.................
.................
Dear P.........,
Thank you for reaching out to us regarding the issue with your wife's Invicta watch. We're sorry to hear about the water ingress, especially as you took care to ensure the crown was securely screwed down.
Our watches are indeed designed to be water-resistant. However, it is strongly advised not to shower with the watch on, regardless of its water resistance rating. The temperature differences under the shower can cause condensation inside the watch, which might be what happened in your case.
Εχω και εγώ ένα, που το έχω φορέσει σε βουτιές 7-10 μέτρων. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, εκτός από την σύζυγο που μου έλεγε "....τι απαίσιο".
Πιθανώς, οι στεγανοποιητικές διατάξεις δεν μπήκαν σωστά στην κατασκευή, κρύσταλο-καπάκι-κορώνα. Αλλά αυτά, προφανώς μπορεί να δεί αν είναι σωστά, ή ακόμα και αν υπάρχουν, ένας τεχνίτης.
Και αν είναι "τεχνίτης", φυσικά και μπορεί να το στεγανοποήσει, με αντίστοιχα παρεμβύσματα και από άλλους κατασκευαστές, Ειναι τυποποιημένες οι διαστάσεις των "o-rings".
H"δικαιολογία" ότι έκανε συμπυκνώματα από το κρύο ντούς, είναι φυσικά ΓΕΛΟΙΑ, γιατί το βάρος του ΥΠΕΡΘΕΡΜΟΥ υδρατμού που θεωρητικά υπήρχε στο ρολόι ΠΡΙΝ το ντούς, και συμπυκνώθηκε με την ΧΑΜΗΛΗ θερμοκρασία, από κάπου μπήκε, και δεν μπορεί να είναι περισσότερη από ελάχιστη - λιγότερη από το πχ 1/10 μιας σταγόνας για να μην πω και λιγότερο. Αρα, υπήρξε ροή, εφόσον όπως είπες
η σύζυγος μπήκε να κάνει απλά ένα ντους με κρύο νερό, το οποίο από το δίκτυο, άντε να είχε 14 βαθμούς Κελσίου. Δεν έκανε και με νερό ψυγείου

Από τους θερμοδυναμικούς πίνακες, μπορεί κανείς να δεί το βάρος υγρασίας σε υπέρθερμο ατμό σε θερμοκρασία 25-30-35 βαθμών Κελσίου. Και το σημείο δρόσου. Αρα, το ότι "πηρε νερό" όπως το περιγράφεις, δεν αντιστοιχεί με απλή συμπύκνωση.
Το ότι το στέγνωσε, δεν σας γλύτωσε, γιατί αν δεν το έχει καθαρίσει με ειδικό "φάρμακο", τα ατσάλια στην μηχανή, έχουν πιθανόν "ψωριάσει".
Το φαινόμενο οσυμπύκνωσης, φαίνεται πχ το καλοκαίρι γύρω από το ποτήρι με το κρύο νερό, την μπύρα, το ποτάκι μας. ή, όταν τον χειμώνα, μπαίνουμε στο ζεστό σπίτι, και θαμπώνουν τα γυαλιά μας.
Η ατμόσφαιρα, περιέχει υγρασία, αλλά σε μορφή υπέρθερμου ατμού, αρα σαν αερίου, και μη ορατού. Την συμπυκνώνει το A/C για να αφαιρέσει από έναν χώρο την πλεονάζουσα υγρασία, που λόγω σχετικού κορεσμού μας αφήνει δυσάρεστο συναίσθημα ή επιβαρύνει το αναπνευστικό. Και όταν υπάρχει κορεσμός στην ατμόσφαιρα, και δεν μπορεί ο ξηρός αέρας να συγκρατήσει άλλη υγρασία,...........βρέχει.

Για περισσότερες πληροφορίες ή γνώσεις, εδώ είμαι
Σημ. Ευκαιρία βρήκα να κάνω διάλεξη.
Τι σπουδάζαμε τόσα χρονια ? 

Εψαξα για τις υποβρύχιές του, αλλά δεν τις βρήκα τώρα.