Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στον χρόνο. Ρολόγια που αποχωριστήκαμε … και μας λείπουν.  (Αναγνώστηκε 3007 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
Τα ποθούμε, τα αγοράζουμε, τα φοράμε και μετά τα δωρίζουμε, τα πουλάμε, τα ανταλλάσσουμε κτλ.
Όμως κάποια από αυτά τα ρολόγια ευχόμαστε να τα είχαμε κρατήσει, κάποια τα αποκτήσαμε ξανά ή σκεφτόμαστε να τα κάνουμε πάλι δικά μας, κάποια άλλα τα θυμόμαστε συχνά και μας λείπουν.

Σχόλια, αιτιολογίες και φωτογραφίες αρχείου … υποχρεωτικά. Εντάξει, επιτρέπονται φωτογραφίες από το Ίντερνετ για όσους δεν έχουν κρατήσει αρχείο.

Ας φτιάξουμε ένα ταξιδάκι στον χρόνο με ωραίες ρολογοαναμνήσεις κι εμπειρίες με τα ρολόγια που πραγματικά μας έχουν λείψει!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
Ξεκινώ με το TAG Heuer Monaco Calibre 11 (CAW211P)
Έμεινε στην κατοχή μου περίπου τρία χρόνια και το φόρεσα πολύ, το καταχάρηκα.
Το αγόρασα γιατί είναι θρυλικό, ιδιαίτερο, εντυπωσιακό, διαχρονικό. Το ρολόι που έχει προκαλέσει τα περισσότερα θετικά σχόλια από οποιοδήποτε άλλο έχω φορέσει. Το πούλησα γιατί ήθελα να κάνω κι άλλες αγορές.
Μου έχει λείψει πάρα πολύ. Δεν ξέρω εάν θα το αγόραζα ξανά αλλά περνάει πολύ συχνά από το μυαλό μου αυτή η ιδέα. Ισως να αγόραζα μια άλλη έκδοση, κάτι limited ή πολύ ιδιαίτερο … ίσως

friendly
1
funny
0
like
9
wow
0
Members reacted friendly:
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
hill,Beastaras,guzzi,mic,Georgefosk,Wolf-,pugman,ngavoun,
criss6,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος efthi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ

Θα έπρεπε να έχω κρατήσει ένα από τα δυο Daytona, ίσως το κεραμικό

Και το grey side of the moon κάποια στιγμή ίσως το ξανασκεφτώ

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Wolf-,hill,Dimitris Real,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος efthi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Ωραίο το θέμα Δημήτρη, μέσα στο μυαλό μου είσαι καθώς σκεφτόμουν τώρα δυο μέρες ακριβώς αυτό

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Ωραίο θέμα..!
Η αλήθεια είναι ότι δεν μου λείπει κανένα αποσα έχω δώσε ούτε έχω μετανιώσει...! Κάνανε τον κύκλο τους πάνω στον καρπό μου.
Ίσως λίγο το fortis b42 που ήταν ρολογάρα..
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Θεματαρα,  να βγουν τα απωθημένα  :D

Αλλά να πούμε.και αυτά που μας απογοήτευσαν,  που δεν στάθηκαν στο αναμενόμενο, και μας πικραναν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
Δεν έχω πουλήσει ποτέ κάποιο ρολόι μου. Ό,τι αγόρασα το παντρεύτηκα, αλλά ευτυχώς δεν έχω ξοδέψει πολλά σε ρολόγια και ούτε πρόκειται. Μου έλειπε πάντως πολύ, κάποιο που είχε δυστυχώς άσχημη τύχη.

Ήταν το πρώτο ρολόι που αγόρασα με δικά μου χρήματα, όταν άρχισα να εργάζομαι. Έμεινε στην παραγωγή για πολύ μικρό διάστημα, περίπου 1,5 - 2 χρόνια και ήταν ο πρώτος χρονογράφος quartz που

μετρούσε όχι μόνον τα δέκατα, αλλά και τα εκατοστά του δευτερολέπτου με μηχανικό τρόπο. Συγχρόνως ήταν day, date και GMT. Είχε εννέα δείχτες στο σύνολο. Λοιπόν κάποια στιγμή αυτό το ρολόι

παρουσίασε κάποια δυσλειτουργία. Έκανα το λάθος και δεν το έστειλα στην αντιπροσωπεία, αλλά το πήγα σε κάποιον τοπικό μάστορα. Κάποια στιγμή πήγα να το παραλάβω και έπαθα σοκ! Το ρολόι ήταν πλέον

γεμάτο με γρατζουνιές και δεν μπόρεσε κιόλας να το επισκευάσει, λόγω της πολυπλοκότητάς του, όπως μου είπε. Το ξενέρωμα που έφαγα ήταν απίστευτο βέβαια. Το ρολόι  έτσι όπως είχε καταντήσει δεν

μου άρεσε πια και το έβαλα μέσα σ' ένα συρτάρι. Μετά από χρόνια το ανακάλυψα και σκέφτηκα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Και εδώ μπαίνει η περίφημη φράση του αρχαίου Έλληνα ποιητή, Μένανδρου:

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...Έκανα για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, δίνοντας το ρολόι πάλι σε κάποιον τοπικό μάστορα. Έμεινε για καιρό στον μάστορα, για μήνες. Το είχα ξεχάσει τελείως. Είχε πλέον

αρχίσει η ενασχόληση μου με τα ρολόγια, vintage κυρίως, με την συλλογή τους και με το μαστόρεμά τους και κάπου ψιλοσνομπάριζα τα quartz, αν και αυτό δεν ήταν κάποιο τυχαίο quartz. Κάποια στιγμή το

θυμήθηκα και πήγα να το πάρω. Ο τύπος αφού έψαχνε και έψαχνε και έψαχνε, στο τέλος μου είπε ότι δεν το βρίσκει. Έτσι απλά...Το ρολόι το έχασε ή αν κατάφερε να το επισκευάσει, το πιο πιθανόν είναι να το

πούλησε, αφού είχε μείνει για μήνες χωρίς κάποιος να το ζητήσει. Οργίστηκα και πορώθηκα πολύ με την βλακεία μου, που εμπιστεύτηκα το πρώτο ρολόι που αγόρασα με δικά μου χρήματα σε λάθος

ανθρώπους. Το κουρδιστό MIDO, το πρώτο ρολόι που αγόρασε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου το έχω. Άρχισα να το ψάχνω το ρολόι μανιωδώς! Βέβαια στην πορεία αυτή, ανακάλυψα την σχετική σπανιότητά

του. Ό,τι έβρισκα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Πριν ένα χρόνο κατάφερα και το βρήκα! Και το καλό; Το βρήκα σε ελληνικό κατάστημα, στην άλλη άκρη της Ελλάδας στην Καβάλα. Το κατάστημα μόλις είχε

φτιάξει site στο internet! Το βρήκα καινούργιο και σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την τιμή που σπάνια έβρισκα κάποιο βαριά μεταχειρισμένο! Παιδιά, όποιος ψάχνει, βρίσκει τελικά!  :)

Φωτογραφία πριν μερικές μέρες...

friendly
3
funny
0
like
5
wow
0
Wolf-,pablo,pugman,
No reactions
Members reacted like:
guzzi,Georgefosk,nikonian,pugman,hill,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Nice thread Δημήτρη

Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη

1)blancpain fifty fathoms..

Από τα πιο ωραία ρολογια που έχω πάρει... Δυστυχώς με δυσκόλεψε το μέγεθος (πάντα με γνώμονα ότι έχω μικρό καρπό)

2)Rolex gmt Pepsi

Θα ήθελα να το Είχα ακόμα σαν daily beater..
Όχι κάτι δύσκολο να το ξανακάνω.. Το έδωσα όταν οι τιμές ήταν ακόμα στο Θεό..

3)rolex Sky-Dweller Oysterflex με chocolate dial

Μέσα μοο ακόμα πιστεύω ότι είναι πιο όμορφο και χορταστικό σε σύγκριση με την αντίστοιχη daytona...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Dimitris Real,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
Δεν έχω πουλήσει ποτέ κάποιο ρολόι μου. Ό,τι αγόρασα το παντρεύτηκα, αλλά ευτυχώς δεν έχω ξοδέψει πολλά σε ρολόγια και ούτε πρόκειται. Μου έλειπε πάντως πολύ, κάποιο που είχε δυστυχώς άσχημη τύχη.

Ήταν το πρώτο ρολόι που αγόρασα με δικά μου χρήματα, όταν άρχισα να εργάζομαι. Έμεινε στην παραγωγή για πολύ μικρό διάστημα, περίπου 1,5 - 2 χρόνια και ήταν ο πρώτος χρονογράφος quartz που

μετρούσε όχι μόνον τα δέκατα, αλλά και τα εκατοστά του δευτερολέπτου με μηχανικό τρόπο. Συγχρόνως ήταν day, date και GMT. Είχε εννέα δείχτες στο σύνολο. Λοιπόν κάποια στιγμή αυτό το ρολόι

παρουσίασε κάποια δυσλειτουργία. Έκανα το λάθος και δεν το έστειλα στην αντιπροσωπεία, αλλά το πήγα σε κάποιον τοπικό μάστορα. Κάποια στιγμή πήγα να το παραλάβω και έπαθα σοκ! Το ρολόι ήταν πλέον

γεμάτο με γρατζουνιές και δεν μπόρεσε κιόλας να το επισκευάσει, λόγω της πολυπλοκότητάς του, όπως μου είπε. Το ξενέρωμα που έφαγα ήταν απίστευτο βέβαια. Το ρολόι  έτσι όπως είχε καταντήσει δεν

μου άρεσε πια και το έβαλα μέσα σ' ένα συρτάρι. Μετά από χρόνια το ανακάλυψα και σκέφτηκα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Και εδώ μπαίνει η περίφημη φράση του αρχαίου Έλληνα ποιητή, Μένανδρου:

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...Έκανα για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, δίνοντας το ρολόι πάλι σε κάποιον τοπικό μάστορα. Έμεινε για καιρό στον μάστορα, για μήνες. Το είχα ξεχάσει τελείως. Είχε πλέον

αρχίσει η ενασχόληση μου με τα ρολόγια, vintage κυρίως, με την συλλογή τους και με το μαστόρεμά τους και κάπου ψιλοσνομπάριζα τα quartz, αν και αυτό δεν ήταν κάποιο τυχαίο quartz. Κάποια στιγμή το

θυμήθηκα και πήγα να το πάρω. Ο τύπος αφού έψαχνε και έψαχνε και έψαχνε, στο τέλος μου είπε ότι δεν το βρίσκει. Έτσι απλά...Το ρολόι το έχασε ή αν κατάφερε να το επισκευάσει, το πιο πιθανόν είναι να το

πούλησε, αφού είχε μείνει για μήνες χωρίς κάποιος να το ζητήσει. Οργίστηκα και πορώθηκα πολύ με την βλακεία μου, που εμπιστεύτηκα το πρώτο ρολόι που αγόρασα με δικά μου χρήματα σε λάθος

ανθρώπους. Το κουρδιστό MIDO, το πρώτο ρολόι που αγόρασε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου το έχω. Άρχισα να το ψάχνω το ρολόι μανιωδώς! Βέβαια στην πορεία αυτή, ανακάλυψα την σχετική σπανιότητά

του. Ό,τι έβρισκα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Πριν ένα χρόνο κατάφερα και το βρήκα! Και το καλό; Το βρήκα σε ελληνικό κατάστημα, στην άλλη άκρη της Ελλάδας στην Καβάλα. Το κατάστημα μόλις είχε

φτιάξει site στο internet! Το βρήκα καινούργιο και σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την τιμή που σπάνια έβρισκα κάποιο βαριά μεταχειρισμένο! Παιδιά, όποιος ψάχνει, βρίσκει τελικά!  :)

Διαβαζα διαβαζα  χωρις  να  δω  την  φωτογραφια  και  αναρωτηθηκα  "ποιο  αλλο  μοντελο  ρολογιου  εχει  τετοια

χαρακτηριστικα  σαν  το  δικο  μου?"  και  οταν  ειδα  το  μοντελο  χαμογελασα...

Εχω  το  ιδιο   με  ασπρη  πλακα  στην  εκδοση  "OLYMPIC"  που  ειχε  βγει  σε  λιγα  τεμαχια  για  τους

ολυμπιακους  αγωνες. Δεν  εχει   μονο  7  δεικτες  αλλα  και  6  διαφορετικες  μηχανες!

Απιστευτη   κατασκευη.

Μου  το  δωρισε  ο  πατερας  μου   πριν  32  χρονια  και  φυσικα  το  εχω   ακομα.

Η  σημερινη  του  τιμη  ξεκιναει  απο  300-600   και  σε  καποιες  περιπτωσεις  υπερβαινει  τα  1500.

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,hill,
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
ΥΓ.Ποσο  στοιχισε?

Ευτυχως  δεν  εδωσα  κανενα  αγαπητο  ρολοι  παραμονο  ενα   στον  αρχικο  του  ιδιοκτητη.

Βεβαια  σημερα  εχω  πανω  απο   150.... :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
ΥΓ.Ποσο  στοιχισε?

Ευτυχως  δεν  εδωσα  κανενα  αγαπητο  ρολοι  παραμονο  ενα   στον  αρχικο  του  ιδιοκτητη.

Βεβαια  σημερα  εχω  πανω  απο   150.... :D :D :D

Το έβρισκα μεταχειρισμένο σε κακή κατάσταση από 700 Ευρώ και πάνω. Το πήρα καινούργιο 400 ευρώ και με δωράκι σκουλαρίκια μαργαριτάρι για την κόρη μου.  :)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
tigergreg,george_,
No reactions
Μιχάλης

• Sr. Member
    • Προφίλ
Το έβρισκα μεταχειρισμένο σε κακή κατάσταση από 700 Ευρώ και πάνω. Το πήρα καινούργιο 400 ευρώ και με δωράκι σκουλαρίκια μαργαριτάρι για την κόρη μου.  :)

Μπραβο!!!

Απιστευτη  ευκαιρια!
friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
mic,
No reactions
Members reacted like:
mic,george_,
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Θα έπρεπε να έχω κρατήσει ένα από τα δυο Daytona, ίσως το κεραμικό

Και το grey side of the moon κάποια στιγμή ίσως το ξανασκεφτώ
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Γιατί θα έπρεπε να κρατήσεις το κεραμικό; Γιατί σου λείπει το grey side of the moon?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
Ωραίο θέμα..!
Η αλήθεια είναι ότι δεν μου λείπει κανένα αποσα έχω δώσε ούτε έχω μετανιώσει...! Κάνανε τον κύκλο τους πάνω στον καρπό μου.
Ίσως λίγο το fortis b42 που ήταν ρολογάρα..
 ;)

Fortis b42 ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ

Τέτοιες ιστορίες δίνουν σε ένα ρολόι αξία που δεν μπορεί να υπολογιστεί σε σχέση με τον μηχανισμό και την τιμή του. Η ιστορία δεν χαλάει, δεν επισκευάζεται και δεν πωλείται.
friendly
0
funny
0
like
5
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
tigergreg,mic,hill,guzzi,sea_dweller,