »
Όχι απλώς δύσκολο. Μάλλον απίθανο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 11, 2025, 10:11:56 πμ »
Συμφωνούμε ότι τα quartz αντέχουν πολύ παραπάνω από ότι μας έλεγε το μάρκετινγκ των αυτόματων ρολογιων... :)
Με το σέρβις κ αν οι μετρήσεις είναι καλές είσαι κομπλέ,η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι σου εγγυήθηκε αλλά 30 χρονια χρήσης.
Το circuit board μπορεί να κλασει κ αύριο,μπορεί κ πότε.
Kοιτα το ρολοι το πηρα αρχες δεκαετιας 90 ..τωρα 91 92 93 δεν θυμαμαι....ειναι 30 χρονων και κατι...οταν πηγα να το παραλαβω και με την προυποθεση οτι με το ρολογαμου τα <λεμε> παω πολλες φορες το χρονο τον ρωτησα για το ρολοι τη μερα που πηγα να το παρω.....<μια χαρα ειναι καινουργιο εγινε....τη μηχανη πως τη βλεπεις...αψογη.....ολα κομπλε....ναι ....το εχω πανω απο 30 χρονια ...το ξερω τοτε στη longines δουλευα....τον πληρωνω και φευγοντας μου λεει....αλλα τοσα χρονια εχει και παραπανω στο εγγυομαι ....ναι ενταξει μαστορα αλλα μαλλον αυτο αφορα τα παιδιαμου οχι εμενα....βαλαμε τα γελια και μου λεει.....αχ περνανε τα χρονια....εμ 60 ειμαι αστα...
Αυτα καλημερα.
Εγγυηση γραπτα δε μου εδωσε...χαχαχα
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vc222

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 12, 2025, 23:42:43 μμ »
Σε κάποια παλιά μοντέλα έχουν εδώ κα χρόνια  καταργηθεί οι μπαταρίες (όλες οι υδραργύρου στα 1,35V 323,325,388,343,354,313 για Bulova Accutron, ESA 9162 ΜΟSABA,  κάποιες φορτιζόμενες για seiko των 2,5V και καταργημενα σπάνια νουμερα οπως 201,313, 333, 751 αλλά και οι μεγαλύτερες σαν LR50 που φορούσαν επιτραπέζια Cartier). Σήμερα κινούνται 6-7 νούμερα οξειδίου αργύρου των 1,55V και σχεδόν όλοι 'περνάνε' σε επαναφορτιζόμενες με βάση το λίθιο...
Δεν θα εκλείψουν εντελώς αλλά σίγουρα θα μειωθούν όπως και τα καθεαυτόν ρολόγια...κάτι αντίστοιχο που έγινε και με τα films στις αναλογικές φωτογραφικές μηχανές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions