Δεν έχω πουλήσει ποτέ κάποιο ρολόι μου. Ό,τι αγόρασα το παντρεύτηκα, αλλά ευτυχώς δεν έχω ξοδέψει πολλά σε ρολόγια και ούτε πρόκειται. Μου έλειπε πάντως πολύ, κάποιο που είχε δυστυχώς άσχημη τύχη.
Ήταν το πρώτο ρολόι που αγόρασα με δικά μου χρήματα, όταν άρχισα να εργάζομαι. Έμεινε στην παραγωγή για πολύ μικρό διάστημα, περίπου 1,5 - 2 χρόνια και ήταν ο πρώτος χρονογράφος quartz που
μετρούσε όχι μόνον τα δέκατα, αλλά και τα εκατοστά του δευτερολέπτου με μηχανικό τρόπο. Συγχρόνως ήταν day, date και GMT. Είχε εννέα δείχτες στο σύνολο. Λοιπόν κάποια στιγμή αυτό το ρολόι
παρουσίασε κάποια δυσλειτουργία. Έκανα το λάθος και δεν το έστειλα στην αντιπροσωπεία, αλλά το πήγα σε κάποιον τοπικό μάστορα. Κάποια στιγμή πήγα να το παραλάβω και έπαθα σοκ! Το ρολόι ήταν πλέον
γεμάτο με γρατζουνιές και δεν μπόρεσε κιόλας να το επισκευάσει, λόγω της πολυπλοκότητάς του, όπως μου είπε. Το ξενέρωμα που έφαγα ήταν απίστευτο βέβαια. Το ρολόι έτσι όπως είχε καταντήσει δεν
μου άρεσε πια και το έβαλα μέσα σ' ένα συρτάρι. Μετά από χρόνια το ανακάλυψα και σκέφτηκα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Και εδώ μπαίνει η περίφημη φράση του αρχαίου Έλληνα ποιητή, Μένανδρου:
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...Έκανα για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, δίνοντας το ρολόι πάλι σε κάποιον τοπικό μάστορα. Έμεινε για καιρό στον μάστορα, για μήνες. Το είχα ξεχάσει τελείως. Είχε πλέον
αρχίσει η ενασχόληση μου με τα ρολόγια, vintage κυρίως, με την συλλογή τους και με το μαστόρεμά τους και κάπου ψιλοσνομπάριζα τα quartz, αν και αυτό δεν ήταν κάποιο τυχαίο quartz. Κάποια στιγμή το
θυμήθηκα και πήγα να το πάρω. Ο τύπος αφού έψαχνε και έψαχνε και έψαχνε, στο τέλος μου είπε ότι δεν το βρίσκει. Έτσι απλά...Το ρολόι το έχασε ή αν κατάφερε να το επισκευάσει, το πιο πιθανόν είναι να το
πούλησε, αφού είχε μείνει για μήνες χωρίς κάποιος να το ζητήσει. Οργίστηκα και πορώθηκα πολύ με την βλακεία μου, που εμπιστεύτηκα το πρώτο ρολόι που αγόρασα με δικά μου χρήματα σε λάθος
ανθρώπους. Το κουρδιστό MIDO, το πρώτο ρολόι που αγόρασε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου το έχω. Άρχισα να το ψάχνω το ρολόι μανιωδώς! Βέβαια στην πορεία αυτή, ανακάλυψα την σχετική σπανιότητά
του. Ό,τι έβρισκα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Πριν ένα χρόνο κατάφερα και το βρήκα! Και το καλό; Το βρήκα σε ελληνικό κατάστημα, στην άλλη άκρη της Ελλάδας στην Καβάλα. Το κατάστημα μόλις είχε
φτιάξει site στο internet! Το βρήκα καινούργιο και σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την τιμή που σπάνια έβρισκα κάποιο βαριά μεταχειρισμένο! Παιδιά, όποιος ψάχνει, βρίσκει τελικά!

Φωτογραφία πριν μερικές μέρες...