Αποστολέας Θέμα: Χρειάζομαι ένα ρολόι ακόμη γιατί είμαι εθισμένος.  (Αναγνώστηκε 16454 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Χρειάζομαι ένα ρολόι ακόμη γιατί είμαι εθισμένος.
« Απάντηση #120 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 22:34:31 μμ »
Ο  σωστος  συλλεκτης  νομιζω   πως  διευρυνει  τους  οριζοντες  του  με  τα  χρονια....

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Evangelos,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 22:40:05 μμ »
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Evangelos,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 22:52:36 μμ »
Για την ιστορια , ψηφισα rootbeer ...

το ειχα , το χαρηκα και εφυγε,,,,,εχε στο νου σου οτι ειναι scratch magnet και οτι πια το φορανε και ασχετοι με τα ρολογια ( βλεπε @Dimitris Real ) :P

το μονο gmt που μου λειπει και θα το ηθελα πισω ειναι το pepsi.,,,αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια,,,,,,
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Evangelos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:13:30 μμ »
Συμφωνώ, άσε τα ρολεξ για τους μαέστρους και τους μανάβηδες

Στα σοβαρά τώρα, δεν ψήφισα εξαρχής διότι έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ πάνω από 4 φορές.

Θα πω ωστόσο τη γνώμη μου, έχοντας αγοράσει περισσότερα από εκατό ρολόγια τα τελευταία 30 χρόνια.

1. Μην πάρεις μισό μισό Rolex διότι είναι ο ορισμός της βλαχιάς. Ειδικά το root beer, είναι ένα παντελώς σκοτεινό και μεγαλίστικο ρολόι. Μόνο στον Δημήτρη πάει Το bluesy είναι σαφώς πιο όμορφο, πιο κλασικό και πολύ πιο φωτεινό. Αν όμως πάρεις Rolex, γνώμη μου να πάρεις ένα ωραίο ατσαλάκι με βάση το γούστο σου. Είναι και η μόνη περίπτωση στην οποία θα βγάλεις και κέρδος σε βάθος χρόνου, εάν αυτό είναι κάτι που σκέφτεσαι. Δηλαδή η αγορά ενός Rolex δεν μετράει καν σαν αγορά, τα λεφτά σου είναι πάντα εκεί συν τους τόκους συν το κέρδος.

2. Αν πάρεις οτιδήποτε άλλο φρόντισε να σου αρέσει πολύ (μα πάρα πολύ) διότι θα το πληρώσεις κανονικά και όταν το βαρεθείς θα χάσεις χρήματα σα να είναι αυτοκίνητο. Τα Hublot και τα Franck Muller είναι πολύ του γούστου μου τελευταία. Αγόρασα και δεν το μετάνιωσα καθόλου κι ας είναι ο ορισμός του "κόκκαλου".

3. Κοίτα και τις νέες εταιρείες στο chrono24. Βάλε στο φίλτρο τα βασικά χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν (υλικό, χρώμα, λειτουργικότητα, είδος μπρασελέ, διάσταση κλπ) και θα εκπλαγείς με το πόσα όμορφα ρολόγια δεν ήξερες!

Αυτά από μένα, καλή επιλογή!

4x ΠΑΣΟΚ..you got to have rocks in your head...

γι' αυτά τα niche ρολόγια (i.e. Breguet, Hublot etc.), κοιτάω σε 2ο χέρι ουτος ή άλλως γιατί δεν θέλω να πληρώσω τεράστιο premium χωρις λόγο - στα ρόλεξ μπορεί να μην έχει τόσο σημασία αλλά στα άλλα έχει. Παρόλ' αυτά το να χάσω κκάποια χρήματα είν' ΟΚ προκειμένου να μ' αρέσει το ρολόι, μέγιστο κέρδος δεν είναι driver στο χόμπυ για μένα.

Αυτό για την βλαχιά είν' όπως το πάρει κανείς, θα μπορούσα ίσως να περιμένω και να πάρω ολόχρυσο, αλλά έχω ένα και δεν έχω πολλές ευκαιρίες να το φορέσω, ακόμη 40 χρονών είμαι. Στον αντίλογο, τα ατσάλινα προσελκύουν πολύ κόσμο που μου τα ζαλίζει πόσο τα % πήρε πάνω το ρολόι τους σε 1 μήνα, εγώ χέστηκα όμως, αγοράζω σπίτια δεν αγοράζω ρολόγια για επένδυση οπότε με ενοχλεί αυτό το κοινό που κοιτάει τα ρολόγια σε Net Present Value (30+yrs).

προσωπικά δεν έχω σκεφτεί να κάνω consolidation ακόμη, όταν έρθει εκείνη η ώρα λογικά θα ξαναποστάρω στο φόρουμ να ακούσω γνώμες!
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Giorgos_I,
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:16:07 μμ »
Νομίζω πως χρακτηρίζονται απαξιωτικά τα μισά-μισά ρόλεξ συλλήβδην ως ''βλάχικα'' αγνοώντας προφανώς την τεράστια προσφορά επωνύμων Βλάχων, όπως οι Αβέρωφ, Στουρνάρης, Τοσίτσας και τόσοι άλλοι, στον τόπο μας...  Εγώ δεν θεωρώ διόλου απαξιωτικό τον εν λόγω χαρακτηρισμό και σας δείχνω δύο ''βλάχικα'' ρολόγια μου, καλώντας και τον φίλο Ευάγγελο να διαλέξει το bluesy!

όμορφα 'Βλάχικα΄ ρολόγια!! εμένα προσωπικά μ'αρέσει το Bluesy πάρα πολύ!! αλλά το σκέφτομαι μήπως είναι λόγο φανταχτερό για το στυλάκι μου. είναι όμως πολύ δυνατό κατ εμε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:17:23 μμ »
ψηφισα breguet αλλα προσωπικα δε θα το αγοραζα . βλεποντας την συλλογη ισως πηγαινα σε κατι τυπου chopard alpine eagle  για το intergrated του πραγματος σε λογικο μεγεθος για να μην ειναι ενα τερας αναμεσα στα αλλα.Τωρα αν εκανα ωρολογιακή αναζήτηση σε πιο exclusive hand decorated ρολογια σε λογικο κοστος  θα αγοραζα κατι σε
laine
felipe pikulik
dornbluth quintus

αλό το Chopard αλλά δεν νομίζω να θέλω άλλο ατσάλι. οι άλλες μάρκες είναι λίγο φευγάτες, δεν τις έχω ξανακούσει
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:18:50 μμ »
Για  να  μην  παρεξηγηθω   ειμαι  κι  εγω  ιδιοκτητης  του  sub  blue  half tone...

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

...και  του   GMT  MASTER  1675   HALF  TONE  του  63!

πολύ ωραία! το παλιό Rootbeer είναι από τα αγαπημένα μου! ειδικά με jubilee και nipple dial όπως το δικό σου!!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
tigergreg,
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:24:37 μμ »
Η αληθεια ειναι οτι βαρεθηκα λιγο τα ρολογια σα χομπυ....

been there , done that....ειμαι σε φαση που ψαχνω το exit watch μου και βλεπω τα πραγματα πια διαφορετικα...

Ποιος ο λογος να εχεις 10 - 12 ρολογια;;

κανε downsizing τη συλλογη σου και κρατα 3-4 MAX

δωσε οτι μπορεις και παρε ενα Patek 5205 rose gold ...θα το εχεις μια ζωη....

Απλα σκέψου τι θα είναι το Breguet σε 15 χρόνια....

σε αυτο προσανατολιζομαι....ο μονος λογος που το καθυστερω (και δεν δινω και την rose gold oysterflex daytona) ειναι ενα green sky που περιμενω....

5205 rose ή white gold απο εμενα και σκοτωσε 2-3 ρολογια

αυτά είναι πολύ όμορφα ρολόγια! και βλέπω δεν είναι διστημικά λεφτά στο 2ο χέρι. Φιλοσοφική ερωτηση, αν τα πάρω αυτά τώρα, και ζήσω μέχρι τα 80.. 40 χρόνια τι θα κάνω?? Θα πρέπει να βρω άλλο χόμπυ!

το Breguet σε 15 χρόνια θα είναι λογικά υπερσυλλετικό, μιαs και η εταιρία βγaζει 3-4 φορές λιγότερα ρολόγια από τους Patek και δεν αγοράζεται από τους lower middle class για να πωλείται κάθε όποτε έρχεται οικονομική κρίση, εν εντιθέσει με τα Patek & Rolex etc.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:28:00 μμ »
Και το 5227r ειναι τέλειο, πάρε και το root beer και έχεις τα τέλεια δυο ρολογια, εγώ είχα μια 15αρια τα έδωσα όλα σταδιακά και πλέον έχω 4 ρολογια τα οποία θα τα κάνω 3, ένα εκ των οποίων ειναι και το 5227, ωστόσο τα φοράω συνεχώς και τα χαίρομαι…….
Το root beer ειναι από τα λίγα ρολογια που το είχα το έδωσα για μια Daytona και το μετάνοιωσα και τώρα ακόμη ψήνομαι να δώσω το Wimbledon για να το ξαναπάρω σαν καθημερινό αλλά και το άτιμο  το Wimbledon ειναι πανέμορφο……

DOC kοιτάω το 5120 που χει τις προεξοχές στο dial και μεγάλο caseback, πολύ απλό, πολύ chic.. αλλά μεγαλίστιkο πανάθεμα το Calatrava.

Το Rootbeer, τελιά είναι σκοτεινό ρολόι? φαίνεται αλό ρολόι ή χάνει με το roe gold?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:29:59 μμ »
Ένας άντρας χρειάζεται ένα dress watch,ένα sport watch κι ένα "ενδιάμεσο" για να το φοράει κάθε μέρα.
Από εκεί και πέρα μπαίνει το χόμπι,το μεράκι,ο εθισμός,η "αρρώστια" και δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

εγώ είμαι άρρωστος, μ'αρέσει να ξοδεύω! αλλά το τρελό ποιο είναι, όσο περισσότερο ξοδεύω, με κάποιον τρόπο βγάζω πιο πολλά! αυτό δεν είναι αρρώστια, είναι υγεία!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:30:32 μμ »
Έχεις αποφασίσει
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Evangelos,
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:31:46 μμ »
Αυτό έχω κάνει εγώ

αυτό είναι το Αventi που αναφέρθηκε προηγουμένως!! αυτό είναι παράξενο ρολόι και πολύ cool! δύσκολοφορετο για μένα με σακάκια κουστούμια κλπ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:31:49 μμ »

αυτά είναι πολύ όμορφα ρολόγια! και βλέπω δεν είναι διστημικά λεφτά στο 2ο χέρι. Φιλοσοφική ερωτηση, αν τα πάρω αυτά τώρα, και ζήσω μέχρι τα 80.. 40 χρόνια τι θα κάνω?? Θα πρέπει να βρω άλλο χόμπυ!

το Breguet σε 15 χρόνια θα είναι λογικά υπερσυλλετικό, μιαs και η εταιρία βγaζει 3-4 φορές λιγότερα ρολόγια από τους Patek και δεν αγοράζεται από τους lower middle class για να πωλείται κάθε όποτε έρχεται οικονομική κρίση, εν εντιθέσει με τα Patek & Rolex etc.

Γι αυτό ξεκίνησα με το ότι ψιλοβαρεθηκα με τα ρολογια (γι αυτό ποσταρω και αραιά τελευταία) και βλέπω στο άμεσο μέλλον το exit watch μου..

Πέρασαν από τα χέρια μου 20 ρολεξ, ap, omega, chopard luc, Panerai, hublot κτλ...been there, done that..
Τι Εχει να μου προσφέρει πια ένα gmt ή ένα iwc?
Τίποτα απολύτως...
Είμαι σε φάση που καταλαβαίνω τον φίλο μου τον @maestro που δε βγάζει από το χέρι του τα aventi...

Τα μόνα που μου κάνουν αίσθηση πια είναι τα patek και κάτι "τρελιαρικο" μοντέλα όπως Franck Muller skeleton, mb&f και magic hublot κτλ...

Το Breguet σε 15 χρόνια θα είναι στα αζήτητα, όπως είναι σήμερα τα μοντέλα τους του 2010...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
1
No reactions
No reactions
No reactions
Members reacted wow:
Wolf-,

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:33:23 μμ »
Τα bluesy και root beer είναι όντως "η μέρα με τη νύχτα"
Το bluesy το φοράω μέρα, κυρίως το καλοκαίρι. Είναι πολύ ωραίο και φωτεινό το μπλε του. Αλλά νύχτα δεν μπορώ να το βάλω. Πολύ σκυλάδικο όπως λέει και ο @P.I.T.
Το root beer είναι πιο βραδινό ρολόι. Με προδιαθέτει για απογευματινή - βραδινή βόλτα με παρέα, ποτά και ωραίες μουσικές. Καλοκαιράκι με καλό ρούμι και Latin jazz, χειμώνας με malt και blues!!!

Σούπερ επιλογές τα Patek 5275 και 5207 αλλά δε νομίζω ότι ο Ευάγγελος είναι σε τέτοια φάση.

πολύ ωραίες οι φωτογραφίες Δημήτρη.. δηλαδή να πάρω αι τα 2 να καλύψω βραδινές αι ημερήσιες περιπέτειες!

το 5275, τι είναι αυτό?!?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιανουάριος 07, 2024, 23:39:13 μμ »
Διαβάζοντας την ανάρτηση του @maestro και συνειδητοποιώντας ότι συμφωνώ με αυτά που γράφει αυτός ο επιδειξιομανής τερατολάγνος που έχει ψηφίσει 4 φορές ΠΑΣΟΚ … βρίσκομαι σε φάση πολύ σοβαρού προβληματισμού και αυτοκριτικής με την ελπίδα να αποφύγω πιθανή επίσκεψη στον @Chameleon ως ασθενής.

1. Πραγματικά τα μισά μισά ρόλεξ είναι για ηλικιωμένους βλάχους σαν εμένα … γι’ αυτό μου πάνε το bluesy και το root beer. Δεν είναι για εσένα. Πραγματικά τα ατσάλινα ρόλεξ κρατάνε αξία αλλά δε νομίζω ότι σε απασχολεί αυτό. Άλλωστε ήδη έχεις τρία τέτοια στην συλλογή σου.

2. Εννοείται πως ότι άλλο αγοράσεις εκτός από ρόλεξ θα πρέπει να σου αρέσει πάρα πολύ και να είσαι αποφασισμένος να το χαρείς χωρίς να σε νοιάζει η μεταπωλητική του αξία.

3. Πραγματικά υπάρχουν πολύ ωραία ρολόγια εκεί έξω που δεν τα γνωρίζουμε και το ψάξιμο μπορεί να σε φέρει μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις. Ελπίζω το ψάξιμο να μην σε οδηγήσει σε Aventi αλλά δεν σε φοβάμαι εσένα, έχεις εκλεπτυσμένο γούστο.

Πέρα από τα μεταξύ σοβαρού και αστείου σχόλια, η συλλογή σου είναι πλήρης και αξιοζήλευτη, στα δικά μου μάτια, γιατί με εννέα μόνο κομμάτια έχεις συνδυάσει πάρα πολλά χαρακτηριστικά κι έχεις καλύψει πολλούς διαφορετικούς τύπους ρολογιών … complications, icons, υλικά, χρήσεις, μεγέθη, χρώματα, σχέδια, κάσες, μπρασελέ κτλ. Μακάρι να είχα καταφέρει κάτι τέτοιο. Αν και η συλλογή μου είναι πολύ μεγαλύτερη, δεν έχει την ποικιλία, την στόχευση και τον χαρακτήρα της δικής σου.

…κι ενώ έχω ψηφίσει Breguet, αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσες να αναβαθμίσεις την συλλογή σου αντί να την αυξήσεις. Να αυξήσεις την αξία της αντικαθιστώντας κάποιο ρολόι, χωρίς να προσθέσεις ένα ακόμα ρολόι.

Στα dress watches … ίσως ένα άλλο Reverso να αντικαθιστούσε το basic reverso που έχεις. Ίσως ένα duo face ή ένα moon face ή ένα ultra thin του 2011-2012 που στο dial γράφει REVERSO.
Για παιχνίδι, όχι για αναβάθμιση, ίσως ένα ωραίο δερμάτινο λουράκι για το JLC?

Στα Rolex δε νομίζω ότι χρειάζεσαι αναβάθμιση, ίσως χρωματική ανανέωση στην περίπτωση που έχεις βαρεθεί το DJ ή το Sub … που δεν το νομίζω.

Το Ingenieur είναι υπέροχο. Αν σου πέφτει κάπως μεγάλο, ίσως κάποια πιο μαζεμένη ή περιορισμένη έκδοση θα μπορούσε να θεωρηθεί αναβάθμιση.

Το Cartier ίσως μπορούσες να το αντικαταστήσεις με ένα Cintree ή ένα Americaine … ίσως.

To Moonwatch ίσως μπορούσε να αντικατασταθεί με ένα limited edition moonwatch (ψάχνω για ένα τέτοιο) ή ένα two tone moonwatch ή … με ένα Daytona κι ας είναι two tone. Με ένα σούπερ δερμάτινο λουρί δεν μοιάζει με ρολόι βλαχου υπερήλικα ;D

Σε φόρουμ είμαστε, κουβέντα να γίνεται!

το σkέφτομαι κι αυτό, το Ingenieur ελιναι 40μμ, δεν θα το άλλαζα γιατι τότε έψαχνα χρόνια να το βρω το συγεκριμενο.

λίγο upgrade στο Reverso ίσως (moonphase, day night & case back)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions