Kataρχας σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Είμαι καμένος από springbars και εξηγώ.
Εκτός από το tissot έχω και ένα orient (FEM 75001 B6 - MAKO XL) to οποίο είναι μεγάλο και βαρύ ρολόι. ΚΑθε τόσο τα spring bars κόβονται με αποτέλεσμα να πέφτει . Δύο φορές ( αυτό συμβαίνει μόλις τώρα) έσπασε το τζάμι μ ε ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δυστυχώς ο επισκευαστής στην πόλη που μένω (Χανιά) σε ερώτηση μου μου είπε ότι δεν υπάρχει καλύτερη ποιότητα springbars . Το ίδιο μου είχαν πει και στην αντιπροσωπεία όταν είχα επικοινωνήσει πριν καμία διετία περίπου. Τελικά από ό,τι φαίνεται αυτό δεν ισχύει.
Θα δοκιμάσω τα masar και ελπίζω να δώ αξιοσημείωτη διαφορά απο τα springbars της σειράς.
btw του tissot πέρα απο το μήκος (19mm αναφέρθηκε) ποιο το πάχος (1,5 mm?)
Οπως τα περιγράφεις, μάλλον ΔΕΝ φταίνε τα spring bars, αλλά οι συνθήκες λειτουργίας τους.
Και ........εξηγώ !
Οι μπαρέτες, με σωστή τοποθέτηση, ειδικά με μεταλλικά μπρασελέ, ασφαλίζουν πολύ καλά, μερικές φορές δε τόσο καλά, που όταν προσπαθήσεις να αφαιρέσεις το μπρασελέ αυτό είναι αδύνατον χωρίς να τις κόψεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το μεταλλικό μέρος κρατά την μπαρέτα σε ευθεία χωρίς να τσακίζει.
Και με λουράκια, ΝΑΤΟ ή άλλο, πάλι το ίδιο θα αντιμετωπίσεις εάν, φοράς το ρολόι πολύ σφικτά, ώστε οι κινησεις του καρπού, ειδικά αν είσαι και λιιιιιγο γυμνασμένος, να τσακιζει την μπαρέτα στο σημείο εξόδου του πριν από τον κορμό.
Εάν η πίεση εφαρμόζεται σημειακά στην άκρη της μπαρέτας, στο καμπύλο τμήμα που συγκρατεί το εξερχόμενο τμήμα που οδηγείται από το εσωτερικό ελατήριο, την παραμορφώνει και .......κρακ !.
Αν η εφαρμογή είναι σωστή, το σημείο αυτό περιβάλλεται από το μπρασελέ - λουράκι, και ενισχύεται σαν να είχε και επιπλέον επικάλυψη. Αλλά, αν οι πιέσεις που εφαρμόζονται είναι μεγάλες, θα .....εξαρθρωθεί.
Και το ΝΑΤΟ, δεν θα σε καλύψει στην ουσία, μια και αν σπάσει η μία από τις δύο, η άλλη θα αντέξει ? Απλώς, θα έχεις μια έγκαιρη ειδοποίηση.
Πριν από πολλά χρόνια, τα φόραγα και εγώ σφικτά, και με καρπό 22,5 και γυρίσματα, τα έσπαγα και εγώ. Πρέπει να μπορείς να περνάς ένα δάκτυλο μεταξύ καρπού και μπρασελε-λουρακι.