Καλησπέρα σε ολους !
Πριν ενα μήνα περίπου αγόρασα απο το chrono24 απο έναν Ιταλό ιδιώτη και συλλέκτη, ενα Seiko 62mas του 2022-2023 μοντέλο.Με μια εφαρμογή timegrapher που εχω στο κινητό ειδα αμεσως ότι το ρολόι έτρεχε αρκετά γρήγορα και με χαμηλό amplitude (170 κάτι) . Το περίεργο ηταν ομως οτι σε διαφορετικές θέσεις μπορεί εκει που έγραφε+60 sec/day στη μια θέση, στην ανάποδη μπορεί να γυριζε -20 π.χ. Δεν έχω άλλη εμπειρία απο 6R35 μηχανή και από διάφορα που έχω διαβάσει κρατούσα μικρό καλάθι. Δεν περίμενα ομως σε καμία περίπτωση τέτοιο χάλι. Δεν το ειχα ξαναδεί σε ρολόι. Ουτε καν σε seiko 5.
Για να μην σας κουράσω, χθές και μετά απο ένα μήνα που το εχω , το ρολόι σταμάτησε, στο χέρι μου, χωρίς προφανή αιτία.
Θελω να πιστεύω οτι ο Ιταλός δεν ειχε απλά ασχοληθεί και δεν περιμενε κάτι τέτοιο γιατί απλά το ρολόι ειναι ακομα εντός εγγύησης μέχρι τελος Μαρτίου του '25.
Κάλεσα λοιπόν στην Rist hellas και μου ειπαν ότι πρέπει να ελέγξουν με τη seiko εαν το κατάστημα που το πούλησε ειναι εξουσιοδοτημένο γιατί λεει δεν εχουν τους σειριακους απο τα ρολογια που δεν ειναι απο Ελλάδα.. Δεν το πολυ καταλαβαίνω αυτό, απο τη στιγμή που εχει σφραγισμένη καρτέλα εγγύησης και γράφει πανω EU warranty, θεωρώ οτι θα ηταν αρκετό για να αναγνωριστεί σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.
Το ιδιο μου ειπαν και οι Ιταλοί, στο καταστημα με το οποίο επικοινώνησα. Ότι δηλαδή ( εαν και πλέον δεν ειναι το κατάστημα τους εξουσιοδοτημένο απο τη seiko) η καρτας της εγγύησης είναι έγκυρη σε οποιοδηποτε εξουσιοδοτημένο service seiko , σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.
Αναμενω την απάντηση της Rist Hellas, μιας και χθές τους έστειλα, μετα απο επικοινωνία, email με την εγγύηση.
Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Και εαν υπάρχει κάποια συμβουλή, κατι που θα πρέπει να γνωρίζω ή να προσέξω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλές γιορτές να έχουμε!